Forums » Nekategorizováno

Etika v D/s vztahu?

• 7. marca 2011 8:16:35 CET
    že o kdejaké pitomosti se tu nažvanilo hafo a tomhle myslím poměrně zajímavé, ale i náročnější téma (na myšlenku a její vyjádření) umřelo. Ne že bych ho chtěl resuscitovat - ale přesto to udělám Myslím, že tohle bude vždycky o inteligenci každého jednoho člověka - a myslím, že teď není důvodu rozlišovat D či s orientaci. Jsou pitomci a lidi, co si jen na něco hrají, na obou dvou stranách - to je myslím dost banální poznatek. Nepohybuju se mezi BDSM+ lidma tak dlouho, ale třeba to vzájemné chování mě ještě cca před rokem děsilo. Dnesku můžu říct, že zbytečně a mám z 98% jen pozitivní zkušenosti. Dokonce se z toho stalo takové mé soukromé měřítko skutečné dominance, vzato tím pohledem jak se dotyčná chová v prvním kontaktu. A jak říkám, nevím, jestli je to náhoda, nebo štěstí na lidi, ale převažují dobré zkušenosti. Nechápu jen jedno - jak tu psala Nenufer. Skrz svou partnerku mám taky zkušenost především z chatu, kde je přehršle servilních, ponížených subů, kteří by za Paní i dýchali, a když ona je slušně odmítne s tím, že otroka má a jiného nehledá, začnou být verbálně agresivní a vulgární (naprosto mě dostal např. dotaz proč teda leze na chat?). A to opomíjím zjevné slaboduchosti... Popravdě, tohle virtuální chování nechápu, nevím, proč bych se měl na netu chovat jinak než v reálu?
  • 19. marca 2007 22:01:34 CET
    Pokud bych zaregistroval něco obráceně ozval bych se, což jsem učinil např. na Femdom, kde si dámy Trixie a Ramona podivně stěžovaly na neschopnost subíků.
    Souhlasím s Tvým názorem, že být pro nic za nic servilní je taky zcestné. Každý vztah je ostatně založen na dohodě, na konsensu. Pokud ten není, pak je něco špatně, ale rozhodně bych si bolístky neventiloval na obecné foru.
  • 19. marca 2007 19:27:33 CET
    je pravdou ze etika a internet nejdu nejak do kopy prave koli tomu ze clovek sa tu ma za co schovat. Ja ked uz bolo doteraz vymislenych mnoho zlepsovakou podaktory ludia su ako termiti. Rada odo mna je zvyknut si na to a nechat to plavat.
  • 19. marca 2007 8:58:22 CET
    Souhlasím s názorem, že útočit na někoho anonymně, sprostě a podle je špatné. Ovšem nechápu ty subíky typu hadr na podlahu, kteří zde prezentují názory, že subík by se měl chovat k dominantní ženě pokorně jen proto, že on je subík a ona domina. A rovněž tak dominantní ženy by si měly uvědomit, že ne kiaždý subík je jejich subík a neměly by se k těmto mužům chovat apriorně jako k otrokům. Slušnost, zdvořilost a decentnost by měly být oboustrannou záležitostí. Bohužel tyto atributy komunikace zde mnohdy chybí na obou stranách.
  • 19. marca 2007 7:30:37 CET
    Já nehodlám zpochybňovat názor odlišný od mého, vadí mi běžná lidská podlost, kdy anonym útočí na konkrétní osobu, která nemá možnost se bránit, zvlášť když je to Domina, byť profi. Nezaměňuji obecnou etiku ( o kterou tu jde především) s etikou D/s vztahu, protože etika D/s vztahu je na vyšší úrovni, protože je intimnější.
  • 19. marca 2007 6:46:54 CET
    To musí byť v človeku aby ho to vtiahlo do toho ako o tom píšeš. Ten kto to necíti a nemá vzťah k tomu ten to vždy bude odsudzovať a zosmiešňovať.Preto si myslím že na túto tému sa neoplatí s nikým hádať. Každý má pravo sa vyjadriť aj keď my to nechcemem počuť.Preto je scestný názor mužov ak si myslia že tieto hry s/m nie je nevera ráve naopak tu sa dohaľujú tie najimtímnejšie stránky partnerov, ktoré by ste si v manželstve ani vo sne nepovedali.A tieto veci by ali zostať len medzi partnermi, ktorí si navzájom rozumeju tolerujú a rešpektujú. Pokiaľ to nie je tak tak nenúťte nikoho k obrazu svojmu.
