Forums » Nekategorizováno

domaca muciaren jak zariadit

• 14. februára 2007 17:21:37 CET
    powedala som, ZE BY SOM NEPODCENOWALA PREWAHU ZAPADNEJ PONUKY NAD TOU NASOU.
    a ano, mas problem s ocami, kedze som to napisala a dokonca som to este aj zopakowala w citate. "no...co sa tyka sexshopov a bdsmshopov...takisto nemam rada reci "na zapade wsetko lepsie", ale w tejto konkretnej oblasti to na 90 percent plati. ked sa nato diwam komplexne aj z aspektow dostupnosti, distribucie, konkurencie, rozdiel je napriklad w tom, ze toto aj ked zozenies, riesi sa to u dakoho w garazi, "na zapade" ide o uplne bezne retaily...nastastie uz existuje aj u nas kwalitna alternatiwa, nie len ponuka w beznej komercnej sieti. no ale inac ked sme pritom, odporucam ist na exkurziu do nejakeho sexshopu w centre blawy ak newiete kam inam sa ist pobawit..:D"
    uz ma troxu zacina nudit ze nejsi sxopny si ani len pozriet co kto pise...
  • 14. februára 2007 16:14:26 CET
    ja len jeden postreh - preboha o com splietas ? ak si nepamatas o com ked pises tak mna z toho neobvinuj ja v tom prsty nemam ;))
    tu mas svoj prispevok kde si spominala bdsm shopy.. mas pocit ze by si tam spominala bratislavske alebo slovenske bdsm shopy ci sexshopy ????? ja mam asi problem s ocami ale ja tam vidim spominanych vyrobcov a ziadne bdsm/sexshopy
    - commente, w cechah a uz aj na swk su sikowni wyrobcowia. co sa tyka ceny, da sa polemizowat, je to welmi relatiwne. ale niektore weci sa w takejto dielni poriadne urobit nedaju..w prahe je dokonca jeden wyrobca ktory robi tak kwalitne bice ze tie zahranicne (napr aj wacsina z tej wiedne) sa na tie jeho wobec nexytaju. ale newiem si predstawit ze by dokazal urobit na zakazku za porownatelnu cenu w porownatelnej kwalite napr kozenu zwieraciu kazajku. nepodcenowala by som prewahu zapadnej ponuky nad tou nasou, ak ste dakto boli aspon wo wiedenskyx bdsm obxodox tak asi wiete o com howorim...:)
  • 14. februára 2007 16:04:09 CET
    NA MARGO TWOJHO ZAWERU A EWIDENTNE CELEHO ZMYSLU TWOJIX PRISPEWKOW
    "a uz ignorujem tuto diskusiu kedze nikam nevedie, ale chcel som usetrit ludom zbytocnu cestu do bdsm shopov vo viedni, preto to tu maju aj s cenami, ked mozu v pohode napisat nenufer, kacirovi, a dalsim vyrobcom a mysli mze budu spokojni"
    OPAT ODPORUCAM precitat si na zaklade coho wzniklo toto forum, obsah prispewkow a zistis, ze o par prispewkow nizsie som napisala (a niekolkokrat zopakowala) "aj na slowensku aj w cechax su ludia, co wyrobia pekne, wysoko kwalitne a pomerne lacne weci aj na zakazku podla predstaw zakaznika, neni predsa ziadny problem...!". co sa tyka sexshopov, howorila som a porwonawala som slowenske SEXSHOPY (bdsm shopy bohuzial nemame...) ktore mi pridu wtipne oproti zapadnym.

:D :D skoda toho casu co si stratil tym ako si to tu objasnowal...

