Forums » Nekategorizováno

Dominant verzus Domina

• 29. novembra 2007 17:20:25 CET
    Je možné,aby to bol normálny vztah?
  • 23. mája 2008 20:06:20 CEST
    Jestli si dobře pamatuji, tak já mluvil o Ds vztahu. Ne o běžném partnerském vztahu, ani o přechodu nebo rozdílech mezi nimi. Takže mi tvé příspěvky na toto téma přijdou irelevantní jakožto reakce na moje. Vnucuješ mi téma o kterém jsem nemluvil. Já mluvil o Ds, následně nesouhlasil s tvým ospravedlněním zapojování duševně nestabilní osoby (dominy s komplexy) do BDSM hry. Dále jsem vyjádřil souhlas nad tím, že je třeba zralost obou partnerů.

Nemohu říci, že bych nesouhlasil s nutností odlišovat Ds a běžný život. To jsem již někde tady psal, možná v jiném vlákně.

Dokonce i ta tebou citovaná část je myšlena v kontextu Ds vztahu. Ještě o něco níž jsem totiž napsal, že dneska dost často "dom" zapomínají, že to oni se mají starat. A ne jenom níž, myslím, že jsem to tu psal několikrát.

Takže prosím číst řádně, jinak tu tímto napadáním svých myšlenek akorát snižujeme kvalitu poskytovaného obsahu. Je možné, že se ve spěchu špatně vyjádřím a pak jsem ochoten chybu přiznat a napravit, avšak původní myšlenku budu hájit zuby nehty ;)
  • 30. apríla 2008 16:29:29 CEST
    Ak suhlasis s druhou castou, tak z nej vyplyva, ze k zrelosti oboch partnerov patri, ze obaja myslia a staraju sa aj o toho druheho, nie len dom o suba. Aj v trvalom vztahu treba rozdelit BDSM hry od normalneho zivota, kde mozu hrat opacne role (riaditel a doma sub) a ktore su vecou vzajomnej dohody partnerov.
    Dole si vyjadril udiv, ze dom zena chce, aby sa sub o nu staral. "Když to vemu kolem a kolem, představa submisivní a dominantní dívky o ideálním partnerovi není zas tak odlišná. A to je ten háček. Od kdy se submisivní stará o dominantního?" Aj tu je vysvetlenie v oddeleni normalneho zivota od BDSM hier. Pre zeny je v normalnom zivote prirodzene, ze chce vzdy muza, ktory vie byt muzom, ktory im vie dat aj uctu a ochranu. Tak ako aj ty v normalnom zivote vies vidiet vo svojej subinke zenu hodnu ucty a ochrany. A to nie preto, ze si dom, ale preto, lebo si muz.
  • 29. apríla 2008 22:22:34 CEST
    Nesouhlasím. Nešlo tu o dlouhodobost či krátkodobost. Šlo o to, jak se postupně deformuje vnímání pojmů dominance a submisivita. Dom by mělo na sub záležet, první věcí na mysli musí být sub, jeho zdraví, bezpečí a spousta dalších věcí okolo sub. Dom musí myslet za dva, nést zodpovědnost za dva. To v případě léčení si komplexů nefunguje a z Ds se stává hra se životem.

