Forums » Nekategorizováno

HACKER-i

• 13 posts
    19. novembra 2016 0:35:22 CET
    Ak si spomínaš, pred pár rokmi mal šéf , myslím že FIA (svetová federácia automobilových pretekov alebo niečo také) problémy pre "niečo spoločné s BDSM". Nafilmovali ho ako vypláca rákoskou alebo bičom nejakú prostitútku. V uniforme SS. Bolo z toho celkom haló. Hlavne pre tú nemeckú uniformu a to že jeho otec za vojny kolaboroval s fašistami. Nikomu nevadilo BDSM A tvoj chlap asi neprišiel o previerku pre komentáre na domine. Predpokladám
  • 19. novembra 2016 0:08:32 CET
    Ja nehovorím, že by si to mal urobiť – veď aj ja sám som to zhodnotil tak, že mi to za to nestojí – veď prečo by som mal naháňať nejakého trochára, keď tu natisti na Miniserstve obrny rozkrádajú desiatky miliónov až stámilióny €€, navyše v záujme fashingtonských vojnových štváčov, ktorí potom z tých peňazí podplácajú amerických zákonodarcov, ktorí zase schvaľujú korupčne zdroje nadáciám, ktoré z nich potom platia tunajšie mimovládky?! Budem radšej naháňať tunajších natistov, ktorí nám svojimi predraženými nákupmi kadejakých harabúrd robia škody za až stámilióny €.

Ozaj, čo sa týka tej Tvojej otázky... nuž, v zákone to síce nie je, ale osobne som počul od jedného chlapíka, že ho prepustili z Útvaru pro ochranu ústavních činitelů (vtedy sa to ešte tak volalo) pre nejaké jeho činnosti súvisiace s BDSM. Tuším mu za to odňali bezpečnostnú previerku, alebo tak nejako. Samozrejme, mohol sa súdiť... ale napokon sa na to vykašľal.
    Stačí to ako príklad?
    • 13 posts
    18. novembra 2016 23:45:19 CET
    v businese mi niekoľkí ľudia urobili škodu fakt veľkého rozsahu. Minimálne jedného za to aj súdili. Ostatných vôbec. Úplne jasné prípady. Nezaplatili za dodaný tovar. Predali firmu bezdomovcovi. Alebo ich firma skončila v reštrukturalizácii. Ani jeden nezaplatil ani cent, asi ani jeden neskončil v base. A ja mám nahlásiť nejakého blbca čo chce odo mňa 1 bitcoin a vyhráža sa mi hrozbami ktoré sú mi na smiech? by som musel byť padnutý na hlavu. A hodne zvysoka
  • 18. novembra 2016 23:36:16 CET
    No ja neviem, prečo by si sa nemohol pýtať... Ja som to ani nenaznačoval.

Ja som mal na mysli len to, že to nedorozumenie, ktoré vzniklo medzi tebou a tatkom_cukrarom vyplývalo zrejme z toho, že jemu bolo jasné, že tu niekto utrpel nejakú škodu a zrejme sa mu tá otázka zdala byť aj nezmyselná, pretože je jasné – a priamo z Trestného zákona vyplývajúce – že všetci, ktorých údaje budú takto protiprávne zverejnené, utrpia škodu.

A podľa mňa tu nie je tu podstatné, aký skutočný prospech získa, ale o aký sa pokúšal. Už len tým, že to tu rozoslal zrejme desaťtisícom používateľov, od ktorých hrubým nátlakom požadoval po 1 bitcoine, či koľko... a vynásobí sa to.
    Totiž, on si svoju „službu“ cenil na 1 bitcoin. Keby mu niekto 1 bitcoin poslal, akú škodu by dotyčný utrpel? Bola by vyčíslená na 1 bitcoin, však? Žiadnu ďalšiu by už neutrpel. Ale ten, kto by mu ten požadovaný 1 bitcoin neposlal, tak by utrpel rovnakú škodu.
    Páchateľ sa už pokúsil spáchať trestný čin, čo je trestné podľa rovnakej sadzby ako trestný čin, ktorý sa pokúšal dokonať.
    To, o čo sa páchateľ pokúša, je však zrejme hrubý nátlak. A to je zločin, a teda trestná je už príprava na neho podľa rovnakej sadzby, ako je sadzba za trestný čin, ku ktorému tá príprava smerovala.

