Forums » Nekategorizováno

Čo si myslíte o BDSM scéne na Slovensku?

• 5. septembra 2005 22:07:09 CEST
    Nie je ziadna povinnost,ani potreba chodit na spolocne stretka, kazdy robi bdsm v prvom rade pre to ze to chce sam.Je sice pravda, ze tam spoznas viac ludi takto ,,uletenych" niektori ti sadnu a mozes sa s nimi stretavat potom aj dalej, ini zase nie. Pravdu ma aj kentaurika ,ze pre novacika,sa inak prijemne stretko moze stat nocnou morou, lebo tieto stretka povacsinou navstevuju uz stalice ,a novacik ma co robit aby medzi nich prenikol-nemyslim aby tam bol fyzicky pritomny -to je jednoduche, ale aby tam ajzapadol.Odporucam ist tam uz s niekym koho poznas.
    Co sa tyka prezentacii v sex-schopoch-tak v to velku nadej nevkladaj. Maju tam ovela horsi material a tri krat drahsi , ako zozenies medzi clenmi.
    Verejna propagacia- to je tazky oriesok, par pokusov v Cechach cez televiziu Novu, pre priaznivcov bdsm neskoncilo velmi lichotivo. Nemozes zabudat, ze Velmoc-media-si svoju ukazku z Bdsm prostredia upravia len tak ako to vyhovuje im,a k tomu pridaj fakt ,ze malokto by sa z nas odvazil aktivne vystupit v nejakom programe,a navyse bol aj zdatny v argumentovani oproti profesionalnemu redaktorovi.Osobne poznam zopar ludi,ktori by v ramci svojho pracovneho zaradenia ,mohli pre to nieco spravit,ale netuzia po tom,aby to o nich vedelo cele Slovensko a treba to respektovat.
    Priestor v Blave....ANO... keby som ja bol blavak , to ho uz mate davno. Je pravda , ze nejaky polosukromny priestor pre aktivity bdsm v Blave by sa velmi zisiel,tie co som videl v Prahe ,alebo inych mestach boli velmi uzitocne a dost casto navstevovane.

• 5. septembra 2005 21:27:38 CEST
    Caute. Chcel by som sa kontaktovat na niekoho z KLUBU v N.ZAMKOCH. Mam zaujem sa stat clenom. Pan z Levic
  • 5. septembra 2005 21:19:49 CEST
    Předesílám, že se slovenskou bdsm scénou mám jen virtuální zkušenosti, ale jsou to zkušenosti prozatím veskrze pozitivní. Učini jsem zkušenost, že lidé zde berou věci vážně a upřímně. Když se dělá bdsm, dělá se bdsm. Dom je dom, sub je sub a switch je switch. V diskusi se buď souhlasí, nebo nesouhlasí, ale zatím jsem nezažil, že by se nesouhlas přenášel do roviny osobních útoků. Reakce lidí jsou zde poměrně předvídatelné a vypočitatelné, což velmi oceňuji. Není zde vidět sklon k protivnému slovíčkaření, předstíranému nepochopení, rádoby chlapáckému shazování problematiky, švejkování a nemístným srandičkám a musím říct, že mi zde tyto věci nijak nechybí. Prozatím - a nerad bych to zakřikl.
  • 5. septembra 2005 21:11:18 CEST
    Začal školský rok, je po dovolenkách a tak by som Vám chcela oznámiť, že zas začnú slovensko - české stretnutia v Brne. Viac informácii nájdete na stránke www.bdsmklub.euweb.cz v priebehu týždňa. Prvé stretnutie bude 9.9.2005 o 19,00. Ak by mal niekto záujem zúčastniť sa kontaktujte ma mailom.
  • 5. septembra 2005 20:51:43 CEST
    ....som z KE , bola som snád na každej stretávke , až na jednu , pamatám sa , ako som sa chystala na prvé košické stretko , išla som tam úplne sama , a nebolo mi bohvie ako ......Naozaj niektorí ludia nechcú vyjsť z anonymity , a majú na to rôzne dôvody , niektorí tam idú plní očakávaní a odchádzajú sklamaní , alebo aj milo prekvapení .......preto sa to asi zvrtlo na úzku skupinu ludí,ktorí sa pravidelne stretávajú a priznám sa , že niekedy je to neznesiteľná nuda.....mám taký pocit , že nováčikovia nemajú moc šance preraziť tú stenu stálic a pozvánok.....ale to je len môj názor....
  • 5. septembra 2005 14:52:30 CEST
    Ja mam napad na zopar klubov v style kliniky, alebo starej muciarne, len by to chcelo nejakeho sponzora. Ved v BA nic nemame
  • 4. septembra 2005 1:29:51 CEST
    Vývoj BDSM na Slovensku sa nedá merať len tým, koľko ľudí chodí na stretnutia iniciované na niektorých webstránkach. Ľudia na nete tvoria len časť jednej veľkej komunity a navyše, ako niektorí písali, nie každý má záujem sa verejne zoznamovať s inými vyznávačmi BDSM.
