Forums » Nekategorizováno

Príčiny úchyliek a ich vývoj od rannej mladosti

• 12. februára 2009 10:33:02 CET
    opall, s tvojim nazorom nesuhlasim Vsetky legislativne snahy na bezbrehu ochranu prav deti bez toho, aby sa zadefinovala aj ich "zodpovednost" za svoje spravanie a ciny su podla mojho nazoru pokrytecke. Taketo "cierno-biele" riesenia su v praxi neaplikovatelne. Ak si to moje dieta za nevhodne spravanie zasluzi, nech dostane od ucitela kludne facku alebo iny primerany trest (nehovorim o mlateni do krvi alebo fyzickych zraneniach). Fungovalo to tak za nasich mladych cias a som presvedceny, ze s nikoho z nas po takej vychovnej facke od ucitela neubudlo a uz vobec nie, ze by to na nas zanechalo tazke psychicke tramy.

P.S. Prial by som ti byt ucitelkou v triede rozmaznanych a nevychovanych tinedzerov, ktori by ti nadavali tymi najhrubsimi nadavkami alebo by na teba fyzicky zautocili - co nie je vobec vynimocne - a este by sa ti vyhrazali likvidaciou, lebo ich rodicia ti to "vybavia". Pekny den.
  • 12. februára 2009 9:22:56 CET
    Suhlasim s tebou. mnohokrat ma udivuju moje deti, a nielen tie, ake maju na svoj vek vyzrete nazory. maju urcite omnoho sirsi obzor a socialne vedomosti nez sme mali my . nemyslim teraz, ze su bezchybni v pravopise, alebo mi hned na mape ukazu kde je sri lanka... kto sa rozprava s detmi tak ten to vie...kto sa na nich diva z poschodia a vidi len ako kopu do kamenov a pokrikuju po sebe nadavky, pre toho je to nevychovana banda...
    deti a bitka....kde dochadzaju argumenty tam pride na rad ruka...skor to povazujem za zlyhanie rodica ked musi riesit svoju neschopnost komunikovat s dietatom fyzickym trestom. obcas ruka uleti, to ano, ale aby som mlatila svoje deti...tak to teda nie. a fyzicke tresty v skolach - tak to by som sa na to pozrela, aby nejaky bastard bil moje dieta!!! kto z vas dostane v praci cez papulu ked vyrobi nejaky maler??? asi nikto a myslim, ze tych problemov s nami je mnohokrat viac ako s detmi...
  • 11. februára 2009 20:32:23 CET
    Nemyslím si. Naopak považuji dnešní mládež za lepší, než jsme byli my. Určitě mají srovnanější morální hodnoty, mají odpovědnější přístup k sexu apod. My jsme byli pokřivení - s námi se jednalo jen jako s vojenským materiálem, absolutně nikdo nerespektoval naši osobnost. Lkaní nad tím, jak je "dnešní mládež" zkažená, to je evergreen střední generace asi tak 6000 let.
  • 11. februára 2009 18:15:19 CET
    Pokud jde o "dnešní mládež", tak je to z velké části důsledek porevolučního podnikatelského boomu. Rodiče dost často zanedbávali (-jí) výchovu dětí. Vždy je tu mezigenerační "schod". Každá generace byla jinak vychovávaná, vedená k jiným hodnotám. Řekl bych, že jsme tak nějak pořád stejní (jako děti), jen poslední generace si uvědomuje, že jsou nedotknutelné a díky této nedostatečné výchově toho zneužívá. Před 20 lety otevřít si na staršího pusu, dostal by přes ní. A dnes? Díky ochraně dětí jediné co člověk může dělat, je ignorovat toho prcka a jít dál. Společnost se mění a my s ní :)

Pokud jde o fyzické tresty, jsem spíš názoru shodného s Leonovým.
  • 11. februára 2009 17:12:07 CET
    Uvedomujem si, a okolie mi casto dava najavo, ze som velmi nestandardny rodic, takze svoj nazor neprezentujem ako ten spravny. Je len moj.
    • 13 posts
    11. februára 2009 15:31:50 CET
    každý rodič vychováva deti ako uzná za vhodné. Môj názor je že niektoré deti sa biť nemajú (netreba) a niektoré majú (uškodilo by im, ak by sme ich neusmernili). Ale je to vždy na rozhodnutí rodičA. Okamžitý trest má poväčšine lepšie výsledky ako odložený, hociako sofistikovaný.
    • 9 posts
    11. februára 2009 14:48:05 CET
    No na nás zastrašovanie nejak neplatilo,tak prišli na rad nepísané dohody. Niečo ako 'Vy nebudete fajčiť na záchodoch a my vás nebudeme vidiet ked si pôjdete zapáliť do parku alebo za sklad horľavin :-) ' A predstav si,fungovalo to. Občas ked sme to s niečím prehnali riaditeľ urobil bububu,my sme sľúbili ze sa už nedáme chytiť a žilo sa spokojne dalej.
  • 11. februára 2009 14:36:11 CET
    Ve škole jsem měl docela stresy, naši učitelé nás dost zastrašovali. A potom, když bylo po všem, taky nám říkali, jak jsme byli dobří. Klasická manipulace.
    • 9 posts
    11. februára 2009 14:32:54 CET
    Nedávno som sa stretol z učiteľkov a vychovávaťelkov zo školy kam som chodil pred 15 rokmi. S nostalgiou a slzami v očiach spomínali na tie časy. A na našich (mojich ) pruseroch za ktoré sme chodili na koberček,sa len smiali,ze aký sme boli dobrý :-).
  • 11. februára 2009 14:20:09 CET
    Tak mluvili, tuším, již staří Římané.
    • 9 posts
    11. februára 2009 14:17:12 CET
    Ked si zaslúži,tak si zaslúži, na niektorích chovani je vidiet ze v živote nedostali po zadku. Nechcem moralizovat,ale to co si dovolí dnešná mládež nás ani nenapadlo.
  • 11. februára 2009 14:15:49 CET
    "Ja patrim k tym sialencom, ktori si myslia, ze deti sa bit nemaju?

