Forums » Nekategorizováno

MYSTIKA a BDSM

• 12. decembra 2007 12:53:45 CET
    No ale to nebyla výhrada k mému textu, páč já netvrdil, že zvyklé jsou, a nepsal jsem nic o tom, co vede ty, které o líbání ruky nestojí, k jejich nechuti. Nicméně zvyklých znám také několik.
  • 12. decembra 2007 9:56:25 CET
    Se vším řešeným v zásadě souhlasím, s jednou výhradou. Dámy nejsou na líbání ruky zvyklé, v současné době se nejedná o příliš preferovaný způsob vyjádření úcty, proto se domnívám, že to, že ruku k políbení nepodají, nevyplývá ani tak z jejich odporu vůči tomuto gestu, jako spíš ze zmíněného nrzvyku.
  • 12. decembra 2007 9:04:20 CET
  • 12. decembra 2007 7:58:50 CET
    :-)))

"Důležité je, že nejde o žádný mlaskavý líbanec, ale spíše o letmý dotek retů ručky hřbetu, tudíž zde uvedené úvahy o případném oslintávání shledávám irelevantními. "

Tobě jistě nic podobného nehrozí, jinak bys tyto úvahy shledal velmi relevantními:))
  • 12. decembra 2007 5:13:41 CET
    Když se setkám s dámou, tak sleduju. Nehrabu po její ruce, ale čekám, co udělá sama (ona podle zažitých konvencí by měla stejně jakákoli podobná aktivita vycházet z její strany, nesetká-li se s osobou společensky vyšší hmotnosti, což nám nehrozí, že). Když vidím pohyb její ruky, sleduju, jestli jde vzhůru palcem, pak následuje potřásačka (neberte to doslova), nebo hřbetem ruky, pak následuje rukolíb. Pozor. Jde-li ruka obloukem a dlaní vpřed, pak půjde patrně o facku a v takovém případě doporučuji o líbání ruky prozatím neuvažovat.
    Kdo chodil do tanečních, ví, že se líbání ruky nedělá tak, že se ruka chňapne do pracek a je vlečena vzhůru, což je mimochodem poměrně účinná technika, ale ke zcela jiným účelům, než o jaké nám jde. Ruka dámy se spíše jemně podepře než uchopí a teď pozor, skloní se hlava k ruce tak, aby se setkaly v rozumné výšce, která se dá poměrně vtipně určit nepřímo úměrně (y=-a*x+b) tomu, jak velikou úctu k dámě chováme. Důležité je, že nejde o žádný mlaskavý líbanec, ale spíše o letmý dotek retů ručky hřbetu, tudíž zde uvedené úvahy o případném oslintávání shledávám irelevantními.
    Takže shrnuto: Dámě, která nestojí o líbání ruky, nebude ruka líbána a jestliže ano, pak jen vygumovaným nevychovancem.
  • 11. decembra 2007 20:08:28 CET
    Prostě je to hodně ženám nepříjemné... A navíc právě muži, kteří se nejvíce dožadují možnosti políbit ženě ruku, vůbec nechtějí tímto ženě vyjádřit úctu, ale jde jim hlavně o ten akt oslintání, protože to dělá dobře jim. Termínem "oslintání" míním jak fyzický kontakt důvěrného charakteru, tak i potřísnění slinami, které sice nemusí být záměrné, ale často se mu nelze vyhnout pro neobratnost slintala.
  • 11. decembra 2007 16:25:22 CET
    A musí se při líbání ruky vždy jen slintat?
    • 2 posts
    11. decembra 2007 15:53:41 CET
    povedala by som ze hlavne pri bozkavani ruky je ze malokto este vobec vie ze sa to len naznacovalo. Takze aby mi niekto oslintaval ruku ako prejav nejakej ucty tak to mi moc uctive nepripada :-)
  • 11. decembra 2007 14:12:50 CET
    Nedělám to, toto je zkušenost z mých teenagerských let. Samozřejmě když jí to není příjemné, nedá se to lámat.
  • 11. decembra 2007 13:56:07 CET
    A proč jí tedy tu ruku líbáš, když jí to není příjemné?
  • 11. decembra 2007 13:46:24 CET
    Souhlasím s vámi, dámy. Mně tam ale zaujala jiná věc - názor té dívky, že když by jí muž políbil ruku, tak by ho to v jejích ořích degradovalo a v podobném duchu se nesly i některé další reakce. Sám jsem se s podobným názorem setkal, jedna dívka mi říkala, že když jí líbám ruku, připadá jí to, jako bych byl její sluha a ona moje panička, ale nebylo v tom ocenění.
  • 11. decembra 2007 13:06:40 CET
    pobozkanie ruky, resp. náznak pobozkania

je pekný zvyk. môj starý otec si tento zvyk zachováva doteraz.

