Forums » Nekategorizováno

Príčiny úchyliek a ich vývoj od rannej mladosti

• 2. novembra 2008 23:29:56 CET
    Tak ty si to vystihol PRESNE !!! Ja vzdy ked som nad tym rozmyslal prisiel som pokazde k inemu zaveru ale takto to obsiahnut v 1 vete - to kalap dolu ))
  • 2. novembra 2008 17:30:42 CET
    Meyaya nenechaj sa uniest, taki ludia boli a budu vzdy a vsade, radsej sa pozri na to ze sa ta ini vedia zastat :)
  • 2. novembra 2008 15:12:40 CET
    Vdaka 1BaDeSaM:-) Kazdopadne toto je moj posledny prispevok na tomto fore, pretoze nevidim zmysel v diskusii s ludmi ktory sa chcu hadat
    • 7 posts
    2. novembra 2008 10:50:37 CET
    Počúvaj,za to že si z ministerstva vnútra,si nezjedol všetku múdrosť sveta,tu si môže diskutovať každý,čo si myslí,že má čo povedať.A Tvoj výrok o dominancii,submisivite,sadizme a masochizme si prečítaj: 30.10.2008 @ 14:34 a zistíš,že Meyaya mala pravdu,takže ked nevieš čítať,tu moc nevyskakuj.
  • 2. novembra 2008 10:24:13 CET
    Přiznám se, že ti nerozumím, určitě jsem nic neporušil a ani příliš konfrontační jsem nebyl, takže sorry
  • 2. novembra 2008 9:33:04 CET
    Ja ale netvrdim ze submisivita a dominancia su synonymami sadizmu a masochizmu. Moj nazor je ze sa toto casto v BDSM komunite zamiena. Stalo sa to dost hlupym klise a spravne oznacenie je sadista a masochista. Dominantní su ľudia čo nemusia mať nič spoločné s BDSM. Nepatri to ale do agenty tohto auditoria a tak sa tomu nemusime venovat.

Upozornene osoby vsak porusili pravidlo ktore sme zaviedli na zaciatku. A tymto ich vyzyvam aby sem uz nepisali a realizovali sa v inom threade.
  • 2. novembra 2008 9:16:08 CET
    Pokial viem, forum je na to, aby sa na nom prezentovali rozne nazory. Pokial nevies zniest ine nez ten svoj, tak ho zakldas uplne zbytocne. A pokial si takyto netolerantny, tak nielenze zbytocne zakladas fora, ale si uplne zbytocne aj na tomto servri, pretoze Ds a obdobne zalezitosti su z velkej casti prave aj o tolerancii. A vzhladom na to, ze si nenecham rozkazovat ani od nejedneho, co sa nazyva dominantom, tak od nejakeho subika, ktory je navyse ocividne pekne zakomplexovany, uz teda vobec nie! Len jeden clovek o mne rozhoduje - moj Pan.
    • 13 posts
    2. novembra 2008 0:09:27 CET
    minvtvs a ty mas patent na rozum ze urcis ostatnym kto co moze a nemoze? submisivita a dominancia naozaj nie su synonyma masochyzmu a sadizmu a je vela odtienov sedej na tej ciernobielej skale
    • 13 posts
    2. novembra 2008 0:01:42 CET
    KAZOUH [31.10.2008 @ 21:26] - bez tvojich prispevkov sa tento thread velmi dobre zaobide. Tak prosím prispievaj inde.

Meyaya [01.11.2008 @ 14:07] - pre teba plati to iste. Uz nam sem prosim nepis.
  • 1. novembra 2008 23:47:37 CET
    ale harakiri je spíš typické pro Japonce než pro Košičany! Neblbni, dokud si s někým o tom nepromluvíš.
  • 1. novembra 2008 22:44:43 CET
    ja som skor masochista ako subik :)
  • 1. novembra 2008 14:07:15 CET
    DOminancia a submisivita su eufemizmami sadizmu a masochizmu???? Prv nez zacnes s mudrostami, prestuduj slovnik cudzich slov. Su to rozdielne veci, ktore sa rozne prelinaju u roznych ludi. Niekto moze byt pokojne masochista, bez toho, aby bol submisivny.
  • 31. októbra 2008 21:26:09 CET
    Ty se ptáš stále dokola proč, když na to odpověď celému lidstvu není zatím zaručeně dostupná? Různými peripetiemi kódů DNA se přitom zabývají týmy různých odborníků.

