Forums » Nekategorizováno

LÁSKA A BDSM VZŤAH

• 31. augusta 2005 16:22:38 CEST
    Neviem , či láska je až taký zložitý cit , aby vôbec patril do BDSM vzťahu.Striedanie partnerov má síce svoje čaro , naberú sa skúsenosti , získa sa širší rozhľad , ale naskytla sa mi otázka , či v DS pri striedaní partnerov je Pán skutočne Pánom , ved je to bud len jedno stretnutie , alebo občasné stretnutia , podla mna , je to len dominantný jedinec.Avšak,ak je to vzťah trvalejší a len o dvoch , vtedy sa dá hovoriť o skutočnom Pánovi/Pani , ktorému ten proťajšok naozaj patrí , lebo mu neoddá len svoje telo , ale aj svoje city , alebo ak chcete lásku,dušu. To je podla mna ten pravý a nefalšovaný BDSM vzťah , nie je len o potrebách , ale je posunutý na vyššiu úroveň - je o náklonnosti ,úcte,láske,vernosti a neodmysliteľne aj o zodpovednosti.
    Asi preto sa tak ťažko hľadajú partneri, lebo nie každý je pripravený niesť to bremeno skutočného a nefalšovaného BDSM vzťahu.
  • 5. januára 2013 23:42:07 CET
    Nieco nove na tuto otazku?
  • 1. júna 2011 17:07:58 CEST
    Úžasne napísané
  • 27. marca 2011 21:53:24 CEST
    Myslim, ze si to presne vystihol. Co sa tyka mojej dovery tak asi mas pravdu, ze nie je nieco extra... to je vsetko tou neistotou. Doveru k svojej Pani vsak stale mam a to je dalsia vec, ktorej sa bojim, ze jedneho dna svojej Pani prestanem doverovat... zatial to tak vsak necitim. Moja Pani mi tiez doveruje, co mi nedavno dala jasne pocitit. Musim si aj ja priznat iste chyby a tou najvacsou je, ze som svoj problem riesil s viacerimi ludmi, ale neriesil som to s tym najdolezitejsim clovekom... so svojou Pani. Vsak som ani nevedel ako a kde zacat, dalej je tu strach a neistota. Nedavno som este ani nevedel o com je D\s dokonca som ani nevedel, ze som jeho sucastou... az mi jedna Domina napisala: "chcel si vztah, mas ho mat".

Vsetkym Vam dakujem za rady a ze ste mi otvorili oci :) Dalej chcem podakovat ludom, ktori mali tu rpelzlivost pisat si so mnou a drzali ma tak nad vodou uz dlhsiu dobu :)

Ze kedy sa porozpravam so svojou Pani to este neviem... ona ma teraz trosku tazke obdobie a rozpravat sa teraz o takychto veciac nie je dobry napad... to by bolo od mna sebecke.
  • 27. marca 2011 17:27:27 CEST
    velmi pekne recene :)
  • 27. marca 2011 14:03:21 CEST
  • 27. marca 2011 10:05:44 CEST
    Nemůžu Ti doporučit nic jiného než osttaní - promluvte si. Nepůsobíš na mě dojmem, že by Tvá důvěra k Paní byla extra neochvějná a to je to, co ten vztah (myslím obecně) ohrožuje. Je lepší si promluvit, než držet něco v sobě a čekat, až budou mít třeba iracionální strachy naprosto reálné důsledky. Ono je to jako jed... Myslím si, že každý dominant jen uvítá, že mu sub partner (!) otevírá svou duši, ať v dobrém či ve zlém.

Zaujala mě jedna věc, kterou píšeš: to o tom strachu z Paní. Má Paní mi kdysi důrazně vysvětlila, že není správné, aby měl subík strach z Paní - tu má milovat (jako ona jeho). Strach má mít jen ze svých činů a z trestu, který je jejich důsledkem. Pokud je tomu jinak, je něco špatně - a je to i o té důvěře...
  • 26. marca 2011 21:00:22 CET
    myslím, že rád je veľa, každý chce pomôcť,ale rozhodnúť sa musí sám. Je na jeho zvážení,čo všetko znesie a čo už nie. Kde máme hranice, kde sme schopní zájsť...a kedy sa spamätať.
  • 26. marca 2011 19:36:47 CET
    Ja toto všetko chápem... lenže ak je to tak ako píšeš, že chceš niečo viac. Ak hladáš v živote lásku, kamarátstvo tohto typu by malo ísť bokom. Ja myslím, že keď niekoho miluješ, nepotrebuješ nikoho iného. Tak len treba zistiť ako to vlastne celé je, netreba sa toho báť...no, a asi všetko odo mňa, lebo ja sa tiež rútim do prúšvihu, cha cha ;))))
  • 25. marca 2011 23:27:52 CET
    1111marcela.. nie nezobral som to zle co si napisala, vravel som ze tvoj prispevok ma povzbudil... a aj ostatne prispevky od inych ludi, ale tvoj najviac :)

Statocne.Srdce.. mas pravdu kamarat :) ale nie je to take jednoduche. Nechcem stratit aj dobru kamaratku. Ona mi tiez v zivote vela pomohla. Ked som nieco potreboval, alebo som chcel byt s nou, ked som bol doma osamely a ona mi NIKDY nepovadala nie, vzdy si pre mna urobila cas.
  • 25. marca 2011 17:04:55 CET
    Kamarát, bodaj by si mal pravdu, ťažko to u mňa hodnotiť... počkám si radšej.