a teraz postupne:
    ty si widel,ja som widela, co sa tyka zwieracix kazajok, mam ten nazor, ze PRAWE PRETO AKO SI SAM POWEDAL, skusenost s wyrobou je owela dlhsia, mozno si mal stastie na nasho wyrobcu, ja ewidentne nie. a nazaklade toho pri uwazowani o kazajke rozmyslam skor o kupe oswedcenej zahranicnej ako sa potencialne nexat zapalit na swk. prirodzene je to moj nazor a jedna sa o kazajku ktoru xcem ja a nie ty takze newiem co je za problem.) ale aby som to spojila aj s odpowedou na twoj druhy, treti a stwrty omyl- prawe to , ze u nas je len garazowa wyroba, mizerna distribucia, ludi nahanas a dohadujes sa s nimi atd, nemas konkurenciu, tym ze produkty nie su w beznyx retailox, ix sortiment sa da opat rozwinut len tak, ze pojdes kuknut zapadne katalogy.
    dalej, opat, ak si to poriadne precitas, ja sama som tu niekolkokrat spomenula kwalitu swk a cz wyrobcow w urcityx oblastiax (spominala som kwalitu a hlawne cenowu dostupnost prawe kozenyx put od nasix wyrobcov na margo zakladnej podstaty totho fora - zamenitelnosti psix obojkow za puta - ale tam si sa zrejme nedopracowal kedze howoris dost odweci), ale powedala som, ze na iste weci (spomenula som straightjacket, ty dresscode) skratka zatial nestacia - ci uz to nebude prawe tym, ze je tu prawe ta nizsia miera skusenosti, zawinena tym ze sa u nas jedna o sortiment mimo beznej siete cize rozwoj je pomalsi...

zatial sme sa dopracowali tam, ze som powedala w podstate to (s tym rozdielom, ze som prezentowala swoj empiricky zalozeny nazor o zwieracix kazajkax, s ktorym sa samozrejme da nesuhlasit w pripade predlozenia argumentow) co si nasledne demonstratiwne predniesol ako uwedenie weci na sprawnu mieru ty, pretoze si si poriadne neprecital co som pisala a hned si naskocil na drahu naprawania deformowaneho nazoru arogantnej kindersatanistky...(mimoxodom, je mi troxu diwne ze ked ti pridem tak mimo, stoji ti zato ist na moju stranku...mozno ze keby si si ju poriadne precital, doslo by ti ze mi oznacenie kindersatanistka pripada dost wtipne..:) odporucam hlawne sekciu antagonism...).
    keby si wecne reagowal, dawal wecne a objektiwne, nie subjektiwne zalozene argumenty a nesplietal, nasledne sa newyhybal reakcii na protiargumenty, wtedy by to co si powedal mozno aj niekomu tu pomohlo.
    • 2 posts
    14. februára 2007 14:38:19 CET
    ok mas to tu cierne na bielom -
    blbosti 1 - ale newiem si predstawit ze by dokazal urobit na zakazku za porownatelnu cenu w porownatelnej kwalite napr kozenu zwieraciu kazajku. ...
    videl som pracu ktoru kupim v londyne v amsterdame, vo frankfurte vo viedni oproti kazajke a rukavom co kupim od vyrobcov na SK/CZ...kvalita je lepsia na strane nasich "garazovych" vyrobcov. a to uz nevravim o cene. videl som pracu aj londynskych "garazovych" vyrobcov a tam je kvalita porovnatelna ci jemne lepsia ako CS vyrobcov...

blbost 2 - nepodcenowala by som prewahu zapadnej ponuky nad tou nasou
    prevaha je kvantitativna nie kvalitativna...mam pocit ze aj v tomto plati ze ked to niekto robi vo velkom tak je to ine ako ked to niekto vyraba ako svoju zalubu... pravda je ze vyrobcovia napr v londyne maju uz daleko viacej skusenosti ale material sa nelisi v nicom ani v kvalite
    blbost 3 - ak ste dakto boli aspon wo wiedenskyx bdsm obxodox tak asi wiete o com howorim...:)
    ...boli sme a videli sme... myslim ze co sa tyka pomocok ( ak neratame sklo, ocel, a pomocky na klinik ) tak tam ani nemusi nik chodit. jedine co sa oplati je dresscode kedze v tom je slovensko fakt este 100 rokov za opicami.

blbost 4 -
    akisto nemam rada reci "na zapade wsetko lepsie", ale w tejto konkretnej oblasti to na 90 percent plati.
    ... plati to v oblasti dresscodu v tom suhlasim v nicom insom....

blbost 5 -
    ale ak sa pustas do sm tak zistis ze kowowe puta su ABSOLUTNE nevyhovujuce,
    .... nepohodlne su ( rovnako je nepohodlna aj bondage ked si clovek neda pozor ), rovnako zanechaju stopy na rukach ako bondage ked si dakto neda pozor pri ich pouzivani, ale rovnako aj kvalitne kozene puta dokazu spalit kozu ci sposobit nedokrvenost...ale stale su rovnako pouzitelne ...

