Forums » Nekategorizováno

chat nebo radši nechat

• 28. novembra 2007 23:02:22 CET
    Mé návštěvy chatů jsou kvartálního rázu. Párkrát za rok to na mě přijde a to pak vysedávám na skle. Týden, dva. Pak si začnu říkat, že bych mohl čas trávit účelněji. Jak jste na tom vy?
    Svou úvahu o chatování jsem publikoval na svém webu. Zamýšlím se, co mi chatování přineslo, v čem mě zklamalo a pokouším se odpovědět si na otázku, proč opakovaně porušuji svůj slib, že už tam nikdy nevlezu.
    Jak jste na tom s chatováním vy? Považujete ho za ztrátu času, nebo jste díky chatu navázali vztahy s lidmi, se kterými byste se jinak asi těžko potkali?
  • 29. novembra 2007 22:31:16 CET
    Tak touhle otázkou se zabývám skoro jako Shakespeare....Být či nebýt. Chatovat či nikoliv. Každá mince má svůj rub a líc. Stejně tak trávení času u počítače na tématických stránkách a chatových místnostech.Virtuální realita má své prokletí, které se promítá asi do života každého z nás.Čekání na zázrak, rozverné povídání, i smutnější konstatování. To vše a ještě mnohem více prožít přes písmenka. Když se přetaví do reálu umí ale následně pohladit, ale také naopak dát pořádnou facku. Já osobně zažil jak čas, kdy med pro mně nebyl vůbec sladký, neb život sám byl sladký. Ale také jsem zjistil, že darovat srdce a přátelství na základě klamu dokáže pořádně s člověkem zamávat. Ale, takový je život. věřit iluzi, nebo sobě samému? Myslím, že každý z nás se umí zamyslet a ve finále si vše vyhodnotit. Z nezdaru a zklamání se poučit, o štěstí se podělit. Ale ani to někdy nemusí zafungovat...ve finále. Mám sousty přátel, které mám svým způsobem rád, a naučil jsem se lovit hady hřející se na prsou.
  • 29. novembra 2007 22:14:48 CET
    Já přestože se na internetu pohybuju už od minulého století, tak chat jsem zatím přehlížel a využíval spíše jen ICQ nebo diskusní servery jako Mageo a později pak Lopuch či Nyx. Ono při práci dost dobře nejde chatovat, zatímco na vzkaz či téma na diskusním fóru odpovím, jakmile mám chvilku čas. Nicméně loni na podzim jsem zabrousil i na chaty a zjistil, že se tam občas také dají potkat zajímaví lidé... Za ten rok jsem si tam už získal i pár hodně dobrých přátel, se kterými se už známe i v reálu. Pravda, někdy je to přehlídka ztraceného času, ale snažím se to trochu regulovat, ono taky není špatné občas vyrazit někam za kulturou či třeba jen tak na pivo... Do místností teď chodím už jenom když je tam někdo známý nebo někdo, jehož profil mě zaujme (ano, myslím tím, když se tam objeví nová nadějná domina.. , ale neni to pravidlem). Prostě beru ho jako jeden z mnoha komunikačních prostředků...
  • 29. novembra 2007 9:28:33 CET
    Vidím to podobně jako Liina. Na chatu jsem poznal nové přátele, kamarády a dokonce jsem se i dvakrát seznámil. I když balastu je také pořád dost, mám dojem, že se situace na chatech hodně zklidnila za poslední léta.
  • 29. novembra 2007 8:50:27 CET
    Na chat chodím. Dnes tam vlastně už nic nového nehledám, ale chodím si tam popovídat s lidmi, se kterými si jinak možnost popovídat nemám. Někdy s konkrétními osobami a jindy potkám někoho nového, s kým si mám o čem povídat. Díky chatu jsem poznala dost lidí, se kterými jsem se spřátelila i v reálu. Chat beru jako síto, ve kterém je sice spousta balastu, ale může v něm uvíznout i zlaté zrnko. Očekávat od něj něco víc, považuji po těch letech za naivní...