Forums » Nekategorizováno

real Ds

• 12. februára 2009 19:46:29 CET
    To je recnicka, alebo ta naozaj zaujima moja odpoved?
  • 12. februára 2009 19:27:23 CET
    taka kratka otazka...

naco vlastne zakladas temy, vypisuje do for ked poväcsinou vsetky nazory odmietas? ja netvrdim ze su vsetky spravne ale zas na kazdom nazore je aj nieco uzitocne...
  • 12. februára 2009 7:41:07 CET
    Leonik, aj keby som žila v d/s vzťahu, tak určite tie praktiky čo sa mi páčia nerobím pred detmi...súhlasím s korsinkom
    • 5 posts
    12. februára 2009 6:55:28 CET
    ..konecne si to pochopila, kazdy vztah je niecim vynimocny, pretoze kazdy clovek je iny .....bude zalezat na tebe a tvojom partnerovi, ako to cele utrasiete, aby to deti dokazali zvladnut a vstrebat bez nejakych problemov.Drzim ti palce nech ti to vyjde
  • 11. februára 2009 22:54:15 CET
    Ale je pravda, ze asi nikto tu nezije vztah, aky mna zaujima. Tha ze to budeme musiet zvladnut sami :-o Dakujem za nazory a niektorym aj za pomoc :-)
  • 11. februára 2009 22:45:49 CET
    Podla mna je prave Erik jeden z mala, ktori pochopili, o co mi ide...
  • 11. februára 2009 22:34:14 CET
    ano, tato debata vlastne nikam nevedie.
    padlo tu uz kopec nazorov a ani jeden ti nevyhovuje. ano skoro nikto tu nezije v ds vztahu podla asi tvojej predstavy...

ale preco to tak je? v mojom ponimani je vztah typu 100% D/s nemozny. preco? chces mat manzela ktory bude sub. bude teda podradeny, menejcenny, nesvojpravny?ver mi, ako do vztahu vstupia city, skonci toto zmyslanie

ono D/s funguje v normalnej urovni aj tak, nevedome. na to su etikety, pravidla spravania sa. galantnost/gentlemanstvo je v spolocnosti absolutne normalna vec. muz tym ukazuje uctu zene, bez toho aby to bolo vedome D/s, bez toho aby bol k tomu nuteny bicikom ci inymy prostriedkami. to sa da praktizovat dokonca aj otvorene pred detmi, dokonca by som povedal ze sa to odporuca...

to dalsie asi potom treba oddelit od D/s...ak chces trestat, viazat, mucit, vyprasky...to si nechaj pred detmi za zatvorenymi dverami, to je to co ide do sexualneho, to co pre seba objavia v patricnom veku aj sami.
    • 5 posts
    11. februára 2009 22:27:10 CET
    ..erik, evidentne si nepochopil, ze malej domine ide o tvrdo dskovy vztah 24/7
    • 7 posts
    11. februára 2009 21:43:20 CET
    :-) tato debata nikam nevedie. Ale dakujem za prispevky :-)
  • 11. februára 2009 18:27:45 CET
    Ano, jak píšu v "PS", jde jen o teoretickou vsuvku. Ale výchova je čistá teorie a spekulace. Psychologie, natož pak ta dětská, je z velké části neprozkoumaná voda. Jedna věc je vychovat hodné děti, druhá je rozumnět tomu, který element výchovy to způsobil. A nemyslím si, že fakt, že jde o D/s, co tu zkoumáme, je důležitý. Otázka je, co a jak dokáže děti ovlivnit. Nemyslím si, že by mne někdo dokázal přesvěčit, že na tuto otázku dokáže odpovědět po pár dětech - tedy že odpověď získá se zkušenostmi. :) Vždyť se "odborníci" nedokáží shodnout ani na tom, jestli fyzické tresty jsou v pořádku nebo ne.
    • 5 posts
    11. februára 2009 18:02:50 CET
    Ty mas 21, ze? ...cize o detoch (natoz este v spolupraci s Ds) len teoretizujes, vsak? :-)
    • 5 posts
    11. februára 2009 17:37:02 CET
    Nesuhlasim z prvov vetov . oco je D/S vztah negativnejsi ako ten vanilkový ??? taktiez funguje doma hierarchia ci už zákon papuče alebo päste obrazne povedané . ide oto nakolko to deti vnimaju a ovplyvnuje ich to do zivota .nokolko ziaden vztah nieje rovnaky ma kazda rodina svoj pristup k vychove a teda aj svoj nazor na to do akej miery nechaju deti konfrontovat z ich D/S nazivanim . Za dôlezite povazujem komunikovat z detmi a vyzvadat sa na ich nazory a uvahy
  • 11. februára 2009 17:36:40 CET
    Ještě by stálo za to zmínit, o jak starých dětech se tu bavíme. Na to náhodné ovlivnění vývoje jsou nejvíce citlivé děti řekněme do 4 let. Od 6, kdy začínají chodit do školy (a už za sebou mají školku), je velmi nepravděpodobné, že by je něco tak malé intenzity ovlivnilo. Základní společenské chování již mají osvojené a rodina se stává sekundárním zdrojem informací. Navíc se mění i způsob, jakým informace získávají. S rostoucím věkem ta pravděpodobnost klesá a se vstupem do puberty naprosto mizí.

