Forums » Nekategorizováno

Etika v D/s vztahu?

• 14. marca 2011 0:09:02 CET
    To je jasné, že to nemusí byť partner,milenec ale tie body v podstate platia i tak...sub, musí vedieť, že si ho dominant váži, dominant je od toho aby sa o sub. staral, aby si získal jeho dôveru. Ako sub. predsa nemôžem dôverovať niekomu, kto ma pokladá za handru,nulu...Takže asi tak to bolo myslené...nielen vo vzťahu, ale všeobecne v D/S vzťahoch
  • 13. marca 2011 23:31:59 CET
    Prepac, ale vsimol som si, ze do kazdej temy tlacis partnerstvo, zivotnu lasku a pod. Stale porovnacas vanilku s D\s, aj ked to ma zopar spolocnych crt. Ked sa sub odhodla patrit sojej Panej, musi si uvedomit niekolko skutocnosti...
    Pani nemusi mat len jedneho otroka (aj ked si mysli, ze on je jediny) a kazdy nemoze byt aj jej milenec,,, alebo ziadny. Aj Domina je len clovek, zena s tuzbami, ktora nechce zostat v zivote sama. Vacsina SLOBODNYCH Domin rozmysla asi takto: "Ak otroci dobre sluzia, kam sa ponahlat?"... aspon si to myslim. Skor by som vsak povedal, ze si do puntika preberaju\studuju svojich otrokov.
    A ako si uz spominal, kazda zena si vybera svojho partnera a tu v ramci slusnosti by si to mal kazdy muz uvedomit. A to neplati len u D\s, ale aj vo vanilkach. Takze napokon si Pani vyberie svojho osobneho otroka (partnera), ktory bude prvorady a inych nemusi riesit. To co napisala 1sklavin1 podla mna nie je len teoria, ale to tak aj funguje. Skratene to vsak napisal isty Sima vetou: "Domina by nemala vyuzit subove vsetko"
    Keby ze si moja Pani vyberie mna za osobneho sub, alebo ako hovoris partnera bol by som v siedmom nebi a splnil by sa mi sen. Pre mna je vsak najdolezitejsie aby bola moja Pani stastna a... statna nemusi byt prave so mnou Ak si ma Pani nevyberie budem to musiet zobrat ako chlap... alebo lano... iba srandujem