A to nie je „somarina“, to je Trestný zákon, alebo teda trestné právo (podľa toho, ako si to myslel).
    Napríklad v takej „najsamdemokratickejšej“ Kanade (ako sme sa dozvedeli pri podpise zmluvy CETA) by si mohol za neopustenie výtržníckeho zhromaždenia do 1/2-hodiny dostať až doživotie. (Za samotnú účasť na takom výtržníckom zhromaždení nie je veľká „pálka“, ale za nerozídenie sa do 1/2-hodiny od úradnej výzvy na rozpustenie zhromaždenia už hrozí doživotie.) A títo „najsamdebokratickejší“ pokrytci karhali ukrajinskú vládu za to, že sa rozhodla trestať výtržníkov, ktorí nie že sa nerozišli do 30 minút, ale ktorí ešte tuším 4 týždne premieňali Námestie nezávislosti v Kyjeve na výjav ako z 3. svetovej vojny.

Samozrejme, tú výšku spôsobenej škody by mu bolo treba dokázať, teda všetci tí poškodení by sa museli nájsť... ale stačilo by, že by sa našlo len nejakých 200 poškodených, už by to bola podľa dnešnej hodnoty 1 bitcoinu bola škoda veľkého rozsahu.
    • 13 posts
    18. novembra 2016 22:41:36 CET
    už nejakú učiteľku, policajta alebo niekoho zo štátnej správy vyhodili z práce za účasť na takýchto diskusiách? Máš vôbec predstavu čo tvrdíš? Na to aby ťa prepustili z práce sú dosť presné pravidlá. A je sakra ťažké niekoho prepustiť z práce. URČITE žiaden zo zákonných dôvodov nie je diskusia na www.domina.sk
    • 13 posts
    18. novembra 2016 22:37:32 CET
    a prečo by som sa nemohol spýtať. No neviem teda či získa prospech veľkého rozsahu. 0 bitcoinov nie je nejaký veľký obnos podľa mňa. Ale OK. Kľudne ho strčte do basy na 25 rokov. Mne to vadiť fakt nebude. Z mojich daní sa platia aj väčšie somariny
  • 18. novembra 2016 18:52:05 CET
    Nie, toto podľa mňa nie je vydieranie, ale dokonca hrubý nátlak podľa § 190 zákona číslo 300/2005 Zbierky zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „Trestného zákona“).

Toto, čo ten neznámy páchateľ spáchal, je už pokus o spáchanie zločinu hrubého nátlaku, čiže už to je samo o sebe trestné.

Čo sa týka výšky spôsobenej škody, tak tú možno rovnako merať výškou prospechu. Vzhľadom na rozsah, v akom sa tento zločin pokúša spáchať, ide zrejme o prospech (a teda aj škodu) veľkého rozsahu, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie {viď § 190, odsek 5, písmeno a) Trestného zákona}.

V takýchto prípadoch trestnosť trestného činu zaniká premlčaním až po 30 rokoch.
    Čiže aspoň 30 rokov nad ním bude vidieť vidina, že by zvyšok života mohol stráviť vo väzení.

Okrem toho... prevedené bitcoiny (alebo akékoľvek ich časti) je možné sledovať, je to úplne priehľadné. Čiže akonáhle by ich páchateľ použil, zanechal by za sebou stopu. Samozrejme, on ich môže použiť hocikde na svete...
  • 18. novembra 2016 18:35:41 CET
    Prečo sa pýtaš, či utrpel niekto nejakú škodu?

Z právneho hľadiska ide o poškodzovanie cudzích práv podľa § 376 zákona číslo 300/2005 Zbierky zákonov v znení neskorších predpisov („Trestného zákona“), čiže vlastne priamo zo zákona vyplýva, že tí, ktorých sa to dotýka, utrpeli ujmu na svojich právach, v tomto prípade dokonca škodu – aj keď tá škoda nie je nijako vyčíslená, dokonca aj keď ju Ty nejako nepociťuješ...

