Forums » Nekategorizováno

Otrocka zmluva

• 9. júna 2011 10:02:04 CEST
    OK, tymto prispevkom by sme uz mohli ukoncit tuto offtopic debatu, pokial v nej chces pokracovat, zaloz si na to forum kam to patri a v pohode budem v tej debate pokracovat. Ale sem uz to pisat nebudeme je to velmi odklonene od temy fora.
  • 9. júna 2011 9:58:07 CEST
    Kresťanstvo rozšírilo svojím ućením z antických základných hodnot čo boli múdrosť, umiernenosť, statočnosť o ďalšie tri, ktorými sú...

Láska ( to si povedala dobre ), nádej a... viera. Pokial si dobre pametám tolerancia tam nebola, čo ale neznamená že by kresťanstvo NEchcelo tolerovať..

Avšak čo chcem povedať JA.. nezávisle na ostatnom je, že ok tolerujme, ale pravdivo pomenujme to, čo vlastne chceme tolerovať a čo nie. A inak, som rád, že ma otvorene nazývaš bezcitným, keď ma vlastne ani nepoznáš, a súdiš to ako sa budú mať moje deti...

Skúsim dať ešte iný príklad, možno potom pochopíš o čom tu hovorím celý čas.
  • 9. júna 2011 9:51:33 CEST
    Pozri, ja som tu jediným slovom nepovedal, že tú situáciu treba nechať tak. Vlastne naopak, chcel by som to riešiť, preto píšem aj tie úvahy. Proti čomu som ale jasne povedal NIE, sú prejavy exhibicionizmu na verejnosti, s čím súvisel aj moj úvodný príspevok. No a k tomu Bohu, s ním by som až tolko neargumentoval, lebo KTO vlastne vie čo si v skutočnosti myslí Boh? Argumentujme tým čo je slušné a čo je zvrátené...a znova by som pripomenul vetu, že sloboda jednotlivca končí tam, kde začína sloboda iného jednotlivca. Ale inak som rád že o tom diskutujeme, ja berem že ludia maju ine nazory, len vadí mi keď mi za tie moje niekto povie že som bezcitný, obmedzený, a podobne. To zaváňa eštebáctvom, citovým vydieraním, za účelom vnútorne ma skompromitovať, ale inak.. pohodička:)
  • 9. júna 2011 9:44:40 CEST
    Tak sa ti ospravedlňujem, mám proste zaužívané dbať na gramatiku z bežnej praxe. Prepáč ak sa ťa to tak velmi dotklo.. a čo chcem povedať, veď určite že je vela problémov v spoločnosti. Tak prečo to ešte viac vyhrocovať prílišným liberalizmom. Prichádza mi na zretel veľa dalších úvah, ktoré sem rád dám neskôr. Aha, čiže, s tým pravidlom, ty súhlasíš vlastne s tým keď niekto uráža druhého, ale zároveň by si chcel aby naša spoločnosť bola liberálnejśia a láskyplnejšia k druhým, tak? Ono to vlastne dáva zmysel...
  • 9. júna 2011 9:33:37 CEST
    blud. Ty nemôžeš sám seba zbaviť svojich ľudských práv. Tak isto to nie je nijakým spôsobom vymožitelné právom. Je tu totiž ústava ktorá ti tieto pravá garantuje a je nadradená nad všetko ostatné.
    Takže v konečnom dôsledku je OZ len kus bezcenného papiera. Môže to byť akurát súčasť nejakej hry, alebo životného štýlu.
  • 9. júna 2011 7:34:24 CEST
    Ak ma byt, mala by byt koncipovana co najrealnejsie. Vynutenie prava v ramci otrockej zmluvy a vykonatelnost sa da dosiahnut urcitymi sposobmi velmi ucinne, v ramci legalnosti a zakona.
  • 8. júna 2011 22:40:44 CEST
    je to komické a zároveň smutné čítať túto diskusiu.
    Mnoho z vás tu nemá poňatie o čom vlastne píše.
    Mimochodom, off topic.
  • 8. júna 2011 17:41:39 CEST
    Odpoveď na tvoju otázku, prečo HS nemajú deti
    sa nachádza v knihách biológie ZŠ.
    Kresťanstvo hlása lásku a toleranciu.Lásku aj ku tým, kt. sú podľa nás odpadlíci. Nekáže ukameňovať, ale umyť nohy. Káže o pokore, úcte láske.
    Káže nezatracovať živú bytosť.

