Forums » Nekategorizováno

"Pod lampou"- co je laska, preco sa citime osameli, co su vztahy

• 30. mája 2015 11:03:39 CEST
    http://podlampou.tyzden.sk/kde-sa-stratila-laska/
  • 2. júna 2015 23:52:18 CEST
    a kto povedal že obdivuje Hitlera? kdeže...veď on bol tak odtrhnutý od reality že sa vážne zaoberal okultizmom, mali predsa tú Thule society...no veď to uplne stačí, nie?
    radšej sa vráťte k téme ktorú tu založila Kráľovná...k tomu nám nepoviete niečo radšej?
  • 2. júna 2015 23:48:43 CEST
    beriem to tak, že si to asi nepochopil...nie som dievča, a vzory nepotrebujem - a už vôbec nie takéto...akurát že, chápem, že vtedy bola taká doba, že sa tak veci riešili a tak sa žilo, ako to robili Alexander Veľký a Džingischán. nikto z historikov by aspoň Alexandra Veľkého nenazval a priori vraždiacim monštrom. K Hitlerovi sa nejdem vyjadrovať - akurát som upozornila na film Defamation od izraelského režiséra :-D videl si ho? To ma zaujíma, či si ten film videl...
  • 2. júna 2015 23:21:59 CEST
    Obdivovat Hitlera, Cingischana ...a podobne vrazdiace monstra? Dievca nic v zlom, ale malo by si sa poobzerat po lepsich vzoroch a nie po monstrach kvoli ktorym vyhaslo niekolko desiatok milionov zivotov ...
  • 2. júna 2015 12:09:57 CEST
    Neviem prečo ho zmazali. Opýtam sa a večer Ti dám vedieť, ak sa to dovtedy nevyjasní.
  • 2. júna 2015 12:05:41 CEST
    mohl jít také sám.po anglicku.těším se opět na jeho entréé.
    • 5 posts
    2. júna 2015 12:01:08 CEST
    veď nič zlé nerobil
  • 2. júna 2015 11:18:16 CEST
    ja som ich nepoznala...za psychopatov ich označili druhí - nevieme ktorí, ale možno to ukazovanie prstom bolo to jediné čo tí druhí dokázali, narozdiel od týchto...no dobre Hitler možno bol psychopat, ale skôr iba demagóg...a neviem všetky okolnosti keďže som vtedy nežila. vtedy sa ani psychopatia nedala tak dokázať, ako sa dá dnes, napríklad magnetická rezonancia atď...
    + a čo že bol Alexander Veľký teplý? A ja som bi, a čo...aspoň vedel čo mu vyhovuje a išiel si za tým, no
  • 2. júna 2015 11:08:39 CEST
    Ja hovorím, že by si bola hlúpa, ak by si chcela len tak bezdôvodne začať fajčiť.
    Ja som nikdy nefajčil, neklamal a nepil alkohol. Počkaj chvíľu do prdele, lebo mi spadol špak do piva.
  • 2. júna 2015 10:22:12 CEST
    ale přestala jsem kouřit snad už před patnácti leti a nemíním na tom něco měnit.
    • 2 posts
    2. júna 2015 9:57:32 CEST
    Takže ak berieme za vzory ľudí čo menili svet nikto z nich nebol normálny,každý z nich mal duševnu poruchu,inak by nič neurobili,
    • 2 posts
    2. júna 2015 9:54:44 CEST
    Vieš že Allexander bol buzerant,?,
    Džingischán odrezal hlavu svojmu bratovi ked mu nedal rybu v 7 rokoch,
    Adolfovi sa po 1 sv vojne už nepostavil po chorobných zmenách v mozgu a výraz ako pomenovať jeho osobu sa ešte nenašiel,
    Nazvať ho dementným zakomplexovaným magorom presahujucim všetky psychické poruchy buducnosti je príliš slabé na toho agomaniakového debila kombinujuceho všetky možné zvrátenosti ľudskej a zvieracej povahy,
  • 2. júna 2015 9:45:29 CEST
    To je ťažké podľa toho ktoré oblasti
    Vo fyzike vesmíre a medicíne jednoznačne ruskí vedci,špička vo svete,
    Technologie = japonsko a čína
    Osobnosti = spev =Freddy Mercury ,Johny Cash,Vladimir Vysockij,
    Hudba = Garry Moore fenomén po Santanovi,
    i = Mark Knoplfer,
    Skupina = Gunses,
    Politika = nie je čo riešiť v svetovom hlasovaní ľudí planéty už 3 rok za sebou v Usa /Forbs/, vyhlásený = Vladimir Vladimirovič Putin,,68 % hlasov sveta,
  • 2. júna 2015 9:33:55 CEST
    No pekne ste to popísali,dám realitu,kamoš sa tulál po usa v zapadnutých dedinách a poslal mi zopár fotiek je tiež recesista ako ja takže človek može zmeniť svet odfotil zaujímavé nápisy na kamenoch,
    = tu leži Jeff 4 guľky zo 44 nič viac
    = John chcel meniť svet ale nemal ukradnuť mojho kona,telo má v zemi hlava mu zostala na strome,
    = Bill nemal loziť za mojou dcerou ked som si kupil armádnu 45,guľka prevrtala aj holiča tomu sa ospravedlnujem,
    =Jefry nabuduce si nezabudni nabiť colt ked pojdeš do suboja,
    = Tichý Los kradol ohnivu vodu,nevedel že vedľa je sklad pušného prach a zapálil si fajku,
    = Marry nabuduce budeš verná teraz odpočívaj aj s mojím novým nožom,
    Noo čo iná civilizácia to iný sposob pohľadu na svet,
  • 2. júna 2015 9:22:03 CEST
    Veľmi sa vo mne mýliš. Mám dosť rokov, takže som niečo už zažil a sú zase oblasti aj úplne triviálne, nad ktorými sa Ty absolútne ani nepozastavuješ a ja ich až groteskne neovládam, ale vôbec.

