28. novembra 2014 11:13:15 CET
Vela sa o nich pise, vela sa o nich rozprava, ale aky su v skutocnosti? Nuz, kazdy ma tu svoju predstavu ako ma vyzerat spravny dominant. Ako sa ma chovat, ako ma vystupovat, ake vlastnosti ma mat. Co je teda naozaj "Dominant" a aky je rozdiel od dominujuceho jedinca?
O dominantoch sa pise vselico. Jedno je vsak univerzalna pravda. Dobry dominant netrubi na roh aky je on pan, on proste "JE". Charakterizuju ho jeho ciny, jeho vystupovanie a charizma. Nemusi si vydobijat respekt, proste ho ma. Nemusi spomynat svoje skusenosti, slovo o nich pocujete z inych ust. Ale... za tym vsetkym sa schovava podstatne viac nez len co som napisal.
Existuju vlastnosti, ktore by mal dominant mat a tie ho odlisuju od dominantnych osob. Dominujuci clovek si napriklad mysli, ze vsetko je o tom "velit". Byt nadradeny, velitel a nekompromisny tyran a vzdy ma byt co povie a to dokonca za kazdych okolnosti... Dominanti sa ale zameriavaju na inu stranku celeho DS-ka. Za ziadnych okolnosti nestratit kontrolu. Doslova uctievaju svoje sub, vnimaju kazdy ich pohyb a bezpecie. Mozu byt autoritou a mat obrovsku silu slova ale nezneuzivaju ho pre svoje potesenie. Pre Dominanta je sub najvznesenejsim stvorenim.
Su vlastnosti, ktore sa daju nasit na jednych aj na druhych. Co je ale naj rozdielom medzy dominantom a tym druhym je jeho pokora. Ziarlivost, zavist, majetnickost, hnev, urazlivost, jesitnost... Na toto rychlo zabudnite. U Dominanta by ste mali hladat uplne ine vlastnosti. Uprimnost, prehlad, priamost, starostlivost a aj nehu, intelekt, skromnost. A to som zdaleka nepovedal vsetko.
Tak co poviete. Skusime tu nakreslit spravneho dominanta? :D
5. februára 2015 22:31:54 CET
Vidim, ze si nepochopil zamer shadowa, ide o to,ze prisiel na prvu originalnu myslienku odkedy zacal sam chodit na wc.Jeho prevratne originalna myslienka spociva v napisani slova zaujimave bez i !!!
5. februára 2015 22:23:11 CET
Ziadam ta aby si toto vlakno nesvinil tvojimi prispevkami ktore pridavas v neprimerane velkom a tlstom Font-e.
Dakujem
S pozdravom Blanka Nepretrhnuta
5. februára 2015 22:21:21 CET
Hrrr sú miestne slobodné matky, ktoré potrebujú celý šanón údajov. Ja nepytam ani číslo, ani fotku, ani meno. Dá, keď bude chcieť. Stretol som sa odtiaľto s niekoľkymi ženami a nebol problém. Ide o sympatie, nie o vyzvedačstvo.
5. februára 2015 22:10:11 CET
a prezradzat vo fore o com sa bavite v sukromi...to tiez nerob.
5. februára 2015 22:07:37 CET
všetko sa dá len netreba byť hr za každú cenu,
5. februára 2015 22:04:31 CET
Takéto fair play sa so spomínanými bohužiaľ hrať nedá, hoc by som bol za. Tym, že boli zbití a boja sa ľudí chcú za účelom získania sebaistoty o Tebe vedieť čo najviac, a o sebe neprezrádzajú nič.
5. februára 2015 21:52:21 CET
nevnikaj, ale rešpektuj sukromie druhých, a oni ti niečo z neho odhalia
5. februára 2015 21:45:25 CET
Ako môžme sa dohodnúť, že s Vami sa dá komunikovať len na úrovni "Domysli si" ale potom sa vyrovnajte s tym, že nie ste anilen priemer. Podľa mňa keď sa s niekym chceš zabaviť po telefone je fér povedať mu prečo po telefone a nie zoči voči, keď byvate v tom istom bloku. Ja nenutim ani moon, ani teba, ani nikoho, kto ma nechce ani vidieť, aby odkryval svoje sukromie, ale keď už začneš niekomu do sukromia vnikať, je na mieste byť otvoreny. S čím tu má dosť ľudí problém.
5. februára 2015 20:41:35 CET
počuj flaska, ked budeš mať vlastné deti môžeme sa baviť o výchove,
5. februára 2015 20:27:21 CET
..a ta ziadost akoze spocivala v com?...v tvojom karajucom picungu? :D si tie svoje koukoutiny po sebe aspon precitaj, nez ich vypustis do sveta..:)
5. februára 2015 20:25:13 CET
Sme uspesni, postihnuti, krasni a osameli... a ty?
Mentalne narast? To je co za pojem... Ja by som ta nezbila aby si mentalne narastol, to je tvoja uloha sa niekam mentalne posuvat, ja by som ta zmlatila aby si sa bal a zmizol mi z oci... prikladmo...
Mas cudne linie myslenia, nekonzistentne, kazda veta o inom
5. februára 2015 20:21:24 CET
Dobre si svojský ale mal by si vedieť zhruba mieru aj ironie voči druhým,,,
Hlavne nemožnosti niekoho opustiť svoje bydlisko koli stretkám,,,
Viem že su tu baby.samé čo maju decká tak ako ja,takisto jeden dobrý človek čo sem píše je s deckami,,takisto dáma ktorá síce nemá deti ale má iné problémy dosť zdravotne závažné tiež neumožnujuce stále cestovať,,
Takže do buducna si možeš usierať ale zváž určitu hranicu a formu bonmotu aj v tomto smere,dakujem,
5. februára 2015 19:57:03 CET
Máme odlišný názor na výchovu ľudí. Väčšina ľudí vyvoláva u okolia negatívne emócie, na základe nedostatočnej mentálnej úrovne. Ja tvrdím, že prejavom násilia obeť mentálne nenarastie. Bité deti nebývajú chytré. Spomeňte si každý na detstvo. Čo Vás posunulo vpred? Keď Vám vystruhali pišťalku, vyrobili šarkana, dovolili pomáhať v kuchyni? Alebo keď Vás zbili? A teraz sa presuňte do prítomnosti. Ste úspešní, máte zázemie? Alebo ste nezamestnaní a osamelí?
5. februára 2015 19:44:21 CET
Nesuhlasim... nasilie je skvele ked clovek vie, ze moze eliminovat protistranu... idealne raz a navzdy nuz ale to nie je velmi mozne ze ano... tak aspon dat na hubu :)
Argumentujem iba vtedy, ak mi na druhej strane zalezi...inak nema zmysel minat cas... tebe by som rada dala na hubu aby som ta uz nevidela a nepocula :)
5. februára 2015 19:40:00 CET
Uz si sa vyplakal? Idem teraz za hranice, kupim ti keksik?
A ten tvoj prispevok ma co spolocne s bdsm? Pozametaj si najprv pred vlastnym prahom
Dalsia vec ohladom detskeho kutika, kedze osadenstvo dominy su z 95% len intenetovi honici, pismenkari a fantasti, tak cela domina je vlastne len detsky kutik.
5. februára 2015 19:34:14 CET
Násilie je len prejav pocitu strachu zo straty pozície. Kým človek má čo stratiť, argumentuje. Keď už má pocit, že je v kúte a stratený, uchýľa sa k násiliu.