S druhou částí o nutné zralosti souhlasím.
  • 26. apríla 2008 19:49:17 CEST
    My zde ovšem o trvalém vztahu hovoříme
    ...
    Jinak s tím, co jsi napsal v prvním odstavci samozřejmě lze souhlasit. Tedy v případě, že danému sub. jde skutečně jen a pouze o ten erotický zážitek (a ten se zadaří)
  • 25. apríla 2008 18:01:08 CEST
    Jedna vec sa tu nechape. Je rozdiel medzi kratkodobym DS sexualnym zazitkom a trvalym vztahom. V tom kratkodobom zazitku moze velmi dobre vyhovovat subikovi aj zena, ktora si potrebuje len vylievat svoje komplexy. Pri dominach za peniaze je to OK, obidvaja si urobia navzajom len dobre.
    Pre dlhsi vztah to vsak nemoze fungovat. Akykolvek vztah, teda aj BDSM ma sancu byt trvaly a harmonicky len pri dostatocnej vnutornej zrelosti oboch partnerov, co charakterizuju vlastnosti ako samostatnost, zodpovednost, uprimnost, spolahlivost, tolerancia, ustretovost atd, atd. A tieto vlastnosti nemaju nic spolocne s inklinaciou k submisivite alebo dominancii.
  • 24. apríla 2008 17:07:57 CEST
  • 24. apríla 2008 17:07:34 CEST
    hodně zajímavý příspěvek zejména druhá část mne potěšila
  • 23. apríla 2008 17:54:44 CEST
    Jeden moj kamarat z Prahy zvykne na adresu ludi typu: dakoho, kto jej bude pritakavat a klanat sa jej povedat ...to je jenom takový "podržtaška"
  • 22. apríla 2008 9:18:03 CEST
    psychologovia aj ludove porekadla hovoria,ze si treba hladat rovnocenneho partnera- teda aspon na vazny vztah.Osobne nepoznam ani jednu dominantnu zenu/v povahe/, ktora by si hladala muza co sa jej v zivote podriadi.
    nazory BDSM fundamentalistov a vobec ludi s nazorom, ze si sekera hlada iba dakoho, kto jej bude pritakavat a klanat sa jej,su uplne vedla.naopak takato zena hlada rovnocenneho partnera. a beztak kazdy vazny vztah, co ma fungovat, musi byt zalozeny na VZAJOMNYCH kompromisoch, tolerancii, respektovani a ucte. a z vlatnej skusenosti viem, ze submisivny clovek neposkytne oporu, lebo ju vie iba prijimat iba sam ako odmenu za svoju podriadenost. teda sa dostavame na axiomu vyslovenu hned na zaciatku, ze si skor ci neskor kazdy dominantny clovek bude hladat rovnocenneho partnera...ale ako sa vravi,vynimka potvrdzuje pravidlo.:-D
    co sa tyka sexualnej roviny vztahu dvoch dominantnych ludi, ked ma niekto hravy a otvoreny pristup k sexu a trochu rozumu v hlave, takato kombinacia nie je prenho ziaden problem.a taky clovek nema problem prijmut aj podriadenu rolu,lebo ma tolko sebavedomia ze vie ze sa tym neponizi,pretoze je to v rovine urobit radost druhemu, ktoru mu ten druhy potom oplati inokedy. teda pokial sa nejedna o dakoho,kto si tym lieci svoje komplexy alebo je obycajny nadrzanec ci ma daku uchylku. naopak toto je ta najlepsia mozna kombinacia.
    mimochodom, intelignetny a normalny dominantny jedinec sa sprava aj k podriadenemus uctou,ci uz v reale alebo v sexe...
    hehe a pre daktorych BDSM talibancov oboch pohlavi je asi nepredstavitelne si otvorit so svojim sub,ci dom napr vino a pospasovat si.
  • 22. apríla 2008 0:50:51 CEST
    vsetko sa da, zalezi len na tych dvoch....
  • 20. marca 2008 1:15:20 CET
    Dovolim si po prvý krat kratky off topic no neda mi...

Chcem vas pochvalit a uznat ze ste inteligentní a vyzretí ludia a osobnosti. Vase nazory sa mi pacia a mnoho z toho co tu pisete sa stotoznuje s mojimi nazormi a skusenostami

Vidiet ze ste bdsm + a mate prezite skusenosti a zivotne etapy vo sfere bdsm.. ze viete co pisete a ze mate hodnoty, ktore su pre spravne fungovanie bdsm v nasich zivotoch celkovo dolezite..

To znamena, ze ste vseobecne ludia hodní ucty a respektu

Toto forum pokladam aj vdaka vam a aj vdak iným prispievatelom tohto fora za jedno z najhodnotenjsich co sa týka realizmu a pravdy vo vasich nazoroch a v pokojnej diskusii .

Sice vas nepoznam .. no som rad, ze tu chodia aj ludia ako vy a pisu to co pisu...

Drzim vam palce vo vasich zivotoch a v bdsm sferach vasich vztahov ..

