Forums » Nekategorizováno

BDSM na Slovensku

• 8. júla 2015 0:19:36 CEST
    "Člověk se obklopí vlastním mikrosvětem, ve kterém trpí a ani zbla mu nedochází, co udělal. Komunita vám vaši iluzi potvrdí a poskytne vám oporu pro vaši úchylku a už se to veze"

Sotva môžeme takúto, síce verne popísanú, ale rýdzo osobnú skúsenosť vydávať za univerzálnu pravdu. Celý ten článok je predsa osobná výpoveď, hoci to ostalo nevyslovené. A ako taký pravdivý je, v tomto kontexte. A určite sa v ňom vzhliadne mnoho ľudí (tak ako píšete, v "bdsm svete" je veľa ľudí s rôznymi typmi problémov).

Je pokojne možné, že mnohí z nás na tejto svojej bdsm preferencii zhavarujú, prinesie im sebe špecifické problémy a povedzme skomplikuje vyhliadky na normálny vzťah.

Autorka svoj blog určite napísala úprimne, účel splnil - ako nakoniec aj sama spomína, istá psychohygiena a zároveň rozprúdil aj istú debatu.

Tí z nás, ktorí ale osobne poznájú nemálo ľudí, ktorí svoju bdsm preferenciu poňali ani ako dar, ani ako prekliatie, ale ako normálnu súčasť seba - a napriek problémom, ktoré môže prinášať a prináša, ju dokázali tvorivo a osobito rozvinúť, vypestovať a začleniť do svojej osobnosti a života, tí z nás, ktorí poznajú ľudí, ktorí napriek tomu (a pokojne možno vďaka tomu) fungujú dlhodobo v hodnotných vzťahoch, alebo nejakou inou svojou formou, tak títo ľudia, musia zrejme ďalšie, príliš jednoduché "vysvetlenie" toho, ako to s bdsm "je", ako ponúka tento blog, obozretne odmietnuť. Príliš jednoduché, príliš čiernobiele.

Stále tu je netriviálna skupina ľudí, ktorej to či už vo vzťahu, či už popri inom vzťahu alebo ešte nejako úplne inak, možno svojsky, klape. A sú v pohode.

• 7. júla 2015 22:41:20 CEST
    celkom určite mi tu skopíruješ čím konkrétne som ťa urazil, lebo nie som si vedomý ničoho takého

edit: už vieeeeem. to keď som napísal, že si skúsený? tak prepáááááááč, ale máš takmer o 20 rokov viac ako ja. to bol kompliment. nevadí. berieš to ako urážku
  • 7. júla 2015 22:41:18 CEST
    Este raz tu otazku zopakujem, naco ti je moje sukromie, preco chces aby som ti o nom tu pisal ????
    • 13 posts
    7. júla 2015 22:38:58 CEST
    Myslím, že si niekde písal, že tu neurážaš ľudí. Mňa si práve urazil. A celkom dosť. Nemení to nič na tom že mi je tvoj názor na teba ukradnutý. Len aby si vedel.
  • 7. júla 2015 21:10:58 CEST
  • 7. júla 2015 20:32:01 CEST
    Pouzi spojky a ine neplnohodnotne slova....
    • 2 posts
    7. júla 2015 20:15:28 CEST
    Co z tychto prispevkov a hlavne ako mam pridat do povodneho clanku?
  • 7. júla 2015 20:07:50 CEST

