10. februára 2007 14:04:08 CET
Vše je o prioritách a účelovosti - mě třeba přišla pouta či obojky příliš drahé - ale uvědomuji si, že do provazů už jsem vrazila víc než by bylo třeba na sadu pout. A třeba obojek jsem se pokusila vyrobit, ale nedodělala jsem ho zatím - ten pocit z vlastnoručně vyrobené věci je skvělý. Pravdou je to, že já osobně jsem hodně citlivá na krk a klasický tvrdý obojek snáším velmi špatně a to, co dělám, je jemný tenčí z jemné proplétané kůže pro efekt. A holt když někdo touží po obojku, většinou má vlastní a ten použiji :-).
Prostě vše je o prioritách a o tom, jaký z toho chce mít člověk pocit - pokud chci něco pro jednorázové vyzkoušení, je to možná skoro lepší si to půjčit, pokud si chci hrát pravidelněji, pořídím si jako první to, co bude mít nejlepší poměr cena/výkon - a některé méně podstatné věci budu řešit levnější náhražkou.
A nazvěte mě úchylem, ale já zjišťuji, že kožená pouta kolem rukou jsou pro mě výrazem submisivity a nepotřebuji je vůbec používat k čemukoli dalšímu (asi jako je pro někoho obojek). Pro blbnutí venku stačí malá kovová. A pro hrátky stačí vhodný provaz.
A jinak k tomu vybavení domácí mučírny, které jde velmi rychle uklidit:
- kolíčky na prádlo, jsou různě silné, vhodné začít od jemnějších a až časem přitvrdit
- svíčky, nikoli kalíškové, mě se nejvíce osvědčily o průměru cca 1,5 cm (a samozřejmě sirky či zapalovač :-) )
- ledové kostky (v mrazáku vždy připravené)
Toto všechno jsou věci, které lze mít doma normálně a nikdo se nebude divit, co to tam dělá.
Další vybavení co se mi osvědčilo:
- rákoska - věcička, s níž se dá švihat lehce i hodně tvrdě, pozor, aby to byla opravdu rákoska, s bambusem je to už horší, je tvrdší a pak bych doporučila i nějaký ten bičík pro jemnější švihání
- provazy - mě osobně většinou stačí cca 50 metrů pro konkrétní akci, normálním nebondagistům by mělo stačit tak 40 metrů celkem
- nějaké kotvící body v okolí (stačí promyslet) - radiátor, nohy postele, posilovací tyče do zárubní, stropní trámy, háky - nebo holt přidělat za postel, skříň a na jiná neviditelná místa kroužky do zdi
- kdo není moc na provazy, pak se můžou hodit různé řetězy a zámečky
- případně pouta, obojek a rozporky
Záleží na vstupní investici - já do začátku investovala cca 500 Kč za provázky (40 metrů), kolíčky jsem měla doma, svíčky a led také - a s tím jsem si vystačila prvního půl roku. Pravda, pouta jsem měla půjčená a zpočátku jsem je dost používala a mám dobrou postel + stropní trámy, takže nepotřebuji další kotvící body. A pak je dobré se potkávat s ostatními lidmi, dívat se na jejich pomůcky, chodit na srazy a sem-tam něco zkusit - a ono se to začne doma hromadit samo :-).