.... a bolo by fasa keby si tu prestala robit marketing tomu ako v zahranici a vo viedenskych bdsm shopoch kupis skvele veci... je to blbost number one..

a ad tvoj vek.. takych premudrelych kindersatanistiek ( sorry ze kradnem pomenovanie ktore vymyslela ina osoba ale ked mne sa tak lubi :))) ) som uz videl zastupy a mam na nich nazor aky mam .. ked chces mozem ti ho sukromne prezradit ..

a uz ignorujem tuto diskusiu kedze nikam nevedie, ale chcel som usetrit ludom zbytocnu cestu do bdsm shopov vo viedni, preto to tu maju aj s cenami, ked mozu v pohode napisat nenufer, kacirovi, a dalsim vyrobcom a mysli mze budu spokojni
    • 2 posts
    14. februára 2007 13:57:27 CET
    newiem co ma spawanie do kozla s putami a pod spolocne s tym, ze som powedala, ze su newhodne na twrdsie sm...wadi ti moj mentorsky ton, mne zas wadi ze tu zo seba robis superznalca a mna zhadzujes a pritom splietas bondage (31 hodin puta na rukax? a co...?) a sm (mat policajne puta pri muceni). mat na sebe puta je predstaw si tzw bondage. sm je o sposobowani bolesti a ked sa niekto sklbe a trha w kowowyx putax, neni to nic moc... ale to ewidentne nepoznas, ked si myslis ze to nerobi problem. a opat, powedala som, ze to wadi hlawne preto, ze to je wyrusujuci wplyw.
    krasne si sa wyhol tomu, ze by si mal reagowat na argumenty ktore som dala a zas si splietas swoje weci, ktore su podolozene akurat tym, ze si xlap a dominant, ktory ma prilis welke ego aby dokazal pripustit ze clowek moze mat 19, moze byt dokonca aj zena a moze mat skusenosti a nazor podlozeny argumentami.
    opat spominas slowenskyx a ceskyx wyrobcow, newiem, asi newies citat, precitaj si PORIADNE co som napisala - bez toho, ze by si w tom widel to, co xces widiet, ale to co tam je skutocne napisane.
    newiem co furt tahas do reci obojok, ked uz sme pritom, asi si dlho newidel gothic obojok, ktory pozostawa z pasku koze a ostnow...pokym ostne nie su briliantowe a pasik z platiny, nema natom co stat wiac nez twojix 15 GBP...
    zatial si tu demonstrowal akurat znosku demagogie, pretoze splietas jedno do druheho, wkladas mi do ust wyroky, ktore si si dosadil ty sam a hlawny problem je w tom, ze newies preniest cez srdce moj wek. wies, wek je welmi, welmi relatiwny a z twojho wystupowania normalne krici, ako si uplne hotowy, ze dakto ako ja moze mat takyto nazor. nie je to moj nazor, co je problem, problemom je to, ze ten nazor ma niekto kto ho podla twojix predsudkow nie je objektiwne oprawneny mat...:)
    • 2 posts
    14. februára 2007 10:39:33 CET
    ad mania - sorry ale smiesne argumenty. stale rozpravas ako treba ist do viedne ake skvele veci maju na fetters atd...videl som toho dost a nebudem radit nikomu ze uz nie je komunizmus a treba ist do viedne si kupovat pomocky, lebo viem kolko stoja... vzdy radsej poradim vyuzit slovenskych vyrobcov lebo kvalita je rovnaka ( az lepsia ) a cena dostupnejsia. cize povedat arogantnym tonom A je skvele ale zabudla si pvoedat B..a okrem toho kazdy kto trochu chodil po zahranicnych fetish ci goth shopoch a akciach vie ze trepes .. vo vsetkych tvojich prispevkoch tu naznacujes ze si pochodila polku planety , neodpustis si poznamku ze si "asi elitarka" , rozpravas ako treba kupovat kozene puta, ako nie su vhodne kovove atd a pritom velmi dobre viem ze to co rozpravas je nezmysel. a ked sa "odvazim" pozriet na tu elitarku co videla vsetko a zazila vsetko tak zistim ze ani poriadny obojok si nevedela vybrat ;-))) fakt ma to pobavilo...
    kovovu puta su vsestranne pouzitelne ked si clovek vsimne co nesmie robit. moje partnerky vydrzali v nich bez problemov, detto poznam zeny ktore spavali sputane povrazmi do kozla alebo priputane policajnymi putami a ziadne odreniny nemali.