PS: Prepacte, ze som troska odbocil od temy. Neviem presne ako to funguje vo vztahoch Dominant\subinka, ale myslim si, ze tam nie su velke rozdieli.
  • 13. marca 2011 21:52:40 CET
    Nemyslím si, že, aby platili ty body co napsala Sklavin, musí být nutně subík milenec , životní láska a partner dominantní osoby. Důležité je aby oba se navzájem znali.
  • 13. marca 2011 21:27:10 CET
    Nesuhlasim s Tebou, je vela dominantnych zien co chcu submisivneho partnera, ale nechcu ho submisivneho sustavne, chcu pri sebe aj chlapa o ktoreho sa mozu opriet.
  • 13. marca 2011 20:10:40 CET
    Netvrdím samozřejmě, že takové jsou všechny. Ale je jich tolik, že už při tak dost omezeném výběru se možnost najít dominantní ženu jako partnerku pro život rovná téměž nule.
  • 13. marca 2011 20:04:42 CET
    Ano, souhlasím, je to skvělá teorie. Praxe vypadá, bohužel, mnohdy zcela jinak a to proto, že mnohé dominantní ženy zcela kategoricky odmítají, aby jejich submisiv byl zároveň jejich láska, životní partner a milenec.
    • 5 posts
    13. marca 2011 17:13:34 CET
    ..suhlas s tebou, naozaj k tomu nie je co dodat :-) ..možno len to, že by to nemali čitať iba začínajúci,ale aj tí co si o sebe myslia, že su "D"
  • 13. marca 2011 15:19:46 CET
    Zas si napisala prispevok na ktory nikto nebude reagovat :-) a zas je to len preto ze sa s nim da len v plnej miere suhlasit a je tam vsetko a uz portiadne nieje co dodat :-)
    cize napisem len
  • 13. marca 2011 14:58:55 CET
    Nedá mi tak sem napíše, pár riadkov:
    Dominant nieje neobmedzený vládca, i keď sa tak snaží pôsobiť. S týmto
    textom sa stotožňujem a myslím si, že by si ho mal prečítať každý, kto
    je začínajúcim dominantom.
    1. Dominant si svojho submisíva nadovšetko váži, s vedomím toho, že dar
    ktorý dostal, je tým najväčším, aký môže človek človeku dať. Je náročný
    a vyžaduje plné nasadenie, ale vie, ako so svojim submisívom zdielať
    potešenie z tohoto vzácneho daru.
    2. Dominant vie, že musí ovládať predovšetkým sám seba, aby mohol
    ovládať iných. Ako prísny a náročný pán môže spôsobiť, že jeho
    submisívovi potečú skutočné slzy. Ako milenec potom bozkami zotrie slzy
    z tváre svojho submisíva, bez toho, aby vypadol z úlohy.
    3. Keď sa stane niečo zlé, dominant sa oprostí od úlohy, ktoré obaja,
    on i sub hrajú, aby mohol byť skutočným partnerom a priateľom. Nikdy
    nezabúda, že sa jedná o láskyplný vzťah, medzi dvomi skutočnými ľuďmi.
    4. Vždy dokáže rozlišovať hru a realitu a nikdy nebude po svojom sub
    chcieť, aby mu dal prednosť pred svojou prácou, alebo rodinou, len aby
    dosiahol svoje uspokojenie.
    5. Je si vedomý toho, že aby si získal myseľ,telo,ducha, dušu a lásku
    svojho sub, musí si najskôr získať jeho dôveru. Dokáže svojmu sub
    zmysel pre humor, láskavosť a vľúdnosť. Vždy musí svojim chovaním
    dokazovať, že jeho príkazy a vedenie pochádzaju od človeka, ktorý vie
    čo robí, od človeka od ktorého sa sub môže učiť a ktorého je dobré
    počúvať a dôverovať mu.
    6. Je dosť romantický na to, aby bol ochrancom a gavaliérom. Pokiaľ je
    to potrebné bude bojovať za svojho sub. Dokazuje tým, že je možné sa
    oňho oprieť a spoľahnúť sa na neho.
    7. Keď cvičí svojho sub, je prísny učiteľ. Neodpustí žiadnu chybu,
    neprijme nič menšie, ako perfektný výkon. Nikdy nebude svojho sub
    trestať bezdôvodne. Keď dôjde k trestu, bude ho vykonávať zodpovedne.
    8. Dominant je vždy pripravený ku komunikácii a diskusii, vždy
    pripravený vypočuť priania a potreby svojho sub. Je trpezlivý, pozná
    hranice svojho sub a dá mu čas na to, aby ich preskúmal. Vie, že pokiaľ
    mu sub bude dôverovať, tieto hranice sa rozšíria.
    9. Poslušnosť a ochota by mali pochádzať zo snahy potešiť a nie zo
    strachu z trestu. Dominant rozumie krehkej povahe duše a tela a nikdy
    nezradí dôveru, ktorú dostal.
    10. Je si sám sebou dostatočne istý, aby sa mohol smiať sám sebe a
    absurdnostiam, ktoré prináša život. Má otvorenú myseľ, aby sa mohol
    učiť nové veci. Jeho nástrojmi sú myseľ, telo, duša a láska. Chápe, že
    každý partner čerpá uspokojenie z radosti druhého. Obaja vedia, že
    láska a dôvera sú jediné putá, ktoré ich k sebe viažu.
  • 13. marca 2011 13:06:47 CET
    To že sa submisívny partner vie naozaj úplne odovzdať len niekomu komu naozaj verí a rešpektuje, vie pochopiť a naplno akceptovať len pravý dominantný človek.. A to že sa submisívnym ľudom stáva bežne že sa v procese hľadania pravej osoby - partnera často popália, je dôsledkom toho, že naozaj pravých dominantných ľudí tiež nie je veľa. V konečnom dôsledku totiž ide o pravé partnerstvo, s absolútnou dôverou - a to z oboch strán. Pre mňa je toto vec mojej intimity, naplno ju viem dať a prijať len v intimite vzťahu. Aj v tomto sú rozdiely v komunite, a veľa ľudí sa rado hrá na verejnosti. Ba dokonca nie je zriedkavé, keď vidíte tzv dom. pristupovať k tzv. sub s automatikou typu, akoby tým že je sub, mu mal hneď patriť... a to je v priamom rozpore s pravou dominanciou...
  • 13. marca 2011 10:41:54 CET
    "že se nemusím bát říct, že i mou submisivitu si musí druhá strana zasloužit"

