3. mája 2008 8:04:08 CEST
ja osobne mam najradsej praveze vacsiu zasobu vzduchu. na xBDSM mam ohladom toho v poviedkach uverejneny jeden moj zazitok, kde sa stala skoro galiba, ale iba z dovodu nepozornosti.
to nie je dovod aby sa na to zanevrelo.
osobne na duseni sa nevidim nic pritazlive, ale ten pocit, ze vzduch je limitovany a ubyva ho je super.pricom je na tom druhom, kedy dusenie, aspon pri zohratejsich paroch,kde ma submisivny jedinec gulicku v ustach a nemoze na to upozornit.
osobna skusenost-ziadna tesco taska,lepse vacsi sacok.cca 40-50 litrov,vydrzi na cca 20-25 min osobe hmotnosti cca 80-90kg.PROSIM BRAT S REZERVOU,JE TO ODHAD ZALOZENY NA !pribliznom! OBJEME SACKU! DOLEZITY FAKTOR JE SPOTREBA VZDUCHU ZAVISLA OD TELESNEJ AKTIVITY DUSENEHO JEDINCA, JEHO HMOTNOSTI, TRENOVANOSTI, A VELKOSTI STRESU/aj podvedomy stres znacne! zvysuje spotrebu vzduchu!!!!/. uvedeny priklad je z mojho vlastneho pripadu, a tie posledne minuty boli fakt ako na evereste.kazdopedne malicka rezerva este bola.
Kazdopadne pri menej skusenych alebo zohratych "dusiteloch" ma mat duseny moznost upozornit na skutocnost, ze sa uz dusi. ale oproti druhej variante, ked duseny nema moznost na to upozornit, je to iba ako vyluhovany sacik caju.
samozrejme dominantny jedinec musi sledovat faktory ako cas dusenia, mat aspon zaklady odhadu spotreby vzduchu/najlepsie ich ziska tym, ze sem tam podusia jeho /a hlavne rec tela duseneho.da sa to vybadat pomerne lahko...hlavne pri zohranych paroch-keine problem.
osobne mam rad priehladne sacky kde vidno zvnura von.vyhlad sa postupne zahmlieva a...a dominantny clovek ma moznost vidiet reakcie duseneho a ma vacsi prehlad o jeho stave.
zaverom-treba dat pozor,nech ma duseny volny priestor pred dychacimi cestami.sacok nemusi ani prilnut,ale v pripade jeho priblizenia sa k nim je dychanie zhorsene a spotreba vzduchu vzrasta.
preto radsej pouzivam tvrdsie sacky, co nemenia svoj tvar.pouzit sacik do smetneho kosa je hazard.tot moj nazor.
[EDIT] [DELETE]