Forums » Nekategorizováno

LÁSKA A BDSM VZŤAH

• 25. novembra 2005 18:40:21 CET
    Laska a BDSM. Podla mojho nazoru by to tak byt malo. Ked si skusim predstavit dominatnu osobu ktorej hnacou silou by bola nenavist popripade nenavist voci ludom. Tak submisivny partner by za ktratky cas skoncil na chirugii alebo a psichiatrii. Cital som ze takito vstah by mal byt zalozeny na laske v krajnych pripadoch aspon na dohode medzi partnermi. Priklad taky D/S vstah kopu ludi by povedalo ako mozes milovat ak ti sposobuje bolest,drazdi ta,vismieva sa ti atd...,lenze treba sa zamysliet. Ja ked som bol este dieta nevedel som co je spravne a co nie. Pokial som sa nepopalil, a cim viac to bolelo tym som si lepsie zapametal. Zase s pohladu dominantnej osoby. Kazdy clovek ci uz si prizna alebo nie ze ma sklony k BDSM alebo nie, mal ten pocit alebo chut. SAKRA TEN/A MA TAK NASRAL/A ZE BY SOM HO NAJRADSEJ ... ved vieme a o tom to je.
  • 22. novembra 2005 9:56:25 CET
    Naprosto souhlasím, D/s podstatným způsobem prohlubuje vztah a citovou a emoční blízkost obou partnerů.
  • 21. novembra 2005 17:57:18 CET
    urcite mas pravdu, ze sa to da, ina vec je, ze nie kazdy ma chut toto oddelovat...
  • 19. novembra 2005 20:19:51 CET
    Ja myslim ze sa to da. Ved BDSM zabava sa da oddelit od realneho partnerskeho zivota. Ja to takto jedneho casu mal a klapalo nam to. papa
  • 19. novembra 2005 18:29:19 CET
    BDSM vztah musí být založený na důvěře. Vždyť muž je již od přírody silnější než žena. Žena musí muži věřit, že když jí "ujede ruka", že jí muž nenapadne a neublíží jí. Naopak, bezmocný otrok musí své paní věřit, že mu neublíží a nezneužije svojí moc. Vzájemná důvěra je přece základním kamenem přátelství a kde je ve hře ještě fyzická přitažlivost a erotické vzrušování, tam je i láska. Z vlastní zkušenosti vím, že láska i celkový vztah paní-otrok jsou
    vášnivější, trvalejší a harmoničtější, než vztahy tzv. normální.
  • 7. novembra 2005 17:57:35 CET
    Zřejmě ti, kteří se chtěli podělit o svoje názory tak již učinili... a ostatní nechtějí:-)
    narazila jsem na článek, který řeba pomůže tuhle diskuzi oživit:http://clanky.femdom.cz/read.php?art=382
    A zde diskuze k tomuto článku:
    http://diskuse.femdom.cz/diskutujeme.php?tema=248&nick=guest&hash=

• 6. novembra 2005 21:51:07 CET
    Ja som len zhodnotila to ako do tejto rubriky prestali pribudat prispevky. To tiez na nieco poukazuje a preto ma to viedlo k tomu nazoru.
  • 31. októbra 2005 15:37:25 CET
    Já si rozhodně nemyslím, že by vztah byl jen chvilkovou záležitostí a všechno byly jen hormony. Pro mě je láska prvořadá a spojuji vztah, lásku i D/s v jednom...
  • 31. októbra 2005 13:37:11 CET
    Dlhšie som tu nebola a je zaujímavé sledovať ako sa to vyvíja a ktoré rubriky sú momentálne in. Mám dojem akoby otázka vzťahu prestala byť zaujímava a teda aj v diskusii šlo len o chviľkovu záležitosť. Takže, len hormony... ?
  • 1. októbra 2005 20:43:21 CEST
    To co si napisal je vycerpavajuco presne. Predsa milovat toho kto nam vladne... o aka symbolika... a na druhej strane milovat toho kto sa ti tak bezvyhradne odovzdava a veri? To je predsa krasne, no nie?
