Forums » Nekategorizováno

Vztah "D" k "s"

• 7. septembra 2008 10:24:45 CEST
    All: Děkuji všem za příspěvky :)

corwin11: Ne, všechna jsem neprocházel. Kontroluji pouze nové příspěvky a pak fóra asi stránku a půl dozadu. Ale nečetl jsem všechna. Přečíst většinu z nich je pro mne nadlidský úkon. Buď se tam lidé hádají a nebo nedrží tématu. IDEA: možná by pomohlo zavést stromovou strukturu :)

Liina: Na tvou odpověď jsem se vcelku těšil, ale spíš jsem od tebe čekal zhodnocení femdom vztahu :) Jak to vypadá ve femdom vztazích? Je citová závislost mezi paní a subíkem běžným jevem (samozřejmě ze strany paní)?

Peter32: Ad bohyně. Přesně o tom to je. Nevyjádřil jsem svou pozici. To není na mě a přijde mi to irelevantní. Není to o tom, na jakou roli se cítím (to spíš vypovídá o sebevědomí), ale v jaké mne ona vidí. A pokud bych pro ní nebyl "Bůh", jak bych mohl být jejím pánem? :)

Asdareel: Také spojuji D/s a city. Ale smyslem této úvahy je vztah mezi rolí a city. Jestli city dokáží popsat roli, kterou hraji ve vztahu. Na tom se zatím jakž takž shodujeme, že ne. Tedy alespoň v maledom vztahu :)

Meyaya: Názory subinek jsou vítány. Chtěl jsem jen předejít záplavě zpráv od subíků na téma, jak by měl vztah vypadat, byť reálné zkušenosti dost často postrádají :) Takže děkuji za tvůj pohled. A nežinýruj se, pokud tě toto téma opravdu zajímá, klidně piš :) Určitě si najdou tvé příspěvky mnoho vděčných čtenářů. ;)
  • 4. septembra 2008 20:54:15 CEST
    Autor fora sice poziadal o vyjadrenie dominantne osadenstvo, ale verim, ze moj prispevok ho bude zaujimat tiez

Podla mna vacsina cinnosti alebo veci samych o sebe je neutralnych a je len malo konkretnych prejavov, myslim nejakych cinnosti, ktore by sa dali nazvat vyslovene submisivnymi. Ja vnimam Dominanta ako muza, ktory by mal mat nejaku uroven a tomu by malo zodpovedat aj jeho spravanie voci subinke. Dominantovi moja ucta neprinalezi preto, ze je dominant, ale preto, ze si ju ziskal a zasluzil. A to aj skrz jeho spravanie ku mne. Jeden moj byvaly Pan mi zvykol pri kupani bozkavat a maznat nozicky, dalsi, ked mal dobru naladu a bola som poslusna mi obuval a vyzuval topanky, lebo vedel, ze to mam rada. A ani jeden z nich pri tom nikdy nevyzeral, neposobil ani za macny macik submisivne a ani sa tak necitili a ja som sa necitila ani trosku nad nimi. Pretoze Dominanta, skutocneho ozajstneho dominantneho muza, nie zufalca co sa potrebuje vybijat, robi Dominantom, Panom jeho vnutro, sila ktora z neho vychadza a aj keby sa zo srandy nechal svojej subinke sputat, ani na chvilu nebude vyzerat submisivne, lebo aj submisivta vychadza z vnutra. Tieto drobnosti pre mna k dobremu Panovi jednoznacne patria a vnimam ich ako prejav jeho lasky a starostlivosti, toho ze mu na mne zalezi. A ja tieto pozornosti od neho prijimam prirodzene, ponizene a s vdakou, rovnako ako trest.

