30. marca 2008 15:20:00 CEST
Hodně se mi líbí termín "hraní si", to se používá i u nás doma a myslím, že to odráží atmosféru toho, když je sexualita nejen sexem, ale je v ní i osobní/citový rozměr, a tím nechci říkat, že se nedá najít osobní/citový rozměr i tam, kde se sexualita odehrává na bázi "za úplatu", ale obě strany se již znají dlouho a setkávají se pravidelně, pak asi vzniká obdobný "důvěrný" vztah jako mezi rodinným lékařem a pacientem, nebo mezi knězem (duchovním vůdcem) a penitentem...
Slovo lekce je dle mého pohledu v oblasti BDSM služeb nesmyslné a zavádějící, lekce je něco co má vést k nějakému růstu = osvojení znalostí nebo technik, je to proces, který je ohraničen nějakou metou/vrcholem a to nevystihuje realitu toho co se děje při poskytování specifických sexuálních služeb za úplatu... Mnohem přesnější i když komplikovanější by bylo "scénář zvolených úkonů/výkonů" neboť zákazník si z nabídky služeb vybírá některé jemu blízké a profesionální dominou nabízené/anoncované úkony a na tomto základě si sestavuje scénář zacházení, úkonů a výkonů podle něhož s ním bude ona domina následně zacházet...
Tedy ten kdo si v takové chvíli (podle scénáře) více užívá je jednoznačně zákazník-submisiv nikoliv dominantní dáma, protože ta by (pokud je opravdu dominantní) možná volila úplně jiný průběh, ale takto se vlastně musí omezovat - kontrolovat, kdežto zákazník se logicky soustředí na sebe, aby si za své peníze užil a domina je jen tím, kdo mu k tomu uspokojení slouží jako "tělocvičný" nástroj, tedy myslím, že mu moc na uspokojení dominy asi ani nezáleží...
Z mého pohledu (který samozřejmě není ovlivněn ekonomickým tlakem) by bylo mnohem ideálnější, kdyby profi-domina mohla na svých stránkách napsat: mám ráda to a to a uspokojuje mne to a to a pokud by se v tom našel bez výhrad i zákazník, tak by to jejich setkání bylo "hraní si", protože by tu nebyl žádný omezující scénář a pak by to možná přinášelo i mnohem větší radost a intenzivnější prožitek...