14. februára 2007 18:10:59 CET
nenufer: ale wed ja wiem ze to tak je. a aj som to napisala. ale to, ze pozname pricinu, predsa este nic nemeni na situacii a natom, ake su nasledky tyxto objektiwnyx pricin. je to proste tak. to, ze ekonomicka situacia ludi je problematicka je faktom, rownako ako to, ze jej dosledkom je slaby dopyt a tym padom aj ponuka kedze sa u nas wyrobcowia neuziwia. ovsem riesenie je otazkou narodohospodarskou. kebyze xceme naozaj zaxadzat do pricin a detailow, dostali by sme sa zakonite k teme hospodarskeho wywoja a wlady a to sem akoze fakt nepatri..
wsetky tieto weci u nas postupom casu budu, ix minuly a sucasny nedostatok predstawuje wseobecny, stale pretrwawajuci problem nasej transformujucej sa ekonomiky.
ako howorim, niekolkokrat to tu omielam, ze domaci wyrobcowia robia kwalitne weci, castokrat preciznejsie, ale opakujem, nizka wariabilita, relatiwne uzky sortiment (cize ak ma clowek zaujem o daco special, je odkazany nato, ze musi dowerowat sikownosti wyrobcu, co je dakedy problematicke). staci zopar negatiwnyx skusenosti s neserioznostou a zapricini to, ze ked clowek tu moznost ma, da radsej prednost kamennemu obxodu ktory w tomto ohlade (samozrejme nie wzdy) poskytuje aspon o nieco mensie riziko. poznat dobreho wlastnou skusenostou owereneho wyrobcu na poskytowanie weci ako bice od wymyslu sweta, kozene sety put, proste tieto beznejsie weci je samozrejme zaklad, ale ked uz sme pri tom, wyrobcowia nie su uplne uniwerzalni a na daco su lepsi a na daco horsi. a nie je ix tak wela. kedze na referencie od bdsm komunity sa welmi spoliehat neda pretoze su welmi protixodne, nezostawa nic ine nez w pripade neuspexu u jedneho hladat a skusat dalsieho wyrobcu, cakat tristo rokow kym sa s nim nejak dohodnes a nakoniec aj tak zistis ze cakas zbytocne lebo wyrobok nesplna twoje ocakawania. pripada mi preto uplne normalne a logicke, ze ked dakto ma zalusk na nejaku konkretnu wec ktoru nenajde w ponuke wyrobcow ktoryx uz pozna a ma wazne poxybnosti o ix zhotowowani podla nawrhu, a samozrejme ma nato prostriedky...
no a ked ide o cenu, samozrejme, koruna je koruna, euro je euro, ale cas je napriklad takisto ocenitelna komodita a ked si zratas kolko wybawowania a predowsetkym cakania castokrat wrazas do kupy...je to proste otazka priorit, weci maju wyhody a newyhody.