Forums » Nekategorizováno

Doktor a BDSM

• 13 posts
    21. augusta 2014 23:21:35 CEST
    http://zpravy.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A110619_190522_krimi_abr
    • 13 posts
    21. augusta 2014 23:13:08 CEST
    v česku dostali podmienku.
  • 21. augusta 2014 22:33:27 CEST
    ono záleží prípad od prípadu, záleží ako dominant svoju subinku - subíka zmasakruje, rozdiel je ked bude mať niekto rozsekaný zadok, a iné ak bude mať modriny po celom tele......., inac v prípade týrania väčšinou obete týrania svoje zranenia, modriny skrývajú a nejdú k doktorovi ked sú viditelné......
    a ak by aj doktor nahlásil podozrenie z týrania alebo ublíženia na zdraví bez toho aby obeť týrania niečo potvrdila, resp. povedala, tak polícia nezačne ani len trestné stíhanie.....

ináč myslíte si, že doktor by sa dotyčného nespýtal odkial má tie zranenia??? a že by bez závažného dôvodu hlásil každú sprostosť na polícii, aby mal z toho opletačky, aby bol políciou vypočúvaný ?????

takýto postup lekárov by som videl hlavne v prípade podozrivých zranení detí, ktoré sa sami brániť voči násliu nevedia.....

• 21. augusta 2014 22:05:29 CEST
    Ved presne o to ide. Na to, aby vznikol problem, vobec netreba naplnit skutkovu podstatu trestneho cinu ublizenia na zdravi
  • 21. augusta 2014 22:04:45 CEST
    Ved presne o to ide. Na to, aby vznikol problem, vobec netreba naplnit skutkovu podstatu trestneho cinu ublizenia na zdravi
  • 21. augusta 2014 21:04:42 CEST
    Dolores môj príspevok bol hlavne o ublížení na zdraví, § 155-156 Trstného zákona, ináč § 208 Tretného záíkona týranie blízkej osoby a zverenej osoby vyžaduje spôsobenie fyzikého alebo psychického utrpenia, a musí sa toto konanie vyznačovať určitou trvalosťou a intenzitou.neviem si predstaviť, že by subinka - subík museli chodiť neustále k doktorovi a ten by opakovane videl stopy po násilí......, v týcjto prípadoch by skôr išlo o ublíženie na zdraví, ťažko by sa policajtom dokazovalo, že niekto niekoho týra, ak by poškodený odoprel proti tyranovi vypovedať na polícii.
    královna, zo strany dominanta ide vždy o úmysle spôsobiť bolesť (ked to subíka vzrušuje) aj ked s motívom spôsobiť vzrušenie, pretože vie a chce aby to bolelo.....
  • 21. augusta 2014 14:30:13 CEST
    Tu musim nesuhlasit. K naplneniu podstaty trestneho cinu tyrania blizkej alebo zverenej osoby -
    Predpis č. 300/2005 Z. z. Paragraf 208
    Kto týra blízku osobu alebo osobu, ktorá je v jeho starostlivosti alebo výchove, spôsobujúc jej fyzické utrpenie alebo psychické utrpenie:

- bitím, kopaním, údermi, spôsobením rán a popálenín rôzneho druhu, ponižovaním, pohŕdavým zaobchádzaním, neustálym sledovaním, vyhrážaním, vyvolávaním strachu alebo stresu, násilnou izoláciou, citovým vydieraním alebo iným správaním, ktoré ohrozuje jej fyzické alebo psychické zdravie alebo obmedzuje jej bezpečnosť,

- bezdôvodným odopieraním stravy, oddychu alebo spánku alebo odopieraním nevyhnutnej osobnej starostlivosti, ošatenia, hygieny, zdravotnej starostlivosti, bývania, výchovy alebo vzdelávania,

- nútením k žobrote alebo k opakovanému vykonávaniu činnosti vyžadujúcej jej neúmernú fyzickú záťaž alebo psychickú záťaž vzhľadom na jej vek alebo zdravotný stav alebo spôsobilej poškodiť jej zdravie,