    Áno, môže sa mi oponovať v jednej veci, akým iným spôsobom sa organizovať a "robiť osvetu". Možností je veľa. V prvom rade cez "sex-shopy" presadiť väčší výber materiálov (už len iniciovaním vašich potrieb). Ďalším je spolupráca s médiámi. Jeden z predsudkov v spoločnosti je - ľudia od BDSM sú úchyláci! Toto snáď nie je potrebné komentovať... No a ďalšími spôsobmi prezentácie sú konanie rôznych akcií blízkych BDSM (gothic hudba, módne prehliadky, ale aj technopárty...). Možno na prvej akcií sa na vás budú pozerať ako na marťana, čo chodí v kožennom či latexovom oblečení na disco. Avšak nabudúce už nebudete jediný takto oblečený...
  • 16. augusta 2005 17:51:01 CEST
    mrzi ma ze si to takto pochopila, necakam nic na striebornom podnose, len mi to asi nejak unika. Ale neprestavam byt optimistom, takze snad raz
  • 26. februára 2005 1:35:29 CET
    Možno sa k vaším ušiam doniesla správa,že sa začalo so zrazíkmi BDSM clubu Brno a Slovenského BDSM klubu. Stretnutia sa budú konať raz mesačne. Termín bude vždy zverejnený na stránke www.bdsmclubbrno.cz a na stránke www.bdsmklub.euweb.cz. Zúčastniť sa môže platne registrovaný člen klubu. Každý člen môže so sebou priniesť hosťa, za ktorého osobne ručí. Viac info na stránke www.bdsmklub.euweb.cz 4lenovia klubu sú o Zrazíku informovaní Pozvánkou na mailovú adresu uvedenú pri registrácii. Takže myslím, že zas je tu o jednu možnosť viac. Ponúkame možnosť zoznámiť sa aj s ľuďmi z čiech.
  • 6. februára 2005 10:33:44 CET
    Aha uz som to pochopil. Dakujem za vysvetlenie. Zle som to pochopil. Ide tu v podstate u "klubovu" zalezitost, no ja som chcel priamo kontakt na niekoho s kym by aj k niecomu doslo. A ist na stretavku, na to jednoducho NEMAM
  • 4. februára 2005 13:41:58 CET
    Este raz budem pisat ku stretnutiam a vlastne aj ku tomu ako BDSM komunita na slovensku funguje. Pokial tu bude 1000 ludi co sa chcu len nechat pozvat a cakaju ze sa o nich ostatni budu starat a viest ich a bude len 20 ludi co su ochotni pre celu tuto komunitu nieco urobit tak tu nikdy ziadna komunita nebude a stale to bude len v plienkach. Necakajte ze vas niekto bude volat na stretnutia, urobte nieco preto aby ste boli pozvani, minimalne to ze sa zoznamite z niekym, neplacte ze sa tu nic nedeje ale zdvihnite zadky a zorganizujte nieco.
  • 4. februára 2005 11:23:04 CET
    V prdchadzajucich prispevkoch som už pisala na koho sa obratit ak mate zaujem o stretavky. Tu sa to už nejeden krat spominalo ,že stretavky su pokecove, zoznamovacie. Bdsm klub Slovensko je tiež určeny na pokec a zoznamovanie s tym ,že je tam aj mučiarnička kde sa da aj trocha zašantitAle ak niekto chce vyskušať bdsm a hlada si dominu a očakava od stretnuti to že niekto ho zauči alebo že si užije tak ho musim vyviesť s omylu tak to nie je!Bdsm klub nie je žiadny swingers klub. Tu sa schadzaju ludia ktory sa vedia otvorene rozpravať o bdsm a pri tom sa dobre zabavať bez toho aby sa na nich niekto pozeral ako na nejake čudo.
    • 2 posts
    3. februára 2005 23:35:38 CET
    Takto to nefunguje, ked mas zaujem o stretnutie musis ho sam vyhladavat, necakaj ze nieco dostanes na striebornom podnose. Vela stretnuti je avizovanych aj tu, vela na azet.sk v miestnosti A bude BDSM. Chce to komunikovat s ludmi co o tom diskutuju a realne sa stretavaju. Potom sa na prvej stretavke nebudes citit ako piate kolo u vozu :-)
  • 31. januára 2005 22:37:15 CET
    hm, vsetci tu pisete o samych stretavkach a podobne. Ak nahodou tiez by som mal zaujem, som sub, registrovany som, tak ak niekto rad sa zapojim. caute
  • 31. januára 2005 19:54:21 CET
    Ja som bol 4 roky v US a som si myslel ze prakticky v SR nieje ZIADNA BDSM scena. Tak ma to tu prijemne prekvapilo, myslim tato stranka a aj uzivatelia. Tak som zvedavy ako to pojde dalej. Dobry community web je o ludoch, ta vlastne nam drzim palce.