Čiže z toho zrejme vzniklo to nedorozumenie...
  • 18. novembra 2016 18:35:27 CET
    strhla sa tu riadna debata. je mi luto ludi ktory utrpia touto udalostou. ludia co vyzaduju fotku tvare a telefonne cislo hned pri prvom kontakte by sa mali nad ich postupom zamysliet. tu vzdy bude opatrnost na mieste. pri akejkolvek stranke.

nehadajte sa zbytocne. utocnik sa tesi z vasich hadok.

iny pohlad na vec. niekto chce zaplatit bitcoinmi. kolko z vas vie robit s bitcoinom ? predpokladam nula. to je presne to co utocnik dostane.

a dalsia vec. ak uz aj niekto zaplati. mate istotu ze utocnik bude čestný ? ked uz teraz sa dopustil svinstva jak mraky.
  • 18. novembra 2016 18:12:11 CET
    uvedom si ze na toto uz legislativa existuje. Z nejakeho konkretneho dovodu. To ze tu hras husteho nic nemeni na fakte ze to drvivu väcsinu uzivatelov poskodi.

"Tebe to nevadi" - no tak dobre. Predstav si ale ze je tu niekde povedzme ucitelka, ktoru by za ucast na takychto diskusiach vyhodili. Alebo niekto zo statnej spravy. Pripadne policajt, alebo podobne.

Smutne na tomto celom je ze je mozne, ze do toho vydierania je zapojeny aj vlastnik portalu.

Ja pevne dufam ze to tak nie je a ze sa to vyriesi co najskor.
    • 13 posts
    18. novembra 2016 17:40:46 CET
    hlavne by človek nemal robiť také veci, aby bol vydierateľný. To že ja vo svojom voľnom čase niekoho vycápem po zadku alebo naopak nechám sa vycápať, nie je nič čo by mohlo môjho šéfa zaujímať. Ak to teda nerobím vo verejnom parku a nie som napr. minister financií.
    • 13 posts
    18. novembra 2016 17:33:43 CET
    Úplne súhlasím s LEONom.
    A len doplním, že na net davam len také info aké sam chcem dať. Internet nie je sukromný. Tak tam predsa nebudem dávať nejaké info ktoré sú čisto súkromné.
    • 13 posts
    18. novembra 2016 17:22:48 CET
    nepreberaj. A strčte ho do basy. Ty si začal reagovať na mňa. Nie ja na teba. Regulérne som sa spýtal či je tu niekto kto utrpel nejakú škodu. Predpokladám že sa ozve ten čo škodu utrpel, alebo iní, čo žiadnu neutrpeli. ako napríklad ja. To že "Je tu asi kopec ludi ktorym by take zverejnenie profesne alebo rodinne ublizilo." je len tvoja konštrukcia ktorú ja nevyvraciam, ani nepotvrdzujem. Hlavne nešpekulujem.
  • 18. novembra 2016 17:18:11 CET
    nevidim dovod preberat s tebou moju osobu.

Je tu maniak (ci je to majitel poratalu alebo nie je teraz jedno) ktory vydiera. A ty to porovnavas s manzelkou?!?!?

O tom ci to je alebo nie je skodlive sa tiez nebudeme bavit. Je tam sadzba 2 az 6 rokov. Myslim ale ze je tam viac trestnych cinov subezne.
    • 13 posts
    18. novembra 2016 17:12:00 CET
    že to čo robí je správne. Hovoríš o sebe? Tebe by to ublížilo?
  • 18. novembra 2016 17:10:24 CET
    podla mna to moc zlahcujes. Je tu asi kopec ludi ktorym by take zverejnenie profesne alebo rodinne ublizilo. Ten typek patri do basy a basta.
    • 13 posts
    18. novembra 2016 17:06:30 CET
    vydierajú furt. Nepobežíme ich žalovať na políciu :)
  • 18. novembra 2016 17:01:35 CET
    vydieranie zostane vydieranim aj ked si voci nemu rezistentny
    • 13 posts
    18. novembra 2016 16:58:45 CET
    no, možno fakt nechápem. Mne to tiež prišlo. A tiež ma vydierajú a vyhrážajú sa že zverejnia moje súkromné správy. Len akosi nevidím tú újmu ktorú by som mohol utrpieť. Je fakt že zistenie že "Internet ako taký a zvlášť erotické stránky nie sú dostatočne bezpečné" mi "spôsobil šok" Ale akosi fakt neviem ako by ma to mohlo poškodiť. Nerobím ani nepíšem nič nelegálne a netuším kto by chcel čítať moje správy a aký by mal z toho osoh.
  • 18. novembra 2016 16:48:33 CET
    neviem ci chapes rozsah a vaznost toho co sa tu deje. To je vydieranie a ty sa pytas ci niekto utrpel skodu?
    • 13 posts
    18. novembra 2016 16:23:51 CET
    niekto nejakú škodu ?
  • 18. novembra 2016 15:43:23 CET
    No vidíš!
    Čo som Ti hovoril?

