Forums » Nekategorizováno

SM vo filozofii

• 25. februára 2007 23:36:44 CET
    Aký je váš názor na týchto celkom inšpiratívnych pánov a ich diela?
  • 3. marca 2007 16:35:58 CET
    tretia vec alebo skupina ludi su skatulkari he he ho ee.
  • 3. marca 2007 14:14:46 CET
    Otázka kde je hranice mezi fantazií a úchylkou? Pro mnohé je to už v momentě, kdy přemýšlíš o např. gumovém oblečku, pro jiné je to když začneš ubližovat, pro někoho je to když partner přestal být partnerem a děje se to proti jeho vůli. V jistých mezích i hra se pohybuje na velmi tenké hranici mezi fantazií a úchylkou nebezpečnou pro okolí. Jistotu zachování fantazie a rozvíjení hry je všeobecný konsensus zúčastněných na hře. To je nutné, protože v našich hrách je to i o bolesti, byť kontrolované.
    • 8 posts
    3. marca 2007 12:03:34 CET
    jedna vec su kreativci s fantaziou, druha vec zakomplexovani fanatici s psychotickymi priznakmi
  • 3. marca 2007 9:26:18 CET
    Heršvec, škoda, že ten blázinec je tak velkej. Muži mají dilema: jedni razí tezi, že ženu ani květinou neuhodíš , protože jsou to Bohyně a druzí spíše propagují slogan: škoda každé rány, která padne vedle Takže vlastně stačí vyřešit mužský D/s postoj, ne?
  • 2. marca 2007 22:08:39 CET
    ...vacsinou skoncili v blazinci
  • 2. marca 2007 20:57:27 CET
    Pravý muž chce dvoje: nebezpečenstvo a hru. Preto chce ženu: najnebezpečnejšiu hračku.(Nietsche)
  • 1. marca 2007 20:42:02 CET
    odhad není : vycucat z prstu :-))))
    ale když nejde o život....:-))))
  • 1. marca 2007 16:19:39 CET
    Jen tak pro úplnost, Nietzsche nebyl z těch, kteří by od někoho opisovali.

To Kazouh:
    pro obhájení teze přece nemůžeš použít % a údaje, které si sám vymyslíš:-)))

A co se týče toho, jestli mi někdo ze známých ublíží nebo ne, tak v tomto případě platí, že zranitelný jsem do té míry, do které si to chci připustit. Jestli ti někdo chce ublížit, tak tě k tomu nepotřebuje vidět v nějaké BDSM roli. Kdokoli může napsat dopis, že znásilňuješ křečky a slepice a je jedno jestli to je pravda:-))
    • 2 posts
    1. marca 2007 8:49:37 CET
    He he no vidis stado ovci sa tomu hovori to o com pises jedna spravi Beeeee a vsetci ostatni za nou. Ja budem asi cierna ovca ked som dioniz he he ale ja rozmyslam inak u nas je tiez vela takych oveciek ale ja seriem na to co si myslia konecne zacali aj mysliet. he he aj ked iba asi takto.
  • 28. februára 2007 22:06:20 CET
    I pro filosofování jsou procenta důležitá pro zdůvodnění teze:-))) Souhlasím že odhadnutých 60% je spíše optimistický odhad:-))))
    V Praze a kdekoliv v jiném městě je to lidem šumafuk, to je pravda, ale jen do doby než Vás někdo pozná. A protože se vymykáte "standardům" jste nebezpečný a jeden zlý jazyk je horší než četa zabijáků. Schválně mne někdo filosoficky přesvědčte, že tato společnost ( včetně Prahy) je tolerantní! :-)))
    A Nietsche - to byla zjevná provokace. :-)))
  • 28. februára 2007 17:53:07 CET
    Huraaa! trefa do cierneho. Aspon s tymi vyskumami. hu hu. A to ze nejaky Nietsche nieco pise alebo opisuje tak nech s tym ide do certa a trochu dalej.
  • 28. februára 2007 14:33:36 CET
    suhlas, tiez nerozumiem co mam Nietzche so SM :-)
  • 28. februára 2007 11:34:46 CET
    Já myslím, že je jakékoli procentuální vyjádření v této oblasti zbytečné a hlavně nepřesné. Solidní sociologické výzkumy na toto téma nejsou.
    Já žiju v Praze a tady je to lidem celkem šumák, co ajak děláte. Někdo blbě kouká, někdo naopak otočí hlavu jinam, ale to je vše. Je to jen o odvaze nebo míře exhibicionismu lidí, kteří chtějí svoji příslušnost k BDSM ukázat na veřejnosti.
    Ale k tématu: kde konkrétně se Nietsche vyjadřuje k SM? On jako zastánce podřadného postavení ženy. Podle mě není z těch, kteří by měli místo zde na Domině.
  • 27. februára 2007 20:53:48 CET
    yo yo a to si kde vicital ze je to 60%. Zivot niesu cisla a stimi skatulami sa nehadam citam a pisem. Tak to ber.
  • 27. februára 2007 20:14:05 CET
    To není trocha filosofie.. to je hodně filosofie...:)) A myslím, že velmi zdravá:)
  • 27. februára 2007 20:05:59 CET
    Však nikdo nikoho neškatulkuje. Těch 60% je matematické vyjádření filosofického názoru: že lidé jsou jací jsou - tedy netolerantní a tak se k tomu stavím: Lehce poťouchle s mírným nadhledem si dělám co mi dělá dobře a determinuji to dle svého svědomí s ohledem na své vzdělání a především s ohledem na toleranci a chutky partnerky (a). To už je trocha filosofie ne? :-)))))
  • 27. februára 2007 17:27:09 CET
    hej hej hej co take cisla 60% a pod. Vsak sa na to netreba divat az tak cierne alebo ciernobielo. Ludia su ludia a tak ich treba brat nie skatulkovat ich.
  • 27. februára 2007 16:34:42 CET
    No jsou situace, kdy trochu krve neškodí :-)))), ale každý nemá libůstky jako já a kdyby to věděli ostatní, tak mne roznesou v zubech. O toleranci mám své poznatky a bohužel i negativní zkušenosti.
    • 2 posts
    27. februára 2007 10:25:33 CET
    Ono ja to nevidim tak tragicky ale podstatne je ze kto sa o tom len dopocuje tak si pod BDSM predstavi automaticky krv - teda vlastne do krvi rozsekany zadok - a to sam uznas nie je prijemne ani vsetkym z nas nie to vanilkam :-)
  • 26. februára 2007 11:50:37 CET
    Však v jistém smyslu je dobře, že se o tom mluví, livestyl by měl být podpořen nějakou filosofií a Sadeho základ je fajn, tedy pro bdsm svět. Jiná otázka je tolerantní vztah okolní společnosti. 99% českého obyvatelstva o BDSM aspoň slyšela. 90% z nich veřejně licoměrně striktně odsuzuje a přitom 60% z nich lačně hltá na internetu podobné praktiky. Pro BDSM komunitu to znamená, že tolerantnosti se zde ještě hned tak nedočká.
  • 26. februára 2007 8:58:35 CET
    he he vsak filozofou na tomto fore je cela kopa. he he