7. januára 2011 17:46:29 CET
Revin cu un alt post inspirat dintr-un comment. Tin sa multumesc si persoanelor care au contribuit cu intrebari si raspunsuri pana acum. Comment-ul suna asa :
salut.am 20 de ani,mi-am inceput viata sexuala de la varsta de 16 ani.as dori niste sfaturi cu privire la ejaculare precoce.m-am documentat dupa internet,si am gasit un exercitiu care ar fi trebuit sa ma ajute insa n-a avut rezultatele dorite.pot spune ca ma excit foarte repede si nu reusesc sa lungesc momentul.merci
Ejacularea precoce este una din cele mai frecvente probleme in sexualitatea masculina. De ce apare? Din pur instinct. Oamenii sunt mamifere, adica animale in esenta. Iar sex-ul pentru animale este doar o modalitate de a procrea. In cazul lor, viteza este chiar un atu. La oameni, insa, problema este vazuta din unghiul opus. Fiind printre putinele animale de pe planeta care fac sex din placere, durata actului sexual. Presupun ca adresandu-te cu aceasta problema stii deja ca durata medie a actului sexual in sine este de 10-15 minute. Ejacularea precoce se refera la oamenii care au orgasm dupa 2-3 minute, poate 5. Daca nu este acesta cazul, nu ai nici o problema, esti perfect normal.
Acum, de ce se intampla? Un motiv ar fi lipsa de experienta. Nu ma refer la perioada care a trecut de cand ti-ai inceput viata sexuala, ci la numarul de raporturi sexuale pe care le-ai avut pana in clipa de fata. Explicatia e simpla. Inca nu ai avut timp sa te cunosti pe tine in profunzime. Pentru a invata sa-ti controlezi reactiile, trebuie sa te cunosti la perfectie. Adica sa stii ce te excita, ce nu, care lucru te excita mai mult, etc.
Alt motiv ar putea fi faptul ca te gandesti la propria placere prea mult. Nu este nimic rusinos, majoritatea persoanelor procedeaza la fel, din punct de vedere fizic este ok, dar tine minte ca sex-ul este o activitate in doi. Concentreaza-te asupra partenerei, fa-o pe ea sa se simta bine, descoper-o si descopera-te pe tine in acelasi timp. Vei vedea ca facand asta constient, indreptandu-ti atentia asupra ei, propriul tau corp va reactiona altfel. Cum am spus si in celalalt articol, toate activitatile corpului uman sunt guvernate de creier. Inclusiv cele sexuale. Astfel, cheia este sa incerci sa-ti “pacalesti” creierul, sa-i distragi atentia de la stimulii care iti provoaca placere. Sigur, asta nu inseamna sa te gandesti la ce scor a fost la meciul de aseara sau ce pilot de Formula 1 a castigat Marele Premiu pentru ca atunci ramai fara erectie. De aceea e bine sa iti indrepti gandurile asupra ce simte partenera ta, sa-i studiezi reactiile, sa vezi ce ii place ei si sa incerci sa-i oferi placere. De aceea este sex-ul atat de frumos, pentru ca fiecare din cei implicati se gandeste la celalalt. Ca sa nu mai spun ca daca te gandesti numai la tine, risti sa ii provoci parteneri tale dureri si stari de discomfort(vezi articolul precedent).
Sigur, exista o solutie care nu da gres niciodata, desi este stigmatizata de unele persoane, anume masturbarea. Sa iti explic. Este stiut faptul ca atunci cand intretii doua rapoarte sexuale consecutive cu cineva, al doilea va fi mai lung, pentru ca exista mai putina tensiune sexuala. Deci, masturbandu-te inainte de sex poate fi o solutie de scurta durata. Si nu pune nimeni ca trebuie s-o faci singur. Trebuie doar sa fie de acord si partenera ta, sa aveti ceva imaginatie si…vedeti voi ce se intampla dupa aia. Sper ca am fost de ajutor. Daca mai ai intrebari poti sa lasi un comment si iti voi raspunde cat de repede posibil. Sper sa ne auzim cu bine.