O sebe isto nebudem vypisovat a uz uplne isto nie tu....
    To co sa mi nepaci na clanku sa mi rovnako nepaci ked si to napisala ty. Zovseobecnovanie....., mimochodom, pouzivaju ho manipulatori. Take tie vraj pravdy ako ta tvoja, bdsm ludia maju emocne problemy a je to uplne jasne vidiet. Ja si to nemyslim, myslim, ze vela roznych ludi ma take problemy, percentualne su v tom isto aj bdsm pozitivni. Ale taketo manipulatorske idey,mimochodom dost ich je aj v uvedenom clanku ma vedia zdvihnut, asi preto, lebo moja byvalka bola v nich tiez odbornik. Otazka, naco ti je moje sukromie, ked chces aby som o nom pisal ?
  • 7. júla 2015 19:45:13 CEST
    forrest gump: pro hloupyho kazdej hloupej... Len prirovnanie....
  • 7. júla 2015 19:07:43 CEST
    "Pritom je uplne jasne viditelne" Hnevaj sa ci sa nehnevaj, podsuvas tu nejaku univerzalnu pravdu , typu vsetci cigani su ..., alebo vsetci rysavci su ...??? Ty si tiez bdsm pozitivna, vsak ??? Teda mas problemy s emociami, vsak ??? Ako moze emocne problemovy clovek sudit inych, ze maju problemy s emociami ??? A komu vsetkemu to ma byt uplne jasne viditelne ???
  • 7. júla 2015 18:36:26 CEST
  • 7. júla 2015 17:04:48 CEST
    tu s tebou uplne suhlasim... ked som citala ceske komenty k tomu clanku, vela ludi sa s obsahom clanku jasne stotoznilo, ale tu - vsetci sa tvaria, ake je to ok byt bdsm... ani naznak zamyslenia sa, porozmyslania... len omielanie nic nehovoriacich fraz, ziadna sebareflexia....

pritom je uplne jasne viditelne, ze bdsm ludia su dva typy osobnosti: bud su citovo chladni-az prilis, alebo citovo prilis rozrusitelni... nikdy som tu este nestretla normalne emocne nadstaveneho cloveka, teda stretla jedneho, a ten nie je bdsm, ale iba sem tam tu nakuka pre spestrenie...a to ze medzi bdsm ludmi je abnormalne vysoky pocet ludi s psych problemami je celosvetovo zname, cast tem na fetlife je iba o tom...akurat tam sa nik nehra ze ja som tak super vyrovnany a cool...

Ono ako si vravel, ak je to nadstavba normalneho vztahu a normalneho intimneho zivota, inak sa to znasa, ale ja tu poslednu dobu vidim vela nast-rocnych, co este ani poriadne rande nemali, a maju uplne skresleny pohlad ako na sexualitu, tak o vztahoch ani nevravim... a uz skusaju bice, lana, latex... kokso ani nevedia kde im hlava stoji, a len sa ponaraju do niecoho, co je tak psych narocne ze to nemozu normalne ustat... a za 10 rokov zistia, ze nemaju rodiny, su sami, obklopeni bandou uchylov... bez vztahu, blizkosti, normality
  • 7. júla 2015 16:56:41 CEST
    ináč tá baba v tom článku napísala takú myšlienku: "Člověk se obklopí vlastním mikrosvětem, ve kterém trpí a ani zbla mu nedochází, co udělal. Komunita vám vaši iluzi potvrdí a poskytne vám oporu pro vaši úchylku a už se to veze" a tu je to pekne vidieť, že má pravdu a ako "komunita" pomôže. niekto kto má názor, že bolo by fajn byť vo vzťahu úprimný je mimo, kým komunita sa vzájomne podrží a podporia sa v tom, že vlastne mať svoje obrovské tajomstvá, ktoré by mohli byť príčinou rozpadu vzťahu treba zamlčovať

• 7. júla 2015 14:39:59 CEST
  • 7. júla 2015 14:39:15 CEST
  • 7. júla 2015 14:37:50 CEST
    Mas pravdu, ja ho mam iny a vacsi....
  • 7. júla 2015 14:33:36 CEST
    dobre. súhlasím. môj názor je správny a ty ho máš iný. myslím, že to môžeme akceptovať obaja
  • 7. júla 2015 14:32:46 CEST
    Uzavrime to tak, ze mame ine nazory.
  • 7. júla 2015 14:31:16 CEST
    nie. celé je to o tom, že partnerke dáš len tie informácie, o ktorých predpokladáš, že to zvládne, predýcha a neukončí vzťah. ty to voláš ochrana súkromia, ja to volám zbabelosť alebo klamanie partnera.

