12. mája 2015 22:44:34 CEST
No vidím, že sa tu rozprúdila nová debata, ktorá sa ešte zatiaľ drží a nie je zatrashovaná Off-Topicom, takže by som rád pridal pár slov do bitky.
Sám som mladý človek, povedal by som, že v Bratislavskej časti komunity dokonca jeden z najmladších - aktívnych. Osobne si myslím, že nepociťujem nejakú zášť, alebo malicherné správanie zo strany starých.
Janda, určite sa neboj zavítať do komunity zúčastnením sa na nejakom stretnutí. Sám som sa v októbri minulého roku prvýkrát takéhoto stretnutia (u Zemana) zúčastnil a nemôžem si to pochvaľovať viac. Išiel som tam ako človek úplne neznámy, bez konexií a poznania sa s nejakým iným BDSM-károm. Už hneď v prvý večer som sa zoznámil s neskutočným množstvom dobrých ľudí, ktorých si neviem vynachváliť. Zobrali ma medzi seba tak dobre, že som tomu ani sám nechápal. Samozrejme, ak si tam prvýkrát, nemôžeš očakávať divy, ale postupne si vytvoríš priateľstvá a dobré vzťahy s veľa ľuďmi. Aspoň tak to fungovalo v mojom prípade - samozrejme ti tak nemusí byť vždy. od tohoto stretnutia sa zúčastňujem každého, ak mám čas a náladu. Nie je nad uvoľniť sa medzi "svojimi" a pokecať o tom nad čím by ti vanilka akurát krútila hlavou a trikrát by sa ťa spýtala: "A to sa tam aj bičujete?"
Myslím si, že práe v minulom a tomto roku sa komunita začína viac integrovať a rozvíjať zvnútra - veľa nových akcíí, a stretnutí.
Určite neporovnávaj komunitu na domine s reálnou komunitou ľudí, ktorých môžeš stretnúť na nejakom tom stretku. Je to o niečom úplne inom.