  • 4. septembra 2005 10:24:18 CEST
    inakost nas nuti hlbsie premyslat o sebe a zivote, ale kazdy z nas ma len urcitu danost sa prehryzt len po urcitu hlbku chapania podstaty toho ktoreho filzofickeho alebo psychologickeho problemu. Celkom racionalni sú Profesor6 a Nalimer. Velmi casto su nase nazory limitovane nasimi pocitmi a skusenostami avsak tuto limitu mozeme prekrocit len vtedy ak budeme hladat pravdy, ktore sa tykaju vsetkych rovnako. Zatial budem strucny. V prvom rade zamilovanost nie je laska, je to len vybuch citov, ktory nam pomaha sa rozhodnut prave pre tohto partnera. Laska je vsak ten vsedny kazdodenny zivot, ktory formuje nas charakter a teda aj schopnost lasky. Velkost charakteru ma teda vyznamny podiel na velkosti lasky, akej sme schopny, ale vyber zivotneho partnera je vecou tej iracionalnej zamilovanosti= osudu= poslania= ulohy nieco prezit, nieco pochopit, v niecom podrast. Ani orientaciu BDSM sme si nevybrali a jej velka rozmanitost vypoveda len o rozmanitosti nasich osudov. Zmyslom vsetkych nasich osudov je vsak rast v laske a preto sa tyka aj BDSM. Laska nie je mozna bez chapania a tolerancie inych, preto nas osudy ucia aj tomu.
  • 4. septembra 2005 6:48:09 CEST
    iste, ze je to jedna a nie jedina sucast, otazka je, aka je tato sucast dolezita...a nemyslim, ze je to len sucast, ktora je spojena s erotikou...
  • 4. septembra 2005 1:07:13 CEST
    Pri vyslovení slova láska sa u mnohých z nás predstavia dva predsudky - 1. byť zamilovaný je prejavom slabosti. zaľúbený je zaslepený a podvoľuje sa zbytočne citom. 2. láska sa spája automaticky s milovaním.
    Oba predsudky sú hlúposťou. Áno, aj v láske platí pravidlo - vždy jeden je viac zamilovaný, ako ten druhý. Rovnako, jeden z partnerov je dominantnejší. Avšak (a to si priznajme) hranice BDSM sú obmedzené na erotiku, pri láske ide o spoločný život s partnerom. O chvíle v divadle, pri varení či pri chovaní detí... Kým teda láska pri BDSM má jasnú hranicu kto je D a kto S, pri "spolužití" sú role možno absolutne odlišné.
    Láska je vecou rešpektovania. V prvých fázach úplnej zaslepenosti, neskôr plnej dôvery. BDSM je príjemným korením (tmelom, vylepšením...) vzájomného vzťahu. To, kto bude hrať akú rolu, či sa prizve ďalší do hry či ako bude vyzerať scénar, to všetko je vec dohody a dôvery. Rozhodne však musia byť hranice a vedieť, že BDSM je len jednou z tých mnohých vecí, čo patria k láske.
  • 3. septembra 2005 19:01:19 CEST
    ja teda na lasku verim
  • 3. septembra 2005 14:35:47 CEST
    No, aby som bol uplne uprimny, tak od doby, co som si uvedomil, ze chcem taky vstah a nechcem "len" to ostatne, len raz som pripustil moznost, ze by mohlo ist len o hranie a o nic viac, kde sa dohodli jasne pravidla, teda jedno, ze nebude sex (moja poziadavka), nastastie po dohode se hned nic nestalo a nasledne sa mi to rozlezalo v hlave a bol som rad, ze k tomu nasledne nedoslo. Iste, z casu na cas mam pocit, ze chcem zahodit svoje presvedcenie, mozno spravim malicky krocik vpred, ale vzdy sa vratim. Mozno to je ale len stastie, ze ked som ochotny tek krocik spravit, nie je to aj tak na uplny dosah ruky.

