Forums » Nekategorizováno

O stránke www.domina.sk

• 14. novembra 2007 10:03:49 CET
    SS je ošklivá zkratka, pošta nebo vzkazy by bylo lepší.
    Kdybyste se v tom už vrtali, měl bych taky pár poznámek.
    Všechny stránky, které chcete v jiném než aktuálním okně, by měly vytvořit nové okno, ne používat některé z předchozích. Zkuste si to s dominou otevřenou ve více panelech a budete koukat.
    Ta indikace nové pošty by mohla být jinak - už jsem tu o tom psal.
    Výpis dosavadní komunikace není html dokument (co tady taky je, že), nemá nastaveno kódování, takže špatně zobrazuje diakritiku. Nezobrazuje se v ní předmět zprávy, takže když začnete text v předmětu a pokračujete v těle, začátek zprávy už si pak v historii nepřečtete.
    No, vono generovanému html byste vůbec mohli věnovat trochu pozornosti.
    Pteter32: S tím potvrzováním o přečtení bych byl opatrnej. Je to poměrně hluboká rána do aplikační vrsty (kdo ví, kde by to nadělalo binec) kvůli minimálnímu efektu. Sám předpokládám, že byl-li příjemce on-line od chvíle, kdy jsem mu vzkaz poslal, pak si ho přečetl. Potvrzovačky maj smysl u mejlů, kde takovou možnost kontroly nemam, nevidim, jestli byl příjemce přihlášenej ve svý poště. Spousta lidí by to jistě brala jako omezování soukromí, malé ale existující. Navíc jistota, že někdo četl, ještě neznamená jistotu, že odpoví, a o to tu jde, že?
    • 13 posts
    14. novembra 2007 6:58:27 CET
    podporím petra 32 a navrhujem premenovať SS na Poštu (tak ako inde)
  • 14. novembra 2007 2:22:41 CET
    mozno by nebolo zle urobit v PM (nemam rad skratku SS) take nieco ze by oboslane spravy ktore este neboli precitane boli nejako farebne oznacene, tak by si kazdy mohol overit ci bola jeho sprava dorucena.

PS: mozno by bolo slovensky znesitelne Privatne Spravy a uz by ta skratka nebola taka hrozna ;-))
  • 10. novembra 2007 22:16:27 CET
    Moc se omlouvám, ale postnul jsem nový fórum Východní Čechy - Královéhradecký kraj, měl jsem v prohlížeči nastavenou opakovačku, takže se mi to tam napostovalo xkrát. Můžete, prosimvás, ty klony vyparatit? Dík a eště jednou sorry.
  • 3. novembra 2007 14:33:02 CET
    s wysiwygama jsem si nikdy nehrál
    • 2 posts
    2. novembra 2007 23:33:48 CET
    pocujte je tu nejaky koder co ma skusenosti s htmlarea ?
    • 2 posts
    25. októbra 2007 22:57:01 CEST
    :)) samozrejme ze sa v tom vyzname ... co ine nam ostava :)))