A to čo sa nechápeme, Ti skúsim vysvetliť ešte raz a potom ak už tak len cez SS.
    Svet Ťa neustále mení. Rodičia, kamaráti, učitelia, spolupracovníci, životný partneri atď. Môžeš sa odnaučiť fajčiť, obhrýzať nechty (všetko je len príklad), môžeš dokonca prestať hrešiť, budeš sa na druhých viac usmievať. To všetko sedí. No sú to len povrchné zmeny (aj keď aj tie sú dôležité). Končia na úrovni duševných vlastností (napríklad Ťa bude psychoterapeut odnaúčať zlosti). No po hlbšej duchvnej stránke si sa nezmenil a tak svet môžeš učiť aj Ty len to, čo som už spomínal.

Keďže sme sa predtým bavili o čistej láske a či je toho človek vôbec schopný (viz prvý príspevok vo vlákne), potom čistú lásku, ktorú chcem inému, teda dobro vznešené, nedokážem dať A ANI SA TO NAUČIŤ NA ZÁKLADE NEJAKĚHO CHCENIA, ALEBO NÁTLAKU OKOLIA. Ak sa chceš zlepšiť k lepšiemu
    musí to vychádzať z Teba ako vnútorná premena. A aj ten čo by Ti radil, môže ukazovať iba akýsi smer. Na všetko ostatné musíš prísť a zrealizovať Ty sám zo svojho vnútra.

Ďakujem za dočítanie (keby som bol dokonalejší, nemusel by som toľko písať).
    • 9 posts
    2. júna 2015 9:18:41 CEST
    to sú ľudia, s ktorými sa chcem istým spôsobom porovnávať.
    Pre mňa je teraz v súčasnosti takým človekom Lady Gaga. Najprv robila povrchnú - akože - tanečnú hudbu, čím získala popularitu a peniaze. Následne, svoj vplyv využila na to, aby ovplyvnila smerovanie sveta. A nemusela to robiť násilne, ako to bolo v časoch tých troch, ktorých som spomenula. Išla na to veľmi inteligentne. A teraz už keď je staršia a známejšia, urobila ďalší výborný krok - že urobila jazzový album s Tony Benettom. Samej by jej to asi ešte v takto nastavenej spoločnosti neuverili, že je až TAk schopná a múdra. Aj tak bola kedysi dosť tŕňom v oku...a zo začiatku som ju ani ja nemala rada, myslela som že chce robiť len p... ale pred albumom Art pop som to už pochopila.
  • 2. júna 2015 8:50:11 CEST
    jenže ty jsi napsal že naopak to nikdy nefunguje.
    že svět nemůže změnit tebe.
    A to je fakt hloupost no uznej.
    A ty kecy že jsi úplně slabý a nedokonalý si nech, nikdo Ti nevěří, že si to o sobě myslíš, protože se snažíš projevovat jako světaznalý člověk.
  • 2. júna 2015 8:14:08 CEST
    Nech si to myslela akokoľvek ten Tvoj výrok "len keď meníš seba dokážeš meniť svet" je správny a pravdivý. Ani tento výrok nepopiera že na nižšej úrovni vonkajším spôsobom menil svet aj Ďžingischán, Alexander Veliký, či Hitler. Každý z nás nejakým spôsobom ovplyvňuje iných a teda mení svet najmä z toho vonkajšieho hľadiska).
    No z vyššieho hľadiska, duchovnú obrodu a cestu k nej vedúcu, aj keď Ti budú ukazovať smer, musíš nájsť a previesť iba ty sama.

