Máš viac možností,ajatin,septonex,dettol,benzinalkohol,alkohol atd.
A samozrejme sa používajú sterilné jednorázovky,či už ihly,alebo sady na cievkovanie.
keď je nadpis príspevku "odber krvičky" a začína to slovami "ak trafíš nerv" tak obrazotvornosť zdravotníka dostáva zabrať, lebo pri odbere a za dodržania najzákladnejších zásad asepsy fakt nemá čo stať - samozrejme ak hvoríme o ihlách ako takých musím len súhlasiť a odporučiť zostať v koži a tesne pod kožou a neísť hlbšie do svalov (aj tak to najviac bolí tesne pri povrchu :o)
NEBUDEM SA TU S VAMI HADAT;JA VIEM SVOJE:::A CO SA TYKY VZDUCHU V MALOM MNOZSTVE SA DA :::A NASA PACIENTKA BOLA CIASTOCNE OCHRNUTA NA JEDNU NOHU OD MUSCULARNEJ INJEKCIE1a ja nehovorim,ze sa nema nicrobit,ba naopak,ale mal by to byt taky,taka co ma nieco spolocne so zdravotnictvom... ALE MAJTE PRAVDU PANI:::
ako tiež zdravotník sa prikláňam k názoru somlensvoja,trafiť nerv pri odbere krvy-o takom som nikdy nepočul a tých odberov mám za sebou neúrekom a do žily sa nemie dostať vzduch,pre upresnenie.
nie je mi celkom jasné aký nerv je možné trafiť pri pichaní do žily - maximálne tak ju môžeš prepichúť skrz a vznikne podliatina ale to sa beže stane aj zdravotníkom :o)
ačo sa týka tekutiny čo sa môže dostať do žily... ako to nie je práve cyankáli alebo arzén tak by sa tiež nemalo nič strašné stať
Triosku reklamy ked sa tu uz npise k veci :-)
Na shope mam nove druhy spekuli :-) Tak nakuknite a vyberte si.
Na bdsm shop sa dostanete priamo z menu tejto stranky.