Dúfam, že Tebe sa ináč orientované dieťa nenarodí. Bolo by totiž ďalšie utrápené a nepochopené dieťa našej Zeme.Bolo by Božím dieťaťom,ale podľa Tvojho prístupu po citovej stránke nie Tvojím.

• 8. júna 2011 13:04:27 CEST
    ked je homosexualita proti bohu, preco teda vsemohuci nezasiahne. Pretoze nechava ludom slobodnu volu? Ale u homosexualov to nieje slobodny vyber je to nieco co je v nich a nemozu sa slobodne rozhodnut ze sa pripoja ku majorite. A ked sa o to pokusali v dobach ked ich komunisti chceli "liecit" boli z toho nestastny. A ked si tak matne spominam komunisti chceli "liecit" aj vieru v boha. Preco teda teraz ked uz je viera zakladnym ludskym pravom, nemoze byt nim aj to ci chcem za partnera zenu alebo muza. Ved rozhodnut sa s kym budem zit je tiel len slobodna volba cloveka ktoru nam boh dal. Boh nieje proti homosexualite a slobodnej voli, proti nej je cirkev, lebo so slobodnym clovekom sa tazsie manipuluje.
    A niesi jediny kto tu dal rozumne argumenty, a tiez nie vsetci na teba reaguju odmietavo.
  • 8. júna 2011 12:30:30 CEST
    nie,,,mňa sa to nevie dotknúť,,,len nie som na písomke ale na fóre tak neviem prečo máš tu potrebu,,,ale ja to fakt neberiem preto že človeka nemôžem hodnotiť podla pravopisu,,,:-))),,,xi,,,nemajú otca a mamu,,,každý z nás má otca a aj mamu,,,a keď už píšeš že sa im budu smiať,,,veď koľko detí je z rozvrátenej rodiny ?!....nežijú z jedným z rodičov,,,a hlavne,,,deti sú niekedy tvrdé,,bez ohľadu či má alebo nemá,,,,dokážu sa smiať aj z detí ktoré sú zo slabých ekonomických pomerov,,prečo píšem a kritizujem cirkev ?!,,,no lebo je to moje právo,,,a to mi nik nevezme,,,a ty si tu napísal že sa držíš tradičných hodnôt...no nedržíš,,,,prepáč,,tradičných hodnôt sa držia len ortodoxný,,,,a oni samy kritizujú stav aký v cirkvi je :-)))ale to sa môžeme točiť stále do kola,,,,ale ano,,nesúhlasím z adopciou ,,,ale súhlasím aby im boli priznane práva ako registrovaným partnerom,,,spoločný majetok,,,dedenie,,,právo informovať sa na partnera,,,,a daj si ruku na srdce,,,hoď kameňom kto je bez viny,,,,a nebudeš sa potom diviť prečo niektorý reagujú tak ako reagujú...a moje pravidlo je stále tu,,,nesúď lebo budeš súdený,,,alebo máš pocit že ťa ja súdim ?!ak to robí niekto druhý,,,nemusí uznávať to pravidlo :-)))
  • 8. júna 2011 12:14:33 CEST
    Detto, zhrniem aj pre teba. Nik tu nerieši to (teda aspoň ja nie), kto je aký a kto aký nie je..keď už doktor, tak ten nájde na každom chorobu :D
    V skratke som kritizoval to, že magistrát mesta BA dovolí sprievod kde sa dejú na ulici neslušné prejavy a nonkomfortné správanie, presahújúce exhibicionizmus...keď im to dovolili, mali dať pozor nato ako sa tam ludia správajú. Apropo, čo vieš kedy začne 3.sv.vojna?
  • 8. júna 2011 12:02:13 CEST
    Veď som ti len opravil gramatiku, tak ako to opravím študentovi v diktáte, to ťa až tak moc štve? Fúha. A myslím, že zatial jediný som tu dal, nie argumenty, ale fakty.. Keď už hovoríš o Biblii, o kom sa tam píše že bol v rajskej záhrade, dvaja Adamovia, dve Evy? Alebo Adam a Eva? Ja som povedal, že možno tolerovať, to čo ludia robia v súkromí. A do tejto oblasti patrí aj BDSM. Vśak to celé dáva logiku. Ale hovoriť tu o takýchto reformách.. je trošku prehnané nemyslíš? Dobre, dajme tomu že by im boli priznané práva na adopciu. Vieš kolko bočných efektov by to malo? Napríklad, študenti v triede sa budú tým deťom smiať, že nemajú otca a mamu. Príde za mnou študent a bude plakať že decká sa mu smejú, čo mu mám povedať? Vieš čo prepáč, ale štát to takto dovolil, že máš otca a otca... nemožem ti nijako pomocť s tým že sa ti smejú. A ďalších tisíc iných kontrareakcií a príkladov by som mohol uviesť z bežného života.
    Taktiež, divím sa ti, že tu vypichuješ zlé veci na cirkvi... áno, povedal som, robí aj chyby, v histórii ich bolo veľa a samotná cirkev priznala, že nie všetko je ideálne. veď som to aj povedal tu nižšie ak ma teda vobec pozorne čítaš. Ale robí ovela viac dobrého ako zlého.. charita, starostlivosť o chudobných, chorých... však choď a zaloź si vlastnú organizáciu a možno potom pochopíš akú namáhajú prácu robí cirkev a jej spolky. A pokial viem, ja som tu celý čas písal slušne, skor tu pár takých vecí zaznelo že ja som obmedzený a podobne. Tak kde ostalo tvoje pravidlo, Nesúď lebo budeš súdený?
  • 8. júna 2011 10:02:35 CEST
    Krásna idea zaznela na Dúhovom pride..

