Forums » Nekategorizováno

Mytológia v BDSM

• 2 posts
    22. júna 2007 21:19:35 CEST
    Chcem sem presunut debatu o mytologii z novacikovskeho fora. Dalsie prispevky budu prekopirovane.
    • 7 posts
    21. marca 2013 23:46:59 CET
    Celkom fajn pasáž:

"According to Pseudo-Apollodorus, Eos consorted with the war god Ares and was thereupon cursed with unsatisfiable sexual desire by the jealous Aphrodite. This caused her to abduct a number of handsome young men, most notably Cephalus, Tithonus, Orion and Cleitus. The good-looking Cleitus was made immortal by her. She also asked for Tithonus to be made immortal, but forgot to ask for eternal youth, which resulted in him living forever as a helpless old man."

Keby sa tak k takejto lune aj dneska dalo prísť. ;)
  • 23. septembra 2007 15:03:39 CEST
    Veľmi zaujimavá postava. Boh mrtvych a vladca podsvetia. Kráľ bohov a pán ľudí. Pán večnosti. Pokiaľ viem Eset/Isis/ bola jeho sestrou a manželkou Bol zavraždený bratom Sutechom. Príbeh o jeho rozporcovaní a ceste jeho ženy Isis a sestry Nebthet, ktoré ho našli, časti jeho tela spojili a tak sa zrodil ešte raz aby oplodnil Isis a tá porodila Hora. Nasledne bol Usiris na žiadosť Bohe slnka Re zabalzamovaný a mumifikovaný čiernym šakalom Anupom a začal žiť večný život ako vládca podsvetia. Je to fascinujúci príbeh z egyptskej mytologie.
    • 2 posts
    22. júna 2007 23:28:48 CEST
    Je staroegyptska bohyna a uz samotne oznacenie Isis je blbost. To je meno ktore jej dali Greci o mnoho storoci neskor ako jej kult vznikol. Jej skutocne egyptske meno je Eset. Co sa tyka roznych pohladov na nu treba s uvedomit ze bohovia v Kemete (starovekom Egypte) prechadzali casom pomerne velkymi zmenami. Hlavnym bohom Kemetu bol vzdy hlavny boh sidelneho mesta. Takze ked na pociatku bola Eset pomerne nevyznamnou bohynou, jej vyznam vzrastol spolu s vyznamom je manzela Usira a syna Hora v case ked sa faraoni nechavali titulovat ako Hor :-)
    • 2 posts
    22. júna 2007 23:22:03 CEST
    Pojem sexual magic podla mna nie je apriori spjaty len s mytologickymi recami o bohyni Isis. Je to proste vyjadrenie toho co u poviem nasho druhu sexu prezivame, ked chceme vyjadrit rozdiel medzi sexom beznym a sexom okorenenym BDSM.
    • 2 posts
    22. júna 2007 23:20:38 CEST
    Kedze nechcem pokracovat v debate o mytologii v auditku Prvni pomoc odpoviem tu.
    Pribehy o planete Gor su fantasy a nie mytologia. V tom vidim trosku rozdiel, navyse ja som tento styl nijak nikdy nepozdvihovala, len ma to zaujalo v tom case a napisala som si z nedostatku inej prace stranky k tejto teme. Kedze dnes tych stranok hostujeme kopu tak ich dodnes mam na nete pretoze pre niektorych su mozno este zujimave aj ked pre mna je to uz minulost.
  • 22. júna 2007 21:26:03 CEST
    OK. Já osobně BDSM, magii a mystiku spojuji. Jak jsem již napsal ve zmíněném fóru, v oblasti femdom toto spojení existuje a jedná se o menšinový, nikoliv však marginální směr.SM se tomto duchu vykládá jako "Sexual Magic."

Je třeba zdůraznit, že se jedná jen o jeden z mnoha zcela legitimních směrů a v žádném případě bych si netroufl jej komukoliv vnucovat jakožto směr jedině správný.