Forums » Nekategorizováno

Politický šok c/a nechuť nas Bdsm...

• 2 posts
    14. marca 2016 16:35:04 CET
    Niekoho možno práve ten šok opäť vráti do D/S hier...ja som na bdsm nemal nejakých par mesiacov príliš chuť, až teraz :D
    • 6 posts
    6. apríla 2016 19:02:13 CEST
    ten to spravne vysvetlil,politicy su spinave kurvy,ktore lizu prdele za peniaze,tymto masovym vrahom,co ovladaju svet po starocia,jack,los angeles
    • 13 posts
    4. apríla 2016 21:48:36 CEST
    absolutne nemám ambíciu presviedčať ťa. O čomkoľvek. a ak chceš, kľudne sa môžeme presunúť do SS. alebo niekde inde. Táto deabta nemá s BDSM absolutne nič spoločné.
    • 5 posts
    4. apríla 2016 20:44:48 CEST
    Nuž stále splietaš jablka hrušky dokopy. A skorej by som povwedal, že jablka a uhorky.
    Vieš, trebars v prvej polovici 19.storočia bol v podstate volný trh a predstav si, že vdaka tomu, napr. v Indii zomrelo cca 40 miliónu ludí hladom v priebehu 3 rokov ...
    • 13 posts
    4. apríla 2016 17:01:51 CEST
    tieto veci ovládame. A potom hlasujú poslanci podľa svojho vedomia a svedomia. Alebo ako ukáže prst vedúcej poslaneckého klubu?
    • 5 posts
    4. apríla 2016 16:14:27 CEST
    Pokial viem, tak tí ešte žiadne zákony neprijali. Ked už sa bavíš o tých dvoch.
    Kritizuj ich, až sa pod dajaký blbý zákon podpíšu svojím hlasováním.
    Ale inak, čo sa týka prijímania zákonov. Návrh zákona vždy pripravujú experti na konkrétnu oblast. Potom ten návrh ide do parlamentu, kde ho dostanú poslanci k čítaniu. každý poslanecký klub má svoje odborníky, ktorí dajú k návrhu pripomienky, a tie sa potom prerokovavajú v parlamente. A na základe konsenzu sa potom hlasuje o návrhu zákona. A až sa prijme zákon aj s prípadnými pozmenujúcími návrhmi, tak ho podpisuje, predseda parlamentu a premiér. A potom ten zákon dajú k podpisu prezidentovi. Ten môže, ale nemusí zákon podpísat, na zaklade doporučenia jeho odborníkov. ked ho nepodpíše, vrací sa spat do parlamentu, kde o nom musí opatovne rokovat a prijat prezidentove pripomienky, alebo prehlasovat prezidentské veto. A až potom zákon vstupuje v platnost. A vláda môže vydat vykonávací predpis, alebo na základe zákona vykonávat kontrolnú činnost.

Keď sa zákon schvaluje v parlamente, musí zaň hlasovat nadpolovičná väčšina prítomných poslancov(uznášania schopný parlament je, ked je prítomných 79 a viacej poslancov). Ked sa hlasuje o vrátenom zákone prezidentom, musí to byt nadpolovičná väčšina všetkých poslancov parlamentu. Keď sa hlasuje o zmene ústavy, alebo ústavnom zákone, musí byt 3/5 všetkých poslancov.

Tolko vo veľlkej stručnosti o prijímaní zákonov. Podrobneji by to bolo tak na 10 A4, a na to nemám ani chut ani čas, to písat.
    • 13 posts
    4. apríla 2016 15:37:26 CEST
    a zákony prijímajú odborníci? Kotleba napr? Alebo multiotecko Boris s jeho markízákmi?
    • 5 posts
    4. apríla 2016 13:55:34 CEST
    To, čo som napísal, nie sú žiadne poučky z googlu. To je moj pohlad na Smitha a rakúsku školu. Google až tak nepoužívam. Mám doma docela slušnú zbierku kníh o politike, filozofii, ekonomike.
    Inak, by ma zaujímalo, čo akord také ekonomicke napísal? Neviem, či si si všimol, ale reagoval na bláboly Monikona, ktoré sú už bohužial smazané.

• 5 posts
    4. apríla 2016 13:45:35 CEST
    Regulovat, resp. vydat spresnujúce smernice, môže vláda len na základe prijatých zákonov, ktoré prijímá parlament. Takže úradník môže konat len v intenciach zákona. Nič viacej.