Toto je tak krásna veta a pravdivá veta, lepšie si to asi ani napísať nedá. To, čo si napísal, by si mali uvedomovať ako dominanti, tak aj subíci. A zaslúžiť naozaj niečo, nie je krátkodobý proces, hlavne ak ide o také odovzdanie a miestami až neuveriteľnú dôveru, pre mnohých nepochopiteľnú, aká je pri BDSM hrách.
  • 13. marca 2011 9:52:48 CET
    Souhlasím s tebou od A do Z, resp. od 1 do 6 Pro mě bylo hlavní poučení, že pokud platí Tvůj bod 6, nemusím si dělat extra hlavu s body 1-5 (tím neříkám chovat se jako hulvát - ale to, že se nemusím bát říct, že i mou submisivitu si musí druhá strana zasloužit.)
  • 13. marca 2011 9:49:20 CET
    " Stalo se mi několikrát, že jsem v rámci diskuse odpověděl na nějaký dotaz dominantní ženy, samozřejmě v kamarádském a rovnoprávném stylu. A odpovědí mi byla záplava urážek a někdy i dokonce výhrůžek, jak se opovažuji takto mluvit s dominantní ženou."
    ----------------------------------
    Což je ovšem vizitka sama o sobě, přesně jak jsem psal níže. Takový člověk u mě povětšinou "končí" a může se prohlašovat za Déčko jak chce. S úctou a respektem pak už bývá problém. Předpokládám, že z Tvé strany šlo o normální slušné jednání a vadilo jen tykání. Skutečná Dáma podle mých zkušeností v klidu upozorní, že má s tykáním problém a že by si přála změnu. Reakce vulgaritami je prostě podle mě mimo
  • 13. marca 2011 0:00:11 CET
    Nějak je mi přirozené, jákékoliv ženě, vykat. Někdy já vykám a ona mne tyká a nemáme s tím oba problém (většinou jde o dominy přítelkyně), stalo se mi, že jsme si vykali navzájem a také mnohdy na výzvu Její přejdeme oba na tykání.
  • 12. marca 2011 23:31:02 CET
    Vykání se ti osvědčilo, myslíš tím i jednostranné vykání, nebo oboustranné?
  • 12. marca 2011 23:13:54 CET
    Po čase se tady objevila zajímavá diskuze :-))) Tím nechci říct, že tady před tím ani po tom tomu tak nebylo :-)))
    Zkušenost za ta léta mi trochu otevřela oči:
    1) zcela jednoznačně se mi osvědčilo gentlemanské chování vůči ženám, slušnost a vykání
    2) vykání není podmínkou, byt vůči ženám je mně osobně přirozené
    3) jednoznačně jsem pochopil, že jakákoliv servilnost nepodložená vlastním umem a znalostí je kontraproduktivní
    4) Dominantní ženy více ocení akčního nápaditého subíka než hadru, kterou kde odloží, tam najdou
    5) Dámy si chtějí a potřebují pokecat, k tomu potřebují protějšek,který umí i mlčet,když to situace vyžaduje
    6) Bohužel mezi dominami se najdou osoby ženského pohlaví, které si svou rádoby dominancí léčí jiné komplexy a problémy a s takovou kačou nepochodíte i kdyby jste se na hlavu stavěli.
  • 12. marca 2011 22:01:45 CET
    Stalo se mi několikrát, že jsem v rámci diskuse odpověděl na nějaký dotaz dominantní ženy, samozřejmě v kamarádském a rovnoprávném stylu. A odpovědí mi byla záplava urážek a někdy i dokonce výhrůžek, jak se opovažuji takto mluvit s dominantní ženou. Když jsem si změnil svoji orientaci ze sub na switch, tyto útoky ustaly.