    • 2 posts
    19. marca 2007 1:25:38 CET
    myslim ze trosku tu pletiete etiku v D/s a etiku ako taku.
    To ze osobne niekoho nemusim je logicke ale to neznamena ze ho budem ohovarat vsade kde sa da. A to je vec ktoru robi osoba vlastniaca auditko koniec mrchy. Proste nie je ochotny pouzit ani len elementarnu ludsku slusnost na to aby korigoval svoje spravanie. Zial ale podobne spravanie hoci toto jeextrem je velmi caste.
    Priklad: Nevidim dovod aby mi muzi vykali len preto ze som zena a ze som ciastocne dominantna. Ba priam mi take az podlizave spravanie vadi. Zial ale tato podlizavost pri odmietnuti casto konci vybuchom vulgarity. Ako to ze ja si dovolujem odmietnut JEHO, ten ziarivy priklad dokonaleho subika (chce sa mi napsiat pana tvorstva :-)).
    Vela ludi tu obcas zabudne zapnut svoj mozog pri komunikacii s ostatnymi. Chapem ze su dom.zeny ktore taketo spravanie vyzaduju od celeho svojho sub okolia ale mne to nijak dolezite ani prijemne nepripada. Nevidim dovod preco by moj milacik mal vykat nejakej inej zenskej len preto ze ona je dom. No a co je mna do toho? To je jej problem.
    Samozrejme pokial to niekomu vyhovuje je to jeho vec ale obcas mi vadi ta suverennost ci skor bohorovnost s ktorou niektori jedinci vyzaduju spravanie ostatnych podla svojich predstav o spravnosti ako to ma vyzerat.
    Takze ked niekto konkretne napise o nejakej domine, ze ju navstuivil a nesadlo mu u nej to, to ci ono to beriem. Ale viest tu nejake boje a flame, navyse ked je otazne ci sa to ona vobec niekedy dozvie mi pripada detinske.
  • 18. marca 2007 22:01:33 CET
    Vytvořil jsem si teorii, že co je povoleno je dovoleno, jinými slovy D/s vztah je založený na oboustranné dohodě s výsledným kladným souhlasem obou stran, které mají stejný cíl, ale dosahují ho protikladnými cestami. Tedy jeden chce bolest působit a druhý přijímat a výsledná extáze dochází naplněním obého ve stejný čas. A pokud je něco domluveno a odsouhlaseno, pak je to i morální, protože se respektují práva i povinnosti obou stran z takové dohody vyplývající.
    Ale nechci zabředávat s morálkou přímo do BDSM praktik. Ale komunikace mezi lidmi i v D/s vztahu podléhá jisté míře slušnosti. Dodržování pokory, tolerance, velkorysosti, elementární slušnosti mezi lidmi patří k základním zásadám lidskosti a o to jde ne?
  • 18. marca 2007 17:52:37 CET
    IMHO je úplně jedno, kdo je dominantní, či submisivní, ale vulgární útoky na kohokoliv mi vadí. Zvlášť útoky anonymní a útoky na někoho, kdo o takovém jednání ani neví. Připadá mi to ubohé a nedůstojné. Šárka je mi zcela lhostejná, neznám ji a profidominance není zrovna to co by mi bylo blízké, ale rozhodně bych ocenila společenskou úroveň diskuzí.
    Crowlie - BDSM a D/s je vymezeno zásadami SSC a co se do těchto zásad vejde, je vždy záležitostí těch osob, kterých se tento vztah týká.
  • 18. marca 2007 16:02:29 CET
    uplne suhlasim..ale dovolil by som si upozornit na skutocnost vyplyvajucu zo samotneho D/s. Myslim, ze ten kto ma vacsie moznosti je D..Pani moze manipulovat otroka, aj ked to nieje bezne moralne. Bezne nieje moralne ani vlastnit otroka, ci nekoho ponizovat..ale Pani to moze..a tiez napriklad podvadzanie - cuckolding je vec patriaca k D/s a bezne moralna nieje..L.S.Masoch to raz v knihe vyjadril reakciou na Wandinu pripadnu neveru: 'Vtedy budem priserne trpiet, ale tym vacsmi Ta uctievat.len by si ma nesmela nikdy oklamat, ale mat tu demonicku velkost, aby si mi povedala, Teba jedineho budem milovat,ale obstastnim kazdeho kto sa mi paci.'
  • 18. marca 2007 15:39:52 CET