Slusnost ku ozajstnemu Dominantovi patri a muz, ktory sa k zenam nepekne sprava, pre mna nielenze nie je dominantym, ale dokonca ani muzom. Takze napriek tomu, ze som absolutnou zastankynou klasickeho modelu, kdejaky diskotekovi "vopruzovac" odo mna uz schytal poriadne zaucho. Za co som si uz neraz, od "dominantov" vysluzila kecy, ze asi neviem kde je moje miesto a ze nie som vobec subinka, ale jedine, co mozem k tomu povedat je to, ze tieto individua si primitivnost, hrubost, vulgarnost a aroganciu mylia s dominanciou a subinky s lahkymi zenami, ak nie este s niecim horsim.

Subinka by si mala sama seba vazit, ako ktorakolvek ina zena a pokial je ochotna, podriadit sa vedeniu nejakeho grobiana, je to len podrobenie sa nejakej zivocisnej potrebe a s Ds to pre mna nema nic spolocne. Lebo to je pre mna aj potravou duse a dusu mi moze nakrmit len clovek, ktory je stoji nado mnou nielen vo fyzickom slova zmysle, ale najma v tom obraznom. Svojou vnutornou velkostou.

Trosicka som sa rozpisala, ale tato tema je moja oblubena:)))

A pre Corwina: Mozno tu taketo forum uz bolo, ale nie sme ti vsetci vecne, ako Ty
  • 4. septembra 2008 20:17:03 CEST
    Nemám pocit, že pro většinu domin by bylo D/s o citech. Samozřejmě s výjimkou lásky k penězům.
  • 4. septembra 2008 17:48:34 CEST
    Vždyť je to na tom založeno, bolest, touha, štěstí, láska. Všechno toto se kolem jakéhokoliv vztahu, tedy i D/s nevyjímaje motá. Jen snad přístup má každý odlišný, podle toho co preferuje.
  • 4. septembra 2008 14:58:49 CEST
    Já rozhodně spojuji D/s a city. Pro mě nemá D/s bez lásky vůbec žádný smysl. Můžu si třeba zahrát D/s scénku se svojí kamarádkou, ale to není D/s vztah - to je jednorázová scénka, která D/s vztah nemůže nehradit.
  • 4. septembra 2008 12:24:35 CEST
    Plne s Tebou suhlasim, to ze je partner voci partnerke galantny nieje prejav submisivity, ja to prejav slusneho vychovania a to je jedna z veci co by mal dominant ovladat. Dominant svoju partnerku ochranuje a vedie, neviem ako by sa mohla submisivna zena nehat viest clovekom co jej posti lietacky do tvare. Dominancia je podla mojho nazoru vec sily osobnosti, a nie vecou arogancie. To ze svoju partnerku povazujes za bohynu tiez nevidim ako problem, pokial je to skutocne zivotna partnerka tak aj Ty si pre nu bohom. Vztah ako taky je jedno ci vanilkovy alebo D/s by mal byt zalozeny na vzajomnej ucte a laske. Ako switch sa nemozem vyjadrit ku tomu ako je to v cisto maledom vztahoch, nakolko mne osobne viac vyhovuje system "kazdy chvilku taha pilku" ale myslim si ze v podstate je to tak v kazdom vztahu, ono to ze je Tvoja partnerka submisivna neznamena ze nemoze mat vlastny nazor a vyjadrit ho.
  • 4. septembra 2008 8:37:28 CEST
    Osobně se domnívám, že pocity, které má job314 vůči ženám, respektive vůči své partnerce NEJSOU v rozporu s dominancí ve vztahu k ní:) Pokud se pozastavíme nad partnerskými (trvalými) maledom vztahy, zjistíme, že takto fungují téměř všechny.. V těchto vztazích je sice muž dominantní - rozuměj vůdčí osobností a svoji dominanci uplatňuje formou tradičního rodinného modelu. Stará se o svoji partnerku po stránce materiální, ochraňuje ji, povzbuzuje a podporuje ji v jejich aktivitách, poskytuje jí útočiště... Od ní očekává, že zastane tradiční ženskou roli strážkyně rodinného krbu:)) K tomu stačí jedna jediná věc - aby tento model partnerce vyhovoval a přijímala ho. To, že je takovýto vztah okořeněn v erotické oblasti i nějakém tím SM, je v podstatě zcela irelevantní a nezávislé na typu vztahu....
    • 5 posts
    4. septembra 2008 6:57:55 CEST
    ...no neviem, ci si prebehol vsetka fora, ale mam dojem, ze uz na tuto temu forrum bolo, kde sa rozoberali ds vztahy ....co sa tyka, ako to funguje inde, vzdy bude zalezat na tom, kto sa v partnerskom vztahu nachadza, aky je pomer medzi dominanciou a submisivitou partnera, kto ake hodnoty vyznava.
  • 3. septembra 2008 20:00:22 CEST
    Výrazem "celým životem" jsem spíše chtěl vyjádřit šíři záběru než délku trvání. V každé činnosti, které se věnuji, se nějak projevuje. Ale jen tak mimochodem, každý se rodíme s nějakou osobností, která se po celý náš život rozvíjí, takže mne fakticky moje dominantní popřípadě submisivní povaha provází celým životem, byť zatím nebyl moc dlouhý. Sice jsem to tak nemyslel, ale i tahle varianta by dávala smysl ;)

