17. októbra 2006 15:48:46 CEST
..včetně webů jako cruella, meninpain...
Trochu zajímavé je pozadí owk, které ovšem není dvakrát veřejnou historkou, a bit like Her Majesty ... :)
Před časem se o tom někde objevil článek, nechce se mi vzpomínat kde, try to google it :)
Co já vím (...a co sem se dočet), existovala začátkem 90. let společnost s názvem Interpreter Advertising, která nabízela jakousi "investici formou spolupráce". Vy jste byli jako jejich zástupce a nabízel k odběru jejich vydavatelskou produkci, tzv Tištěné veletrhy. Sám jste si ji na 5 let předplatil (okolo dvacítky, před tím i míň) a dostával každej rok "mimořádnou provizi" v předpokládané výši 80-100 procent z vloženého podílu (která postupně klesala, až nakonec... doklesala). Tahle firma se předtím jmenovala nějak jako Kasco (nebo casco, nevim) se sídlem ve Zlíně, což se shoduje s vydavatelem dávno již zaniklého magazínu SM Kontakt, který měl určitě něco společného s "Výchovným institutem Lady Eva", z něhož mj. vychází útlý strojopis "Výchovný zákon pro sluhy a otroky", z něhož, ač je nevalného slohu, bývá dodnes v českých koutech femdomnetu občas citováno. V čele společnosti Interpreter Advertising stál jakýsi pan Michal Kašpárek, o němž se tvrdí, že je tou samou personou jako jakýsi pan Knecht, který zaštiťuje aktivity a produkci owk. Takže malinko tušim, na jakém kapitálu owk stojí, ale ani mi není líto těch, co ho nechtě financovali naivní nadějí, že slíbí-li jim někdo podedzřele vysokej vejvar, taky jim ho dá, ač jich pár znám osobně :), naopak jsem rád, že přispěli na dobrou věc a jsem opravdu šťastný, že owk existuje.