Zdarecek vsem
Chcel by som doplnit snad tolko, ze hladanie vyznam ma vzdy. Je jedno, aku formu si kto vyberie, dolezite je, ze necaka so zalozenymi rukami. Moze sa prejavovat sproste, aj rozumne, reagovat len na inzeraty, alebo si ich davat, komunikovat online, je to jedno. Ono, ako sa vravi, na kazdeho raz dojde. A najde si takeho, kta sa k nemu, alebo k tomu, co sa snazi predstavovat, hodi. To, ze "sprostak" natrafi na sprostakov je vcelku jasne, protoze inteligentne zmyslajuci clovek sa mu bud neozve, alebo ho slusne odporuce dalej. Problem je, ze je vela "travy" a kvetin je uz pomenej. Ale to neznamena, ze nie su.
Dalej je dolezite vediet, co hladame. Pisete tu, teda "hladaci", ze hladate dominu. Ste si isty? Nehladate dominantnu partnerku, zenu, pripadne dominantneho muza (to pre zeny, bi, homo)?
Dalsia vec je rozlisit, aku formu vstahu hladate. Vsetko je to vstah, pokial to nie je na jednu noc a podla toho aj hladat. Hlavne je, mat jasno v tom, co chcete. Iste, musi to byt realne, ale potom je dolezite ist za tym. Niekedy budete nuteni ju trosku poupravit, ale to nemeni nic na tom, ze by ste mali vediet, co chcete, koho hladate.
Asdik pisal o dvoch moznostiach zoznamovania a hladania. Je to tak, len by som doplnil, ze pripadnych nasledkov a dosledkov je o nieco viac a zalezi vzdy na konkretnom cloveku, ktora moznost sa mu bude potom zda vhodnejsia (vyhodnejsia). Kacir k druhej moznosti reagoval, ze to moze byt zbytocna namaha. Asi to tak nemyslel, ale myslim, ze ziadna namaha, ktoru vykoname pre uspokojenie, radost ci ine prijemne prozitky pre seba, ci inu osobu, nie je zbytocna. Ja osobne volim moznost cislo jedna, nie preto, ze nechcem vykonac nieco zbytocne, ale preto, ze pre mna je BDSM+ na prvom mieste, na druhom su vlastnosti a to nezistim na druhej osobe pohladom od baru, ci z lavicky v parku, alebo v kine, ci divadle. A vzhladom na to, ze nase predsudky a predpojatost voci "spolocensky normalnym" ludom je, ze nas odsudia, ci nami budu opovrhovat (su aj dalsie dovody, hanba, neschopnost priamej a uvolnenej komunikacie hned na zaciatku...), nepytame sa pri prvom stretnuti, ci je osoba BDSM+. Iste, nepytame sa ani, ci ma rada sex, alebo ako ho ma rada, ale vzhladom na to, ze sex je "bezny" a prirodzeny, je to menej narocne a viac prijatelne, komunikovat hned na zaciatku, alebo v blizkosti zaciatku, o sexe. Sme zatial "odsunuty na kraj" spolocnosti, ako boli donedavna homosexuali (a vlastne este su, ale uz nie tak moc). Ale to sa zmeni.
Pisete tu, ze by to chcelo viac propagacie. Nic vam v tom nebrani. Staci malo, netajit sa zameranim. Nechcite, aby to robil niekto za vas, spravte to sami, necakajte na inych. Ono sa k vam niekto casom prida. Viem, ze si hned myslite, ze som blazon, ze ved to nie je mozne, ze by vas hned "ukamenovali". Nie, neukamenovali. Je len dolezite si vyberat, komu poviem, komu nie. Su ludia, co ich poznam roky, a netusia nic. Su ludia, co ich poznam mesiace a vedia viac. Ale aj toto malo nam mozne pomoct. Okrem toho, propadacia sa deje, viz. jeden diel Trni na Prime, niekolko relacii ala Laskanie a Pericko. Niekedy mam ale pocit, ze ani nechceme, aby to slo dalej. Je to mozno zo strachu, ze z komunity bude zrazu masa ludi a tym sa to zhorsi. Asi zhorsi, pretoze bude viac ludi, slusnych aj neslusnych, rozumnych i "nerozumnych", ale nic to nemeni na tom, ze to bude dobre. Teraz mame komunitu preto, ze je nas malo, resp. je nas malo, co sa "nebojime" to, aj ked pred uskou skupinou ludi, poodhalit. Komunita je preto, aby sme sa nebali. Vsetko neobycajne malo svojho casu komunitu a ta sa stratila s rozsirenim povedomia a prijatia tho nezvycajneho do spolocnosti a zmierenia sa s tym. Je to zle? Podla mna nie, ved vsetkym nam ide o jedno. Uspokojit svoje potreby. Co to pre koho znamena nie je podstatne, ale robime to pre seba. To, ze touto cinnostou tesime i dalsich a davame im zase to, co tesi ich, je len dalsia sucast.
No a na zaver mojej "kratkej" uvahy len tolko, ze pisanie "uz nehladam, nema to zmysel" su, aspon pre mna, ucelove. Bud mam zaujem a hladam, alebo zaujem nemam a potom je jedno, ci o tom dam niekomu vediet a v podstate to nikoho nezaujima. Ak ste vazne prestali hladat len preto, ze ste neuspeli, je velmi pravdepodobne, ze je to bud docasne, alebo ze ste az tak moc nechceli, alebo uz mate. To, ze neuspejete nema nic s tym, ze je niekdo BDSM "+", alebo "-", ci cokolvek ine, ale s tym, aky ludia su na oboch stranach, teda aky je inzerent a ten, co mu odpoveda, pripadne si spolu pisu, ci inak vymienaju informacie. Neodsuzujte, ked vam nie je odpisane, berte to tak, ze ste neboli na jednej vlne, alebo to bola smola. Ten, komu ste pisali totiz vas email, spravu, odpoved, nemusel ani citat, pretoze uz si vybral, alebo nasiel co hladal. Profesional (ka) vam odpise, nebojte (samozrejme, pokial jej nenapisete, ze hladate vstah, priatelstvo, kamaratstvo, poznavanie....). Rovnako, je to aj "ostatnom" svete. Dalsia vec je, ze nech su muzi na akejkolvek strane, oni lovia, predvadzaju sa, upozornuju na seba, zacinaju. Zeny, az na vyjimky (a zdaleka tento pocet nie je rovny poctu domin a Dominantnych zien), to nerobia. A zene za par dni prijde tolko odpovedi, dostava tolko navrhov a tolko ponuk, kolko muz nedostane za cely zivot (otazka je, kolko je realnych, ale to ona ani my nevieme, podstatne je mnozstvo). Takze nie je v ich silach ani kazdemu napisat, aj ked by to malo byt iba ospravedlnenie, ze uz si nasla niekoho ineho.
Takze hladajte, ale s rozumom, tak, aby ste sa nemuseli hanbit za svoje konanie pred okolim, ale hlavne sami pred sebou.