22. júna 2008 1:39:22 CEST
1. Dát možnost hlasovat v anketě pouze registrovaným
2. nechat to, jak to je a nadále uplatňovat ochrany proti opakovanému hlasování jednoho uživatele
3. uvolnit i stávající omezení a provádět pouze kontrolu, zda nehlasuje skript, například pomocí kontrolního kódu.
Výhody:
1. výsledky anket budou mít vypovídací hodnotu o tom, jaká je mezi registrovanými uživateli preference jednotlivých alternativ
2. nic se nezmění
3. žádné mě nenapadají
Nevýhody:
1. objeví se příval ad hoc registrací nicků, které odešlou hlas a zůstanou nevyužity. Bude nutné provádět kontrolu, zda se neregistruje skript.
2. ochrana nikdy nebude stoprocentně spolehlivá; při kontrole IP adresy hlasujícího bude blokováno hlasování pro všechny uživatele se stejnou veřejnou IP adresou, například stejným poskytovatelem připojení; uživatelé, kteří jsou schopni kontrolu obejít, budou zvýhodněni vůči těm, kdo to nedokážou.
3. budou zvýhodněni uživatelé, kteří nemají na práci nic jiného, než vyplňovat kontrolní kódy a klikat do ankety. Anketa spíše než o preferencích uživatelů bude vypovídat o důslednosti, s jakou se jednotlivý hlasující budou snažit o to, aby byl jejich názor považován za převládající.
Docela rád bych věděl, k čemu jsou ty ankety dobré. Zda se například subík rozhodne, kterou profesionálku osloví, podle toho, kolik má v anketě hlasů.
Nebo zda je to tak, že se o nějaké dámě dozví, hned se poletí podívat do žebříčku a řekne si: kdepak, je až ve druhé desítce, u té by se mi jistě nelíbilo.
Nebo jinak, zkuste napsat, jaké závěry vyvozujete z aktuálního žebříčku vy. Já žádné, vlastně ani nevím, kdo hraje a jak si vede.