PS: vasa strucna a jasna definicia dominancie a jej analýza sa mi velmi paci. Je sita dominancii na mieru vseobecne a ako dominantný muz do morku kosti... s vami suhlasim :)

da sa tato definicia aplikovat aj vseobecne mimo bdsm a mimo dominanciu .. ako sucast vyzretého a zodpovedneho socialneho prejavu ludi, ktorí nesu odpovednost za svoje ciny a komunikaciu celkovo .
  • 18. marca 2008 18:47:25 CET
    podla mna je to super stranka, nasla som tu vela zaujimavosti pre sex.. a ked pozeram fotecky, tak mam straasne veelku chut na sex.. najviac sa mi pacia fotecky typu - muz ju lize domine a ona sa ukaja s inou.. waaww..
  • 18. marca 2008 13:40:51 CET
    nezávazne od toho čo sa tu píše, ti odpovedám. moj manžel je dominant, žijeme spolu 20 rokov, nie vždy to bolo súžitie tzv. na obláčiku, ale ver mi, nevymenila by som svoje manželstvo za nič na svete. dokonca si dovolím tvrdiť, že vanilka, alebo sub by mi nemohol byť takou oporou v živote ako práve moj dom. manžel. popri mojom zamestnaní mám svoje hobby, čo nie každý manžel by akceptoval, som profi domina z vlastnou mučiarňou - popri tom, že moj manžel sa vedla mučiarne vo vedlajšom dome venuje nášmu synovi, ja sa možem venovať mojmu koníčku. treba ešte k tomu niečo dodať? myslím, že nie. tam kde je láska a porozumenie, tam nezáleží na tom či je niekto d alebo s. ja len tolko.
  • 18. marca 2008 10:44:14 CET
    Souhlasím s tebou. Vlastně jsme napsali to samé :). Ale ještě k významu slova dominance. Jsme lidé a k dorozumívání používáme řeč a jazyk. Pro každý jazyk existuje výkladový slovník, který jasně definuje význam slov používaných daným jazykem. Nekontroloval jsem to teď, ale dříve bylo slovo dominantní definováno jako osoba, kterou vzrušuje ovládání jiných. Ale člověk nemusí mít jen jednu odchylku. Takže je-li někdo dominantní, kromě toho, že ho vzrušuje ovládání jiné osoby, o něm nic nevíme. A mám-li nad někým moc, řídím mu život, musím za to nést zodpovědnost. Je všeobecným pravidlem, že k moci a síle by člověk měl přistupovat s pokorou stejně tak jako k vědění. Takže se vesměs nelišíme, jen já odděluji lexikografickou část a jakýsi kodex, pravidla slušného chování.
  • 18. marca 2008 10:41:03 CET
    naprosto pregnantne receno! Bohuzel s nastupem techto "dam", ktere si jen svoji "dominanci" leci spousty komplexu, se zacalo na D/S nabalovat spousta balastu a nebojim se rici spiny, ktere tam bohuzel nepatri, ale lini (nepremyslivi) a nezodpovedni subici to berou tak, ze to k tomu proste nezbytne patri. Pritom ZODPOVEDNOST v D/S maji mit obe strany, i ta sub, a to prinejmensim! zodpovednost za to, komu se sverim na "hratky" nebo komu venuji sebe samu/samotneho v ramci plnohodnotneho vztahu...
  • 18. marca 2008 8:44:05 CET
    V nejrůznějších diskuzích se přetřásalo a někdy i přetřásá téma - co je to dominance. Tahle otázka ale nemá obecně platnou odpověď. Každý to vnímá trochu jinak. Na čem se ale většina diskutujících (a zas mluvím o lidech, kteří mají s BDSM osobní, reálné a dlouhodobější zkušenosti) shodnout dokázala, je to co dominance NENÍ! Není to hrubost, vulgarita, arogance, opovržlivé chování... Všechny tyto negativní projevy MOHOU být součástí konkrétní hrátky. Déčko si může se svým subíkem vystřihnout scénku, která obsahuje hru na výše uvedené chování a může to být pro oba vzrušující. Ale nemusí. V hrátce, se může dom. stylizovat do role neomezené vládkyně, bohyně, otrokářky, policistky, nadřazené osoby a sub se může stylizovat do role sluhy, otroka,zajatce, podřadné bytosti a klidně i toho hadru na zem. Může se to oběma líbit. A nebo nemusí.
    V jejich běžném, každodenním vztahu se tak ale nechovají. Nechovají se tak proto, že si uvědomují rozdíl mezi hrou a realitou. Uvědomují si, že i když je BDSM jejich osobním stylem vztahu, jsou si především partnery, přáteli... A jejich BDSM pravidla jsou dohodnutá, oba s nimi souhlasí a oba je těší..
    Pokud si někdo neuvědomuje, že dominance není dominancí do té doby, dokud ji partner neuzná, nepřijme a neakceptuje, má problém... Pokud si někdo neuvědomuje, že "životní styl BDSM" se omezuje pouze na jeho partnerský vztah, má těžký problém:)
    Proto nejsem ochotna přiznat označení domina někomu, kdo se domnívá, že dominance se projevuje hrubým chováním, urážením, a opovržením. Nevěřím tomu, že se jedná o dominantní ženy. Jsem naprosto přesvědčena, že se jedná o ženy, které nemají sebememenší ponětí o tom, co vlastně BDSM a D/s zvlášť obnáší. Myslím si, že se jedná o ženy omezené, egoistické a hloupé. O ženy, které mají potřebu zvyšovat si sebevědomí tím, že se chovají společensky neúnosným způsobem k někomu, koho vnímají jako osobu, která se neumí a nechce bránit, k submisivnímu muži. Věřím tomu, že se může jednat i o ženy, které si tímto způsobem zkouší kompenzovat to, že muži v jejich okolí (zaměstnání, rodina) na ně pohlíží jako na méněcenné, prostě stylem "jen ženská". Zdravě sebevědomá žena, která sama sebe vnímá pozitivně a pozitivně ji vnímají i její blízcí, nemá zapotřebí se takto chovat. Ale nespokojená osoba, která nemá dost odvahy či schopností svůj život řešit, velmi snadno podlehne obrazu různých talk show a článků v bulváru, kde vystupuje žena, které slouží podrobený muž a mnohdy jí za možnost, že jí vůbec sloužit smí a odměňován je jen nadávkami a ranami, platí.. Neuvědomuje si, že to, co je veřejnosti předkládáno jako reálný život, je ve skutečnosti hra, odehrávající se buď mezi pertnery, nebo (častěji) mezi profesionální dominou a jejím klientem - v obou případech však dobrovolně a po dohodě. Domnívá se pak, že našla svůj osud...našla ubožáky ještě větší, než je ona sama. Vždyť stačí tak málo - trocha hrubosti, vulgarity a pár udělených ran.. Svou odvahu může podpořit lakovým oblečkem a hlavně - tomu šmejdovi, který v dané chvíli zastupuje všechny muže, kteří se k ní nechovali podle jejích představ, se to ještě líbí! Tak mu to tedy spočítá - za všechny...
    Takže tohle dominance fakt není... je to šaškárna, která ve mě vzbuzuje odpor a opovržení... A také vztek na ty subíky, kteří znovu a znovu uvěří dominanci každé, která se dominantní prohlásí...

