30. marca 2006 20:19:05 CEST
Mám pocit, že nejenže neuznáváš jiný typ vztahu než je ten tvůj, ale že si ani jiný typ vztahu nedokážeš či nechceš představit. Ne, nebudu tady vystupovat podobně kategorickým způsobem jako ty, ani nebudu přinášet přirovnání, jak má být subík dokonalým superotrokem. Protože to jaký je, nemůže ohodnotit on sám, ale pouze jeho Paní. Jen ti řeknu, že o hodně přicházíš a že těch, jejichž vztah tak snižuješ, je určitě nejméně tolik jako těch, o jejichž existenci jsi přesvědčen ty. Protože každý vztah v BDSM a v D/s zejména je především vztahem, mělo by v něm být místo i pro tu "obyčejnou" lásku. Chceš snad tvrdit, že my ostatní nežijeme jen pro svou Paní a neuděláme, co jí na očích vidíme? Víš, v tom je právě ten rozdíl. Někdo to udělá na příkaz, z donucení, a někdo sám, rád a jen proto, že ví, že to Paní potěší. To není poslušnost?? A nemusím být dokonalý ani dostatečně způsobilý a můžu mít i své chyby, protože i subík je především člověkem se všemi klady a zápory. A ty "legitimní" překážky, či věci, které by mi mohly uškodit? Věz, že první, kdo si jich hledí a jedná vždy s ohledem na ně, je moje Paní ...