Proč zrovna já jsem zaměřen, jak jsem zaměřen - nevím a nechává mne to ledově klidným, mne spíše zajímá rozvoj mého zaměření.

A když se ptáš stále dokola proč, proč mluvíš stále o úchylkách?? To co děláme není trestné ani nemoc, neubližujeme ani neškodíme, naopak hledáme porozumění, konsensus a mnohé naopak potěšujeme.
  • 31. októbra 2008 20:44:24 CET
    Proč? Proto!:-)

Na to není odpověď....:)
  • 31. októbra 2008 19:24:57 CET
    Nie som masochista, pritahuju ma urcite vzory, ktore su najviac prezentovane v SM. Mam rad footdom, worship, ale nepotrebujem telesne tresty. Je na samotnom cloveku ako dokaze ventil otvorit alebo dusit. Tiez som si vsimol, ze tu funguje "efekt smyklavky" - ked som zacal vyhladavat footfetish narazil som na dominy, casom som ich prijal za normal a "smykol" som sa dalej - napriklad k bondage, ktory ma do istej miry zacal tiez pritahovat. A aj ten som prijal za normal... A takto sa da ist dalej a dalej. Ked nad tym premyslam, niektore sklony musia byt dedicne, dalej su vzorce vo vychove. Vraj najvnimavejsie su deti madzi 3 az 7 rokom zivota. Podla Freuda sa vtedy zadeluje aj sexualita atd... Ked sa pozriem na svet z tej perspektivy, vidim dva typy ludi. Na nizkom opatku - muzi a na vysokom zeny. Tiez som nevidel u ziadneho muza nylonky - takze to boli pre mna iste znaky odlisnosti pohlavia. A kedze som heterosexual, ostali mi tieto znaky zafixovane dodnes a na druhom pohlavi ma sexualne pritahuju prave tieto...
    • 13 posts
    31. októbra 2008 17:17:37 CET
    Mna zaujímajú jednotlivé fakty. ako podotkla Narocna Pani v [30.10.2008-12:58]