ad blade665 - mas som 31 hodin policajne puta na rukach ( holt 20 rocni studenti VS na intraku obcas urobia daku blbost )

a ano som arogantny ked citam take polopravdy pisane kindersatanistkou a este pisane takym mentorskym tonom
    • 2 posts
    14. februára 2007 9:02:15 CET
    Ty si veci vyrabas a preto predpokladas ze vacsina ludi je apson priemerne sikovna. Faktom ale zostava ze mnoho ludi nema ani tu vrtacku aby si navrtali hmozdinky do steny a ten kriz tam upevnili, nehovoriac uz o tom aby ho nejakym efektivnym sposobom spojili. A to ten kriz je jedna z najjednoduchsich veci ktore sa domacky daju vyrabat.
    V momente ked si niekto zacne doma vyrabat kozene puta tak ta manualna narocnost je este vyssia. Pretoze neviem ako ty ale ja tym psim obojkom z Zverimexu neverim ani v priapde nasho psa a nie to aby som v nich niekoho priputala bez rizika ze sa to utrhne.
    Takze to rozlisujme - su ludia ktorym posobi radost si taketo veci vyrabat bez ohladu na to aka cena im nakonic vyjde (kazdy konicek nieco stoji) a su ludia ktori si radsej tieto veci zaplatia a viac to neriesia.
  • 14. februára 2007 6:59:15 CET
    Ta manuální zručnost nemusí být vysoká, pracovní úkony jsou jednoduché a stačí jednoduché nářadí a i když si to někdo nechá předpřipravit třeba u nějakého stolaře, pak stačí kladivo, šroubovák, lepidlo. Předpokládám, že hmoždinku do zdi dostane bez větších škod skoro každý. A potom rozdíl mezi koupeným a dělaným je možná v horším provedení u námi dělaného, za to je to na míru a rozdíl v ceně je obrovský
    • 2 posts
    13. februára 2007 23:17:38 CET
    Mas pravdu ze sa domaca mucitna da spravit za par korun ale vyzaduje to prave tu manualnu zrucnost a ked si zratas ze nie kazdy ma doma potrebne nastroje a naradie tak je velmi casto jednoduchsie a v konecnom dosledku aj lacnejsie si taketo veci kupit.
  • 13. februára 2007 22:45:43 CET
    Domácí mučírna lze udělat za pár šupů a vůbec nemusíte kupovat drahý nábytek a sjezdit k tomu půl Evropy. Kování máte v kdekterém Hornbachu, OBI, Baumaxu atd,
    trámky nakoupíte tamtéž, koženku, kůži i latex lze normálně nakoupit v metráži ve speciálních obchodech nebo v Řempu. Pak už stačí jen trocha fantazie a manuální zručnosti. Fantazii podpoříte prohlížením obrázků na internetu a můžete realizovat Váš sen.
  • 13. februára 2007 22:27:50 CET
    Btw, arogancia priam srsi z tvojho prispevku podfarbeneho uctovnymi polozkami... Inak mal si niekedy na rukach kovove policajne puta? A skus niekedy citat cele forum a nie iba zopar poslednych prispevkov, mozno pochopis aj podstatu fora, ale v tvojom pripade o tom dost pochybujem...
    Sorry za priamost v mojom prispevku...
  • 13. februára 2007 22:25:51 CET
    disposable:
    no ja som sa pobawila tiez, hlawne natom ze twoje AD1, ktore zabera wacsinu twojho prispewku je reakcia na nieco co som nikdy nepowedala, ak si toto forum riadne precitas tak to zistis..howorila som, ze nexapem preco ludia wyhodia praxy u nas za psie obojky a pouziju ix ako puta, ked si mozu o par stowiek lacnejsie kupit kwalitne kozene puta, pricom som spomenula slowenskyx a ceskyx wyrobcow. co sa tyka "zapadu", powedala som, ze "no...co sa tyka sexshopov a bdsmshopov...takisto nemam rada reci "na zapade wsetko lepsie", ale w tejto konkretnej oblasti to na 90 percent plati. ked sa nato diwam komplexne aj z aspektow dostupnosti, distribucie, konkurencie, rozdiel je napriklad w tom, ze toto aj ked zozenies, riesi sa to u dakoho w garazi, "na zapade" ide o uplne bezne retaily...nastastie uz existuje aj u nas kwalitna alternatiwa, nie len ponuka w beznej komercnej sieti." najdi mi kde som powedala ze sa da na zapade kupit lacnejsie?? jedine co som powedala bolo, "w cechah a uz aj na swk su sikowni wyrobcowia. co sa tyka ceny, da sa polemizowat, je to welmi relatiwne.".
    twoje ad dwa a tri. newiem aku mas perdstawu o twrdsom sm. ja som dominantna switchka, nie cista domina a mam za sebou brutalnu skolu co sa tyka mucenia, cize wiem aky efekt maju kowowe puta na ruky pri twrdsom sm.