A inak, keď čítam tú debatu, povedali ti to dobre podla mňa, v živote nie je len jeden človek, aj keď ho máš velmi rád...pokial to nie je obojsmerné...a úprimne, treba si uvážiť či to zato stojí. Podla mňa nie je zdravý vzťah situácia, kde dáva len jeden a druhý len bere bere a bere...to už nie je ani BDSM, skor vykoristovanie. Nezabúdaj nato, že po svete behá, vela iných a možno aj taká, čo ťa nenechá v neistote... takže : dobre si to premysli, zváž pre a proti. A hlavne - rozhodni sa. Pretože toto tvoje váhanie sa može naťahovať do nekonečna....
  • 25. marca 2011 13:32:49 CET
    vis ,nevim jak to napsat jinak primo vic uz to neumim to je zivot ,ale jde dal vis ,tak doufam ze si nevzal zle co jsem psala a ja jsem zvykla rikat veci hned a na rovinu tak ,sorrry,no snad to dopadne ,tak jakchces i kdyz si to s tveho popisovani stavu nemyslim,ale vis jak se to rika ,never say never:))
  • 25. marca 2011 11:24:50 CET
    Statocne.Srdce.. ty uz asi tusis o com je rec ;)

Asdareel.. v skutocnosti je to skor len hra, ale ja od toho nemozem cakat nieco viac pokial si neujasnim niekolko veci. Ked aj budem dozivotne otrokom svojej Pani, ale ona si to musi zasluzit... inak ako sa hovori GAME OVER.

1111marcela.. dakujem za povzbudenie ;)
  • 25. marca 2011 8:57:53 CET
    Zamilovanost je chemia :-) laska je subor priatelstva, vzajomnej ucty a dovery
  • 25. marca 2011 8:45:40 CET
    A stejne je to jen chemie :-)
  • 25. marca 2011 1:22:21 CET
    Slová o láske... podla mňa láska nie je to, že milujete niekoho - pre niečo. Napríklad, že vie robiť super BDSM lekcie. Láska nemá dôvody. Tá skutočná je nezištná. Obetavá.
    Ak ide prvé D/s a až potom cit, tak to nie je láska. Ale ak ide prvý cit a až potom D/s, tak vtedy je to láska.
    Láska nepotrebuje D/s ale D/s aby bolo krásne, potrebuje ju, a to obojsmernú...
  • 25. marca 2011 1:00:34 CET
    Mám stále silnější pocit, že tvoje paní váš vztah chápe jen jako D/s hrátky, zatímco ty od toho očekáváš podstatně víc. Nejsem si jistý, zda v tomto případě pomůže nějaká rozmluva. Karty se mi zdají být rozdané dost jasně a bohužel ne ve tvůj prospěch. Moje rada je složit karty a nenavyšovat sázky, jen bys dospěl k parádnímu citovému karambolu.
  • 25. marca 2011 0:21:56 CET
    ted docela chapu tvuj strach kdyz je tva prvni ,ale ver ze radeji nic nez abych davala sebe samou ,svou mysl,sve telo a nedej boze i svou dusi cloceku ,samozrejmne ja uz v tom mam jasneji a jiste si si vsiml ,ze o srdci jsem nic nepsala :)ktery to neopetuje ,takze ,ja bych si promluvila at to stoji co to stoji ,jsem pro rovinu v kazdem vztahu ke kazdenu cloveku at v zivote vsednim at v zivote BDSM vis ,tak jedine co ti muzu rict bez a promluv si ,bud neco zjiskas nebo ztratis to co uz treba ztracene je komunikace je nutna ,vis udelej co musiis a co chces ,jinak se v tom topis a uziras ty sam hmnm
  • 24. marca 2011 23:37:05 CET
    Necakam od nikoho, aby tu niekto hovoril za moju Pani... som len zvedavy na nazory inych a cenim si vase rady :) Moja Pani je moja prva... aj ako Domina aj ako zena (samozrejme sex nebol) So svojou Pani som uz viac ako 2 roky a cim dalej som v D\s tym viac je to pre mna komplikovanejsie a tym viac mam otazok. Teraz mam vsak tolko otazok, ze neviem co s nimi a ako zacat... na druhej strane sa mi to D\s paci az moc.

