2. júna 2015 9:22:03 CEST
Veľmi sa vo mne mýliš. Mám dosť rokov, takže som niečo už zažil a sú zase oblasti aj úplne triviálne, nad ktorými sa Ty absolútne ani nepozastavuješ a ja ich až groteskne neovládam, ale vôbec.
A to čo sa nechápeme, Ti skúsim vysvetliť ešte raz a potom ak už tak len cez SS.
Svet Ťa neustále mení. Rodičia, kamaráti, učitelia, spolupracovníci, životný partneri atď. Môžeš sa odnaučiť fajčiť, obhrýzať nechty (všetko je len príklad), môžeš dokonca prestať hrešiť, budeš sa na druhých viac usmievať. To všetko sedí. No sú to len povrchné zmeny (aj keď aj tie sú dôležité). Končia na úrovni duševných vlastností (napríklad Ťa bude psychoterapeut odnaúčať zlosti). No po hlbšej duchvnej stránke si sa nezmenil a tak svet môžeš učiť aj Ty len to, čo som už spomínal.
Keďže sme sa predtým bavili o čistej láske a či je toho človek vôbec schopný (viz prvý príspevok vo vlákne), potom čistú lásku, ktorú chcem inému, teda dobro vznešené, nedokážem dať A ANI SA TO NAUČIŤ NA ZÁKLADE NEJAKĚHO CHCENIA, ALEBO NÁTLAKU OKOLIA. Ak sa chceš zlepšiť k lepšiemu
musí to vychádzať z Teba ako vnútorná premena. A aj ten čo by Ti radil, môže ukazovať iba akýsi smer. Na všetko ostatné musíš prísť a zrealizovať Ty sám zo svojho vnútra.
Ďakujem za dočítanie (keby som bol dokonalejší, nemusel by som toľko písať).