Forums » Nekategorizováno

• 2 posts
    18. júna 2007 21:47:55 CEST
    Či bude alebo nebude voda fičák je hlavne otázka jej stavu, minule sme isli Otavu z Radešova do Sušice a nebyt toho ze nam pravidelne zalievalo lode (jedna Palava a jedna plastovka) tak by sme snáď boli dole za 1,5 hod. Takto nám to trvalo holt 4 :-))
    Hron v mojich spomienkach z minulého roku je voda pomerne jednoduchá, je na nej miesto kde sa problému dá vyhnúť. Celkovo ale až na nejake hate (jezy) tam bolo jediné húpavé miesto na trase medzi Breznom a Hronskou Dúbravou ak si dobre spomínam. Trojka to ale nie je ani náhodou, to možno pri jarných snehových vodách niekde na Čiernom Hrone :-)
    • 0 posts
    18. júna 2007 20:00:41 CEST
    ze své rodné Boleslavi jsem nedávno vyrazil sjíždět Hron. Organizátor tvrdil, že to bude "fičák". Jako zkušený vodák (a zapřísáhlý vyznavač raftingu) jsem byl zančně zklamán. Řeka byla velmi líná. Ale jinak to byl super výlet a byl jsem potěšen tím, že slováci s naším sacím komandem udrželi krok. Nedivte se mému překvapení, jsem celkem mlád a už je to pro mě nefalšovaná cizina:-)))
    Takže na nějakou vodu bych s vámi snad i jel. Uvidím co má přítelka, Paní a Vládkyně v jednom
    • 2 posts
    15. júna 2007 11:40:22 CEST
    Dalsiu vodu sme naplanovali na 4-8.7.07, pojdeme podla toho co sa bude dat ist Oravu, Dunajec alebo Vah. Zaujemci prosim hlaste sa mi v poste :-)
    Na vode mienime byt 5.7-8.7. do obeda, predsa len to nasa ceska sekcia ma potom este domov asi 600 km
  • 25. mája 2007 18:22:52 CEST
    H2O
    • 2 posts
    6. mája 2007 12:33:44 CEST
    tak sice pozde ale predsa hlasim ze sa nam voda co sme absolvovali pred 2 tyzdnami nesmierne vydarila. Tyzden pred sezonou, vonku slnecno a 26°C a prazdna rieka bola uplne idealna kombinacia najma v pripade Vltavy medzi Vyssim Brodom a Ceskym Krumlovom co je kus vody kde sa zvycajne hustota ludi priblizuje stavu na Vaclavaku :-). Casom by sa mala objavit aj nejaka verejna galeria na ktoru vam sem hodim odkaz ale neratajte s ziadnymi uchylarnami :-)) Tie sa sice casto deju ale bez pritomnosti fotografa ci skor bez toho aby sa to davalo do verejnych galerii.
    • 2 posts
    11. apríla 2007 8:08:19 CEST
    Pripominam ze kto chce ist sa musi pomaly prihlasit :-)
    • 2 posts
    19. marca 2007 1:36:12 CET
    predpoklad, neberte ma uplne za slovo :-)
    140 Kc/os/den raft - 1 den
    125 Kc/os/den kanoe - 3 dni
    300 Kc/noc noclah pension - 2 noci
    50 Kc/noc noclah pod stanom - 2 noci
    100 Kc - cca cena vecere ratajte aspon 4x
    200 Kc/den - neopren Long John, neoprenove boty, sucha bunda - 4 dni - nie je povinne ale velmi doporucujem
    pripadne plus kto by chcel este vestu

Minimalne naklady teda 1615,- + suchy obed a nejake ranajky. K tomu ale este vazne doporucujem ten neopren takze celkom to minimum dosiahne 2415 Kc. Zial vodactvo nie je uplne lacnou zalezitostou.
    • 2 posts
    16. marca 2007 22:30:02 CET
    Na 4-8.5. co je predlzeny vikend sme naplanovali splav Otavy, prvy, dost divoky usek v sobotu na raftoch, ostne uz potom kludna voda takze na plastovych kanoe so spanim pdo sirakom.
    Zraz v piatok v penzione kde budeme spat prve dve noci, sobota splav dost divokej casti Otavy na raftoch aj ked ta divokost silne zavisi od mnozstva vody tak dufajme ze to potecie :-)
    V nedelu rano opustime penzion, nalozime bagaz na spanie a suche veci do kanoi a pojdeme kam nas tieka zanesie :-) Koniec bude podla toho ako sa nam bude chiet padlovat a ako to potecie.
    Rafty budu pravdepodobne 6 miestne Colorada, obsadenie podla toho ako to vyjde :-). Kto ma ale na to schopnosti moze ist tento usek aj na plastovom kanoe alebo Palave ci Orinocu.
    Kanoe sa potom tiez nejak podelime o nesparovanych hoci po sobote si myslim ze to uz pre nikoho problem zvladnut nebude :-)
    Celkovo doporucujem ale pozicat si okrem lode (tie budeme zabezpecovat spolocne voci zaloham na cesky alebo slovensky ucet) neopren :-)

