22. júna 2007 21:19:35 CEST
Chcem sem presunut debatu o mytologii z novacikovskeho fora. Dalsie prispevky budu prekopirovane.
21. marca 2013 23:46:59 CET
Celkom fajn pasáž:
"According to Pseudo-Apollodorus, Eos consorted with the war god Ares and was thereupon cursed with unsatisfiable sexual desire by the jealous Aphrodite. This caused her to abduct a number of handsome young men, most notably Cephalus, Tithonus, Orion and Cleitus. The good-looking Cleitus was made immortal by her. She also asked for Tithonus to be made immortal, but forgot to ask for eternal youth, which resulted in him living forever as a helpless old man."
Keby sa tak k takejto lune aj dneska dalo prísť. ;)
23. septembra 2007 15:03:39 CEST
Veľmi zaujimavá postava. Boh mrtvych a vladca podsvetia. Kráľ bohov a pán ľudí. Pán večnosti. Pokiaľ viem Eset/Isis/ bola jeho sestrou a manželkou Bol zavraždený bratom Sutechom. Príbeh o jeho rozporcovaní a ceste jeho ženy Isis a sestry Nebthet, ktoré ho našli, časti jeho tela spojili a tak sa zrodil ešte raz aby oplodnil Isis a tá porodila Hora. Nasledne bol Usiris na žiadosť Bohe slnka Re zabalzamovaný a mumifikovaný čiernym šakalom Anupom a začal žiť večný život ako vládca podsvetia. Je to fascinujúci príbeh z egyptskej mytologie.
22. júna 2007 23:28:48 CEST
Je staroegyptska bohyna a uz samotne oznacenie Isis je blbost. To je meno ktore jej dali Greci o mnoho storoci neskor ako jej kult vznikol. Jej skutocne egyptske meno je Eset. Co sa tyka roznych pohladov na nu treba s uvedomit ze bohovia v Kemete (starovekom Egypte) prechadzali casom pomerne velkymi zmenami. Hlavnym bohom Kemetu bol vzdy hlavny boh sidelneho mesta. Takze ked na pociatku bola Eset pomerne nevyznamnou bohynou, jej vyznam vzrastol spolu s vyznamom je manzela Usira a syna Hora v case ked sa faraoni nechavali titulovat ako Hor :-)
22. júna 2007 23:22:03 CEST
Pojem sexual magic podla mna nie je apriori spjaty len s mytologickymi recami o bohyni Isis. Je to proste vyjadrenie toho co u poviem nasho druhu sexu prezivame, ked chceme vyjadrit rozdiel medzi sexom beznym a sexom okorenenym BDSM.
22. júna 2007 23:20:38 CEST
Kedze nechcem pokracovat v debate o mytologii v auditku Prvni pomoc odpoviem tu.
Pribehy o planete Gor su fantasy a nie mytologia. V tom vidim trosku rozdiel, navyse ja som tento styl nijak nikdy nepozdvihovala, len ma to zaujalo v tom case a napisala som si z nedostatku inej prace stranky k tejto teme. Kedze dnes tych stranok hostujeme kopu tak ich dodnes mam na nete pretoze pre niektorych su mozno este zujimave aj ked pre mna je to uz minulost.
22. júna 2007 21:26:03 CEST
OK. Já osobně BDSM, magii a mystiku spojuji. Jak jsem již napsal ve zmíněném fóru, v oblasti femdom toto spojení existuje a jedná se o menšinový, nikoliv však marginální směr.SM se tomto duchu vykládá jako "Sexual Magic."
Je třeba zdůraznit, že se jedná jen o jeden z mnoha zcela legitimních směrů a v žádném případě bych si netroufl jej komukoliv vnucovat jakožto směr jedině správný.