Forums » Nekategorizováno

Dominantní dívky vymřely?

• 19. júla 2007 13:39:58 CEST
    Delší domu sleduji D/S komunitu a s hrůzou jsem zjistil, že je skoro nemožné nalézt dívku (ženu), která by si chtěla pohrávat se submisivním mužem, což naprosto odporuje tomu, co je doloženo z objektivních výzkumů. Podle těchto výzkumů si totiž nejméně 20% žen rádo představuje, že jsou oblečeny v kůži a s bičíkem mají totální kontrolu nad mužem. Ve skutečnosti, ale na seznamkách najdete prakticky výhradně "dámy", které, pokud Vám vůbec pošlou odpověď, tak Vám většinou o sobě nenapíšou nic, pouze Vám pošlou "ceník". Chtěl jsem si zjistit, jak je to obráceně a podal jsem si fiktivní inzerát, že "dominantní dívka přijme otroka, atd ...". Během 12 hodin jsem dostal 15 odpovědí od submisivních mužů, které vypadají velmi vážně míněné. Máte podobnou zkušenost a jak se Vám daří nalézt dominantní partnerku? Když jsem se pokusil svou partnerku vmanévrovat do takového vztahu, nebylo to ono. Tak co s tím?
  • 4. februára 2009 18:02:46 CET
    Ne, špatně jsem četl. Vypadlo mi tam slovíčko. Omlouvám se :)

Ad vztahy. Ono to zase tak relativní není. Základní rozdíly mezi přátelstvím a kamarádstvím se učí na středních školách v sociologii (v rámci občanské nauky). Známost, kamarádství, přátelství a partnerství. Dělené hlavně rozlišnou mírou intimity vztahu. Ano, dělení lidí do těchto skupin je nederministický proces. Ale jejich všeobecné vnímání je konzistentní.

Vím, o co jsi se pokoušela, ale vzhledem k tomu, že na tato označení nevěřím (nedokáží popsat nekonečnou rozmanitost jedince), tak nevěřím ani na možnost výpisu všech možných forem vztahů v BDSM. Minimálně jsi zapomněla na milovníky bondage, jak ti by se nazývali a jaký by jejich vztah měl parametry? Nemluvě o různých rozmanitostech, které mezilidské vztahy nabízí. Podle mě je ta koncepce jako taková špatná (škatulkování většinou nikam nevede), proto jsem k tomu přistoupil jinak.
  • 4. februára 2009 14:12:06 CET
    a nedominatnich devok je ako žito, ako keby sa snim ivraco roztrhlo
  • 3. februára 2009 12:09:58 CET
    Špatně jsi mě pochopil

Nenapsala jsem ani zmínku o tom, že bych nemohla mít sex se subíkem. Naopak jsem napsala, že v partnerském vztahu bych si nedovedla představit BDSM hrátky bez sexu.
    Napsala jsem, že bych nemohla jít do vztahu se subíkem už s tím, že bych si hledala sex jinde,tohle by mě osobně nevyhovovalo.Byla to reakce na příspěvěk Asdareela, který psal o své kamarádce domině, která žije ve vztahu se subíkem, ale sex vyhledává jinde.
    Nikdy jsem se nad submisivními jedinci nepovyšovala ! Pro mě jsou to lidi jako já. Jen mi zkrátka vadí subíci kteří se chovají jako onuce. Rozhodně si ale nemyslím, že by tito lidé nebyli submisivní v sexuální oblasti či BDSM a že jsou to jedinci mající problémy se seběvědomím, jak jsi napsal ty. Mám na to názor zcela jiný, a sice, že tito jedinci nejsou upřímní, hrají jen jakousi hru v domění, že se snad oné dámě více zalíbí. Takovým lidem já říkám patolízalové a plazivší se individua. Nevím jak se chovají běžně, ale pokud jde o první kontakt a někdo se takto projeví, jsem na to alergická.