Myslím si totéž. Svého času, před mnoha lety, jsem tento názor hájil tak vehementně, až z toho vznikl několik let trvající flame.
    • 9 posts
    11. februára 2009 14:01:47 CET
    Ja patrim k tym sialencom, ktori si myslia, ze deti sa bit nemaju :-) Tha ze sorry, ale na toto mam iny nazor.
    • 9 posts
    11. februára 2009 14:00:32 CET
    Este k tým vypraskom. Verím ze každé dieťa vie kedy si ho zaslúži a kedy nie. Z vlastnej skúsenosti viem ze ten zaslúžený žiadne psychicke škody neurobí. A nezaslúženy som nedostal ani jeden :-)
    • 9 posts
    11. februára 2009 13:08:35 CET
    Ja si asi aj uvedomujem, ze je to blbost, ale bola som zvedava.
    • 9 posts
    11. februára 2009 13:04:53 CET
    To ci bol niekto v detstve bity podľa mňa veľký vplyv na dominanciu,alebo submisivitu nemá. Asi tak ako to má vplyv na to ci je niekto gay,alebo hetero. Okrem extrému,ked bol niekto vyslovene týraný a potom sa chce pomstiť celému svetu. Taký tu ale asi diskutovať nebude.
  • 11. februára 2009 12:36:57 CET
    Já se hlásím (k tomu předchozímu :) ). Ale výprask byl jen za lhaní, za nic jiného. Byl jsem celkem hodné dítě, takže nebylo třeba moc vychovávat (dostal jsem jen jednou). A facku jsem nedostal nikdy, rodiče bití do hlavy odsuzují.
  • 11. februára 2009 12:29:02 CET
    Na ostatnych forach prispevky pribudaju, tu nie... ok, opacne. Je tu nejaky sub, ktory v detstve bity nebol?
  • 10. februára 2009 16:05:13 CET
    Mam otazku. Je tu nejake D, u ktoreho boli v detstve sucastou vychovy aj bitky? Myslim ako pravidelny, standardny sposob trestu, nie preventivna pubertalna facka.
  • 4. februára 2009 19:09:03 CET
    Neřekl bych, že se to dědí. Je to věc psychologická, nikoli fyziologická. Je to stejné, jako říci, že jsem zdědil chuť na čokoládu nebo špagety. Podle mě je to dáno vývojem jedince a částečně také "náhodou". Náhodu popisuji jako sadu preferencí, kterou máme zřejmě od narození - zkrátka startovní stav našeho vědomí. Většina (hlavně pak sociologických odchylek) je dána prostředím. Občas se něco dá vysvětlit principy fungování našeho těla (např. tělo nerozlišuje rozkoš a bolest, to dělá až mozek - pro něj je to zkrátka stimul dané intenzity). Další je prostě výsledkem našich preferencí. Proč je někdo fetišista na silonky může mít podobný původ jako proč má rád červenou barvu na autech, proč preferuje brunetky před blondýnkami, proč mu jdou jazyky, ale matematika ne, etc.

Možná až budeme rozumět tomu, co to je vědomí, pak budeme moci odpovědět i na otázku, proč cítíme to, co cítíme :)
  • 2. novembra 2008 23:43:40 CET
    Nikomu neskodit
  • 2. novembra 2008 23:42:56 CET
    laedere??? sorry, nerozumím
  • 2. novembra 2008 23:42:03 CET
    "Kazdopadne toto je moj posledny prispevok na tomto fore, pretoze nevidim zmysel v diskusii s ludmi ktory sa chcu hadat"

A to ja sa zase povadim RAAAD )) Chce sa niekto ???
  • 2. novembra 2008 23:40:00 CET
    nj ... Vsichni jsme nejaci ... Hlavne neminem laedere ))
  • 2. novembra 2008 23:34:51 CET
    Tak já to vidím právě opačně - nikoliv fyzická podstata, nýbrž duchovně-archetypální podstata.