Ak máš nový občiansky preukaz zo zaručeným mluneckým (elektronickým) podpisom, trestné oznámenie môžeš podať aj mlunecky (elektronicky).
    A nemusíš nikam chodiť, nikam vyvolávať.
  • 18. novembra 2016 15:17:56 CET
    ano volala som im ale dve hodky dozadu, ze oni im iba predali domenu a ze hosting u nich nie je a te na zrusenie domeny by museli mat pokyn os trestnakov. a ze mam volat wedos ... cize vysledok 0.

Ano, tak to skonci ako pises, porusime nicky a ideme inde. Len aspon co mozem, urobim... co viem
  • 18. novembra 2016 15:16:08 CET
    kontaktoval niekto tu firmu active 24 ? inak som zvedavy ako ten hacker chce aby mu bolo zaplatene bitcoinom. ved to tu nikto nepouziva. nikto s tim nevie robit. no zverejni spravy a co dalej. kopa ludi si zmeni na nete nick a bude fungovat dalej na inych strankach
  • 18. novembra 2016 15:06:04 CET

PreposlaťOdpovedať
    Odosielateľ
    Josef Grill - WEDOS (doručené 18. 11. 2016, 14:18)
    Prijímateľ
    [email protected]
    Predmet
    Re: Vypnutie www.domina.sk-utok hackerov [FBWFHD]
    HTML PLAIN HLAVIČKY ORIGINÁL
    Dobrý den,

děkujeme za zprávu, ale web domina.sk u nás nehostuje. Máte zřejmě špatnou informaci.

S přáním hezkého dne,

Josef Grill

WEDOS Internet, a.s.
    Masarykova 1230
    373 41 Hluboká nad Vltavou

E-mail: [email protected]
    URL: http://hosting.wedos.com/
    Nejrychleji rostoucí a zároveň největší hosting v ČR

Certifikace ISO od TÜV SÜD - ISO 9001 (management kvality), ISO 14001 (management životního prostředí), ISO 27001 (bezpečnost informací)

Sledujte nás na sociálních sítích:
    - Facebook - https://www.facebook.com/WEDOS.cz
    - Google+ - https://plus.google.com/+WEDOS
    - Twitter - https://twitter.com/WEDOS_cz

--------- Original message ---------
    From: [email protected]
    To: [email protected]
    Date: 18.11.2016 14:15:34
    Subject: Vypnutie www.domina.sk-utok hackerov

Firma :
    Jméno : xxx
    E-mail : [email protected]
    Telefon :
    Příloha : -
    Předmět : Vypnutie www.domina.sk-utok hackerov

--------------------
    Dobry den,

som uzivatel www.domina.sk, a hacker-i sa dostali do schranok vsetkych uzvatelov, a vydieraju nas, ze ked neposleme financie, zverejnia obsah sprav, s osobnymi dajmi... tieto informacie, poslali vsetkym ucastnikom webu skoro, na ich registracne emaily a j s kopiami obsahu schranok.

Volali sme na active24, ale ti ze im dali iba domenu, a Vy ze ste spravca webu.

Viete v tejto veci realne zakrocit? Aky je postup? Viete ten web asap vypnut? Viete zverejnit, kto ten web realne cez vas vlastni aby sme na neho podali trestne oznamenie? Co k tomu potrebujete?

Inak, pisete ze mate nontop sluzbu, neviem sa vam dovolat uz tri hodiny.
    --------------------

Datum : 2016-11-18 14:15:24
    Kopie : ANO
    Rýchla odpoveď:
    Vaša odpoveď všetkým
    Odoslať
    Prijímatelia:Josef Grill - WEDOS ([email protected]) x
    ZmazaťBlokovaťVykonať
    PreposlaťOdpovedať
    Azet.sk • Kontakt • Reklama • Voľné miesta • Pravidlá © 2000–2016, Ringier Axel Springer Slovakia, a. s.