7. mája 2007 8:24:48 CEST
Já mám pocit, že profidominy nejsou to, co by někomu až tak vadilo. Jejich studia, vybavení a další propriety jsou jejich výrobními prostředky a je jen logické, že za svoje služby, které jsou vesměs na dobré a velmi dobré úrovni požadují úhradu. Jejich služby jsou pro mnohé submisivy jedinou možností, jak si přijít na své, protože trvalý osobní vztah s dominantní ženou nemohou, nebo ani nechtějí navázat. Profidominy jsou v pořádku.
To, co je IMO trnem v oku mnoha subíkům, pročítajícím inzeráty, jsou ženy, které nejsou profesionálními dominami a to i dokonce podle svých vlastních slov a přesto požadují od submisiva peníze, jako podmínku toho, čemu říkají vztah... Za takové platby ale nejsou ochotny, či schopny, nabídnout to, co nabízí profidominy. Ani prostory, mnohdy ani pomůcky a co je největší průšvih - ani znalosti a zkušenosti, které jsou u renomované profidominy samozřejmostí. Nedivím se, že submisivní muž hledající vztah, byť jen nezávazný, ale přece jen osobní vztah, je znechucen tím, že je mu takový vztah nabízen jen za úplatu..
Námitky, že i neprofesionální domina potřebuje pomůcky a ty nejsou zdarma, uznávám, protože o tom vím své:) ALE: osoba potřebující ke svému životu BDSM nějakou tu hračku už určitě má a není nutno, aby ji při každém použití někdo znovu platil.. Ledacos může už vlastnit i subík, takže do začátku mohou mít celkem slušnou sbírku hraček ... Jistě, pokud dojde k setkání v hotelu, nebo na jiném místě, kde je třeba zaplatit pobyt, někdo to uhradit musí a to je pak věcí dohody dotyčných a já osobně bych také očekávala jistou galantnost ze strany muže.. Také dárky, které z vlastní vůle subík své paní věnuje aby jí udělal radost a které nejsou vyžádány jako podmínka dalšího pokračovánání vztahu, jsou prostě jen milou pozorností a ne úplatou..
Pokud však domina požaduje finanční odměnu za svou pozornost i když tvrdí, že není profesionálkou, naskýtá se skutečně otázka, co ji k provozování BDSM hrátek vede - zda-li skutečně její zaměření a zájem, nebo finanční zisk.
Ovšem pokud jde o trvalý a dlouhodobý vztah, stejně se o výdaje jak za hračky, tak za ostatní věci, partneři dělí podle svých možností.