Moje vlastní, osobní definice dominance by zněla asi takto:
    "Dominance je ochota přimout moc a za svá rozhodnutí nést odpovědnost."
    Proto apeluji (děsné slovo) na všechny submisivní muže - nehledejte dominanci tam, kde není... i když byste ji tam viděli rádi...
  • 17. marca 2008 21:55:13 CET
    Děkuju :) Neříkám, že každý dominant je správný. Jen ti špatní se tak nezviditelňují jako jejich protějšky opačného pohlaví. Mám zkušenosti nejen se subinkami, ale také s otrokyněmi a masochistkami. Tam už to vykořisťování je na místě, pokud je to to, po čem dotyčná touží. Ale nesmí se tomu říkat dominance. Špatné užívání názvosloví je zhoubou bdsm.
  • 17. marca 2008 21:46:18 CET
    To je hodně rozumný životní postoj. Lze s Tebou plně souhlasit. Ne všichni muži, kteří se považují za dominanty však uvažují takto. Některé subinky, které prošly naší domácností měly i jiné, velmi zlé zážitky.
  • 17. marca 2008 21:38:47 CET
    Myslím si, že většina "dominantních" slečen vůbec neví, co to znamená být dominantní, a pletou si dojmy s pojmy. Být dominantní není o užívání si, vykořisťování submisivních protějšků. Většina dominantních mužů si to uvědomuje. Z části se na tom podílí také relativní nedostatek subinek, kdy se bojíme jejich ztráty. Hlavně jde ale o samotnou podstata dominance. Dominanta vzrušuje ovládání submisiva, to že se o něj stará k tomu patří. Neříkám, že hra na ledovou královnu není vzrušující, ale jedna věc je zahrát si s partnerem na mrchu a myslet si, že tak je to správně. Ovládat nutně neznamená ponižovat. Nechápu lidi, kteří se diví, že pomohu subince s nákupem. Nebo že jí namasíruji, třeba i chodidla. Že neodolám a ponořím hlavu do klína svázané slečny. A další věcí je, co se slečnám líbí. Většinou chtějí dominantní partnery, kteří budou gentlemany, ochrání je a zabezpečí. Když to vemu kolem a kolem, představa submisivní a dominantní dívky o ideálním partnerovi není zas tak odlišná. A to je ten háček. Od kdy se submisivní stará o dominantního? Rozhodně neházím všechny dominantní ženy a slečny do jednoho pytle, ale zajisté jste si těchto popisovaných také všimli.