Ja sa Vám zverím s tým ze si pamätam pocity z detstva ktoré mali blízko k fetisizmu a k masochiszmu .Vzrusovali ma uz nohy spoluziaciek v skole pripadne prisne ucitelky a predstavy tohto charakteru boli beznymi este v predpubertálnom veku. Problém je v tom ze sa enviem dopátrat toho prvopodnetu ak vobec existuje. Alebo je to skutocne cistá kombinácia chromozomov a úchylky sa dedia.
  • 31. októbra 2008 10:09:46 CET
    V našich osobnostech jsou zakodovány všechny prvky života od těch nejlepších po ty nejhorší. Genetika - zděděné dispozice, výchova v rodině a ve společnosti, získávání informací atd. tyto kody selektují a podle toho pak má každý člověk svou vlastní vůli, své osobité schopnosti a předpoklady, vlastní osobnost , která je neopakovatelná. Proto jsme my lidé navzájem od sebe odlišní a proto se mnohdy nedokážeme mezi sebou domluvit, proto si dokážeme pomáhat, ale i škodit. Existuje na to mnoho vědních oborů a ještě nerozkryly složitost lidké osobnosti. A že jsem já zrovna sm pozitivní? Nepřišel jsem na to proč, zmapoval jsem si svůj vlastní sm vývoj, ale proč k tomu došlo? Tak na to odpověď nemám a po pravdě už ani nehledám. Spokojil jsem se s faktem, že tomu tak je a že mi to vyhovuje a těší mne to. Nepovažuji se ani za úchyla, protože kdo určil míru, které by mne tam mohla zaškatulkovat? Úchylství je někde v oblasti nemocí nebo kriminality, kdy je to pro ostatní lidi obtížné, škodlivé nebo dokonce životu nebezpečné. Ale já to být nemohu, když moje "hobby" nepřekračuje osobní intimitu, maximálně intimitu stejně spřízněných lidí, ostatním lidem neškodím, ba naopak, mnohé i potěším. Když je něco nebvyklé neznamená to apriory úchylné.
    • 7 posts
    31. októbra 2008 7:58:35 CET
    Podla môjho názoru dominancia a submisivita je bežná súčasť normálneho života.My,úchylnejšie založení tomu len dávame okatejší kabát.Sadizmus,masochizmus je úchylka/preto sa nazývame medzi bratmi"úchyláci"/ktorú má kopa ludí len v rovine myslenia a fantázie,my,trochu hravejší,odvážnejší,praštenejší to skúsime aj v reále a pre niektorých sa to stane životný štýl.Toto je všetko fajn,pozitívne,pokial sa do toho nezamotá"psychopat" a to môže byť vážny prúser.
  • 31. októbra 2008 7:41:48 CET
    Sadomasochismus nepovažuji za úchylku, protože jejich projevy jsou lidem vlastní a táhnou se celým vývojem člověka - od pravěku do současnosti. To jen to, čemu se říká morálka, nebo snad obecné zvyklosti se mění jak napříč historií tak napříč mapou. Chování zcela běžné před 500 lety, již není společensky únosné v dnešní době a třeba společenské normy ve střední Evropě jsou značně odlišné od norem v jiných částech světa.
    Za úchylku bych tedy považovala až to, co je nebezpečné pro konkrétného jedince, nebo pro jeho okolí. Ovšem to většinou nebývá samotný sklon k sadomasochismu, ale spíše porucha osobnosti ve smyslu snížení rozpoznávacích schopností, absence sociálního cítění, zkrátka psychopatie.

• 30. októbra 2008 20:48:39 CET
    Moje pojetí dominance a submisivity vychází z teorie archetypů zakladatele analytické psychologie, švýcarského psychiatra C.G. Junga.
  • 30. októbra 2008 15:08:49 CET
    tiez by ma to zaujimalo, hlavne ked som casom zistil ze rozne predstavy a fantazie ktore som mal uz v predpubertalnom veku som neskor objavil na internete skoro vo vsetkych ich podobach akoby mi ich niekto vycital z hlavy u x inych ludi, povedal by som ze to musi byt urcitym sposobom fyzickej podstaty - bud nervova alebo hormonalna zalezitost :) nie ze by sa mi to nepacilo iba pozorovanie :) urcite tych x inych ludi nemalo rovnake "socialne" podmienky na to aby ich to takto ovplyvnilo :)
  • 30. októbra 2008 15:01:21 CET
    dominancia = sadizmus? to sa svet deli len na sadistov a masoch. :)
  • 30. októbra 2008 14:34:11 CET
    nepoznám pricinu tvojej pritomnosti tu na domine. Ale mam pocit, ze tak ako Asdareel nepovazujes dominanciu a submisivitu (apropos - su to eufemizmy a nazvime ich podla priekopníkov sadizmus a masochizmus) za uchylky. Tak mi prosim prezrad preco sa ludským tvorom miesa s pudom párenia nieco taé ako je vzrusenie pri pohlade na gmu, umele hmoty, alebo násilie. (pripadne horsie)
  • 30. októbra 2008 13:49:06 CET
    Pokud chceme hovořit o příčinách úchylek, musíme definovat, co vlastně úchylka je. Dominanci a submisivitu zcela jistě za úchylky nepovažuji, stejně jako za ně nepovažuji zálibu v latexu a nylonu.
  • 30. októbra 2008 13:11:25 CET
    Obcas sa stava ze plod ma chromozom navyse. U takto postihnuteho cloveka sa prejavia rozne poruchy. Chromozom neurcuje len pohlavie. Existuju i autozomlne cize nepohlavne chromozomy.
    Ty nevies co ma sem privadza apropo akou uchylkou trpim?