twoje AD4...: je uzasna spojitost, ze ked ja powiem, ze som asi puristka a elitarka ked snura na pradlo mi pripada na pouzitie pri Ds barbarska, ty nato zareagujes tak, ako si zareagowal. tak za prwe, co to s tym ma spolocne?? mal by si si ist wyhladat do slownika cudzix slow wyznam pojmow elitar a purista. je to to iste ako keby som powedala ze je barbarske pit prawy konak z horcicaku a ty mi nato powies, ze mam na krku gothic obojok "za 15GBP"...ewidente mas jasno w argumentox.
  • 13. februára 2007 17:32:32 CET
    ad mania a vsetky tie bull$hity...
    - na uvod - nepatrim medzi setrilkov po prve a po druhe zijem v anglicku, dost dlho som sa pohyboval vo viedni takze to viem vcelku dobre posudit...
    na zapade sa da kupit lacnejsie - bull$hit number 1... daju sa kupit kvalitne pomocky aj kozene aj ocelove, sklenene, dresscodes na co ma len clovek chut, sperky ( to je daco pre mna ;-))) ) atd... proste sortiment o akom clovek obcas ani netusil ze existuje. ale na druhej strane aj stoja adekvatne. za puta s rozporkou kvality ake si viem objednat od kacira z ciech alebo kupit od isteho vyrobcu na slovensku a za ktore som zaplatil 1200 korun ( 24 GBP ), zaplatim v Camdene ( goth,fetish cast londyna ) v cca 100 GBP. podla mna je to radovy rozdiel. a to neratam predajne ako Spartacus kde za temer tu istu kvalitu pytaju 250 Eur ( 166 GBP ). nemam problem to zaplatit ale nech mi 19 rocna kindersatanistka nerozprava ze je to o par stoviek menej. mne to nerobi problem zaplatit tento rozdiel ale klasickemu paru zo slovenska ktory ma prijem dokopy 30.000 skk ( 577 GBP )mesacne a nie 4500 GBP ako ja je to citelny rozdiel. a preto toto bol dost velky bull$hit....a mozem pokracovat trebars krizom ktory mi bol kalkulovany a mal byt robeny na objednavku podla mojej predstavy este predtym ako som odisiel definitly zo slovenska - jeho cena mala byt do 10.000 SKK ( 200 GBP ). cena v UK adekvatnej kvality je od 330 GBP ( http://www.veryalternativefurniture.co.uk/)..
    vo viedni sa hybal v shopoch nad 700 Eur ( okolo 500 GBP )
    bull$hit number 2 - kovove policajne puta odieraju... asi by si sa skor mala naucit ich pouzivat..detto by som odporucil pri povrazkoch
    bull$hit number 3 - puta nepouzitelne na tvrdsie SM ? fuh..silne kafe...;-)
    bull$hit number 4 - som asi elitarka - pozeral som fotky a s tym 15 GBP stojacim obojkom ( aspon tolko stoji v camdene ) a s 3-4 GBP prstenmi na prstoch co som videl na tvojej stranke si fakt elitarka ;-))))))))))

a teraz normalne - suhlasim s nenufer a myslim ze ked dakto chce poradit ohladom pomocok moze sa na nu kludne obratit..osobne som to sice nespravil ale ludia co od nej nakupovali viem ze boli spokojni. ( a teraz pozor .. osobne nenufer moc nemusim cize nie je to ziadna poplatna reklama )

a sorry za tento dost priamy prispevok ale ked som si precital tu znosku arogancie na tomto fore tak som to musel uviest na pravu mieru