Toto vsetko pisem za seba, len ako dokaz toho, ze minimalne niekto, kto by potvrdil pravidlo existuje, ale verim, ze nie som sam
  • 3. septembra 2005 14:26:24 CEST
    hmm, asi takto...vybrat si medzi vztahom s vanilkou, alebo vztahom s BDSM+ osobou, ktora je v rovnakej pozicii, ako ja, tak urcite beriem druhu moznost...ale vybrat si medzi vztahom medzi BDSM+ rovnakej pozicie, alebo nicim, tak beriem nic...urcite mas pravdu, ze je super, ked nemusis tajit, ked sa nemusis bat, ze si niekde nechal hracku, ci casopis, alebo si prichiteny, ze nieco nie bezne robis, ale...ale zaroven je tazke, ked ten druhy Ti nemoze vyjst v ustrety a Ty to potrebujes...kazdopadne, toto beriem z pohladu submisiva, ale nemyslim, ze by to bylo ine z pohladu dominanta...co spravis, ked mas chut a potrebu, ale partner, ktory s Tebou zije Ti, aj ked by chcel, nemoze vyjst v ustrety? A tu sa prave rozdeluje postup. Niektori z nas idu za alternativnym partnerom pre hranie, alebo len za niekym, s kym si zahraju, ini zase zostanu a uzieraju vnutorne, pretoze su a chcu byt verny. V beznom vstahu vaniliek je to podobne, lenze nie je to tak vyhrotene, pretoze ide "len" o sex. Ale aj tak, ako iste vies, casto funguju rovnake problemy a potreby. Co sa tyka promiskuity, neviem, myslim, a asi je to rovnake ako u vaniliek, ze je to otazka osobnosti a presvedcenia. Mozno sa ale predsa len castejsie niechame "vlakat" do toho skusania, pretoze je tazsie najst a tak sme ochotni viac riskovat a viac "popustit" oprate, ktore sme si nasadili. Pokidl aby som pisal za seba, aj ked nie som bezny pripad, tak v oboch otazkach to mam jednoznacne. Partnera len BDSM+ a len dominantneho (len preto som sa rozviedol, aby som nepodvadzal manzelku a ze som vedel, ze si proste nesadneme + par snad prekonatelnych veci) a o vanilky nemam ziadny zaujem a neskusam kazdeho, kazdu, ktora "snad" nieco v sebe ma, alebo by chcela a nevyhladavam ani take moznosti, aj ked by som to moc chcel a moc to potrebujem a nemam. A nemyslim, ze som v tom uplne sam, aj ked viem, ze vacsina je "volnejsieho" postoju.
  • 3. septembra 2005 13:30:01 CEST
    Pre BDSM+cloveka zit s partnerom,ktory je tiez kladne naladeny na tuto zivotnu filozofiu je vzdy jednoduchsie ako s partnerom ,pred ktorym musi vsetko skryvat a tajit.Nerozlisoval by som to ci su obidvaja submisivni ,alebo dominantni podstatne ,je ze sa nemusia pretvarovat a rozumeju si.To je podla mna aj zaklad kazdeho dobreho vztahu,lebo ta laska(ked sa vznasame v oblakoch ,nemusime jest ,usmievame sa aj na fakturu za telefon, nevytoci nas ziadny sef, vsetko robime s chutou ,nezdola nas ziadny virus) netrva vecne a casom straca na inenzite,alebo uplne ochabne.
    Je komunita bdsm promiskuitna? Netreba si nic skryvat ,ale ano(vobec nemam na mysli rozne sm salony).Predpokladam,ze kazdy z nas sme mali aj vanilkovych partnerov a v drvivej vacsine pocet nasich sex.partnerov neprekrocil cislo
    10, Ale pri nasich Bdsm aktivitach je to uplne ine ,skor som si myslel ze to je len tym ze ludia hladaju v tejto komunite toho praveho ale asi to tak nie je.Ked si myslite ze akurat vy ste vynnimka a zijete v pevnom bdsm vztahu a uz mate toho svojho subicka , alebo dominu, tak si spomente kolko krat rozne stretnutia pokracovali dalej, kolko gril-party neskoncilo len ugrilovanymi kurencami.
