26. mája 2015 11:02:05 CEST
tiež nie som odborníčka práve na toxoplazmu, ale všetko ako dcéra gynekológa viem a napriek tomu mi mačky nikdy nebránil chovať. viem dokonca aj to, že existuje aj chronická toxoplazmóza ale to je pri ľuďoch s nízkou imunitou. ďalej viem o výskume, ktorý spomínaš, ale ten ktorý som čítala ja, prináša - aj potvrdenú - hypotézu, že človek s prekonanou toxoplazmózou sa stáva atraktívnejším pre iných ľudí, aby parazita nejako preniesol, má zmenené črty tváre a zvýši sa jeho sexuálna aktivita. ty vravíš to trochu z iného pohľadu, ale to čo vravím ja, hovorím príliš zjednodušene, musela by som vykutrať tú štúdiu a porovnali by sme to o čom hovoríme. mnohí ľudia aj keď si to prečítajú, tomu nerozumejú a urobia uplne mylné závery...ako to vidím aj s tými primitívnymi názormi na mačky. veď som si vytrpela od takých ľudí a musela svojich miláčikov chrániť. hlavne, že toxoplazmóza sa z toho, čo som videla v otcovej praxi, prejavila u ľudí, ktorí mačku v živote ani nepohladkali... práve pre tie dedinské predsudky, ale hlavne jedli všelijaké mäso a tak ďalej...nuž, reči a obmedzené názory sú jedna vec, ale život a výskum sú iná vec. čo sa týka schizofrénie, tam by som videla ako väčšie riziko marihuanu ako toxoplazmu. hovorím to aj zo skúseností, z odpozorovaného. a schizofrénia je naozaj asi najhoršie, čo človeka môže postihnúť.