Forums » Nekategorizováno

Dominanti

• 5 posts
    19. januára 2009 9:41:08 CET
    ...no s tou Sisulou si sa malicko sekla .....myslim, ze badesamka by si dala ako ranajky
    • 9 posts
    18. januára 2009 22:22:23 CET
    Mám pochybnosti o tom ze vôbec toto,alebo iné fórum čítajú.
    Možno by bola zaujímavá štatistika o tom koľko percent ľudí zo stoviek,alebo tisícok registrovaných prispelo niekdy do nejakého fóra alebo aspoň si nejaké prečítalo ... :-)
  • 18. januára 2009 21:31:16 CET
    myslim ze mne by sa mali vsetky subinky vyhnut. minimalne v tomto obdobi lebo je priserne :((((
  • 18. januára 2009 16:42:37 CET
    inak bol tu nazor, ze toto forum je najma pre subinky, ale ak si pozriete list prihlasenych uzivatelov tak subinky maju za nickom (0) a to tu nie su prvy den, takze asi to nie je nahoda, ze sem nepisu
  • 18. januára 2009 15:01:39 CET
    nad tym drogy, alkohol a cigarety som sa nezamyslal, asi preto ze okrem alkoholu nemam k tym dalsim ziadne sklony a co sa tyka alkoholu takmer vzdy som po akcii sofer a tak som vlastne tuto otazku nikdy neriesil...ale dobry postreh!
    • 9 posts
    18. januára 2009 14:30:17 CET
    Koľko ľudí toľko chutí... Každý vníma inak svoju Dalebo S, a preto niektoré príspevky beriem z rezervou. Napríklad ja som dominanty,ale len v oblasti sexuality. V bežnom živote by to o mne povedal asi malokto.
    Komunikácia je pre d/s vzťah to najdolezitejsie. Nechcem partnerke ublížiť ani fyzicky ani psychicky,chceme si to obaja užiť !!! A to bez komunikácie jednoducho nejde.
  • 18. januára 2009 14:21:46 CET
    Každý pojem je dogmaticky černý nebo bílý, protože je formulován tak, aby bylo z čeho vycházet při komunikaci a právě ta je důležitá při soužití dvou partnerů v D/s vztahu, kde je velice důležitý konsensus a ten tvoří nutně submisivní strana i dominantní, stejně tak aktivita je kupodivu pro obě strany přibližně stejná a obě strany se ve vnímání přibližují, byť z opačných stran a to vše by se mělo blížit předchozí dohodě, dohodnuté ve velké důvěře v toho druhého (že tu dohodu nikdo z těch dvou nezneužije nebo přežene).
  • 18. januára 2009 13:16:56 CET
    Obě pozice jsou velmi náročné na psychiku. Dom je pod velkým stresem, musí myslet a zodpovídat za dva, pro sub zase velký psychický a emocionální nápor. Pokud jde o klasickou BDSM scénku, tedy né trošičku přikořeněnou soulož, platí pro mě žádné drogy (alkohol, cigarety, ...) a žádné nadměrné vzrušení. Tyhle faktory posouvají schopnost odhadnout možnosti sub a mohli by jí ohrozit. Takže být dom je hodně o sebeovládání - zkrátka zachovat si chladnou hlavu :)
  • 18. januára 2009 13:10:59 CET
    Mohou, ale takové konání není projevem submisivity. Záleží pak na nastavení konkrétního vztahu a scénky. Submisivita vypovídá o tom, že ti vyhovuje se podřídit. O ničem jiném. Nic ti nezakazuje. Nikdo nejsme 100% D nebo s (tzn. absolutně ve všech našich činnostech), ale jsme krásně komplexní mix všeho možného.

