29. augusta 2011 19:59:31 CEST
Nuž, ja osobne si myslím, že to ten nový systém fóra je a aj zostane v nedohľadne...
Veď kto to kedy videl, zveriť taký projekt do rúk 1 človeka, a navyše nechať to na jeho voľný čas?! Čo to on ide robiť od piky?! Vynaliezať koleso?!
Veď už len celý ten prístup je absurdný!!
Zveriť to jedinému programátorovi a ponechať to na jeho voľný čas, je asi skoro ako pochovať to...
Podľa mňa by by bolo dobré vybrať si už niečo hotové, existujúce, čo najviac spĺňa požiadavky, od toho sa treba odraziť a upraviť na tom to, čo by tam mohlo chýbať. Ja viem, že pokiaľ by to tam nebolo, tak iba vniknutie do podstaty toho systému by bolo dosť náročné, ale stále by to bolo jednoduchšie, než sa snažiť robiť to celé od začiatku.
Počítače predsa nevynašli včera, ale už ich tu máme zopár desiatok rokov, tak za ten čas sa vytvorilo aj úžasné množstvo slobodných vecí, a ak by aj presne nezodpovedali požiadavkám, tak by bolo oveľa ľahšie si ich upraviť, a ak by to mali byť dobré, zmysluplné zmeny, prípadne ak by z toho malo vzísť aj niečo užitočné, čo by mohli využívať aj mnohí iní, tak isto by sa do toho aj mnohí iní zapojili.
Takže, podľa tých podmienok (kritérií) si treba vybrať už existujúci slobodný projekt/softvér, potom si ho „odvetviť“ a umiestniť ho na nejaké verejné miesto, kde na ňom budú môcť naraz pracovať viacerí. Viďte napr. http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_open_source_software_hosting_facilities
Najmä vďaka hnutiu, za ktorým stojí predovšetkým súdruh Richard Matthew Stallman tu máme kopu užitočných vecí, ale z akademicko-hackerskej kultúry tu máme dokonca väčšinu z najužitočnejšieho sofvéru (dovolil by som si tvrdiť).
Aj keď kapitalisti budú odvekí nepriatelia a budú sa snažiť našu slobodu narušiť a všemožne ju obmedziť...!