Je to můj názor a omlouvám se za styl, napsal jsem to rovnou sem a není tu zrovna moc prostoru pro kompozici :)
  • 17. marca 2008 21:01:22 CET
    Já si myslím, že vztah dvou dominantních lidí je naprosto dobře realizovatelný. Podle míry tolerance si buď vystačíte sami nebo potřebujete někoho dalšího. Já jsem na tom podobně jako Althoas, jsem velmi dominantní, ale někdy na to nemám sílu a rád se nechám ovládnout ;-) Měl jsem několik let dominantní partnerku a klapalo nám to skvěle. Za tu dobu jsme vystřídali mnoho subinek i switch kamarádek.
  • 17. februára 2008 16:14:33 CET
    Souhlasím s Nenufer, že v každodenním vztahu je rozdíl od roviny intimní...

Alespoň já to tak znám, v naší domácnosti už pár subinek bylo (ne všechny byly potvory, kterých jsme se zbavili rádi) a mimo intimní rovinu jsme k nim přistupovali hodně rovnoceně (samozřejmě ne úplně) a naprosto běžně nás trápilo, když s nimi byl nějaký problém, starali jsme se o ně když byly nemocné, zařizovali a kupovali jim brýle u stejného optika, kterého používáme my, starali se o to aby byly hezky a vkusně oblečené etc... a měli jsme radost když se z něčeho radovaly...

Nemohu posoudit jaké by bylo zacházení se subíkem, to není šálek našeho čaje, ale mohu říci, že jsem nezpozoroval, že, by se Rika chovala v každodenním životě vůči subinkám chladněji a tvrději než třeba já a já se tak nechovám...

Samozřejmě požadavek poslušnosti a přesného vykonávání pokynů u nás platí vždy, ale takto postupujeme i vůči běžnému personálu jehož práci řídíme...
  • 17. februára 2008 11:45:56 CET
    Ovšem díky těmto povídkám a různým "pravidlům" kolujícím po netu si spousta domin myslí, že nemůžou mít skutečný vztah se svým subíkem. Mně samotnému v průběho posledních cca 2 let hned tři dominantní ženy, s nimiž mám jinak vcelku dobré vztahy, řekly, že by nemohly mít partnerský vztah se subíkem, že by to bylo pod jejich důstojnost.
    • 2 posts
    17. februára 2008 11:25:55 CET
    Ja by som povedala ze vdaka roznym poviedkam su dom.zeny presvedcene ze maju byt ladove kralovny ale myslim ze to sa dodrziava len pri hratkach. Pri vztahu zo ziadnej dom.zeny ladova kralovna asi nebude :-)
  • 17. februára 2008 10:26:22 CET
    Zajímalo by mně, jaké rozdíly vidíte mezi vztahy s dominantní ženou a dominantním mužem. Vypozoroval jsem, že zatímco dominantní muž se chová zpravidle ke své subince jako gentleman a ochránce, dominantní žena se nezřídka chová k subíkovi jako ledová královna s odstupem a přezíravostí. Zajímalo by mně, zda jste si toho také všimli a kde by mohly být příčiny tohoto jevu.
    • 2 posts
    16. februára 2008 22:29:30 CET
    Nevidím v tom problém, osobně (z vlastní zkušenosti) mohu říci, že dva silně dominantní lidé (ve veřejném jednání - chování) a oba spíše dominantní i pokud jde o intimní život spolu dokáží bez problémů žít...

Je to hodně o toleranci, je to i o schopnosti ustoupit a neprosazovat se, když jeden z partnerů vycítí, že ten druhý se potřebuje v tu chvíli prosadit silněji a jindy je to zase naopak...

Já se sice sám považuji za "switch", ale prvky submisivity jsou u mne skutečně velmi okrajové, takže někdy si nejsem jistý, zda ta sebeklasifikace není zavádějící...

Ale podobně jak to již zmiňoval ciernydrak bych pro klid v takové domácnosti (vztahu) doporučoval přibrat občas na "hraní" někoho dalšího, kdo bude jednoznačně submisivní, i když s některými submisivními jedinci je více práce než zábavy...