Forums » Nekategorizováno

BDSM a legislatívna úprava na Slovensku

• 16. decembra 2014 19:41:21 CET
    Inkvizíciu by som do toho príliš neplietol, to nemalo moc spoločné s BDSM :) Ani zďaleka, tam boli trošku iné zámery :)
  • 16. decembra 2014 19:36:23 CET
    Ja sa vratim k tej cirkvi este pred tvojim napalmovym utokom. Pred troma rokmi som bol aj so silne katolicky zalozenou subinkou v evanjelickom kostole. Takze mozem ti povedat, ze aj krestania (ci uz katolici alebo protestanti) su BDSM+. Staci z historie spomenut inkvizicu a clovek si tam najde to, co ho vzrusuje (v uplne rychlosti: vypocuvanie, mucenie, obmedzovanie osobnej slobody, sex. zneuzivanie a znasilnovanie, pomocky, spank, ponizovanie, aj verejne...). Takze ty by si v minulosti urcite bol invizitorom. A to nemilosrdnym.
  • 16. decembra 2014 19:25:56 CET
    Presne preto som sa pýtala Dollores,odkiaľ zistila,že to boli policajti...lebo mi to tiež prišlo skôr ako fór...
    BTW.:ak som sa so svojim živ. štýlom zdôverila sexuológovi,psychológovi,alebo známym,nikto s tým nemal problém...Problém s tým majú vždy tí "druhí"...
  • 16. decembra 2014 19:22:45 CET
    Corwin11
    Ved kukaj na zivotnost vztahov medzi vanilkami. Nic ich nespaja,nemaju nic ako spolocnu zalubu. Sex odbavia bez ladu a skladu,ziadna fantazia,ziadne pomocky (ok, tak mozno jeden vibrator) ziadne hry.
    No je toto normalne? Urcite neni.

• 5 posts
    16. decembra 2014 19:05:39 CET
    mno, takže som pohladal.

nová edícía ICD(MKN) má vyjsť asi na budúci rok.

a k tomu je dobré si prečítať tento link: http://www.en-k.net/vyjmuti-sadomasochizmu-ze-seznamu-poruch.html
    • 5 posts
    16. decembra 2014 18:57:43 CET
    možno by to chcelo viacej takýchto výzkumov :-)

http://ona.idnes.cz/bdsm-lepsi-psychicke-zdravi-dpb-/vztahy-sex.aspx?c=A140423_130225_vztahy-sex_haa
    • 5 posts
    16. decembra 2014 18:47:42 CET
    štatisticky 30% populácie sa dá zaradiť k BDSM, percento sa samozrejme v každej krajine trošku mení. kdesi som čítala, že 50% žien inklinuje k sexuálnej submisivite. zdroje teraz z mobilu nedohladam, no sú to podstatne vyššie čísla ako pri 4%nych homosexuáloch
    • 5 posts
    16. decembra 2014 18:47:12 CET
    • 5 posts
    16. decembra 2014 18:45:57 CET
    Odbornící DSM 5 aj dost kritizujú:

http://www.hoschl.cz/files/4732_cz_LINF-Lisabon-2013-zpr.pdf

http://ona.idnes.cz/jsme-vsichni-sileni-nove-dusevni-choroby-v-nichz-se-najde-kazdy-pvh-/vztahy-sex.aspx?c=A100406_110041_psychologie_pet

Inak to je americká národná klasifikácia, v Europe sa drží skorej tohto: http://www.uzis.cz/cz/mkn/index.html

..aj ked nikde nie je písané, že niektoré veci z DSM sa nakoniec neobjaví v MKN
  • 16. decembra 2014 18:42:32 CET
    Podla mna to je cele naopak a vanilky su vadne.
    • 2 posts
    16. decembra 2014 18:39:28 CET
    DSM je US norma a tusim sa meni raz za cas. Neviem ako ostatny svet... Pamatam si ked to bolo niekde na internete tusim 2012 ked sa seci v USA radovali ale moc im to nepomohlo. Stale sa to diagnostikuje rovnako :)
  • 16. decembra 2014 18:37:47 CET
    o tej problematike vedia dosť aj naši sexuológovia, chodia za nimi aj BDSM
    orientovaní pacienti, takže majú informácie z prvej ruky, a tiež chápu rozdiel medzi dobrovolným BDSm a a násilným sadizmom niekde v parku. skorej by to chcelo v odborných kruhoch rozprúdiť debatu......
    ináč američania sú vždy niečo "extra"
  • 16. decembra 2014 18:22:22 CET
    Odborníci o BDSM vedia dosť veľa (ale asi nie tí naši). Podľa DSM 5 je BDSM a fetišizmus už vyňaté z duševných porúch.Už to nie je parafília, ale berie sa to ako "záujem o nezvyčajný sex". Ako diagnoza sa to berie len keď BDSM praktizujete s deťmi,alebo s osobou, ktorá s tým nesúhlasí.
  • 16. decembra 2014 17:55:34 CET
    pravdu povediac ja nijak
    ja tu ani nie som
    ale myslím že psychiatri, poznajú problematiku BDSM možno lepšie než my sami a možno majú aj pochopenie, pre určité odlišnosti ľudskej sexuality.....
    skôr sa to podarí vysvetliť odborníkovi ako politikovi
  • 16. decembra 2014 17:52:32 CET
    Ako teda podla teba by malo dojst k tomuto rozdeleniu? Zvolas vedecku konferenciu? Skus byt konkretny. Ako donutis psychiatrov na slovensku vobec k otvoreniu tejto temy?
  • 16. decembra 2014 17:37:24 CET
    politický tlak nepomôže, pretoež žiadny solídny politik do toho nepôjde...... bola by to pre neho politiscká samovražda....