Pokud jde o Tvé rozdělení na partnerský, přátelský a kamarádský vztah to jsou všeobecné pojmy. Já jsem rozdělovala dle pojmů týkajících se výhradně jen BDSM vztahů. A i ty jsou zcela relativní. Někdo by přítelem nazval někoho s kým udržuje milostný poměr, zatímco někdo jiný zase člověka kterému se svěřuje, vzájemně si pomáhají atd.
  • 2. februára 2009 17:20:01 CET
    • 5 posts
    2. februára 2009 8:32:04 CET
    ....človek číta príspevky a žasne .....skúste niekto zadefinovat co je sex a potom sa môžme baviť ďalej .....keď to napíšem sprosto, hej u mužov je videt, keď sa vzruší, pekne zretelne, ale mile dámy aj vas vzrušujú určité činnosti, len vy zvlhnete a niektoré partie vašeho tela sú citlivejšie, což nie je videt na prvý pohlad ....nehrajte tu prosím vás, ako vám nejde o sex, ale len o nejakú d/s hrátku, ktorá nic neznamená :-) ....alebo si popritom ako si hrajete s nejakým subíčkem čítate knížku, či pozeráte romantický film? Z obidvoch strán ide o to isté, spravit si nejakým stylom dobre. ......to, že veľa mužov pri hladaní žien používá špatné metody a zpôsoby je druhá stránka veci, len to nemá nič spoločné so sexom, ale spíše s inteligenciou, výchovou,neskúsennostou a aj spoločenskými názormi. Bohužial aj subíčci sú vychovávani v spoločnosti, kde sa muž považuje za pana tvorstva, takže keď narazí na prirodzene dominantnú ženu, nevedia ako sa chovať.A pak to dopadá tak, ako píšu niektoré ženy. ........Mno a naši subíčci si potom stažujú, že dominantne dívky vymreli ......nevymreli, len nemajú záujem o podliezavych, neodbytnych a nechápavých.
  • 1. februára 2009 2:55:08 CET
    S tím rozdělením zas tak nesouhlasím. Nedá se to takhle míchat dohromady. Vztahy se většinou dělí klasickým systémem, tedy partnerský, přátelský, kamarádský, ... V případě D/s se dá hovořit o tom, že daný vztah má D/s stránku. To znamená, že jeden z angažovaných lidí je dominantní, druhý submisivní a společně se aktivně věnují praktikám, které jsou spojené s D/s. Pojem SM vztah, který by se dal definovat analogicky, se moc nepoužívá. Nálepky dominant, submisiv, otrok, atd. vyjadřují převažující preferenci. Dominant a submisiv jsou vázány na D/s zaměření, otrok a otrokář (správně, ale můžeme klidně říkat pán) na SM. Jelikož BDSM jako takové je čistě sexuální záležitostí, nemůžeme mluvit o tom, že by v jakékoli jeho formě nešlo o sex. To je prostě nemožné. Je to stejně hloupé, jako tvrdit, že Pro BDSM není prostituce. Otázkou je, jaké všechny formy sexu (sexuální praktiky) v daném vztahu budou přípustné - D/s, SM, bondage to jsou jen další formy sexu, které si přidáváte na tento seznam přípustných. Obecně by se dalo předpokládat, že v partnerském a mileneckém půjde implicitně o pohlavní styk.

Je třeba mít na paměti, že BDSM je tu pro umocnění sexuálních prožitků. Nemůžeme schvalovat zneužívání, týrání, ani vykořisťování. Spousta fantazií zní zajímavě, ale měli bychom používat zdravý rozum a poznat, co by jen fantazií mělo zůstat. Všichni jsme si rovni, všichni máme stejná práva a všichni máme city a emoce. To, že je někdo submisivní, nic nemění na tom, že to je člověk.