vieš čo je úplne najhoršie. veľa mužov si takto chráni "svoje súkromie". ale keď to isté urobí žena a zamlčí napr. že bola pred tým prostitútka a jej tunel branisko pozná celá stredná a východná európa, tak vtedy začína cirkus. už zrazu to nebola ochrana súkromia
  • 7. júla 2015 14:22:06 CEST
    Cele je to o tom, ze vsetko je moje sukromie a partnerke dam tie info ktore rozhodnem, ze jej dam. Nie tak, ze vsetko je spolocne a ja rozhodnem co zamlcim.
  • 7. júla 2015 14:16:17 CEST
    SHAKESPEARE : svet je iba divadlo a ludia su len hercami.....
    Jednoducho to ber tak, ze ja si drzim svoje sukromie pred kazdym, vratane mojej, teraz uz len, byvalky. To myslim v ziadnom pripade neznizuje moju moralnu hodnotu.
  • 7. júla 2015 14:10:56 CEST
    je to logické, lebo by si mohol byť napr. BI ale to bol len extrémny príklad. skús mi dať niečo také, aby som pochopil čo ty chápeš pod súkromím, čo by sa nikdy nemala dozvedieť žena, s ktorou by si chcel byť zvyšok života. mňa nič nenapadá. jaj, napr. banku keby si vykradol. tak to by nemusela vedieť, do toho jej nič. ale zase keby ti hovorila, že jej záleží na morálnych hodnotách, ako nenávidí zlodejov, tak táto informácia by viedla k rozchodu, teda by si zase účelovo klamal a tvoja hodnota by bola mizerná.

nech sa na to pozerám akokoľvek, tak keď chcem niečo zamlčať, tak som si vedomý toho, že by to viedlo k rozchodu, ináč by som to nezamlčal, teda nemám žiadnu morálnu hodnotu. nič. účelovo klamem tú ženu, ktorá vo mne vidí niečo, čo nie som. to nie je o súkromí. súkromie je, keď sa ti urobí vyrážka na zadku a ty jej to nenapíšeš, lebo vieš, že keď budete spolu, tak už tam nebude
  • 7. júla 2015 14:04:24 CEST
    Leona neobhajujem, ale na toto asi mame rovnake nazory. Istu davku sukromia si drzi kazdy clovek, niekto ju ma vacsiu, niekto mensiu. Tvoj priklad je nelogicky, keby som fajcil brka chlapom, tak nemam priatelku, lebo by som bol buzera....., oprava, gay.
    V zivote by som si nepripustil k telu nikoho tak, ze by som pred nim nemal sukromie. To nie je o moralnej hodnote, to je o zasadach.
  • 7. júla 2015 13:55:11 CEST
    je rozdiel držať si súkromie a rozdiel mať partnerku, vedieť že niečo by jej prekážalo, čo by viedlo k rozchodu a účelovo ju klamať. uvediem ti príklad, ale taký pritiahnutý za vlasy. máš priateľku a budeš po parkoviskách fajčiť bambusy šoférom. toto by znamenalo koniec vzťahu a ty to vieš. zamlčíš to. skutočne je to len o tom, že si držíš súkromie? nie nie je. je to klamanie partnerky.

priznám sa, že ma nenapadá nič, čo by som potreboval zatajovať pred ženou, s ktorou by som plánoval budúcnosť, ale tiež je pravda, že nie som tak skúsení ako ty alebo leon. ináč je pekné, že ho obhajuješ, potrebuje to
  • 7. júla 2015 13:42:49 CEST
    Rovnako ako leon aj ja si drzim svoje sukromie a nikoho donho nepustam. To nie je o zamlcovani pravdy, alebo klamani. To je o sukromi.....A ak sa rozhodnem, ze do toho sukromia nepustim nikoho to o mne hovori, ze mam malu moralnu hodnotu ???? Hm