Jen taková teoretická vsuvka, jinak zase mlčím :)
  • 11. februára 2009 17:08:37 CET
    ...to je ta, co sa striedavo rozvadza a vzapati nie?
  • 11. februára 2009 17:07:56 CET
    :-) dakujem :-)
  • 11. februára 2009 16:17:04 CET
    Ja si myslím, že deti by sa mali chrániť pred d/s vzťahom ich rodičov. A to tak v malome veku ako aj pri dospievaní. Deti si z nás vedome ale aj podvedome útvárajú vzory. Je mi jasné, že to neovplyvní ich sexualitu (resp.určite sa preto nestanú d/s pozitívny),ale môže ich to inak negatívne ovplyniť. Môžu mať pocit určitej bezzáslužnej nadradenosti alebo naopak pocit neustálej podradnsti. Rodičia majú určité sociálne role, či postavenie, ktoré môžu byť v d/s vzťahu do určitej miery narušené napr. pri určitom druhu rozhodovania. Zdvorilosť voči ženám však určite nikomu neuškodí, len to musia deti vidieť zdravo (musíme uznať, že sa trošku v určitých veciach od normálnych líšime).
    • 5 posts
    11. februára 2009 15:49:05 CET
    Ale zije Corwinko len otom nevies :). Niektory ani sami nevedia ze ziju D/Skovym sposobom .
    • 5 posts
    11. februára 2009 15:31:45 CET
    ..viem presne ako to myslis, ked tu bude Madam_Eva, tak skus ju, inak z tych ludi co tu je , tak nikto asi nezije tak, ako si to predstavujes ty.
    • 13 posts
    11. februára 2009 15:17:24 CET
    nerozumieš tomu. Nežiješ v DS vzťahu. Ani ja. Aj preto som ticho
  • 11. februára 2009 14:14:45 CET
    :-) takze este raz. Ak by sa chcel zapojit do debaty niekto, kto zije realny Ds vztah s partnerom, s ktorym ziju v jednej domacnosti a maju aj deti, bola by som rada.
  • 11. februára 2009 14:11:59 CET
    Ano - mám děti, resp. jedno dítě.
  • 11. februára 2009 14:06:14 CET
    Ano, co? Mas Ds len v posteli? ...mno, tak ja nie. A ak nahodou som vynimocna, tak urcite nie jedina.
  • 11. februára 2009 14:03:37 CET
    Ano.
  • 11. februára 2009 13:59:48 CET
    Mas deti? Lebo mne tie moje do mobilu nelezu a nebudu, prave tak ako spalna je moja vec (i ked do urciteho veku prispustam jej zamykanie). Ja ale hovorim o veciach mimo postele... Vsetci tu mate len Ds sex? Mimo postele sa u vas Ds neprejavuje?
  • 11. februára 2009 13:58:25 CET
    :-) to je sice pravda, ale mne je pomerne jedno, ako vselijako zle na tom rozne deti mozu byt. Zaujimaju ma len tie moje. Cize moznost "menej zle" sa mi nepozdava, zaujima ma ta "vhodne" :-)