V 21. storočí žiaden argument nie je hodný ľudí v tých maškarných kostýmoch, ktorí nepochopili, že druhá svetová vojna už skončila...

/myslené na protestujúcich mužov v čiernych "rovnošatách"../

A vysvetľovať, že donedávna aj nás psychiatria považovala za duševne chorých, hodných liečby, zrejme nemá zmysel..
  • 8. júna 2011 9:25:22 CEST
    :-)) to tak už býva ak človeku dochádzajú argumenty tak sa snaží toho druhého ponížiť,,,,ok tak teda sinonimum z i...u mňa,,,myslím si že tu asi všetci postrehli moje pravopisné chyby ale len ty si zareagoval na ňu,,,,čo to je ?!..len snaha vysmisť sa druhému,,,čiže netolerancia :-))...hm,,,otázka prečo nemajú teda deti,,,a prečo nemôžu mať deti normálne manželské páry ?!....ved sa zamysli sám nad svojími argumentmi čo tu dávaš,,,,a sám môžeš vidieť tú toleranciu voči tebe tu,,,nik ťa neuráža nevyhadzuje ale debatujú s tebou,,,choď na púť a zakrič že pápež je pedofil,,,ťa ubijú krížikmy alebo ružencami to je tá tolerancia ?!..alebo pedofília farárov voči deťom ?!...prečo mi vnucuješ pomaranč keď ja chcem banán ?!,,kde na pochode si počul že chcú aby sa mohli spolu bozkávať alebo milovať ,,,nikde,,,vždy tam rezonuje otázka spoločne nadobudnutého majetku , starostlivosť jeden o druhého v čase choroby alebo nejakej nehody lebo ak to nebudú mať priznané nik im nepovie o milovanom človeku nič a to je láska,,,,to by hnevalo aj mňa...čo tu splietaš M+M alebo Z+Z,,,kde máš napísane v biblii že to nemôže tak byť,,,kde máš napísané v biblii zvezok manželsky ?!...nájdi mi to,,,kristus rozdával lásku,,,rozdával ju ženám a aj mužom,,,kde si počul že by kristus zakázal sobáš kňazom ?!,,nájdi mi to prosím ťa a nevstupujú do takého zvezku,,,ukáž mi stať kde kristus zatracuje niekoho,,,len preto že je iný ako boli ostatný,,,pre každého mal otvorenú náruč,,,áno,,cirkev a veriaci cirki to majú,,,ale to im kristus neprikázal samy si pravidlá určujú ako im to vyhovuje,,NESUD LEBO BUDES SUDENY,,to povedal kristus,,,tak teda sa drž jeho slov a nesúď ludí okolo seba...ja sa stebóv nebudem prieť kto z nás je vetší kresťan,,,,lebo by som sklzol na tvoju fylozofiu....rozdaj svoj majetok všetkým čo to potrebujú,,,potom sa priblížiš ku kristovi a možno pochopíš o čom píšeš,,,nie zhromaždovať majetok a vykrikovať ako to robý cirkev,,,,kde ježiš kázal svojím následovníkom zhromaždovať majetky ?!..veď im zakázal stavať aj chrámy,,,a majú ich postavených nespočetne veľa ,,,len mi je smutno že tam asi ani BOHA nepustili,,,
  • 8. júna 2011 8:10:44 CEST