Předjímá opravdu šipčička za nickem, kterou si navíc dáváme sami, míru společenského respektu a postavení, jemuž se budeme těšit?

• 12. marca 2011 21:51:43 CET
    Dámy, tady vůbec nejde o tykání nebo vykání. Vykání samozřejmě je možné, tykání nabízí první žena. S tím problém nemám.
    Problém mám s tykáním jednostranným. Tím se vztah stává automaticky asymetrickým. Samozřejmě, v konsensuálním D/s vztahu - a může to klidně být jenom vztah přátelský či kamarádský - je taková asymetrie na místě. Ale zcela jistě není na místě předpokládat, že kdokoliv přijde na D/s stránky jak sub, že je sub i v běžném životě.
    Samozřejmě, submisivové jsou submisivní v bdsm smyslu proto, že je to eroticky vzrušuje. Upřímně řečeno - kdyby nás to nevzrušovalo, mělo by nějaký smysl být submisivní? Pokud odhlédneme od erotického vzrušení, submisivita přináší svému nositeli pouze nevýhody a život je proto boj o co nejdominantnější postavení. Tak jako v celé živočišné říši.
  • 12. marca 2011 17:17:19 CET
    Prečítal som si Tvoj príspevok, a bohužiaľ dá sa s ním len súhlasiť,a to vo všetkých bodoch... Zdieľam dokonca aj Tvoju zvedavosť ako to pôjde ďalej. Obávam sa len, že to bude čoraz horšie, inteligenčne aj emocionálne sa z ľudí stávajú degeneráti...a dementnosť sa stáva bežnou. Dokonca výraz galantnosť dnes značí ďaleko menej ako povedzme pred 20 rokmi, ak tomu slovu vôbec ešte niekto rozumie.
  • 12. marca 2011 12:22:24 CET
    hoci sa často nezapájam,debaty sledujem a viem,že si jeden z mála kvalitných sub. Teší ma,že ti vadí a uráža ťa správanie niektorých jedincov. Tak to má byť

Myslím si,že ten problém so správaním môže mať viacero príčin:

1. Na internet sa dnes dostane naozaj hocikto.No a holt lidi jsou ruzní, že ano :-).

2. Priveľa návštevníkov si myslí,že to je LEN o sexe. Ono to so sexom súvisí a u niekoho to tam aj končí. Potom my, čo to berieme skôr ako životný štýl, sa cítime byť urážaní tými,čo k celej záležitosti pristupujú ako k sexuálnej zábave. Mám taký dojem,že títo často iba zvedaví nadržanci to berú tak -ja chcem sex,ty chceš sex, veď inak by si tu nebola,nie? Tak jakýpak copak. Vletíme na to a hotovo. No, neviem,či tak bežne balia ženy aj v živote, a s tým súvisí postreh číslo

3. Muži sa často chovajú ako hulváti preto,že ženy nevedia byť dámami. Ako si tak pomaličky dozrievam a vnímam svet čoraz dlhšie, mám stále viac pocit, že veľa mladých dievčat sú ale strašné sliepky. Vôbec sa nevedia správať, nevedia prijímať galantnosť, dokonca ani nevedia spisovne hovoriť. Nemajú vkus, nemajú všeobecné vzdelanie a chýba im duchaplnosť. Ženy okolo tridsiatky sú zase natoľko emancipované a samostatné, že ani nemajú záujem rozvíjať svoju ženskosť a správajú sa ako chlapi. Dokonca tak pristupujú aj k sexu.

Nechcem tým hodiť všetky ženy do jedného vreca, iste je stále veľa žien na úrovni. Ale ako môžu zeny očakávať galantnosť,keď ju nevedia prijímať a vlastne ju často ani nevyžadujú ...

Svet sa mení.Ženy už mužov nepotrebujú. Môžu ich teda iba chcieť. Tak som zvedavá,ako sa to bude vyvíjať ďalej :-).

• 12. marca 2011 11:57:42 CET
    veľmi rozumne napísané, súhlasím s tým. Mám rovnaký názor a pocit.

