Forums » Nekategorizováno

Workshop Envy

• 1. apríla 2016 12:31:20 CEST
    Klud chapci, ucte sa komunikovat o tazkych temach...Jasne ze musime tu, ide o BAN. A ja som jedna z prikladov, tak si povedzme, ze preco mam ja BAN. To je transparentne...Preco ho teda mam? Ktore z tych troch kriterii splnam?

A ako sapyta Corwin, povedze cim on, resp ja, narusam a narusila som v minulosti akciu. To je ferova otazka a cakam ferovu odpoved.

• 5 posts
    1. apríla 2016 12:29:03 CEST
    Prave si potvrdil dve veci,
    Že si organizátor a, a je to verejná akcia. Neexistuje "verejná" a verejná.
    A že neznáš zákony. To k tej fyzickej osobe.pretože aj fyzická osoba môže byt organizátor.
    Takže splnil si si oznamovaciu povinnost na mestskom úrade? Napsal si do SOZY, aká hudba bude pri vašom vystúpení? Máš zabezpečeného hygienika, požárníka, zdravotníka?

A keď považuješ upozornenie na nedodržování zákonov za osočovanie, nuž tvoja volba.

Nuž a pretože je mi jasné, že na zozname som ja, tak tu napíš, čím ja môžem ohrozit vaše vystúpenie? Docela by ma to zaujímalo a možno aj viacero ludí tu na domine.
    • 13 posts
    1. apríla 2016 12:28:05 CEST
    a musíte tu?
    • 2 posts
    1. apríla 2016 12:27:39 CEST
    Neopovaz to vytahovat znova.
  • 1. apríla 2016 12:27:06 CEST
    Ja som v ktorej kategorii?

Lebo povedzme si to ako to bolo, my dvaja sme tam boli, mi mozeme o tom hovorit.
    • 2 posts
    1. apríla 2016 12:24:38 CEST
    Ako funguju BAN-y v ENVY

3 pravidla na zaklade ktorych rozhodujeme pri udeleni BAN-u:
    - Zverejnovanie sukromnych sprav a informacii o inej osobe bez jej suhlasu
    - Hrube porusovanie web bontonu a osocovanie druhej osoby
    - Porusenie pravidiel ENVY a pravidiel slusneho spravania na nasich akciach
    • 2 posts
    1. apríla 2016 12:17:17 CEST
    Az teraz som ti prvy krat odpisala takze tvrdit ze podla mojich vyjadreni mas nazor :D alebo robit zomna Marosovu "trubu" tot vyjadrenie ktorym ty skreslujes obraz o sebe.. a toto bolo posledne verejne vyjadrenie podotýkam moje vyjadrenie a moj nazor nie Marosov ktore som sem ohladne tohoto dala.. po tvojich "odpovediach" sa mi neoplati snazit sa ti nieco vysvetlit..
    • 2 posts
    1. apríla 2016 12:16:56 CEST
    Prva akcia v Rustique bola uzavreta spolocnost. To sme prisli po schvaleni celej ENVY s napadom poziadat podnik o prenajimanie preistorov a ja v mene ENVY som ako "fyzicka osoba" uzavrel dohodu. Detail dohody si necham pre seba, myslim , ze bol k spokojnosti oboch stran.
    Akcia 9.4. je "verejna" akcia iba v zmysle hosti, ktory pridu. Nepozname kazdeho BDSM+ cloveka na planete zem... Pri vstupe im bude ozrejmena podstata nasho vystupenia a tym vstupia do "uzavretej spolocnosti" na vlastne riziko. Kedze nieje mozna identifikacia (obcanak, pass), nemozme urcit kto z hosti je BDSM+ a kto nie. Nakolko ale pozname ludi ktory by mohli ohrozit nase vystupenie, je na to majitel podniku upozorneny vo forme pisomneho zoznamu neziaducich osob a je na jeho rozhodnuti tieto osoby vykazat. Vykazanie osob v danom okamihu moze majitel spravit sam, na podnet hosti a ma plne pravo poziadat o tento ukon tretiu stranu (strazna sluzba, policia).

EDIT: Myslim si, ze takto by to malo stacit. Co povies Lubos? A prosim ta, tvoje osocovanie voci akejkolvek osobe na tomto fore je neprijatelne. Ked sa chces bavit o zakonoch a pravidlach, to co prave robis je priestupok.
    • 5 posts
    1. apríla 2016 12:14:32 CEST
    Ako chcete zabezpečiť BAN ak je podnik verejný a nie je uzavretá spoločnosť?
    • 5 posts
    1. apríla 2016 12:12:35 CEST
    Nespoznam, ale podla tvojich vyjadreni aj teraz v SS už mám o tebe svoj názor.