tiež si teba zadefinovať čo odchylka, a deviácia, neurazte sa, ale sme v tomto smera odchalný od väčšiny spoločnosti.

najväčší problém osobne vidím hlavne v kategorizácii sexuálnych porúch, ktorá je neviem ako stará a vtedy sa všetko hádzalo do jedného vreca,
    ako rozčleniť niečo čo je ešte spoločensky tolerovateľné a čo nie....
    keď budú fetišistov a vyznavačou BDSM spájať s pedofilmi, nekrofilmi či sadistami(nemyslím sadizmus na báze konsenzu) tak je absolútne zbytočné presviedčať spoločnosť o opaku.....
    bolo by potrebné prekvalifikovať a rozdeliť deviácie.......
  • 16. decembra 2014 17:10:34 CET
    Mne vobec nevadi, ci je alebo nie je BDSM deviatne... ako tu niekto napisal, deviant este nie je delikvent. Ak to klasifikuju ako odchylku, nevadi mi to ani ma to neuraza.

Mne len vadi ze ked sa to zverejni tak to cloveku dokaze znicit socialne vztahy... pritom mam pocit ze som slusnejsi clovek ako polka mojho okolia... a ja im do spalne nepozeram

• 2 posts
    16. decembra 2014 16:43:16 CET
    pekne ste sa tu rozohnili. v každom prípade zastávam názor, že bez politického tlaku sa k tejto téme verejná diskusia nezačne
    • 2 posts
    16. decembra 2014 16:40:37 CET
    Zial je to trosicku komplikovane s ludkym pravom. Ta protichodnost ktoru som spomynal je v slobode prejavu. Skus hlasat o BDSM ako dobrej veci niekde v mediach alebo na verejnosti. Bude ti poprete zakladne pravo slobody prejavu z dovodu podozrenia bud na trestny cin (vyber si ktory chces), alebo ta rovno zavru do blazninca :D
    Na slovensku som zatial nevidel officialnu akciu na BDSM ako su napriklad Fetish ples ako v Berline kde aj v miestom rozhlase aj radiu davaju na to reklamu ako keby slo o obycajnu disko. Verejne akcie iba v zahranici :(
  • 16. decembra 2014 16:32:21 CET
    drunken
    ludské práva nie sú v rámci BDSM nikým obmedzované a vôbec sa to nevylučuje, nech si hovorí kto che čo chce. vždy ide o nejakú formu hry, resp. scenár na ktorom sú obaja ( viacerí aktéri dohodnutý....)
    trestným je ublíženie na zdraví, ( doba liečenia viac ako 7 dní)
    podstatné je čo povie tzv. obeť SM praktík, keď ide os seriozny vzťah dom - sub,nikto sa nič nedozvie a policajti nemôžu nič riešiť, ked jeden z tých dvaoch chce robiť problémy tak ich narobí aj bez toho aby sa ich ten druhý dotkol.

Dolores ak ti volali policajti z tajného čísla, kludne im povedz že ked chcú leksiu nech si prídu, ale vypočúvať cez telefóne ťa nesmú, ak niečo chú nech si ťa predvolajú.... čo nikdy neurobia, lebo nemajú žiadny dôvod..... podla všetkéh si robili z teba prdel....

osobne si myslím, že psychiatri a psychológovia chápu relatívne dobre problematiku BDSM, len ostatným sa to ťažko vysvetluje, jedna psychiatrička sa vyjadrila že deviant vžiadnom prípade nie je delikvent ako si väčšina ludí myslí....
    • 2 posts
    16. decembra 2014 16:31:49 CET
    Citat vieme vseci uz som sa opravil.
    • 9 posts
    16. decembra 2014 16:24:08 CET
    Drunkenovi
    Dávam za pravdu je to o vplyve cirkvi,
    Fuj napalm na nich,
    • 9 posts
    16. decembra 2014 16:23:13 CET
    jasné že radi
  • 16. decembra 2014 16:21:09 CET
    Ohľadne tej literatury je to choré,to len teraz robia zo všetkého vedu a zákony v rámci EU dobreže im nevlezu do titi a len šnurky im netrčia, z análu,
    Po 90 tom toku až do 2002 som bežne kupoval tituly o bdsm,či už Sade,alebo aj iní franc,literáti ktorí inak vydávali psycholog,literaturu,Mopasant,Pauwels,Bergier,,zápisky.Márie.Terezie,Katariny.Velkej Borgiovský klan,atd,
  • 16. decembra 2014 16:15:04 CET
    však.ale.to.my.radi.xixi