  • 3. septembra 2005 10:28:07 CEST
    Áno, minimálne tú dôveru som mal na mysli.
    Myslím, že máme na vec zhodný názor.
  • 3. septembra 2005 10:17:33 CEST
    city tiez nie su pre kazdeho potrebne, inac by nebolo prostitutiek a profi domin...rovnako, ako moze pokazeny vztah v BDSM ublizit, moze aj vanilacky, je to rovnake...poakzeny sex nie je mozne porovnavat s pokazenym BDSM vztahom, ako pises, ale mozes to porovnat s BDSM scenkou a potom je to zase rovnake, mavnut nad tym mozes...ja, aj ked nechapem mnoho postojov ludi, tak im to neberiem, len viem, ze ja to chcem inak, citim, ze to inak potrebujem...a to by sme mali robit vsetci, pre niekoho si Ty, ja, beeky, kentaurika, adrareel a dalsi zvlastni a nepochopitelni, pretoze "montujeme do toho city"...co by sa ale dalo este spomenut je to, ze na bezny sex nepotrbeuejs doveru, staci Ti prezervativ, ale na BDSM hratku, ak je clovek aspon trosku rozumny, doveru potrebujes, pretoze moze skoncit fatalne a to z oboch stran...a pokial doveru potrebujeme, chce to cas a potom mozu vzniknut city, vazby...
  • 3. septembra 2005 9:04:14 CEST
    Súhlasím s tebou – chce to čas.
    Jednorazový, či krátkodobý BDSM vzťah a vanilkový vzťah sú však dosť rozdielne. V prípade BDSM si každá aj tá najmenšia hra vyžaduje od oboch aktérov vloženie kúska svojho Ja, niečoho zo svojho vnútra a aj odozva býva väčšia v citovej oblasti ako u bežnej vanilky (teraz nemám na mysli lásku, ale to zrejme chápeš).
    Pokazený bežný sex možno prejdeš mávnutím rukou, pokazený BDSM vzťah zanecháva odtlačok na duši a preto si myslím, že keď už nie láska, tak aspoň niečo citové by malo D/S vzťah sprevádzať (aj keď láska je tou najlepšou alternatívou).
    Nechcem zovšeobecňovať, je to jednoducho môj pohľad.
  • 3. septembra 2005 7:25:19 CEST
    nemyslim, ze je pravdou,ze musi...nemusi, aj ked Ty a par dalsich z nas ju tam chce a potrebuje...vztah nemusi byt zalozeny na laske...kazdy vo vztahu hlada nieco ine...a to nie je len domenou BDSM a D/s, rovnake to je aj v beznom zivote...na vztah a jeho budouvanie musi byt clovek pripraveny a hold, to chce cas, takze nie je zvlastne, ze v mladom veku nie je zaujem a ze vztahy su zakladane na pre nas mozno nie najdolezitejsich vlastnostiach, ako je krasa a super sex...ked dozreju, mozno budu chciet viac, mozno nie a budu patrit, tak ako je dnes uz vcelku mozderne a bezne, medzi "singles"...
  • 2. septembra 2005 23:40:55 CEST
    Prepáč, tak som to nemyslel.
    Mne je len tak trocha smutno, že to, čo ty hľadáš v každom vzťahu, to o čom beeky tak oduševnene a správne hovorí, to o čom som ja presvedčený, teda že láska by mala byť (musí byť) súčasťou D/S vzťahu, to sa len veľmi poskromne objavuje medzi mladšou generáciou BDSM pozitívnych.
  • 2. septembra 2005 18:21:30 CEST
    ......tvoje príspevky sú senzačné , tá rodinka s detičkami nemá chybu,,,som tvojaaaaaaa,cmuuuuk!!!
  • 2. septembra 2005 18:18:56 CEST
    dakujem všetkým za krásne príspevky.....a za pocit , že nechcem nič mimoriadne......milovať a byť milovaný do BDSM patrí neodmysliteľne....dakujem priatelia a teším sa na dalšiu diskusiu......
  • 2. septembra 2005 18:16:28 CEST
    senior-club nehrozí.......ja som stále mladá.......