    • 2 posts
    30. januára 2005 20:01:34 CET
    Ako prvy kontakt mi tie kecacie stretka pridu najlepsie. Nie som absolutny puritan v tom ze akcia patri len medzi dvoch ludi ale na druhej strane je fajn mat ako divakov ludi ktorym doverujes.
  • 30. januára 2005 12:57:00 CET
    Na vacsine stretaviek ide hlavne o posedenie a rozpravanie. A co sa tyka kontaktu na nejakych ludi skus napisat presnejsie odkial si. Ono ludi je dost ale pokial by sa mali oslovit vsetci nech Ta kontaktuju bolo by to asi velmi zlozite.
  • 30. januára 2005 5:42:59 CET
    Vrato tak ukaz ze mas "gule" a vlitni na to.....
  • 29. januára 2005 11:42:44 CET
    Praveze som dost hanblivy a nevyznam sa absolutne v tejto problematike. Takze prve stretnutie by bolo pre mna strasny problem :(
  • 29. januára 2005 11:40:34 CET
    Na tych stretavkach ide cisto asi len o pokec, ked som dobre pochopil. Chcem sa spytat na nejaky kontakt na BDSM ludi. Chcel by som to skusit, no bolo by to po prvy krat. Je tu taka moznost?
  • 28. januára 2005 15:32:18 CET
    co sa tyka stretnuti ktore poriadam na chate to by som ani nenazyval stretnutiami BDSM nakolko su to skor stretnutia priatelov :-) aj ked vlastne vsetci su BDSM :-)ale predsa len je to vysostne sukromna zalezitost :-) hovoril som o stretnutiach v Ziline kde vlastne moze prist ktokolvek :-) nepiseme to sice ani v chate ani na fore ale ked sa nieco poriada tak sa o tom dozvedia vsetci :-) lebo kazdy poznaniekoho a ked pustim na 10 miest SMS ze sa nieco take kona tak sa to rozhlasi :-))))
  • 28. januára 2005 15:11:00 CET
    Ano pozname to velmi dobre aj ty si organizoval stretnutia a nakoniec si sa stiahol a organizuješ ale len pre tych par ludi ktorych už dobre poznaš:-) Nepisala som o ZA stretnutiach s tohoto dovodu:-) Vela namahy si vydal na stretka a ludia to neocenili a takisto aj vela inych ludi každy len piše o tom kde su a slovensko je v tomto velmi pozadu ale treba sa pozrieť aj na to že slovaci nevedia oceniť nič vo všetkom dobrom hladaju len to zle:-))
  • 28. januára 2005 2:48:08 CET
    Ad: Henesi
    mas pravdu ze na Slovensku sa to rozbieha pomaly ale treba to brat tak ze cela BDSM scena je o ludoch a pokial ju ludia nemaju zaujem tvorit ale len pozivat to co urobia ini bude to stale len v zaciatkoch, kazdy kto nieco pre tuto scenu robil a nestretol sa s odozvou aku ocakaval sa potom stiahol :-( a co sa tyka stretnuti nie je pravda ze sa robia len v Ke a v NZ :-) stale sa poriadaju aj akcie v ZA len sa o nich nepise verejne a ludia sa zvolavaju cez telefony ;-)
  • 26. januára 2005 17:03:23 CET
    hm....a zase sme pri tej samej diskusii...ako sa to pomali rozbieha atd... ale povedzme si to rovno ktori z vas spravili nieco pre to aby sa to pohlo v pred? Henesi, som rad ze sa NZ konecne dali do pohybu a uz teraz sa tesim na dalsie stretnutie...
  • 26. januára 2005 14:06:01 CET
    STRETAVKY

Verejne stretavky sa konaju v Košiciach vačšinou v piatok navečer je to posedenie v nejakej reštauracii o bližšie info je potrebne sa spojiť s [email protected]
    Dalšia možnosť spoznať ludi ktory su bdm pozitivni je Bdsm klubktory sa nachadza pri Novych zamkoch. Akcie sa tam konaju celovikendove . Nie je to verejna stretavka. Vstup je možny len na pozvanky pre členov klubu.
    Kto sa chce sa stať členom klubu musi sa spojiť s organizatormi a je nevyhnutne osobne stretnutie. Potom sa može zučastniť jedneho zrazu v klube a ak nebudu s novym človekom žiadne problemi tak po minimalne troch stretnutiach v klube sa može stať členom:-)