Forums » Nekategorizováno

Môžem sa switchnúť na dominu vynútene,že jednoducho chcem?

• 12. augusta 2006 12:58:38 CEST
    Pred pár mesiacmi som ti bola úplne istá,že som 100percentne submisívna,o tom som vôbec nepochybovala.Aj ked nie som masychystka musím uznať,že bolesť ma častočne vzrušuje.Dnes však viem,že túžim po zmene,aj ked neviem či dominou chcem byť alebo som som jednoducho nadšená a láka ma byť chvíľu dominantnou...Páči sa mi ich imidž,ich pevné slová,vôňa ktorou lákajú podradených...A túžim byť taká...Neviem však či moja submisivita neprevyšuje a ten kúsok dominancie ktorá je v každom z nás je tak potláčaná a aj ked si to chcem niekedy nanútiť,dominantne sa cítim len pri určitých typoch,mám začať tak a snažiť sa to rozvyjat a dosiahnem tak úplné switchnutie na dominu?
  • 13. augusta 2006 11:43:46 CEST
    "potřebuje se ale čas od času dostat i do sub role, ale s partnerem to nefunguje" - to je stejné jako se vším ostatním - buď volíš partnera takového, který v tomto vyhovuje nebo to řešíš mimo vztah (se souhlasem partnera či alespoň svého svědomí) nebo změníš partnera. Je dost partnerů, kteří jsou ochotní občas switchovat. Stejně jako je mnoho lidí, kterým některé praktiky nic neříkají, ale jsou je občas ochotní vyzkoušet (pro blaho a radost své polovičky).

V běžném partnerském vztahu je plno věcí, které ladí či neladí - a vadí či nevadí. V BDSM vztahu se k tomu přidává složitost dominance-submisivity, rozličných praktik - ale tak je to všude - někdo rád chodí do lesa, jiný k rybníku. Jen tím, že BDSM je bráno jako intimní aktivita, očekává se, že na rozdíl od chození do lesa bude tuto aktivitu trávit se svým partnerem.

Jenže jak je celý BDSM vztah svým způsobem hlubší - tak je-li hlubší i důvěra mezi partnery, je dle mého možné i nechat partnera vyzkoušet si něco, co mne tolik neláká třeba s někým jiným - a důvěřovat. Anebo si to vyzkoušet, třeba se mi to bude líbit.
  • 13. augusta 2006 10:59:47 CEST
    Když nevíš, tak jednoduše to zkus a uvidíš, jistě se najdeš.
    • 3 posts
    13. augusta 2006 2:48:42 CEST
    Subinka masochistka může být za chvíli i dominantní sadistkou, prostě může bejt zajímavý obojí. Jak už tu padlo, hodně domin začínalo v opačné roli, tak to je, ale to imho není proto, že by se časem úplně změnily, ale že převážila jiná část osobnosti... Subinka hledající pána může být zároveň dominkou pro subinku... Osobně neznám nikoho 100% submisivního a 100% dominantního. Často jedna vlastnost převáží, ale taky záleží s kým - jedna a tatáž bytost může být v jednom vztahu dom a v příštím dom! Je to často o partnerovi...
    Navíc masochistka/masochista vůbec nemusí být submisivní! Jistě, někteří teoretici to nazývají Topping from bottom, nelze prý v tu chvíli mluvit o regulerním D/s vztahu, protože v tu chvíli je Dominant otrokem svého submisiva, ale co na tom, když jim to vyhovuje? Imho je to správné - Dva lidi jsou spolu proto, že chtěj, aby jim bylo dobře... Rozhodně je lepší poslechnout své srdce a tělo, než přemýšlet o teoriích BDSM z netu, protože i kdyby to každý na netu psal podle nejlepšího vědomí a svědomí, stejně neber zodpovědnost za cizího...
    Co ale může být problém - příklad - člověk má vztah, ve kterém je dominantní, potřebuje se ale čas od času dostat i do sub role, ale s partnerem to nefunguje - co teď? Tady je každá rada dobrá, protože to není snadno řešitelné v pevném a věrném vztahu...
  • 12. augusta 2006 23:42:32 CEST
    Jestli to, co popisuješ, není jen tím, že když je někdo "drsný dominant", tak se svoji submisivní stránku stydí přiznat... já jakožto switch jsem již z mnoha dominantů dostala přiznání, že se switchování apriori nebrání - ba naopak je láká to vyzkoušet, jen k tomu musí být vhodná situace.
  • 12. augusta 2006 21:06:50 CEST
    Pokud tě to láká, tak neváhej a vyzkoušej si to. Rozhodně bych to nenazýval vynuceným switchnutím, když to sama chceš. Spousta dobrých dominantních žen začínala v submisivní roli.
  • 12. augusta 2006 20:24:13 CEST
    Zajímavá je publikace Psychopatia sexualis od Richarda Freiherr von Krafft-Ebinga z r. 1886. Už v té době popisoval sex. představy a diagnózy svých pacientů (takřka výhradně mužů), jež odpovídají naprosto všem zdejším úchylkám. V jeho praxi si všiml, že u sub či masochistických jedinců se poměrně často vyskytují zároveň i dom a sadistické představy. Naopak je to velmi vzácné.
  • 12. augusta 2006 20:10:10 CEST
    Samozřejmě to záleží na povaze každého člověka. Neřekl jsem že každý sub dokáže být i dom a naopak. Osobně bych si však dovolil typovat, že žen switch je více než těch dom. A subinek je samozřejmě ze všeho nejvíc. Já sám jsem tak z 80-90% sub.
    • 2 posts
    12. augusta 2006 17:27:00 CEST
    Tak to zase nie, je to tazka zalozenia kazdeho cloveka. Podla mna sa velmi dobre da switchovat sa aj s jednym partnrom pokail on je zhruba rovnako switchovaci :-)
  • 12. augusta 2006 15:39:41 CEST
    Sub a dom nemusí být od sebe tolik vzdálené. Asi není úplná náhoda, že mnoho domin začínalo původně jako subinky. Tvrdí, že jim tato původní zkušenost s bdsm v sub pozici dnes umožňuje lépe chápat vnímání a pocity svého otroka. I já jako sub u sebe občas pociťuji dom. pocity, i když spíše ve vztahu k mužům. Jen si myslím, že toto switchování lze v podstatě uskutečňovat jen mezi rozdílnými partnery.
    • 2 posts
    12. augusta 2006 13:16:30 CEST
    Je uplne normalne ze sa citis byt sub a dom pri uplne inych osobach. Na tvojom mieste by som asi nezahodila ja domstrnaku svojej osobnosti ale uzivala si obe :-)