co sa tyka opery tak stranky su optimalizovane pre internet explorer (bohuzial) a firefox ako pre (podla mna) najlepsi alternativny browser ... preco sa to v opere rozsipalo momentalne netusim
    • 2 posts
    25. októbra 2007 22:52:55 CEST
    o tom ze by wapko haprovalo pocujem prvy krat samozrejme to skontrolujem diki za info
  • 24. októbra 2007 8:35:36 CEST
    Současně s tím, jak se objevila na titulní straně informace o Helloween party, rozpadl se v Opeře její layout. Ta pravá lišta s news a features koliduje s náhledem fóra. Chtěl jsem se mrknout proč se to stalo, ale při pohledu na ten strašlivej zdroják jsem to vzdal. Vy se v tom vyznáte?
  • 16. októbra 2007 16:26:19 CEST
    Posielala som správu cez mobil na jeden profil, ale až teraz som si všimla, že je poslaná aspoň 5krát to isté, pritom som ju posielala raz. Keď sa človek na to pozrie tak si pomyslí, že mi asi šibe, keď mu prišlo 5 rovnakých správ. Prečo sa to stalo?
  • 16. októbra 2007 10:03:33 CEST
    Jasné ja som to tak pochopil(že to pokladáš ako chybu. Tak sa ospravedlňujem. Ja som o tom tiež nevedel a patričná vdaka patrí lady barbare ktorá ignore list používa.
    Už sa tu dávno neobjavili zvedavci ktorý takto chcú od teba vytiahnut e mail aby mohli posielat tie somariny na viagru atd.
  • 16. októbra 2007 9:12:50 CEST
    Občas dostávám, asi jako vy všichni ostatní, otravné soukromé zprávy od rozverných dívek s mejly na yahoo, jejichž konta jsou vzápětí zrušena buď jimi nebo administrátorem.
    Uvítal bych možnost filtrování takových soukromých zpráv.
    Samozřejmě nevím, jak přesně tu je odesílání soukromých zpráv implementováno - a řešení by záviselo právě na tom.
    Takže například
    - možnost neupozorňovat na nové zprávy, jejichž odesílatel již neexistuje (automaticky přidávat neexistující konta do ignore-listu mě sice napadlo, ale jeví se to jako kravina)
    - automaticky ze soukromých zpráv mazat zprávy, jejichž uživatel již neexistuje (komplikací jsem si vědom, mohlo by jít o volitelné nastavení)
    - možnost nastavit minimální stáří konta, od něhož akceptuji doručování / oznamování nových zpráv - to by možná bylo nejsilnější řešení
    Nejlepší nakonec: Co kdyby se překopal ten inframe toolbar.php na nějakou lištu (div), řekněme přesouvatelnou nebo fixed dole (nojo, explorer šestka) a minimalizovatelnou, rozbalovací (vůbec nejsem zlej), kde by se upozornění na nové zprávy objevovalo ve formě seznamu odesílatelů; refresh by se prováděl opakovaným načítáním skriptu, který by obsah divu aktualizoval.
  • 16. októbra 2007 8:54:48 CEST
    jasan, netvrdim, že je to chyba, třeba je to úmysl, jenom mi chybí upozornění, že to tak funguje, protože to není předpokládatelné chování (ti, kdo to zaznamenali, tím byli překvapeni - viz fóra, a kdo ví, kolik lidí o tomhle chování neví); psal jsem, že mi to nepřipadá v pořádku, což není totéž, jako kdybych napsal, že je to chyba; předpokládám, že většina lidí (včetně mě) pochopí funkci ignore listu jako zabránění ignorovanému odesílat ignorujícímu soukromé zprávy (tady je fuk, jestli u zdroje nebo v cíli - tedy zabránit v odeslání / nezobrazovat) a jeho promítnutí do práce s diskusním fórem nebude očekávat; myslím tedy, že popsat, co přesně způsobí používání ignore listu, na příslušném místě by vůbec nebylo od věci (sám ignore list nepoužívám, třeba už se tam nějaký popis objevil :)
  • 15. októbra 2007 16:08:39 CEST
    Ale ja si myslím že je to v poriadku. Za chybu by som považoval ak by my nezobrazovalo všetky miestnosti na ktoré napísal užívateľ ktorého mám v ignore liste a nie ak si vytvorí vlastné auditko.
  • 10. októbra 2007 21:45:49 CEST
    mozete mi prosim napisat co znamena vyraz "registrovany Domina.sk Team" ktory mozno vidiet v niektorych profiloch? hladala som to na fore ale nide ziadna zmienka... dakujem
  • 4. októbra 2007 19:56:44 CEST
    V jednom z fór madam nozickova upozorňuje, že při prokletí uživatele do pekel ignore listu se kletbu aplikujícímu nezobrazují fóra prokletým uživatelem založená. Což si myslím není v pořádku, ale nejmenší práci by dalo řešení, rovněž z hlavy zmíněné dámy, na tuto skutečnost na stránce "Koho ignorujem" upozornit.
  • 16. septembra 2007 19:09:13 CEST
    Komu to vadí jako mně, pro toho mám další klientské řešení, skriptík, který nastaví všechny odkazy, aby se otevíraly ve stejném okně (samozřejmě nasaditelný na cokoli, nejen domina.sk):
    -- popis nasazení uživatelských skriptů jsem tu již podával
    Do příkazového řádku (do záložek)
    javascript: var lnk = document.links; for(var f=0;f<lnk.length;f++) delete(lnk[f].target); void 0;

