8. septembra 2008 17:15:18 CEST
Mila Spiron.... som rada, ze si toto nacala... priam ma rozculuje, ked niekto tvrdi, ze Ds je hra a odtial potoal podla presne dohodnutych pravidiel a podobne.. vtedy je to pre mna prave to sado-maso... ale to mne nic nehovori.... Ds, nie je hra... dominancia a submisivita su ludske vlastnosti a v istej miere sa prejvavuju v kazdom vztahu.. akurat u niektorych ludi viac a mozu sa spajat aj s SM praktikami... ale podla mne je zasadna vec, rozlisovat SM a Ds.. pretoze, pokial niekto tvrdi, ze "je dominantny len v posteli" tak je to podla mna do neba volajuci nezmysel.. dominantny clovek je jednoducho dominannty a pokial sa ot u niekoho prejavuje len v posteli, tak to co robi nie je Ds ale SM. Ja nestojim o ziadnu hru, ale o skutocny Ds vztah a myslim si, a moje skusenosti to aj potrvdzuju, ze skutocny Dominant dava pozor na subinkine hranice a na to aby ich neprekrocil... a pokial sa dopredu vsetko nalanuje a odmeria, pre mna osobne sa zo vsetkeho vytraca vzrusenie. Mna totiz vzrusuje prave ten pocit, ze niekomu patrim a robim to co chce on a sama som zazila, ze z lasky k Panovi som zrazu dokazala spravit uplne lahko veci, o ktorych som tvrdila, ze nikdy ich nespravim.... ale samozrejme, pokial si switch, je to uplne o niecom inom. A myslim si, ze switch ludia v zasade nie su Ds, ale len SM. Prave preto, ze sa to u nich tyka len sexu. Cim samozrejme nechcem hovorit, ze nieco je lepsie alebo horsie.. len chcem poukazat na rozdiel, ktory ako som si vsimla, casto neregistruje ani vacsina Ds ci SM populacie a casto to vztahy komplikuje.
A este jedna vec.. dominanciu by som v ziadnom pripade nespajala s manipulaciou... manipulacia je negativna vec, ku ktorej docieleniu sa vyuzivaju aj veci, ako klamstvo, ci zadrziavanie informacii a jej cielom je dosiahnut vlastny prospech na ukor ineho a myslim si, ze je to vec najma slabochov... a dominant a slaboch nejde dohromady, nehovoriac o tom, ze dominancia je sposob, ako viest seba aj svoj submisivny protajsok ku spokojnosti a stastiu.... dominant moze byt vselicim, ale nie egoistom... inak uboha subka, co sa mu dostane do ruk.