4. októbra 2007 14:23:56 CEST
No asis pochopil, jak jsem to s tim přivlastňovacím zájmenem myslel, takže to nechám bejt.
Chápu, že se určitá komunita celosvětově rozhodla, že si pro své chování určí pravidla, která hodlá dodržovat. Shodla se i na dalších názorech, na jiných celosvětově pracuje v celosvětových diskusích. Není to něco, čeho bych se musel účastnit, trochu mi to občas připomíná zasedání Lidové fronty Judeje, ale v zásadě proti tomu nic nemám. Pravidel a názorů jakýchkoli komunit však začínám mít plné zuby ve chvíli, kdy začnou být komunitou předkládány k dodržování a přijímání lidem, kteří sice mají určitý průnik zájmů se členy komunity, ale mají jakkoli jiný pohled na svět. Docela by mi nevadilo, kdyby názory komunity byly předkládány jako názory komunity, nikoli jako obecně platná prohlášení typu "v BDSM platí..., musí být...". BDSM komunita se totiž hlásí k BDSM ale není totožná s množinou lidí, již BDSM praktikují.
Používej více slova "mělo by být" než "je", semtam prolož své příspěvky něčím jako "podle mého názoru", popřípadě "domnívám se, že" a nestarej se o mou četbu.