PS: Moc nechápu tu poznámku u 24/7 o tom, že bys nemohla mít sex se subíkem. Být (sexuálně) submisivní neimplikuje být onuce. Pokud je někdo "onuce", tak to nemá se sexuální submisivitou co dělat. Pravděpodobněji spíš s nízkým sebevědomím (může být i mnoho dalších důvodů). Je na tobě, jestli s takovým člověkem můžeš žít, nicméně jeho stav si nežádá ovládání a ponižování, ale spíš podporu a motivaci. To je právě to, kde končí BDSM. Využívání jeho mentálního stavu není správné a šlo by o psychické týrání. Když je někdo sexuálně submisivní, znamená to, že ho vzrušuje být ovládán. Je to pořád člověk a nevidím důvod, proč by fakt, že se mu líbí, že jeho partnerka určuje průběh sexu, měl z něj dělat člověka, o kterého si ani kolo neopřete...
  • 1. februára 2009 2:40:43 CET
    Je to ale smutné. Pochopím, že je pohlavní styk nepřijatelný v určitých formách vztahů, ale v partnerském? Proč by mělo D/s ovlivňovat tak zásadní část partnerského vztahu? Proč takového partnera pak mít? Proč se nerozejít a nenechat si ho jako otroka? Prostě to vůbec nedává smysl. Takový vztah není za žádných okolností partnerský a jen si to nalhávají. A vůbec mi celkem materiály okolo femdom vadí. Kolik toho je motivováno pomstou? V kolika se obhajuje psychické týrání a rozklad osobnosti někoho jiného bere za normální věc? Je to kolikrát až nechutné číst. A představa, že to někdo bere vážně, je ještě horší. Krásně je to vidět na fenoménu pásů cudností a skvělých výsledků na mužích. Z mých zkušeností vím, že ženy nemohou být bez orgasmu moc dlouho. Dříve či později se každá emocionálně zhroutí. Muži prožívají emoce vcelku odlišným způsobem a jinak je dávají najevo, ale už se nikdo nezabývá tím, jaké dlouhodobé a trvalé psychické následky může nošení pásu cudnosti mít. Ty fyzické jsou již celkem známy, jimi naštěstí ženy netrpí. Pokud někdo má nějaké psychické problémy, měl by je řešit doktor, nikoli domina. Připadám si jak Alenka v říši divů, když autoři některých materiálů jsou spíše sociopati než BDSM pozitivní, společensky neškodní lidé.
  • 31. januára 2009 22:29:25 CET
    Bohužel tomu napomáhají nejenom povídky, ale i seriózně se tvářící stránky, jako například stránky Elise Suttonové, kde se to přímo hemží příběhy párů, kde manželka poté, co se stala dominou svého muže, s ním ukončila sexuální život a začla žít sexuálně jen se svými milenci. Dokonce ES sama psala o svém manželství, že sexuálně se svým manželem nežije a dokonce snad kvůli tomu neměli ani děti.
  • 31. januára 2009 19:32:10 CET
    Asdareel:
    Řekl bych, že si za to subíci mohou vlastně sami. Když se podíváš na kde jakou povídku, tak vždy je submisivní muž hadr, který vlastně chce, aby s ním paní nikdy neměla pohlavní styk. A fakt je, že takovýto fantazijní přístup deformuje vnímání D/s vztahu u žen. Na druhou stranu, když se podíváš na fantazie submisivních žen, tak ty jsou dost často hlavně o pohlavním styku. Když jí připadá sex se submisivním partnerem pod její úroveň, jak s ním může sdílet místnost? Jak se s ním může ukázat na veřejnosti? Já osobně chci být na svou partnerku hrdý a vůbec mi nezáleží na tom, jestli je submisivní.

Narocna Pani:
    To, jestli jde partnerovi jen o sex, není problém D/s složky vztahu, ale vztahu jako takového. Ale popravdě, pokud si hledá někdo dominu, tak mu jde 100% o sex (nevylučuje to další potřeby, avšak sex je tím dominantním motivem). Pokud by hledal něco jiného, jinak by formuloval to, co hledá.