- vystavovaním vplyvu látok spôsobilých poškodiť jej zdravie, alebo

- neodôvodneným obmedzovaním v prístupe k majetku, ktorý má právo užívať,

potrestá sa odňatím slobody na tri roky až osem rokov.
  • 21. augusta 2014 14:28:09 CEST
    aha...tak potom ma napada opriet sa do vety" kto umyselne inemu ublizi na zdravi"...lebo umysel dominanta nie je ublizit na zdravi, ale sposobit rozkos...a to sa dosahuje napr, bitim... co vravis na tento vyklad? Neviem aka je prax org.cinnych v terst.konani...

Ma uz niekto realne skusenosti s trestnym oznamenim v ds veci?
  • 21. augusta 2014 13:32:11 CEST
    v prípade slovenského trestného práva je možný súhlas poškodeného s určitým konaním, ktoré napĺňa znaky určitých trestných činov, pričom súhlas musí byť daný vopred pričom ale trestné činy voči životu a zdraviu tam nie sú( ani týranie blízkej a zverenej osoby).... takže bite a týrajte sa s rozumom aby liečenie či PNka nebola viac ako 7 dní
    • 13 posts
    21. augusta 2014 12:51:30 CEST
    Súhlasím len čiastočne. Áno, nemal by som spôsobiť niekomu újmu na zdraví, aj keď je to jeho želanie (extrém je eutanázia). Na druhej strane, ak sa D/S dohodnú na D/s vzťahu a napíšu to zmluvne, po prípadnom rozchode a žALOBE NA D-čKO žE MA DRžAL "V OTROCTVE" Má TO D-čKO O DOSť LEPšIU POZíCIU AKO BEZ ZMLUVY. AJ KEĎ SA Dá NAMIETAť žE SI SúHLAS VYNúTIL. A predmanželská zmluva v našom právnom systéme možno ani netreba. Majetok s ktorým vstupujem do manželstva sa nestáva súčasťou bezpodielového vlastníctvy. Len ten čo nadobudneme spolu. a aj tomu sa dá vyhnúť včasným zrušením bezpodielového vlastníctva.
  • 21. augusta 2014 12:21:13 CEST
    Bohuzial na slovensku taketo nieco je nemozne. Na slovensku sa neda urobit ani legalna, pravne vymozitelna predmanzelska zmluva, nieto este suhlas poskodeneho... Ziaden vysetrovatel a ani sud by takyto suhlas neakceptoval
  • 21. augusta 2014 12:19:19 CEST
    Ziadna stopa na tele ktora tam nepatri by nemala ostat nepovsimnuta,ide o to ci sa doktor rovno opyta ci ste zastanca BDSM alebo zareaguje na vas nepricetny pohlad a zacne sa naozaj zaujimat ako k stopam prislo....a to by malo byt v cechach na sk ci kdekolvek rovnake..
  • 21. augusta 2014 12:05:47 CEST
    Musim pozriet do Trestneho zakona, nepracujem s nim bezne...ale mozno by nebolo zle uzatvarat na zaciatku BdsM vztahu zmluvu/resp. ziskat suhlas poskodeneho, co je submisiv... to nemam z vlastnej hlavy, ale prave som tiez taku celkom slusnu pravnu analyu citala raz na fetlife.com...vraj sa to moze o.i. dobr ehodit pri pripadnom rozchode, aby dom nebol vydieratelny

Pozriem zakon a budem mudrejsia.