A čo také Babiš reguluje? Ty tu splietaš piate, cez deviate. To, že chce ošetrit krátenie daní, nie je regulácia, to je potlačenie neférových podnikatelov. A dávat ako vzor regulácie, to ako sa dostala jeho strana do parlamentu, je fakt dost od veci.
  • 4. apríla 2016 13:36:38 CEST
    Ano poucky poznas sak sa daju vygooglit.
    Treba si precitat celeho Smitha aj Viedensku skolu a nielen Hayeka. Je tam vysvetlenych mnoho vztahov aj pri troche kritickeho myslenia by si nikdy nepisal ty a akord co ste pisali. Ale je to off topic takze sorry za spam.
    • 13 posts
    4. apríla 2016 13:34:31 CEST
    regulácie robí vláda a to sú štátni úradníci. OK. Niektorý volení. Myslíš napríklad p. Babiša, najbohatšieho podnikateľa v Česku, jedného z najväčších prijímateľov dotácií do poľnohospodárstva ktorý si po tom ako si kúpil médiá kúpil aj ministerstvo financií včetne daňového úradu. Tak takíto sú najlepší na regulácie ekonomiky?
    • 5 posts
    4. apríla 2016 13:15:00 CEST
    Ked sa pýtaš, tak ano, určitá regulácia štátu musí byt. Len to nerobia štátní úradníci. Ibaže by si považoval poslancov v parlamente za úradníkov.
    • 13 posts
    4. apríla 2016 13:07:59 CEST
    a kto teda má regulovať ak nie štátni úradníci?
    • 5 posts
    4. apríla 2016 13:03:31 CEST
    Vieš, leonko,,ja nepísal o regulování štátom, ale o inom - napr. "neviditelná ruka trhu" možno fungovala v 18.storočí, keď o nej písal Adam Smith, ale určite nefunguje v súčasnosti, v dobe nadnárodných korporácií.

Hayekovci zasa vychádzajú z premisy, že trh všetko zvládne sám, ale opat neberú ohlad na to, že v súčasnosti už nie trh ,ale nadnárodné spoločnosti rozhodujú. A dalšia vec, ich predpoklady vychádzajú z ideálnych podmienok, ktoré v reálnom svete neexistujú.
    • 13 posts
    4. apríla 2016 12:39:41 CEST
    jasne. Niet na reguláciu štátnymi úradníkmi
    • 5 posts
    4. apríla 2016 11:47:13 CEST
    No a ty v zábavnosti pokračuješ ,-)

"neviditelná ruka trhu" a bláboly "hayekovcov" ma vždy pobaví
  • 4. apríla 2016 0:01:11 CEST
    Dvaja Super ekonomovia corwin a Akord001 produkty akoze spolahlivych informacii:) Dovolte chlapci povedat LOL.
    Skuste si precitat Adama Smitha trochu by som nacrel aj do Viedenskej Skoly a potom daco napiste. Erek to len zabil.
    A potom sa tu spusti tak, ako na kazdom fore lavina Mr. Monikon, ktory tazko usudit akou uchylkou tpi, ale je to ocividne pacient.
    Takze forum ako mnehe pred tym off topic:)
    • 9 posts
    2. apríla 2016 23:50:23 CEST
  • 2. apríla 2016 23:47:46 CEST
    Len pre úplnosť,do prvej svetovej vojny boli Usa najzadĺzenejsím štatom ,,, pocas tejto vojny zistili,ze sa na tom dá pradne zbohatnúť,teda par jednotlivcov na tom zbohatne,potom FED vyvolal krízu,nasledne zacala o par rokov druha vojna a takto usa idú z vojny do vojny
    Usa nikdy nemali prebytok v rozpočte,všetko to z pozadia riadia Rotschildovci,uz matka zakladatelov rodu povedala,že keby jej synovia nechcú vojnu,ziadna by nebola
    A ano,vojna stojí peniaze,ved tie zbrane nakupuje štát od súkromníkov a tým sa zadlzuje a sme pri zaciatku ,,, vsetky vlady tam riadi zbrojarsky priemysel
    Jediné obdobie,keď americania neviedli vojnu,bolo počas funkcného obdobia gen Eisenhowera
    A NWO ,je dielom Rotschildovcov,len tak mimochodom
    • 5 posts
    2. apríla 2016 20:54:18 CEST

V poriadku. Ale vieš koľko ľudí už zbohatlo na zbytočnostiach?
  • 2. apríla 2016 20:53:31 CEST
    Pisať mi súkromné správy je úplne zbytočné ....
    • 9 posts
    2. apríla 2016 20:50:01 CEST
    toto riesenie ma už napadlo....a evidentne už desiatky ľudí predomnou ...ale adminovi to zjavne neprekáža
    • 5 posts
    2. apríla 2016 20:47:29 CEST
    Ako povedal jagoo ..netreba na neho vobec reagovat,,, ignorácia
    • 9 posts
    2. apríla 2016 20:44:38 CEST
    To ale začneme ignorovat celú dominu lebo tento zázrak spiní v každom príspevku
    • 9 posts
    2. apríla 2016 20:42:46 CEST
    rozčuľovanie sa kvôli hlúposti niekoho iného je týranie seba samého
    • 9 posts
    2. apríla 2016 20:41:41 CEST
    ignorovať ignorovať ignorovať