Forums » Nekategorizováno

Cejchovanie otrokov

• 23. februára 2007 19:59:45 CET
    fousage:
    Ono jde o to, že obě zmíněné metody jsou nakonec velmi odlišné... Nejen ve světě, ale i u nás jsou dostupné téměř bezvýhradně informace k cejchování oněmi úzkými segmenty... O to jsou potom překvapivější výsledky i veškeré další okolnosti klasického cejchování. Prostě je to úplně jinak :-))
  • 23. februára 2007 13:52:43 CET
    rozdíl, proč si lidé k nám do hell.cz chodí nechávat vypalovat ornamety je jiný, než o kterém je tu řeč, nicméně považuji za důležité upozornit na fakt, že branding coby forma zdobení těla má hlavní problém a to ten, že výsledná jizva je hodně vzdálená od tvaru, kterým byla dělána (bez ohledu na to, zdali to byly kovové pruhy nebo cejchovadlo) a to zejména co se týče šířky výsledné jizvy. zde zmiňovaný průměr segmentů v cejchovadle do 0,5 cm mi prijde strasmne moc, nebot tenhle vysledek
    http://www.hell.cz/gal_ot/brand/image_3.html
    byl delanej cca 1,5 mm plechem, tzn vysledek cca 5x širší
    a dalsi veci, ktery je treba brat v potaz jsou delka prilozeni a hlouka prilozen, teplota a samozrejme i to, ze na mistech krizeni misto X vznikne spise neco jako O tím, jak se rána rozšíří, zn je reba volit design dle mozností této techniky

vypalovat jizvy se ale da i kauterizacni pistoli, coz je vicemene elektrickej tepelnej skalpel a tim se da vypalovat "jako kdyz se kresli tuzkou", nicmene to uy neni na samodomo ...
  • 23. februára 2007 9:14:12 CET
    Som velmi rad že ste sa zapojili do mojho hladania odpovedi a pomohli mi zorientovat sa v problematike cejchovania, určite je fajn ak sa tu objavuju rozdielne názory a musim priznat že s večšinou sa stotožňujem aj ja. Je asi naozaj vela foriem a pristupov kam cejch vypalit, ako aby si zachoval svoj jedinečny tvar a ako ho potom ošetrit aby vyzeral naozaj aj na pohlad dobre. Možno by sa tu mohol vyjadrit aj niekto kto má s cejchovanim bohate skusenosti ci už na zvieratach alebo na otrokoch, zaujimalo by ma tiež ako je to u susedov, či je tam kde sa potom s takymito vecami predviest nasledne a podobde, pripadne u kuho si ciachovadlo objednat, alebo poradit nejaku stranku s náradím na ciachovanie, nieco konkretne od coho sa dá už aj realne odrazit..
  • 23. februára 2007 8:58:29 CET
    No víš.. já to popisovala ze svého hlediska, tak jak to cítím já.. Prostě pro mě to není hrátka, ale symbolické potvrzení vztahu.. Pony.boy to má jinak a má na svůj odlišný názor svaté právo. Ty to zřejmě budeš cítit zase trochu jinak, stejně tak, jako ten, kdo vstoupí do této diskuze později. Ani jeden z těchto názorů není jediný správný obecně, ale je správný pro toho konkrétního člověka.. Tedy předpokládám, že otázky typu "kdo, kdy" si každý svéprávně zodpoví sám a bude pak za tyto své odpovědi připraven nést případné následky.. Zkusme se v tomto auditku zaměřit spíše na technickou stránku věci, spustit ideologický flame by v tomto případě bylo podle mne kontraproduktivní:)
  • 23. februára 2007 8:08:47 CET
    Psala jste pony boyovi, že cejch je jako snubní prsten a měl by ho vypálil dom, že by to jinak mohlo být kontraproduktivní. Dovolím si Vám trochu oponovat. Ani cejchování koní neprováděli vždy přímý majitelé koní, měli na to špílmachry. Stejně bych to viděl i tady. Pokud si dom nechá ponyho ocejchovat odborníkem, a bude u toho přitomen ( třeba bude držet ponyho za uzdu), dokonale to naplní vztah ( já jsem majitel a ty jsi definitivně můj majetek). Přitom to nevylučuje, že vše je založeno na předchozí domluvě obou. Dokonce se to může odehrát i u "odborníka", pokud bude srozuměn, což musí být vlastně vždy. Různých variant se dá zinscenovat několik, bezva "hrátky", byť s trvalými "následky".