To by mohlo teda byt aj podkladom pre lekara, ked dostane ftc. takehoto vyhlasenia s overenym podpisom.
  • 21. augusta 2014 9:14:12 CEST
    Tak toto ze aka analyza:) Sanka dole sefe si si nastudoval?
  • 21. augusta 2014 2:46:58 CEST
    nezabudajte že doktori nie sú vrecom buchnutý, a vo väčšine prípadov, vedia rozoznať kedy je žena v skutočnosti týraná. a to nielen podla stôp na tele, ale hlavne aj podľa jej správania a vyjadrovania.

a ak by niekto aj narazil na privelmi akčného doktora,ktorý by chcel týranie hlásiť, na polícii sa dotyčná "obeť" odmietne vypovedať a policajti maju čiarku v štatistike, ak vôbec dôjde k nejakému výsluchu.....

čo sa týka syndrómu týranej osoby, tak v mnohých prípadoch skutočne týraná osoba mení svoje prvotné výpovede na polícii a snaží sa aby sa tyran vrátil domov, pretože zrazu zistí že jej chýba a chýbajú jej hlavne jeho peniaze, prípadne osobná pomoc.....
    Ps pre syndróm týranej osoby je charakteristická naučená bezmocnosť, sebavražedné sklony, obeť nie je reálne schopná sa brániť útokom agresora, a za správanie agresora sa viní sama ( obeť si myslí že je dôvodom prečo sa tyran voči nej agresívne správa)

• 13 posts
    20. augusta 2014 23:08:26 CEST
    Ja som naposledy bola u lekara ked som pytala peciatku na prihlasku na vodicak...
    Neviem sa k teme vyjadrit. A mysim ze ked pride dobity sub k lekarovi, tak sa mu skor popod nos bude posmievat, urcite nebude volat policiu
    • 13 posts
    20. augusta 2014 22:21:27 CEST
    väčšinou sa vo veľkom meste ako Ba, Brno, Praha nájde pár doktorov ktorí sú minimálne BDSM friendli. A u nich sa potom grupujú BDSM+
  • 20. augusta 2014 22:17:03 CEST
    Ako to funguje tam?
    • 5 posts
    20. augusta 2014 22:06:03 CEST
    .kolko ich takych je?? ....a poviem to ešte trochu inak ...ako vysvetlíš doktorovi jazvy po noži? ,-)

nehovorim o modrinkach a par sramikoch ..
  • 20. augusta 2014 22:04:34 CEST
    ak je doktor normalny, tak chape, ze BDSM nie je o nedobrovolnom tyrani osoby, domacom nasili a o uchylnostiach...aspon ten moj to berie sportovo, skor so zaujmom s tym, ze na sebe nechce nic skusat, ale zvedavost mu neda poznat ake to je v sukromi takychto osob. cize...normalny lekar.
    • 5 posts
    20. augusta 2014 22:00:55 CEST
    ako v čom :-) USA je ako sa vravi "Jekyll a Hyde"
  • 20. augusta 2014 21:57:47 CEST
    a to ludia maju pocit ze USA su chory a secko co je nestandardne zaluju.
    A podla mna je USA co sa osobnych slobod daleko pred SVK
    • 5 posts
    20. augusta 2014 21:57:37 CEST
    ..tak to si štastna žena ....inak 5 rokov nazad to bolo v pohode, ale dajakeho ehm napadlo, že "tyrana" žena chyta "stockholmsky syndrom" a preto sa nema brat jej vyjadrenie vážne, takže ked doktorovi povieš, že tie rany od biča si chcela, je ti to prd platné ..
  • 20. augusta 2014 21:56:48 CEST
    Aj som si myslela, ze to tak bude. Ale dobre vediet for sure, vdaka za doplnenie medzier. ;)
    U mna nikto nic nehlasil, len boli blbe sarkasticke komentare a chvilka trapneho ticha. Profesionalita nula nula nic.
    Emeeeriku zrovna nemusim, ale v tomto su mi sympaticki, to im treba nechat. (Na druhu stranu je to hodne lahko zneuzitelne - vid pripady ked obet brani svojho tyrana len aby ju nezabil za to, ze si dovolila o probleme prehovorit.)
  • 20. augusta 2014 21:56:27 CEST
    To ti závidím. Ja som teraz musela ísť k doktorke a teda nebolo mi všetko jedno..