Jinak souhlasím, komunikace je v BDSM velmi důležitá, přímo kritická. Ne ani tak pro to, aby mi slečna řekla, co chce, ale spíš abych měl nějakou odezvu na to, co jsem dělal.
  • 18. januára 2009 12:55:30 CET
    ono, tu v diskusii sa hladaju definicie, vedie sa "uceny diskurs", co nie je na skodu
    Podla mna je uloha D ovela narocnejsia ako klasickeho jemneho milenca, bez ohladu na terminologiu:
    - mensi dotyk tiel, teda narocnejsie na vnimanie druheho
    - telo a dusa S vyzaduje drsny pristup len zdanlivo (nemyslim tym extremnych M), drsna iluzia a jemna skryta skutocnost
    - od D vyzaduje znacne sebaovladanie, ved treba vzrusit S, nenechat po sebe stopy (ved zijeme potom aj bezny zivot) a este si to aj uzit:)

Inak preto asi krachuju akcie s tymi "profidominami", ktore su vlastne bezne soc.prac. len si chcu rozsirit sortiment a klientelu a nemaju na to "bunky":)
  • 18. januára 2009 12:42:41 CET
    Suhlasim s Tebou, komunikacia je potrebna a ja si bez nej neviem predstavit fungujuci vztah
  • 18. januára 2009 12:36:02 CET
    ked si to tak vezmes, bez predchadzajucej komunikacie na tuto temu zo strany S, by asi D musel byt zaroven aj jasnovidec aby S mala s nim prijemny zazitok
  • 18. januára 2009 12:27:17 CET
    To je dobre, ked mas taketo skusenosti
    Ja som pisala za seba, neviem aky maju nazor ine subinky.
  • 18. januára 2009 12:21:58 CET
    idealne je ked sa subinka vie vyjadrit, po com tuzi a tak...teda verbalne pred akciou a neverbalne pocas akcie...a vacsina sa vie
  • 18. januára 2009 12:17:01 CET
    Tak ako si to napisal som to nemyslela. Mala som na mysli to, ze subinky nemusia byt len pasivne prijimatelky a vykonavatelky prikazov. Tiez mozu premyslat ako a cim prispiet, davat podnety a je to uz na dominantnom partnerovi ako to vyuzije.
  • 18. januára 2009 12:09:39 CET
    "Aktivní přemýšlí, přispívá, inovuje, kdežto pasivní se zúčastňuje a realizuje."

"pojmy dominantní a submisivní vyjadřují schopnost určovat vývoj a přijímat změny v dané činnosti/odvětví/rovině/vztahu."

Však se tu nepíše o tom, že nepřemýšlejí. Ale opravdu si myslíš, že submisivita znamená to, že si ve scénce slečna určuje čím a jak jí budu trestat, co bude nostit a jak mě bude oslovovat? To je snad na mě, abych to vymyslel, ne? Když budu chtít znát její názor, tak se mohu zeptat.
  • 18. januára 2009 12:06:08 CET
    ono toto forum je ovela netolerantnejsie ako ine, naproti tomu tu zatial nepadaji sprosta slova, mame-li byt objektivni.
    Ale citit ze hlavne niektore profi madam maji pocit, ze sa subickovsky k nim musi spravat aj kazdy prispievatel v diskusii. Staci napisat normalnu odpoved a uz je tam prispevok ako si si to k tej a tej madam mohol. dovolit:). Profesionalna deformace?
    Mohli by skusit rozlisovat medzi klientom v ich salone a medzi tymi ostatnimi co do ich salonu zrejme nikdy nevkrocia, potom ak maju zaujem o komunikaciu, tato bude jednoduchsia...
  • 18. januára 2009 11:57:58 CET
    Submisivny je podla Teba pasivny na urovni mentalnej ? Myslis, ze subinky nepremyslaju a neprispievaju svojim podielom ?
  • 18. januára 2009 11:56:22 CET
    Leon: Ano, značná část diskuze je právě o zbytečnosti tohoto tématu :)

