2. júna 2015 11:53:13 CEST
Je verejne známe, že BDSM sa láme do subkultúr a ďalej na vetvy smerom k praktikám či už zaužívaným alebo novým. Skúsim tu načrtnúť štruktúru a kto kam patrí, prípadne koľko ich je, prosím o pomoc pri daných číslach ak ma niekto inú skúsenosť.
BD – Bondage & Discipline
Sem sa radia ľudia čo v BDSM vzťahoch milujú niekoľko praktík typických pre BDSM. Asi najviac zastúpená praktika na Slovensku je Bondage. Tu ďalej silnie skupina ľudí venujúca sa len zväzovaniu lanom. Ďalšia hlavná praktika je tu spanking ktorá je na Slovensku praktikovaná práve v kombinácii s Bondage. Ponižovanie, mučenie, trampling, odďaľovanie orgazmu ci svalové cvičenia, všetko ma súvislosť práve s BD. Vo svojej podstate by mohlo kladne ísť o akúsi praktickú časť BDSM, ich zákonitosti, súvislosti a možnosti praktizovania. Zaujímavé je, že človek robiaci tieto praktiky nemusí mat žiadny vzťah k DS.
DS – Dominantno-submisívne vzťahy
Sem patri to to typické huhu kde sa individuálne ľudia delia na viac dominantných alebo submisívnych. Téma DS ma svoju históriu a je založená na psychológii človeka. Drvivá väčšina ľudí sa snaží zaradiť sa do tohto pomyselného a veľmi nepresného systému za každú cenu.
Rozoberiem neskôr… Návrhy?
SM – Sadizmus a Masochizmus
Slovíčka z polovice devätnásteho storočia označujúce náchylnosť k jednej, druhej, alebo obom stranám vzrušenia z pôsobenia bolesti alebo z bolesti samotnej. Obe strany majú akúsi vzťahovú mieru alebo stupnicu a dajú sa deliť podľa intenzity. Bežná prax u predajcov pomôcok už dávnejšie udala štandard, ktorým sa väčšina riadi. Na menej intenzívne SM sa používajú slabšie dútky, remene, bičíky, užšie ihly, mäkšie putá a podobne. Intenzívne SM potom dopĺňa k oveľa tvrdším materiálom a pomôckam aj tvrdšie praktiky ako sú pálenie, dusenie, dávenie a podobne. Na cele SM sa da pozerať ako spôsob alebo proces pre aplikáciu praktik BD. Niektorý považujú za sadizmus aj odopieranie pôžitku z bolesti čo však nie je celkom pravda. Aj keď cele SM nie je postavené výlučne na fyzickom utrpení.
Názory doplnky?