Což si teraz potvrdila aj srovnáváním "posedenie u piva v Zemanovi, versus akčné vystúpenia v iných podnikoch"

Možno by si mala prestat byt hlásnou trúbou drunkena a trošku začat používat svoj vlastný rozum.
    • 2 posts
    1. apríla 2016 12:07:17 CEST
    Ako som povedala ďaľšie vysvetlenie iba cez ss ak máš pocit že sa vyhováram a som lenivá prípadne to nemam preštudované je to tvoj pocit a ja ti ho nejdem brať. Očividne ma poznáš a vieš čo viem a neviem aby si sa o tom verejne vyjadroval taktiež poznáš zákony a ich právne riešenia u majora Zemana či kdekoľvek inde a ja nemienim byť súčasťou podobných nikam nevedúcich komentárov napísaných pre "pobavenie čítajúcich" alebo nič tomu podobné.
    • 5 posts
    1. apríla 2016 11:54:26 CEST
    Keby ste to robili iba v Rustieque, tak by vám možno kontrolný orgán uveril, že nie ste organizátori. Ale inak malá otázka - Došli za Vámi majitelia Rustique s tým, že organizujeme BDSM akcie a chceme, aby ste u nás vystupovali, alebo drunken došiel s tým, že by chcel v podniku pravidelne vystupovat s určitým BDSM programom a či nemajú majitelia záujem?

K tomu Hidenu- no ako si napísala, Hidden je verejný podnik a práve preto ten zákon.

A nebud lenivá si to naštudovat, nebudu sem kopírovat celé znenie zákona, alebo VZN Bratislavy o organizovaní verejných akcií. Možno, potom prestaneš písat také výhovorky, aké si doteraz napísala.

• 2 posts
    1. apríla 2016 11:46:04 CEST
    Leon: Opísanú situáciu riešime s podnikom ako organizátorom, čo viem tak ban je všeobecne plany pre bdsm+ komunitu a vyžaduje sa jeho rešpektovanie skor na základe slušnosti ako s právneho hľadiska.. nechceme spôsobovať problem pre ostatných návštevníkov ani pre podnik ani nepotrebujeme arogantných ľudí, ktorí si z predstavenia urobia miesto na riešenie osobnostných problémov.
    aaa corwin
    Keď ENVY oznamuje na domine svoj program
    oznamuje program nie ako organizátor ale skôr vystupujúci a oznamuje sa to tu týmto spôsobom pretože v rámci komunity problémy ktoré môžu nastať riešime ak to je možné mi hoci oficialne je to pod organizátorom ktorí je v tomto prípade Rustique a nemáme to poriešené spôsobom, ktorí spomínaš plus Hidden nieje uzavretá spolocnosť
    Ps: ak to chcete bližšie riešiť napíšte ss na ploche to do najmenších podrobností rozoberať nebudem ;)
    • 5 posts
    1. apríla 2016 11:32:18 CEST
    A kto je organizátorom?

ENVY zastupuje dajaká agentura, ktorá organizuje akcie? Pokial je mi známo, tak majitelia podniku Vám iba prenajímajú priestor na Vaše vystúpenia za určitých podmienok. Ani ENVY nikde nepíše: "HIdden organizuje akciu, na ktoré sa aj my zúčastníme, ale ENVY organizuje akciu v Podniku Hidden"
    • 5 posts
    1. apríla 2016 11:27:55 CEST
    Zákon č. 96/1991 Zb. paragraf 1.

• 13 posts
    1. apríla 2016 11:17:44 CEST
    ak nie je uzavretá spoločnosť a miestnosť nie je vyhradená len pre vás tak možno nemáte túto možnosť. Ale následne ak by sa dotzčný dopustil priestupku nejakého, až potom by sa to mohlo riešiť. Ale nie som právne podkutý ako Ľubo. Tak netvrdím že musím mať pravdu
    • 2 posts
    1. apríla 2016 11:12:34 CEST
    Opýtam sa do ktorej kategórie podľa teba spadá spank, bondage či trampling?
    "verejných telovýchovných podujatí, športových podujatí a turistických podujatí" čo viem tak nespĺňame kritéria potrebné k oznamovacej činnosti plus mi niesme organizátorom ani prednajímateľom ale vystupujúcimako vystupujuci mame po dohode s podnikom pravo vylucit osoby ktore mozu potencionalne sposobit problemy ohrozit "podujatie"
    • 5 posts
    1. apríla 2016 11:04:49 CEST
    Počítam, že pri vašich akciach tam hraje aj hudba:

SOZA
    • 5 posts
    1. apríla 2016 10:53:27 CEST
    Oznamovaciu povinnosť organizátorovi ukladá zákon Slovenskej národnej rady č. 96/1991 Zb. o usporiadaní verejných kultúrnych podujatí § 3 ods. 3 a zákon č. 479/2008 Z.z. o organizovaní verejných telovýchovných podujatí, športových podujatí a turistických podujatí a o zmene a doplnení niektorých zákonov, § 3, ods. 2.