    "treba im pomoct, v takom zmysle, že nájsť sposob ako ich s toho vyliečiť. Proste najst riesenie, ktore bude mat efekt." a teraz si mňa a všetkých nás tu (teda aj seba) zdegradoval na úroveň chorého človeka ktorého treba zavrieť do liečebne a nikdy nepustiť. Za to že som BDSM pozitívny som chorý????? NIE JA SA CHORÝ necítim, a liečbu nepotrebujem. A homosexuáli tiež nie sú chorý a tiež nepotrebujú liečbu! Je mi na grc z ľudí s takýmto zmýšľaním, a je to o to smutnejšie keď takýto názor má človek ktorý patrí k minorite. Potom sa nečudujem keď vanilková väčšina nás chce dať liečiť Keď niektorý z nás nás tiež chcú dať liečiť
  • 7. júna 2011 23:56:53 CEST
    skor by mal vyhrat zdravy rozum, a potom nebude dovod na "zvratene pochody" a oni si budu v klude uzivat doma tak ako to robi majoritna sexualna orientacia ;-)
  • 7. júna 2011 23:53:58 CEST
    no.. tak zrovna tu 2000 rocnu by som nazval skor zlocineckou organizaciou ako firmou :)
  • 7. júna 2011 23:53:33 CEST
    To už je na dlhú debatu. No aspoň si kaźdý povedal svoje, aj keď sa nezhodneme. Ja to nateraz vzdávam :)
  • 7. júna 2011 23:51:26 CEST
    Hlavne že ty chápeš..Ale dobre šak povedal som názor, čo som chcel, berem aj vaše názory..a budúcnosť ukáže, kto mal pravdu.. verím že slušnosť zvíťazí...AMEN
  • 7. júna 2011 23:50:52 CEST
    porovnavam to na tom zaklade, ze z mojho pohladu je modlitba a viera v boha uplne najintimnejsou zalezitostou, lebo to je len medzi bohom a mnou. A davat to okato najavo mi pride zvratene, tak ako vlastne cela cirkev, nie viera ale cirkev, myslim tu firmu co tu tak skvele profituje uz 2000 rokov.
  • 7. júna 2011 23:50:47 CEST
    ..peter to tu uz vsetko napisal za mna :)

..ako..ake stopy by to malo zanechat na detoch ? deti su uplne ciste, bez predsudkov...predsudky im do hlav vtlkame az my...ak mu dovtedy nikto nevravel, ze homosexualita je choroba a ze je to nieco neskutocne zle, tak to na nom zanecha asi take stopy ako ked na ulici uvidi bozkavajuci sa heterosexualny par..
  • 7. júna 2011 23:48:41 CEST
    Stat na tuto akciu neprispieva, organizuju to obcianske zdruzenia. Ale neodpovedal si mi preco krestania organizuju put, kde okato davaju najavo svoju vieru? nieje to zasahovanie do prav ateistov? Alebo moslimov? Alebo budhistov?
  • 7. júna 2011 23:46:41 CEST
    zial, ocividne nechapes
  • 7. júna 2011 23:46:32 CEST
    Kresťania sú na púti slušné oblečení..atd atd atd atd atd... nechápem jak to moźeš vobec porovnávať..
  • 7. júna 2011 23:44:54 CEST
    Chápem, píšem blbosti načo povieš že súhlasíš... a čo vlastne vieš o deťoch z deckých domovoch? Štát by mal radšej podporiť mladé rodiny z deťmi a nie financovať a podporovať takéto akcie.