Forums » Nekategorizováno

BDSM na Slovensku

• 2. júna 2015 11:26:43 CEST
    dokonca plánujeme zavesiť základné etické pravidlá, pretože ako som zistila hneď po registrácii, tú stránku okrem normálnych ľudí používajú aj takí, ktorí len hľadajú ako zneužiť aj túto medzeru...alebo jednoducho sú to ľudia, ktorým nejaké kolieska v hlave chýbajú, a nevedia že anonymita a ochrana súkromia by mala byť zaručená ako základné ľudské právo - keď už teda sympózium. tak, my zdokonalíme aspoň tú jednu stránku, ako si už druhí zdokonaľujú svoje stretká a akcie, to je ich vec, a rovnako je vecou racionálneho uvažovania a empatie či súdnosti každého jedného, k akému názorovému prúdu sa pridá, a ako sa k tomu postaví
  • 2. júna 2015 11:14:20 CEST
    pravda - ja som sa na xko koncom roka 2013 tiež neregistrovala preto, aby som sa zoznamovala...síce sa to potom vyvŕbilo tak, že som aj bola s tým, komu som prvému písala, ale vôbec som nešla za tým
    funguje tam aj zoznamka, ale to neznamená, že každý to chce. tí, čo to chcú, používajú zoznamku.
  • 2. júna 2015 11:09:38 CEST
    preco mi pises do spravy? myslela som si ze chces diskutovat.. a nie, domina a xbdsm nie su len zoznamky.. su to komunitne stranky kde je okrem ineho aj zoznamka, myslim ze to je rozdiel
    • 2 posts
    2. júna 2015 10:53:02 CEST
    ktore dve su zoznamky? ja o ziadnej neviem
    • 2 posts
    2. júna 2015 10:49:43 CEST
    Informácie o BDSM môžeme rozdeliť do rôznych kategórii a každá ma niekoľko vrstiev. Môj názor je, zem hlavne kategórie by nemali zabudnúť na informačné portály, tlačoviny, web stránky a kalendáre. Tak isto by mala byt samostatná kategória BDSM v zahraničí. Jednou z menej dôležitých kategórii by mohla byt aj téma o produktoch a službách. Názory?

Informácie
    BDSM je na Slovensku pomerne tabu a v tlačovinách sa sním stretnete väčšinou vo forme trestných činov v dennej alebo inej volne predajnej tlači. Na internete je informovanosť vyššia. K dnešnému dnu evidujem 8 slovenských BDSM stránok, z toho dve sú zoznamky a jedna je kalendár akcii. Ostatne sú vo forme blogu. Iba 3 stránky informujú o akciách a podujatiach z toho tie populárnejšie trpia zlou architektúrou a všetky neatraktívnym dizajnom. V skale použiteľnosti je zrejme na prvom mieste www.xbdsm.sk aj keď stráca používateľov na navigácii a prehľadnosti. Ak ide o www.domina.sk je problém administrácia a kredibilita. Na druhej strane je zas veľkou devízou jednoduchosť. Kalendár akcii www.bdsm-events.eu je čo sa týka robustnosti najďalej a navigácia je takmer intuitívna. Tu ale dizajn a architektúra veľmi prísne vymedzuje cieľovú skupinu návštevníkov.
    Z pohľadu blokových stránok, klasicky blog www.zvrhlik.sk ma kvalitne spracovanie ale stráda interakciu s návštevníkmi. Tak isto, prispievatelia budú chvíľku hľadať svoje spôsoby a štýly ale je to pekný začiatok. K obsahu sa vyjadrovať nechcem, cieľová skupina tu nemusí byt obmedzená. Dali blog www.ladycharis.esyranky.cz je síce alokovaný do Čiech ale tvorca je Slovák a blog je už zopár rokov v obehu. Tu ale už nie je aktualizácia od roku 2013 aj keď mnohé informácie z archívov patria k naozaj dobrým materiálom. Je to zároveň jediná stránka s BDSM slovníkom ako kategória ktorú som našiel. Ďalším blogom je www.bdsmchata.wbl.sk ale tu to asi skončilo tak rýchlo ako to začalo. Najlepšie spraviť si vlastný názor... Ostatne blogy majú bdsm len ako veľmi vzdialenú pod sekciu takmer bez príspevkov.

Stretnutia a združenia
    Stretnutia BDSM na Slovensku je samostatná téma. Drvivá väčšina sa odohráva za zamknutými dverami a prístup je obmedzený. Pokecové stretnutia sú liberálnejšie, môže prísť každý kto ma chuť a informácie sa zdieľajú samostatne medzi návštevníkmi. Geograficky sa Pokecové stretnutia robia v Bratislave, Košiciach, Prešove, Piešťanoch a Banskej bystrici. Iba v Piešťanoch ide o DS+ majiteľa a iba v Bratislave je k dispozícii verejná mučiareň. Návštevnosť v Bratislave je podľa obdobia od 20 do 50 ľudí s priemerom 35-40 mesačne. Piešťany stabilne 10-15 každý týždeň. O stretnutiach inde nemám údaje o návštevnosti ani o opakovaniach.
    Organizátori pokecových stretnutí. K tejto téme ma prosím opravte ak je niekde chyba.
    Bratislava - Blacksun - U Majora Zemana, Vysoká 37
    Bratislava - Queer - KC Grange, Domové Role 71
    Piešťany - Madam Margareta
    Banská Bystrica - Riderka
    Košice - Dr. Jajbolito
    Prešov - Dollores

Miesta doplním neskôr