Asdareel z jednej strany s tebou suhlasim, ale prave tomu sklamaniu sa chcem vyhnut a ked sa so svojou Pani neporadim tak sa tomu nevyhnem, len v ceste mi stoji ten strach... a ked sa aj sklamem a co... zivot ide dalej.
  • 24. marca 2011 21:28:50 CET
    Promluv si otevřeně se svou Paní. Nemůžeš nic tratit a pokud budeš tratit, tak za to zcela jistě nestojí a ty se zbytečně trápíš. Neheldej ve vztahu k dominantní osobě nic zvláštního. Principy jsou stejné ve všech vztazích, byť D/s vztah je na jiné úrovni.
  • 24. marca 2011 13:33:19 CET
    Pokud jak píšeš, tvoje paní nemá žádný zájem o vztah, zatímco ty jsi stále více citově angažovaný, obávám se, že spěješ k velkému citovému zklamání. Jestliže sub miluje a dom ne, nevěští to noc dobrého. Je to ta nejrizikovější možnost pro velké citové zklamání pro sub partnera.
  • 24. marca 2011 13:08:58 CET
    pozri pokial je to takto, tak si myslim ze Tvoja Pani zvladne odpovedat na Tvoje otazky. A zial bohu nikto tu na domina.sk nieje kompetentny hovorit za nu.
    Pokial mas problem jej to povedat, tak jej to skus napisat do mailu, s tym ze su to otazky ktore trapia Tvoju dusicku, a ze by si bol rad keby ti na ne odpovedala, verim ze Tvoja Pani pochopi Tvoj strach a aj to ze Ti je to neprijemne zacat a na Tvoje otazky odpovie. Mozno sa dozvies to coho sa bojis, ale aspon budes vediet na com skutocne si.
  • 24. marca 2011 12:20:57 CET
    Dakujem za vase nazory. Co sa tyka mojej otazky: "Ked Pani citivo rani svojho suba... Dokeze to jej dominancia napravit?" tak zatial ma Pani neranila.. az tak.. ani nesklamala moju doveru. Cim dalej tym viac som na nu citovo naviazany a bojim sa, ze niekedy v buducnosti by k takemu niecomu mohlo dojst. Bojim sa, ze si zacne dovolovat az za moje hranice. Bojim sa, ze ked vyjadrim svoju nespokojnost tak ma nevypocuje len potresta. Cim viac mam rad svoju Pani ona to pociti a tym vacsi respekt si vybuduje.
    Je to v poriadku, ked sa sub zacne bat svojej Pani? Ako sa ma v takom pripade sub branit? Aby neublizil sebe aj svojej Pani.
    Co ma vsak najviac trapi je to, ze neviem co vlastne odo mna chce resp. preco ma chce. O vztah nema ziadny zaujem... je to len hra? Hrat sa do konca zivota je proti mojej srsti!
    Je tu este jedna skutocnost a tou je, ze nie som jej jediny. Viac krat mi povedala, ze som jej oblubenec, ale to predsa moze hovorit kazdemu :( na druhej strane som to citli tak, ze hovori pravdu.
    Mozno som svoju Pani popisal v zlom svetle... ale v skutocnosti je to dobry clovek a je prirodzena Dom aj v beznom zivote... nezamiloval som sa do nej len preto, ze je dominantna. Ked som ju lepsie spoznal, prekvapilo ma, ze ako moze niekto tak silne dominantny clovek mat tak dobre srdce. Nikto vsak nie je dokonaly a pochopil som, ze aj Dom. osoby musia byt usmernovane... v tychto veciach mi vsak skusenosti chybaju a ja neviem ako taku debatu zacat.
    Odist od svojej Pani je to posledne, co by som chcel.
  • 23. marca 2011 20:36:54 CET
    nuz, sub musi predsa viac doverovat :-) dovera je nielen cesta k laske, ale aj k zavislosti. aj tieto dve veci sa mylia :-) dom...z jeho podstaty vyplyvas...tak ako si to definoval...ty :-) ano, suhlasim...submisivny viac precituju a myslia na toho druheho, dominant tiez mysli..na tu istu osobu :-) ale o tom to je.
  • 23. marca 2011 20:31:18 CET
    ...mam rad jen sam sebe. Lidi jsou svine, prej :-)
    DS vztah je hodne hodne hodne o duvere. A z takoveho vztahu se casto zrodi laska ac nekdy jednostrana. Tedy SUB k DOM. Ac si to casto nechceme priznat.
  • 23. marca 2011 20:10:04 CET
    Krasne si to napisala, presne to iste si myslim aj ja. Nie je to laska,ale urcite tam musi byt "rad". Pretoze dovera je s nim bytostne spata...nemozes doverovat niekomu,koho nemas rad a opacne. A tam niekde aj zacina "vazim si"...a tam je ten spravny D/s vztah.