KAZOUH: Podle mě submisivita a dominance jsou černobílé pojmy, to lidé jsou "barevní". Já chápu, že pro každého je subinka někdo jiný, ale pokud spolu chceme komunikovat, měli bychom používat pouze jeden význam, abychom si rozuměli. Bohužel záleží i na tom, jak tyto pojmy definujeme, protože jsou tu i další BDSM komunity a bylo by dobré, kdybychom si rozuměli i s jejich členy. A opravdu na tom, jestli jsem Slovák nebo Čech, nezáleží. Toho se dá dosáhnout podle mne tak, že submisivům a dominantům přestaneme přisuzovat povahové vlastnosti, který by každý měl mít, abychom ho za něj mohli považovat. Být submisivní nebo dominantní v určité rovině je jen jednou z mnoha vlastností každého člověka a říci o svém ideálním partnerovi pouze to, že má být submisivní, je dosti neurčité - řekl bych, že tomu odpovídá pár miliard žen...

jagoo: Pokud by těch pár minut psaní pomohlo alespoň 1 člověku, tak to za to stojí.
  • 18. januára 2009 10:07:44 CET
    Klid, chlape, toto forum se pohybuje momentálně ve fázi základních pojmů a vlastních názorů, což ne každému se skutečně nemusí líbit. A to protože submisivita s dominancí se nepohybuje černobíle podle základní definice, ale jsou to spíše šedivé odstíny, kdy si je přizpůsobuje každá osobnost podle svých potřeb a chutí. Navíc se zde pohybujme v diskuzích slovensko- českého ražení, kde obvykle platí, že jediný správný názor je ten můj. Sám jsem zvědav, jest-li se tato diskuze někam vyvine nebo zajde na úbytě, jak tomu bylo jiných podobných diskuzích na jiných i na tomto serveru. Stále totiž postrádám aspoň pokus pochopit názor druhého ne-li respekt k názoru druhého, byť s ním nesouhlasím
    • 9 posts
    18. januára 2009 9:27:13 CET
    Môžeš mi prezradiť čím sa správam nevhodne? Tým ze napíšem svoj názor?
    • 13 posts
    18. januára 2009 2:19:26 CET
    na to že toto fórum vyzeralo hodne zbytočne sa v ňom po dosť dlhom čase rozprúdila debata. Inak sa mi zdá, že diskusia na domine vymiera.
  • 18. januára 2009 1:40:58 CET
    jagoo: Ano, bylo to tu několikrát. Já sám jsem to psal tak 3x v různých hloubkách podrobnosti :D Ale nebylo to ani tak namířeno na autora tohoto vlákna, spíše na některé přispěvatele.

wena: Vím jak to myslíš. Nemyslel jsem to až v tak doslovném významu, tedy že aktivní znamená něco dělající a pasivní nic nedělající (i fyzicky). Spíš na té úrovni mentální. Aktivní přemýšlí, přispívá, inovuje, kdežto pasivní se zúčastňuje a realizuje. Je to asi nejlepší přirovnání, které mě aktuálně napadá, aniž bych to musel vysvětlovat desetistránkovým elaborátem :) Možná kdybych o tom víc popřemýšlel, s něčím bych přišel. Máme tu sice pěknou definici ve výkladovém slovníku, ale podle mě je dominantní sakra komplexní pojem, a pokud ho chceš definovat všeobecně a jednotně, máš co dělat ;) Ale naprosto validní připomínka, díky

Teď mě napadlo... pojmy dominantní a submisivní vyjadřují schopnost určovat vývoj a přijímat změny v dané činnosti/odvětví/rovině/vztahu. Lepší?
    • 9 posts
    18. januára 2009 1:09:11 CET
    ale on iba zalozil forum.. ten kto sa sprava nevhodne si okrem ineho i ty
    • 9 posts
    17. januára 2009 22:51:57 CET
    Vyčerpávajúce,výstižné a poučné. A pravdivé. Treba si to precitat viackrát aby to človek pochopil. Ale bojím sa ze si to písal zbytočne. Podobné definície d/s vzťahu boli prezentované v niekolkych fórach,niekolko krát a stale nebadať nejaký efekt.
    Už to beriem ako normálny stav,ze nejaký truhlýk 5 minut po registácii založí fórum, alebo ide dávať rozumi ľuďom ktorý sú tu mesiace,alebo roky.