Pretože sme slabí a nedokonalí (ja aspoň maximálne)mali by sme využiť každú maličkosť, ktorá nás posúva k vytváraniu dobra vznešeného a teda čistej lásky.
  • 2. júna 2015 7:20:43 CEST
    som to myslela s tým menením seba a sveta tak, že keď neviem vyriešiť nejaký problém, napríklad s tými susedmi, alebo ma niekto šikanuje, tak treba vydržať aj keď je to ťažké, a pritom sa človek stáva silnejším a múdrejším a ja napríklad čo som mala šibnutú susedku ktorá mi kopala do dverí, vulgárne nadávala a vyhrážala sa otrávením mačiek, tak len som zmenila návyky ako čas kedy chodím do a z práce, a všetko okolo toho, aby neoznačovali ostatní susedia za konfliktnú mňa, nuž a potom všetci videli že je šibnutá, a skončila ako bezdomovkyňa. to je len jeden príklad. treba dobre zanalyzovať situáciu, prísť na to čo sa z nej mám naučiť, a potom vydržať
  • 2. júna 2015 5:32:36 CEST
    Celý problém okrem vzájomnej antipatie (za čo sa hanbím a čo ma veľmi mrzí)bol v tom, že Vy ste celý čas popisovali BONUM UTILE (dobro užitočné), ako odchod z vanilkového manželstva, prestať fajčiť atp, a to sa môže robiť aj na vonkajší podnet. Vlákno však bolo o čistej láske, ktorú vlastné zlepšovanie podnecuje. Čiže o BONUM HONESTUM (dobro vznešené) tam tlaky a rady iných môžu byť podnetom, no nikdy Vás nezmenia, to musí ísť z Vás samotných, čiže z vnútra.

P.S.: Ja osobne nemôžem meniť svet, lebo neviem zmeniť seba.
    P.S2: Vojnovú sekeru som zakopal, či prijmete ponúkanú fajku mieru je na Vás.
  • 1. júna 2015 23:55:09 CEST
    tím jsem vlastně svět změnil minimálně dvěma lidem. A jelikož jsem nebyl zrovna dítě chtěné, tak mi to otec často připomínal.
    Tak přecejen :D
  • 1. júna 2015 23:53:04 CEST
    od chvíle co jsi vylezl z břicha
  • 1. júna 2015 23:50:31 CEST
    já si jedu od tří let furt to své.
  • 1. júna 2015 23:48:48 CEST
    tak to znamená že jsi ještě ani jednou nezměnil sebe :D:D Taková blbost :D:D
  • 1. júna 2015 23:28:01 CEST
    Mě mění svět možná dnes a denně, jsou to často drobnosti a pohled na jednotlivé maličkosti, ale mění. Samozřejmě souhlasím s tím, že já chci. To jsem myslel těmi očmi otevřenými.
    Na druhou stranu, já svět nezměnil ještě ani jednou.
  • 1. júna 2015 23:05:51 CEST
    Absolútne s Tebou nesúhlasím a už viem, prečo si niektoré veci nepochopil.

Iste že človek prichádza s inými ľuďmi do interakcie a môže si zobrať nejaké rady a ponaučenia (veď inak to ani nejde), ale padne to na osoh iba vtedy, keď on sám sa chce meniť -ak to pôjde z jeho vnútra. Ak sa nechce, môže mu radiť aj tisíc najlepších odborníkov.

To je všetko. Viac sa už o tom baviť nejdem. Dobrú noc.