Na to, aby som vedela, či dotyčný človek má alebo nemá úroveň a či s ním mám chuť komunikovať, je tykanie/vykanie úplne irelevantné. Dôležité sú úplne iné okolnosti. A úroveň sa spozná z jednej vety ...

No, ale čo by sme chceli. Pravidlá slušného správania sa už akosi nenosia ani v bežnom živote. Keď je pre niekoho vrcholom zdvorilosti vykanie, tak s tým asi veľa nenarobíme.
  • 11. marca 2011 20:58:26 CET
    z casu na cas mi neznama subinka pri netovej komunikacii vyka a popravde, pride mi to prilis prvoplanove a ako sa mi aj zatial VZDY potvrdilo, ta prehnana usluznost nieje uprimna.. nikomu to neberiem ak to tak citi, ale podla mojho nazoru je to zbytocne. pre mna to nema kyzeny efekt a skor za tym vidim nieco ine.. samozrejme, ze pokial sa uz pozname, tak to je uplne o niecom inom.

prave v ramci D/s vnimam vykanie ako prejav ucty k dotycnej osobe a kedze je na internete v priatelskych diskusiach bezne zauzivane tykanie, nevidim dovod na vykanie osobe o ktorej z hola nic neviem.. a to je prave kamenom urazu pri vyzadovani si vykania (kedze sa tieto veci na internete velmi tazko osetruju a aj prave preto sa od nich v urcitom zmysle upustilo). pokial je komunikacia anonymna, v zmysle potrebnom pre dodrziavanie etikety, tak je v podstate nedodrzatelna.

co sa tyka vyzadovania si vykania, aj ak ma na to dana osoba z pohladu etikety pravo, vzhladom k zabehnutym "pravidlam" to vyznieva zbytocne povysenecky a v urcitom zmysle az smiesne. napriek tomu, by to mala osoba od ktorej sa to ziada (z toho isteho hladiska) respektovat. kazdopadne toto vsetko je v ramci internetovych medziludskych vztahov cista utopia..

osobne preferujem tykanie aj pri IRL kontakte s ludmi z netu, je priatelskejsie, otvorenejsie a ustretovejsie (no to uz bude vychadzat aj z podstaty mojej osobnosti)

a zmente si topic, etika je uplne o niecom inom
  • 11. marca 2011 14:58:34 CET
    Co sa tyka tykania, myslim ze to je celkom prirodzene
    .. Pokial ide o komunikaciu cez internet, rozpravam sa so zenou ktoru nepoznam, v zivote som ju nevidel a nic o nej neviem.. To ze ma niekto v profile uvedene D neznamena ze je nadradeny nadomnou aj ked sa nepozname. V realnom zivote sa predsa submisivne nespravam voci vsetkym zenam, ale voci konkretne 1 v d/s vztahu.. Tam uz je vykanie o inom / co je samozrejme individualne/ .
    Mam ale zmiesane pocity ak si zena ktoru nepoznam vyzaduje vykanie, zatial co ona mne tyka - nie vo vztahu, ale v beznej komunikacii cez internet. D/S vztah JE o nadradenosti a podradenosti, to ze s niekym komunikujem s tym ale predsa nema vobec nic spolocne, sme predsa rovnocenni ludia ktori sa rozpravaju a nie d/s par. Nevidim teda zmysel vo vynucovani si vykania.. Ale kazdy to zrejme vnima svojsky
  • 11. marca 2011 9:27:51 CET
    osobne vykám každej D žene, pokiaľ nenavrhne inak a nie preto že niekoho hľadám alebo si od toho niečo nárokujem. Skôr je to prejav úcty a istá forma bontónu.

Čo sa týka vykania v anglicky hovoriacich krajinách, existuje skôr nepriame vykanie, ale tvrdiť že neexistuje vôbec je mylné.
  • 11. marca 2011 8:14:02 CET
    A este k tvojim poznamkam, suhlasim samozrejme, mas tiez pravdu v urcitych veciach.
    Napísala si:Záleží jen na tom, jestli ten, kdo vyká, vykat CHCE a navíc si myslím, že vykat budou spíše hledající submisivní muži - a táto veta je zmyslom toho, o čom sa tu celý cas snazím hovorit!!!!!!!!