• 13. februára 2007 17:12:22 CET
    Prajem pekný deň.Ja si už od puberty rôzne putá a veci súvisiace s bdsm zhotovujem sám.Vo veľa prípadoch využívam veci dostupné v obchodoch.Kupoval som reťaze na psa z ktorích som si urobil postroj na telo.No má to nevýhodu že na koži ostávajú po nich stopy.Takže ich používam keď naisto viem že je to "bezpečné".Zbožňujem pocit keď som zviazaný alebo ponížený a je mi úplne fuk či tie veci sú originál alebo len taká núdzovka!Mne ide hlavne o funkčnosť a ten pocit.A verte mi že mám dosť bohatú fantáziu!Aj keď viem že by bolo super vyskúšať originál mučiareň s originál putami.Či už ako Dominant alebo otrok.
  • 13. februára 2007 12:17:45 CET
    Ahoj, pokiaľ si ešte nepokročil, pozri si moju stranku a v rubrike otrocké hračky je pár návodov.
    • 2 posts
    11. februára 2007 18:00:00 CET
    dakujem :-)
    • 2 posts
    11. februára 2007 1:02:31 CET
    http://www.fetters.co.uk/product_list.cfm?nav_category=6 skus toto..
    • 2 posts
    11. februára 2007 0:54:20 CET
    no fetters robia jedny z najkwalitnejsix o dost dlhsie nez ja som wobec na tomto pitomom wanilkowom swete...skusim wyhrabat nejaky link
    +no...co sa tyka sexshopov a bdsmshopov...takisto nemam rada reci "na zapade wsetko lepsie", ale w tejto konkretnej oblasti to na 90 percent plati. ked sa nato diwam komplexne aj z aspektow dostupnosti, distribucie, konkurencie, rozdiel je napriklad w tom, ze toto aj ked zozenies, riesi sa to u dakoho w garazi, "na zapade" ide o uplne bezne retaily...nastastie uz existuje aj u nas kwalitna alternatiwa, nie len ponuka w beznej komercnej sieti. no ale inac ked sme pritom, odporucam ist na exkurziu do nejakeho sexshopu w centre blawy ak newiete kam inam sa ist pobawit..:D
    • 2 posts
    11. februára 2007 0:44:44 CET
    Prepac ale na slova na zapade maju vsetko lepsie som aksoi trosku alergicka :-))
    Len teda neviem kde na strankach fettres si nasla kozenu zvieraciu kazajku, asi na to moja anglictina nestaci ale ja som ju tam nenasla.
  • 11. februára 2007 0:32:31 CET
    nenufer: ax jaj...:D ma dakedy fascinuje ako si ludia dokazu weci prelozit... jak keby som stupila na xwost twojej oblubenej macke...a inac nieco na styl od fetters.
    Xila: cit pre ironiu neopustaj ma, ze...:D
    • 2 posts
    10. februára 2007 23:32:31 CET
    prepac ale len kvoli tomu aby som ta o niecom rpesvedcila nevyhodim kopu penazi, ked povies ze suhlasis s platbou v momente ked sa kvalita vyrovna vzoru ktory prinesies som ochotna ti to dokazat. Ale ja o kazajku nestojim a ani pre nu nemam vyuzitie:_)
    Prezradis mi este znacky ktore ta tak presvedcili?
    • 2 posts
    10. februára 2007 23:18:04 CET
    No, nepredpokladam, ze Nenufer by to nerozkodovala - ja to taky dokazi precist. Ale prijemne se to necte a nebyt to diskuse, kterou jsem vyprovokovala, tak uz tve prispevky ani nectu.
    • 2 posts
    10. februára 2007 23:03:59 CET
    nenufer: inteligenti to dekryptuju..:)
    ++ ak uwidim uwerim...zatial ma preswedcili len nemecke a britske
    • 2 posts
    10. februára 2007 23:02:22 CET
    nenufer: to by sa este dalo, ale welmi wela ludi to pouziwa na bondage tela co teda powazujem za ciste barbarstwo
    • 2 posts
    10. februára 2007 22:58:18 CET
    keby si pisala normalne tak sa to co pises da aj citat :-))

Inak co sa tyka tej zvieracej kazajky si dovoli ti odporovat ale poznam cloveka co ju dokaze spravit na vrcholovej kvalite a urcite za max 2/3 cenu oproti tej co ju kupis vo Viedni.