  • 22. februára 2007 17:01:02 CET
    Taky jsem slyšela o různých nehodách vzniklých neopatrností nebo podceněním celé věci.. Řádná teoretický příprava je velice důležitá, jenže problém je trochu v tom, že každý tvrdí něco jiného jak co se týká způsobu provedení, materiálu značkovacího železa, nad čím nahřívat.... Prostě každý má ten svůj osvědčený způsob a ostatní zavrhuje... no a pak si vyber:))
    Ale největší problém byl sehnat železo.. Vyrobil mi ho kamarád - z nerezu, s rukojetí... dal si záležet a výsledek tomu odpovídá - perfektní..
  • 22. februára 2007 13:54:48 CET
    suhlasim, otázku prečo mám jasne zodpovedanú, v otázke ako tam mám určité nejasnosti, kam už som tiež viac menej odkonzultoval bud zadok alebo radsej by som nad hornu lopatku : ), už zostáva len otázka koho ten cejch bude, ale to sa nebojim že by sme to nevyriešili tiež..niekdo sa už nájde: )
    • 2 posts
    22. februára 2007 12:49:26 CET
    Suhlasim s Liinou v tom ze tak definitivna vec akou cejch je by mala byt skutocne velmi dobre premyslena.
    Na druhej strane by som nepodcenovala pomoc odbornika aj ked ju idim v skor pripravnej fazi. Pi radach kam cejch umiestnit a ako sa o neho starat a cim ho napriklad spravit. Pocula som uz totiz o cejchu ktory niekto vypaloval dratom drzanym v kombinackach a dotycny ma dodnes na zadku vypalenu nielen znacku ale aj otlacok tych kombinaciek.
    Takze celkovo to je podla mna na rozdelenie otazky na preco - to si musi najst kazdy sam a na sposob - tu je rada odbornikov asi dobra. Co mi pripomina ze Foussage z Hellu slubil, ze sa tu ukaze a odpovie na otazky :-)
  • 21. februára 2007 10:16:06 CET
    U odborníků.... no to je trochu složité.. Podle mého názoru, aby cejch splňoval všechno, co od něj oba partneři očekávají, je poněkud kontraproduktivní, aby jej jednomu z partnerů vypálila třetí osoba. Cejch je symbol. Je to stejný symbol jako třeba snubní prsten... Vyjadřuje skutečnost, že sub. je stálým partnerem, chceš-li, tedy majetkem svého dom. Cejch je pouto, které dva lidi připoutává k sobě. Snubní prsten se dá ztratit, nebo zahodit. Cejch ne. Tedy žádoucí je, aby cejch vypálil vlastní rukou submisivovi, jeho dom.. Jenže - je to odborník? Při nejlepší vůli není... Není, protože to pravděpodobně dělá poprvé a ve chvíli, kdy to dělá, tak předpokládá, že i naposledy. Jediné, co může a musí jako přípravu udělat, je sehnat si všechny dostupné informace a nacvičit si to nanečisto na nějaké vhodné náhražce (tím nemyslím člověka, ale prostě kus masa za obchodu:-) )
    Při zachování maximální sterility, při následném ošetřování rány antibakteriální mastí a za předpokladu, že rána bude po nějakou dobu překryta sterilním obvazem (pravidelné ošetřování je nutností), lze předpokládat, že pokud se nestane něco nečekaného, cejch se odhojí do slušivé jizvy:) Samozřejmě při volbě obrazce je nutno počítat s tím, že jizva se oproti značkovacímu železu rozjede do šířky - podle typu pokožky. Proto bych doporučovala nepříliš složité znaky a pokud možno železo ne širší než 0,5cm.....