• 2 posts
    16. marca 2007 8:30:10 CET
    To ja radsej Long John co su vlastne dlhe nohavice spojene s vestou, k tomu neoprenove boticky a na vrch sucha bunda. Pokial maclovek pod tym Moiru tak sa da v pohode prezit aj februarove kupanie v polozamrzlej rieke :-) (mam to vyskusane)
  • 16. marca 2007 7:41:59 CET
    aj ja som mala neopren....ale len nad kolena bol to moj prvy rafting (zatial aj posledny) a taky som "vyfasovala"
    • 2 posts
    15. marca 2007 14:22:54 CET
    Ako vidim moj napad vas zaujal takze skusim z nasou bandou naplanovat nejaku slov alebo moravsku vodu nech nemusime vsetci tak stranse daleko. Ako uvod by som videla nieco pokojnejsie :-))
    Inak ako som uz pisala Dragoja som na seba moc opatrna a chodim na splavy v neoprene co minimalne znamena ze som neposkriabana aj ked ma to trosku premelie dnom. Ono pozicanie neoprenu stoji na den 200 Kc co mi za to stoji :-))
  • 15. marca 2007 12:47:04 CET
    lahke splavovanie moze byt super.

ale ja som bola raz na raftingu a skoro som sa utopila . pokial sme sedeli v clne, bolo perfektne, ale ked nas instruktor vykotil...
    sice nam povedal, aby sme sa pred kazdou vlnou nadychli (kym som ju zbadala, bola som pod nou) a aby sme plavali/nechali sa unasat nohami napred (napred? a kde bolo vlastne vtedy vpredu a kde vzadu?).

no musim povedat, ze take krvave kolena som mala naposledy...ked mi bolo 10

a take zlamane nechty(ako som sa snazila nadychnut a ist nohami napred ) so zelenym porastom za nahodou nezlamanymi som nemala nikdy.

preto vam zelam vela zdaru, ja zostavam na susi
  • 15. marca 2007 11:47:28 CET
    prvý a posledný krát som sa splavoval v L.M. spolu s chalanmi s čaty ešte na škole na typických čiernych gumách s drevenným dnom (a unieslo nás to skoro všetkých)
    a bol to krst ohňom, teda ľadom, keď sme museli najprv jeden po druhom prebrodiť rieku. Ešte že sme mali natiahnuté lano, niektorých odvážnejších to totiž odplavilo o hodný kúsok ďalej a nemusím asi zdoraznovať, že voda bola fakt ľadová, šte teraz ma občas strasie od zimy
    Ale rád by som s tým znovu začal, nejako ma to v tedy chytilo (v 15 to chytí asi každého chalana) ibaže som sa k tomu už nedostal.
    Takže výzvu príjmam

Nenufer,
    je to od teba super nápad hodný zlata
    hoď mi prosím do schránky info, čo a ako, prípadne za koľko - veď vieš, plánovači sa nikdy nestratia.
    Teda väčšinou
    • 2 posts
    14. marca 2007 0:03:38 CET
    aktuálne má primerne 3,1°C :-) ale je šanca že keď ju za mesiac pojdeme bude mať tak o 2-3°C viac :-)
    Ono je to jedno, vzhľadom k tomu že v¨čšina riek na ktoré jazdíme je studená si aj tak požičiavam neoprén, predsa len zdravie nadovšetko :-)
    Popárenie na lodiach ale aj tak riešime až na poslednú chvíľu v závslosti na účastníkoch :-)
  • 13. marca 2007 23:44:42 CET
    a jak se vase kanoe jmenovala? vysehrad nebo praha? ;-)
  • 13. marca 2007 23:38:20 CET
    mam obavu, ze tou dobou ta reka nebude zase az tak moc hodna sveho jmena :-) ale coz, stejne nemam hacka (respektive v mem pripade spis kormidelnika)
    • 2 posts
    13. marca 2007 18:07:12 CET
    ale aby sme sa tu nebavili az tak uplne nekonkretne tak 20-22.4. ideme na splav Teplej Vltavy keby mal niekto zaujem.
    • 2 posts
    13. marca 2007 17:59:55 CET
    Vdaka za pochvalu alebo co ja viem co to ma byt. ale ty sa tiez nemas cim chvalit.
    • 2 posts
    13. marca 2007 17:56:46 CET
    je divne ked si to nepamatas ked podla tvojich prispevkov je ti tak osem :-)
  • 13. marca 2007 17:47:17 CET
    som sa raz ako chlapec plavil i ja. Vela si z toho uz nepametam ale jedno mi v pameti zostalo a to ako sme navstivili hradzu alebo nieco take ta sa napustala vodou a ked bola plna vrata sa otvorili a plavili sme sa dalej.
    • 2 posts
    13. marca 2007 12:15:09 CET
    oboje aj ked teraz som mala na mysli skor tych vodackych :-))
  • 13. marca 2007 12:14:19 CET
    novackove v BDSM nebo vodacti? teda mne to muze bejt fuk, jsem temer panna v obem :-)