BTW: sex a pohlavní styk jsou dvě naprosto rozlišné záležitosti. Tedy, množina činností s nápisem sex obsahuje i pohlavní styk, ale rozhodně neplatí, že sex = pohlavní styk. Pro ty, kdo tomu nevěří, co je podle vás potom orální sex? Patří tam mnoho dalších činností, ale kompletní seznam je individuální, záleží totiž na pocitech a prožitcích dané osoby.
    • 5 posts
    31. januára 2009 9:11:51 CET
    O telesne uspokojenie ide aj zenenam .nehovorim ze to musi byt sexualny stik ale tiez chcete citit pri sebe niekoho .
  • 30. januára 2009 13:44:32 CET
    otazkou bolo preco je tazke najst dominantne dievca.. moja odpoved - lebo muzom ide iba o sex... nezaoberaj sa tym co pritahuje na BDSM mna... ak pojde muzom o viac nez len telesne uspokojenie najdu i vztah
  • 30. januára 2009 13:43:32 CET
    malaDomina: OK, tak bych to asi taky viděl.

Nellys: Ve smyslu tohoto rozdělení jsem tedy pro partnerský vztah. POkud se týče 24/7 - záleží na tom, co definujeme jako 24/7. Já pokud mám Paní, tak ji alespoň pocitově, psychologicky vnímám jako Paní pořád a ani bych nechtěl, aby tomu bylo jinak. Ale zárove%n ji vnímám jako svoji přítelkyni.
    24/7 ve smyslu jedné nepřetržité bdsm scénky je samozřejmě nesmysl.
  • 30. januára 2009 13:37:38 CET
    Existují různé formy D/s vztahů:

Domina/otrok – Ať už žijí v jedné domácnosti (24/7) nebo otrok jen pravidelně dochází sloužit
    Je pochopitelné, že v tomto případě je sex zcela vyloučen , já to vnímám jako pracovní vztah,kde nejde ani o sexuální kontext, jako spíše o stav mysli a z mého pohledu je takový vztah ojedinělý.

Pán/otrokyně – Tady vidím rozdíl pouze v sexu.
    Pán klidně svoji otrokyni využívá i sexuálně, je velký rozdíl mezi Femdomem a Maledomem

Domina/subík – V tomto případě jde o to užít si oboustranně BDSM
    Nežijí spolu a ani.nejde o milenecký vztah.Chápu, že i tady to může být bez pohlavního styku, ale nemusí.Rozhodně jde ale o uspokojování sexuálních potřeb.

Partnerský vztah – Je zcela jedno zda jsou manželé,či druh a družka, kdo je Dom. A kdo sub. Milují se, vzájemně se přitahují, doplňují, na veřejnosti jsou rovnocennými partnery atd. Každý zná své postavení, ale BDSM se odehrává většinou jen v sexuální oblasti.V každém vztahu i mimo D/s je vždy jeden z partnerů dominantnější než jeho protějšek.
    Tady předpokládám, že si užívají i pohlavní styk . Pokud někdo takový vztah nazývá vztahem 24/7 pak to nechápu. Nikdo na světě mi nevymluví, že to tak zkrátka není. Dost dobře si nedovedu představit život se submisívním mužem který se chová jako onuce i v běžném životě. A taky si nedovedu představit jít už do vztahu se subíkem s tím, že si sex budu hledat jinde, protože on je přece subík.

Především jsme lidi .
    Nehovořila jsem o profi, přestože do této skupiny patřím.Na profi scéně je pochopitelně sex tabu.Ale v soukromém životě si nedovedu představit BDSM hrátky bez sexu.

Na závěr: Tohle je z mého pohledu, každý to může vnímat jinak, ale vždy by se měl každý řídit sám sebou a ne tím jak to kde vyčetl.