to Liina
    aj ja si vyberám, kto mi pobozká ruku a kto nie. ono...to závisí aj od spôsobu, akým to dotyčný vykonáva. či sa jedná o prejavenie úcty, alebo len snaha o bližší kontakt. moji otroci zvačša vedia, ako sa smú priblížiť.
  • 11. decembra 2007 12:26:26 CET
    Zajímavá otázka:)
    Ač bylo políbení ruky v určitém historickém období běžným projevem úcty, nebo snad i jen pouhé slušnosti, dnes už není a naopak může být a často také je vnímáno jako projev důvěrnosti a intimity. Pokud je nevyžádané, je vnímáno jako narušení soukromí, nabourání se do osobního prostoru. Já sama to tak třeba cítím. Sama si vybírám, komu dovolím políbit mi ruku a kdyby se mi po ní sápal někdo bez ohledu na moje pocity, tak by s tou rukou taky mohl dostat velmi snadno pár facek.. On si totiž také leckterý muž myslí, že pokud si žena nechá políbit ruku, bude i přístupnější i dalším důvěrnostem. A mimochodem - i v minulosti se ruce líbaly jen ženám v určitém postavení a nemohl si to dovolit každý, ale zase jen muž ve společenském řebříčku postavený podobně a ten, komu to dovolila sama žena. Navíc ženy nosily většinou rukavičky a nešlo tedy o přímý kontakt, nebo políbení ruky nebylo skutečné, ale šlo jen o náznak..
  • 11. decembra 2007 10:52:50 CET
    Možná, že tady to bude poněkud OT, ale nevím, kam bych to dal jinam. Pro nás bdsm pozitivní je zcela samozejmé, že líbáme ruku svým Paním, nebo i jiným dominantním ženám. Našel jsem diskusi, kde jsou prezentovány zajímavé názory lidí stojících mimo bdsm na toto gesto. Diskuse je zde: http://forum.qark.net/o-zenskych/podat-ruku-pri-predstavovani-se-t754.0.html;all=

Zajímal by mě váš názor.
  • 11. decembra 2007 9:26:30 CET
    Nikomu samozřejmě nebráním v tom, aby rozvíjel svůj vlastní směr, stejně jako já se zabývám spojením mystiky a femdom.
  • 11. decembra 2007 9:14:04 CET
    Ale neboli uctievane iba Bohyne, aj Bohovia predsa..Nezuzoval by som mysticku rovinu BDSM iba na Femdom....ako potom pridu k tomu submisivne zeny, ktore hladaju nejake hlbsie sebapoznanie pomocou uskutocnovania BDSM?
  • 10. decembra 2007 18:48:08 CET
    No ale je to také BDSM...:) A jistě v tom ledasjakou mystiku vyznavači maledom mohou vidět.. Pro mne je to potvrzení toho, že v BDSM nachází každý to své...:) a je to dobře..
  • 10. decembra 2007 13:55:21 CET
    Na maledom mi mystického nepřijde zhola nic.
  • 10. decembra 2007 13:47:56 CET
    Maledom si s mystikou nespojuješ?? Tedy BDSM obecně?? Jen femdom??
  • 10. decembra 2007 13:28:43 CET
    A právě jsem s potěšením zjistil, že už mám více, než 260 000 návštěv od roku 1998 :-)
  • 10. decembra 2007 13:26:51 CET
    Já jsem vždy cítil duchovní spojení mezi mystikou, magií a BDSM, projevující se například v pohanských kultech v uctívání Bohyně apod. Moje úplně první stránky byly dokonce laděné v tomto duchu, můžete se podívat: http://www.mujweb.cz/www/asdareel
    Po příchodu na net jsem s potěšením zaregistroval, že nejsem sám, kdo to takto chápe a zjistil jsem, že existuje celá řada stránek spojujících tématiku femdom a mystiky. Například stránka http://www.darkside-goddess.org a rovněž jsem s potěšením zjistil, že dominantní ženy mají o duchovní věci a esoteriku podstatně větší zájem, než vanilky.
  • 10. decembra 2007 12:17:32 CET
    mystika je fajn. aj z jednej aj z druhej stranky.
  • 9. decembra 2007 23:23:43 CET
    Myslím,že je to veľmi zaujímavé,rôzne uhly pohľadu,všetky majú niečo do seba.Ďakujem,píšte ďalej......
  • 9. decembra 2007 21:33:05 CET
    Tohle je velmi zajímavá otázka. Někdo spojuje mystiku a BDSM , protože to tak prostě cítí, někdo si toto spojení dokáže i nějakým způsobem zdůvodnit a vyargumetovat a někomu zase veškeré argumenty přijdou směšné a spojení BDSM s mystikou mu ježí vlasy na hlavě a ty, které tam tu mystiku vidí má za fanatiky, nebo sektáře:)
    Já osobně si myslím, že v BDSM si každý může najít cokoliv. Cokoliv, co tam hledá a najít chce, to tam také najde. BDSM je hrozně široký pojem, je různorodé jako život sám a vejde se do něj tolik věcí - pro každého něco. BDSM pozitivním stačí jediné - hledat. Nepatřím k zastáncům spojení mystiky a BDSM a nebádám po tom, kam nás má BDSM dovést. Já to totiž vím:) Tedy vím, kam má BDSM dovést mě - k naplnění partnerského života. Ostatní ať vede tam, kam chtějí oni:)
    Ale přece jenom v téhle souvislosti přidám jednu zajímavou myšlenku. Jejím autorem nejsem já, ale člověk, který se z internetové komunity stáhl již před několika lety a proto ho nebudu jmenovat - třeba by si to nepřál.. Možná si někdo vzpomene, ale tyto pamětníky žádám - nechte si svou informovanost pro sebe. tento člověk nasal velmi zajímavou úvahu, kde srovnával D/s a uctívání boha. Hovořil o potřebě vzhlížení, potřebě vyšší autority, soudce, o potřebě někomu patřit, o potřebě odevzdání.. O tom, že někdo všechny tyto potřeby má a někdo ne.. A také o tom, že někdo k tomu potřebuje "vyšší", nebo nadpřirozenou bytost, které připisuje všechny dobré i špatné vlastnosti, které by (podle něj) taková bytost měla mít, ale někdo tyto vlastnosti dokáže najít a vidět v člověku ze stejného masa a kostí, jako je sám a svou potřebu odevzdání dokáže realizovat vůči blízké osobě ..
    Tak si to přeberte jak kdo chcete - mysticky, materialisticky.... jak komu libo:)
  • 8. decembra 2007 21:02:50 CET
    vdaka za vsetky prispevky zatial, dufam, ze tato tema v tomto fore sa tu bude aj nadalej tak rychlo zveladovat a prehlbovat, len do toho :-))