  • 21. februára 2007 9:37:57 CET
    Ďakujem velmi pekne za vasu odpoved myslim že máte úplnu pravdu v tom do akej miery je toto rozhodnutie racionálne a nie emocionálne sa treba poriadne zamysliet. No ako koľvek ja zatiaľ nemám svojho partnera ktorý by mohol tieto info.mohol zužitkovať. Ale akoakoľvek velmi ma táto téma zaujíma z ohladom na budúcnost nakolko by som mal o tento druh značkovania aj realny zaujem lebo hladam partnera na trvaly bdsm vstah a myslim si že toto k tomu neodmyslitelne patrí. Tiež som zástancom klasickeho pristupu (železo)ale mám trochu obavy o následné hojenia a tým pádom o celkový estetický dojem z vypálenej značky,myslim si že totiž že dokončené dielko by malo pritahovat pozornost a nie odpudzovat, njn asi platí stré známe "nakupujte u odborníkov" : )
  • 21. februára 2007 8:25:25 CET
    Ano, mám konkrétní zkušenost, dělala jsem to. V Hellu a jiných studiích dělají branding pomocí malých nerezových segmentů a požadovaný obrazec vypalují postupně. Pro účely BDSM pozitivních se mi zdá bližší způsob historicky osvědčený - tedy zhotovení značkovacího železa - cejchu, kterým se pak jednorázově znak vypálí.
    Následná péče je poněkud dlouhodobější a soustavnější záležitost, rozhodně je třeba věnovat tomu trochu úsilí - spálenina je zranění jedno z nejchoulostivějších, pokud jde o následné zavlečení infekce. Každopádně ještě než se začneš zajímat o technickou stránku věci - jsi si naprosto jist? Cejch je na doživotí.Opravdu chceš na těla doživotně nosit značku někoho? Stojí ta osoba za to?? S partnerem jsme k tomuto přistoupili až po třech letech vztahu, přičemž poslední rok jsme skutečně HLEDALI důvody proč ne... a teprve, když jsme žádné nenašli, nebo je zcela oběktivně dokázali vyvrátit, přistouipili jsme k cejchování..
    Nechci se tě nějak dotknout, nebo snižovat kvalitu tvého vztahu, ale tyhlety informace ve smyslu jak na to a co potom, by snad měl v první řadě hledat ten, či ta, která ti svou značku chce vypálit.. Jinak opravdu stačí zajít do lepšího studia, kde se zabývají brandingem ... Vypálení cejchu je velmi emocionální záležitost s přímými dopady na vztah a myslím, že bychom k ní tak měli přistupovat.
    • 2 posts
    20. februára 2007 21:44:30 CET
    Skus mladencom napisat, mozno o tom cosi vedia a ozvu sa aj sem
  • 20. februára 2007 21:15:48 CET
    dakujem za odkaz na stranku, no skoda ze ich nie je viac, lebo na tejto je to skor o vyrezavani a ja som mal na mysli skor vypalovanie aj ked to je prave ten problem s informaciami je ich nejako malo, alebo neviem len kam mam nacriet ..asi
    • 2 posts
    20. februára 2007 20:33:19 CET
    povedala by som ze je rozdiel v sposobe cejchovania, ci ide o samotnu znacku alebo aj o bolest pri jej sposobeni. Takze branding, tetovanie ci piercing.
    V kazdom pripade ako povedala uz Liina tak to treba hladat na strankach takych to veci, napr. na www.hell.cz
  • 20. februára 2007 20:08:47 CET
    mate s tym konkretnu skusenost ide mi hlavne o informacie od ludi ktori s tym uz maju skusenost, ako sa o cejch postarat po tom aby sa nedostavili komplikacie ci ako sa bezpecne nechat ocejchovat..
  • 20. februára 2007 19:26:42 CET
    Pokud máš konkrétní dotaz, odpovím.. Na netu toho mnoho není.. Spíš jsou k dispozici informace, či návody od lidí, co dělají branding v různých tetovacích salonech, ale tam se způsob vypalování naprosto od toho, co si pod pojmem vypálení cejchu představuje většina BDSM+.