• 30. januára 2009 13:09:42 CET
    ...riesis v podstate stale to iste. Hovoris o Ds hrach, alebo o Ds vztahu? Aj ja si myslim, ze moje telo je nieco hodne ucty a uz z mojho presvedcenia si neviem predstavit, ze nieco, co mi pred chvilou cistilo topanky povie "ok, ideme na to" a pouzije ma ako pomocku (co bez urazky vacsinou takto pri styku byva). Ale ked si ho napriklad bezpecne uviazem na styri tak, aby som sa mu medzi ne vosla a necham sa "obsluzit", obojstranne pri tom akceptujuc status quo, nevidim dovod, preco by na moje telo narok nemal. Dokonca napriek tomu, ze aj vo vanilkovom sexe sa konkretne tato poloha definuje ako ze "muz je v dominantnej pozicii". Ak by som to nemala rada, logicky to nedovolím. Ale mať to rada, a riešiť si to z princípu inde, mi už príde trochu ako divadlo. Ved ho mam asi rada, ked ho mam v posteli, nie? Ale opakujem ten rozdiel, ja nie som domina. Som "len" prirodzene dominantna. Ale ty ten rozdiel stale akoby si nechcel vnimat...
  • 30. januára 2009 12:05:42 CET
    ... ....keď to je pod jej dôstojnosť, tak by mal ten jej subík od nej utekat čo najrychlejšie :-)
  • 30. januára 2009 10:51:13 CET
    Velice by mně zajímalo, proč dominantní ženy většinou vylučují pohlavní styk. Netvrdím, že je to jen o pohlavním styku, to už jsem mnohokrát napsal. Nicméně k partnerskému životu pohlavní styk patří a rozhodně si nemyslím, že by D/s vztah automaticky tento druh sexu vylučoval. Jedna věc jsou profi dominy - ty většinou nemají koitální sex ve své nabídce. To je v pořádku, to je prostě obchod. V cukrárně taky nedostaneme koupit šunku. Ale partnerský vztah je něco úplně jiného.

Bavil jsem se na toto téma s jednou moji známou dominou a ptal jsem se jí, zda i jí samotné sex v D/s vztahu nechybí. Odpověděla mi, že sex by jí samozřejmě chyběl a řeší to tak, že se miluje s jinými muži. Ale sex se subíkem? Vyloučeno, to by přece bylo pod její důstojnost.

Pro mně osobně je tento přístup zcela nepřijatelný. Respektuji názory této ženy a nebráním jí ve štěstí. Ovšem beze mě.
  • 30. januára 2009 10:08:07 CET
    Tak s tvojim názorom sa zhodujem dokonca aj tý údajný odborníci čo sy hovoria že sexuolovia.
  • 30. januára 2009 9:19:07 CET
    s Liinou.
    Ještě dodám, že by mě docela zajímalo proč BDSM oslovuje Náročnou Paní?
  • 30. januára 2009 9:15:05 CET
    Položme si otázku, co všechno je sex? Já osobně si nemyslím, že pouze pohlavní styk, nebo přímé dráždění genitálií. Podle mě je sexualita a její vnímání něco natolik individuálního, že to nelze přesně specifikovat s obecnou platností..
  • 30. januára 2009 9:12:17 CET
    V drtivé většině jde každému, tedy i ženám, o hru s pocity(především), o vzrušení, tedy o sex i když bez pohlavního aktu atd.....I tomu muži s duší otroka:-)).Jsem přesvědčena, že i ten potřebuje tohle vnímat
    .Pokud by byl schopen udělat pro kohokoliv cokoliv, pak by možná potřeboval Dr.Chocholouška:-))
    • 5 posts
    30. januára 2009 9:08:10 CET
    30.01.2009 @ 04:39 dakujem že nás takto škatulkuješ a hádzes do jedneho vreca všetkých. V podstate mas pravdu dost velka cast mužov je taká ako tvrdís ale nie vštci.
    • 5 posts
    30. januára 2009 8:50:59 CET
    Mnoho mužov má mozog v nohaviciach.
    Už tu niekto na nejakom fóre vystihol podstatu: pre niektorých subov je domina naozaj len nástroj k jeho sexuálnemu uspokojeniu. Ale ja tu hľadám dušu otroka!!!
    • 5 posts
    30. januára 2009 8:48:53 CET
    Máš pravdu a preco to tak je ? su ludia ktory toto pravidlo potvrdzuju a ty si stretla zrovna tych. ale su jedinci ktorych vzrusuje hra a vnimanie pocitov viacej ako sex.
  • 30. januára 2009 4:39:29 CET
    No lenze muzom ide cisto o sex zeny su im ukradnute.. su len nastroj. Ide vam o to? Mne nie.
  • 29. januára 2009 22:42:27 CET
    Je to hlavne o nádherne vzrušujúcej intímnej d/s hre (bez pohl.styku), ak tomu hovoríte sex, tak nám o to ide tiež