Označením bohyně vyjadřuji mimo jiné svou náklonnost a úctu, kterou určitě k dlouhodobé partnerce chovám. Je to trochu silný výraz, ale jeho použitím jsem chtěl zdůraznit její důležitost pro mne, hloubku citů, které k ní chovám. Určitě by se ten text dal sladit víc, byl to sled myšlenek, který jsem moc nekorigoval.

A pokud jde o společenské postavení, etiketa říká, že je dáno pohlavím a věkem. Dále pak nějakými relativními měřítky typickými pro danou společnost. Tedy na firemním večírku bude zajisté rozhodovat pozice, v akademické společnosti zase vzdělání a publikace, atd.

Ale pořád se nějak odkláníme od tématu. Nezaložil jsem toto téma, abych zkoumal mojí osobnost, ale abych zjistil, jak to funguje jinde. ;-)
    • 5 posts
    3. septembra 2008 19:10:40 CEST
    Je pekne povedat, provazi ma to celym zivotem, ked mas 21 ,-) ....ale nie v pohode ....dojdes na to sam, ze kde su hranice tvojej dominancie a kde zacina tvoja submisivita, ...precitaj si este raz co si napisal v svojom prispevku na zaciatku. Keby si povazoval zenu za rovnocennu partnerku, tak by som veril tvojej dominancii, ale za bohynu? To o zene nepovedia ani niektori zaryti subici :-) ..Mas pravdu galantne sa clovek ma k zene chovat,ale spolocensky kredit nie je len o tom ci je niekto zena, alebo nie ....ale neboj casom na to prides
  • 3. septembra 2008 18:41:17 CEST
    Dominantní znamená, že rád řídím a ovládám jiné lidi. Nezáleží na tom, jestli ženy nebo muže. Provází mne to celým životem. Sice to nemělo ideální sloh, ale snad tím neutrpěla moc srozumitelnost. Ale nechápu relevantnost otázky, jelikož předpokládám, že víš co znamená dominantní.
    • 5 posts
    3. septembra 2008 16:49:19 CEST
    A cim si voci zenam dominantny?
  • 3. septembra 2008 13:53:47 CEST
    Vím, že galantní neznamená submisivní. Ví to (naštěstí) i většina žen :) Spíš co jsou ty atributy submise. Myslím si, že tyto dvě role se sebou nenesou žádný náklad. Prostě popisují preferenci jedince v oblasti rozhodování. A nic jiného. Chci proto znát názor dalších lidí, jestli to tak vnímají také. Je spojování submise a citů pouze chybou způsobenou neznalostí? Nebo tím chtějí říci, že nehledají pouze svou paní, ale také ženu, kterou budou moci milovat?
  • 3. septembra 2008 13:22:55 CEST
    Děláš to dobře. Být galantní k ženě neznamená být submisivní. Galantnost se ovšem může prohlubovat a plynule do submisivity přejít. Ale co by na tom bylo špatného?