V prípade porušenia tejto povinnosti má obec, t.j. mestská časť právo udeliť organizátorovi pokutu v súlade s § 7 zákona č. 96/1991 a § 12 a 13 zákona č. 479/2008. Organizátor okrem iného zodpovedá za vytvorenie vhodných podmienok na uskutočnenie podujatia, za zachovanie poriadku počas jeho priebehu, za dodržiavanie príslušných autorsko-právnych, daňových, zdravotných, hygienických, požiarnych, bezpečnostných a iných právnych predpisov. Príslušné tlačivá si organizátor môže stiahnuť z webu mestskej časti
  • 1. apríla 2016 1:36:44 CEST
    Oslovil ma názor Leona, ktorý sa vyjadril slovami "Zjavne nemáš problém s jazykom, ale s prstami". V reale vytváram dojem kladný a preto si dovolujem požiadať ENVY o zvolenie vstupu na akciu 9.4. Za vybavenie žiadosti ďakujem.
    • 13 posts
    29. marca 2016 23:03:53 CEST
    veď ja idem málokedy s väčšinou. Takže OK. Vieš dobre, že ja som ten posledný kto by vás kritizoval že robíte akcie.
    • 2 posts
    29. marca 2016 22:32:30 CEST
    Zas nedetektivkuj preboha. Nemyslel som teraz nijake konkretne mena a ospravedlnujem sa ak to tak vyznelo. Je to myslim poucka z minulosti ked chceli mnohy ENVY proste zrusit a mlady to potiahli proti ich voli a vobec to nedopadlo zle. Rozpisovat to nema zmysel kazdy vieme svoje.
    Co sa tyka ne-bdsm ludi na bdsm akcii, paradoxne ty bdsm najviac ublizili ENVY takze zatial inklinujem mat tam aj vanilky 80:20. Myslim, ze ENVY ma podobny nazor. To ale neznamena, ze tvoj nazor nerespektujem. Prave naopak. A ako som ta uz informoval, patri tvoj nazor k tomu mensinovemu v tejto diskusii. Najsilnejsie je zatupeny nazor prezentovat, ale s rozumom a s pravidlami. Dolezite bude, ako dobre dokazeme tieto pravidla nastavit.
    Diskusia nadalej pokracuje, budem rad, ak sa pridate aj na nejake sedenie a vypocujete si argumenty tych ostatnych. Ale do tochto vas urcite nutit nechcem. Ani teba, ani nikoho ineho.No a nakoniec ENVY nick... Vseci z ENVY k nemu maju pristup a niesom jediny kto pod nim pise. Aj ked pouzivame iba na oznamovanie a nie na nejake nazorove fronty.
    • 13 posts
    29. marca 2016 22:10:42 CEST
    Neviem koho presne si myslel pod tými "starými" ale ja tiež nie som najmladší a tak sa ma to možno dotýka. Fakt netuším, ktoré nové aktivity "mladých" zhadzujeme. Všetci čo sú v ENVY majú aj svoj nick. Ak dá príspevok "ENVY" fakt ťažko rozkódovať kto je za ním. A ja osobne tiež nevidím dôvod ozrejmovať BDSM širokej verejnosti. A na akčných akciách mi ľudia ktorí nie sú BDSM+ vyslovene vadia. Ja napr. Nemám nič proti homosexuálom. Ale asi nepôjdem na Gay party.
    Vanilková verejnosť ma aj po 10 - tich prednáškach bude mať minimálne za čudného a nikdy nepochopí ako môžem biť zviazanú ženu. Napríklad.
  • 29. marca 2016 21:46:47 CEST
    A kde je Šani?
  • 29. marca 2016 21:34:14 CEST
    Pripajam sa k tvojmu nazoru, BDSM povazujem za vec sukromnu a ozaj nie vhodnu na verejnu propagaciu. Ak sa robia privatene akcie, workshopy, stretka, je to super.. ale robit BDSM medialnu kampan, to mi pride nevhodne.

Kazdy z nas vnima BDSM po svojom a ako povedal Roman, zakladnym pravidlom je dohoda a suhlas a zdravý rozum. Nemyslim si že prilišna propagacia, oslovovanie "kapacit" niečim prispeje.