Do souboru s uživatelskými skripty Opery pro doménu domina.sk:
    var lnk = document.links;
    for(var f=0;f<lnk.length;f++) delete(lnk[f].target);
  • 16. septembra 2007 18:51:26 CEST
    Mám další připomínku: odkaz - tlačítko "pošli zprávu tomuto uživateli" (rozhovor.php) má nastaven target="base", takže se stránka pro odeslání zprávy otevře v jednom z předchozích oken domina.sk (mám jich zpravidla otevřeno několik), což mě značně s*r*. Nechtěli byste tam radši dát _blank nebo tam target nedávat vůbec?
    Nemám moc rád, když má odkaz nastavený target a sám používám pouze _blank a dělám to jen u odkazů na cizí weby nebo při zobrazení obrázku z galerie v původní velikosti (pak pouze jako grafický soubor, ne html). Sám dokážu kontrolovat, co si otevřu v novém okně a co ne (v Opeře jsou na to dokonalé Mouse Gestures).
    Pro úplnost, v xhtml není atribut target elementů <a> a <form> vůbec povolen (tam se to pak řeší JavaScriptem).
    Hele, neměnili jste tady teď někdy filtrovací funkci pro příspěvky?
  • 3. septembra 2007 13:35:01 CEST
    Už jsem to navrhoval...
    Můžete zvětšit cols a rows u textarea messagetext? Aspoň trochu? Já když se trochu rozkecám, špatně se mi to po sobě kontroluje, když musim pořád rolovat.
    Jestli někdo máte tentýž dojem, dovoluji si, než admin vyhoví, doporučit skript, který textové pole zvětší (já používám Operu a uložil jsem si to jako uživatelský skript pro doménu www.domina.sk).
    Tady je kód toho skriptu (příde do souboru např. domina.sk.user.js do složky uživatelských skriptů - tj. editovat místní nastavení -> skriptování -> javascriptové soubory uživatele):
    // ==UserScript==
    // @include http://www.domina.sk/*
    // ==/UserScript==

// zvetseni textarea s prispevkem
    // [email protected]
    var messageform=document.forms['messageform'];
    if(messageform){
    var area=messageform.messagetext;
    if(area){
    area.cols=60;
    area.rows=20;
    }
    }

Uživatelé Mozilly nebo nedej bože MS Internet Exploreru si mohou do oblíbených vložit záložku a do její adresy zkopírovat toto (na jeden řádek):
    javascript: var messageform=document.forms['messageform']; if(messageform){ var area=messageform.messagetext; if(area){ area.cols=60; area.rows=20; } }; void 0;
    Po klikanci na tuto záložku se textarea zvětší.
  • 30. augusta 2007 23:41:54 CEST
    zda jde o hackování nebo zneužití hackerského uvažování a postupů se zlými úmysly.
    Btw. slyšeli jste např. o css hacks? Hackem je využití nějaké vlastnosti cílového systému k získání výstupu, k jehož dosažení nebyl systém určen. Spoustu vtipných a originálních řešení nejen z oblasti it můžeme nazývat hacky. Hackem je prakticky každé použití nějakého prostředku jiným způsobem či k jinému účelu, než k jakému byl navržen.
    Zneužívání hackerských metod k poškozování druhého nebo získávání neoprávněných výhod je samozřejmě zavrženíhodné, ale je chybou hovořit o hackingu. Tento termín se často používá v tomto posunutém významu, ovšem zpravidla lidmi, kteří toho o hackingu mnoho nevědí - prosím, nikdo si to neberte osobně.
    Páchám snad něco nesprávného, když využiji některých méně známých metod k tomu, abych například pomohl své matce přihlást se do jejího operčního systému, když zapomněla přihlašovací údaje?
  • 30. augusta 2007 22:53:57 CEST
    • 2 posts
    30. augusta 2007 12:42:37 CEST
    nechcela povedat ze hackovanie je OK
    • 2 posts
    30. augusta 2007 12:41:46 CEST
    je tu halvne jedna nie nezanedbatelna malickost. Hackovanie sa blbo dokazuje, blbo sa hlada pachatel ked trosku mysli a navyse sa obavam ze pokial hacker nezisti nejake udaje a neposjkytne ich dalej a neublizi ti s nimi tak vlastne ani nie je moznost ho za nieco odsudit.
  • 30. augusta 2007 12:36:17 CEST
    Musim se ohradit proti označení hackování za trestnou činnost.
    • 13 posts
    30. augusta 2007 10:02:34 CEST
    Mal by si vyhodnotiť júl, veď už je koniec augusta. Domina mesiaca