Forums » Nekategorizováno

LÁSKA A BDSM VZŤAH

• 2. septembra 2005 18:15:31 CEST
    ....no myslím , že vek nehrá rolu , niekto je zrelý už v 18 rokoch a niekto nedospie do konca svojich dní....je to na zodpovednosti a na rebríčku hodnôt jednotlivca......
  • 2. septembra 2005 18:12:41 CEST
    ....akoby si hovorila mojimi ústami , avšak nechápem , prečo sa stále stretávam s nepochopením , ked hladám vzťah so všetkým , čo k tomu patrí , dokonca ma môj partner zaprel,a to sme spolu už 3 mesiace......zlomil mi srdce....?
  • 2. septembra 2005 10:49:23 CEST
    V tom se shodneme na 1000%
  • 2. septembra 2005 7:45:01 CEST
    Proč myslíš, že D/s vztah je nutno ventilovat před dětmi?:-) BDSM je zcela soukromá a intimní věc, před dětmi přece rodiče také nesouloží. A tak, jako ve vanilkovém vztahu není společný život jeden dlouhý pohlavní akt, tak ani 24/7 není jedna nekončící scénka.
  • 1. septembra 2005 22:09:59 CEST
    Ale jinak souhlasím, že základem je láska :-)
  • 1. septembra 2005 22:07:54 CEST
    Já jsem nemluvil o 24/7 vztahu, ale o vzájemné komplementaritě. Můžu mluvit za sebe, jak submisiv - potřebuji mít dominantní Paní. Nemyslím sei, že je vhodné provádět bdsm před dětmi, ale to neznamená, že nepotřebuji KOMPLEMENTÁRNÍ, to jest doplňkovou osobnost. Mít subinku by bylo frustrující - pro ni i pro mmě. Měli bychom snad oba dávat bohu a císaři co jejich jest a těšit se jen z toho, když by ty povinné odvody dělal ten druhý? A nebylo by to také frustrující, vědět, že moje přítelkyně mi jenom "dělá dominu", s otráveným výrazem? To, že je třeba mít partnera, s námž se budu doplňovat, neznamená přece, že s nám budu dělat BDSM hry v nevhodných chvílích.
  • 1. septembra 2005 17:33:44 CEST
    osobne si myslim, ze BDSM nie je klucom k nicomu, je to len prostriedok k vnutornemu naplneniu...nie je mozne povedat, ze je to kluc, alebo dokonca komnata...nie kazdy to v sebe ma, nie kazdy to potrebuje k tomu, aby zacal "vidiet"...vidiet sa da aj bez BDSM a velke city dokaze prezivat aj clovek bez BDSM pozitivity...mozno by sa dalo povedat, ze BDSM pozitivita, ci zu prijata, alebo este len prijimana, nam dava moznost viac premyslat o sebe, okoli...tu moznost mozeme, ale nemusime vyuzit...BDSM+ je nieco ako doplnok, rozsirucuja karta do pocitaca...lenze kariet je viac typov a nie kazda nam sadne, nie s kazdou dokazeme spravne pracovat, nie kazda naz nauzaj rozsiri a niekedy je to lepsie bez nej, ako s nou...a laska? asi by som pouzil, co napisala Liina s tym domom, to bolo dost vystizne...zo zaciatku kazdy z nas kope len diery do zeme, kope, kde ho napadne a ako ho napadne...s casom a skusenostami zaciname pred kopanim hladat spravnu parcelu a na nej zaciname kopat a cakame, ze do diery nieco spadne, na com mozno bude mozne stavat...alebo sami spadneme do diery, ktoru na tej parcele uz niekto nechal...a potom zacina stavanie, niekedy pride burka ci ina pohroma, ktora nam cast stavby zruti...niekedy skoncime bez pohromy pred postavenim strechy a premyslame, ci bude mozne strehu dostavat a ked dostaneme pocit, ze strechu nedostaviame, zburame stavbu sami...ak sa nam podari dosravat strechu, zaciname stavbu rozsirovat, zariadovat...a niekedy si kupime aj auto do garaze...kazdoapdne, parcela a zaklady su tym najdolezitejsim, ale kazdy ma pracelu inde a hlavne, moznosti, ako postavit solidne zkalady je hodne a nie je mozne tvrdit, ze beton je vzdy to najlepsie...
  • 1. septembra 2005 14:47:26 CEST
    Myslím, že ve vztahu, jenž je zároveň D/s i láska, by měli být partneři vzájemně komplementární. Dvěma dom nebo dvěma sub by něco nutně muselo chybět, imho. Já potřebuji Paní, která mi nasadí obojek a prohlásí mě svým majetkem a potřebuji vidět, že ji to těší, uspokojuje a vzrušuje, stejně jako mně. Ne aby jen hrála nějakou roli pro moje potěšení.
  • 1. septembra 2005 14:33:07 CEST
    To sú tie jemné rozdiely v češtine a slovenčine. Ja s tebou súhlasím.
  • 1. septembra 2005 13:45:26 CEST
    S čerokím budeš souhlasit, až budeš mít zkušenosti a věk
    Chceš přístup do diskuzí omezit nějakou věkovou hranicí?
  • 1. septembra 2005 12:28:10 CEST
    Áno, láska + D/S je skutočne ten pravý, nefalšovaný BDSM vzťah.
    Zároveň mi nedá súhlasiť s čerokí-m : "Zkušenostmi a věkem ..."
    Keď sa do D/S vzťahu vloží láska a city, stáva sa ďaleko precítenejším, úprimnejším a to, čo sa z neho vracia obom je trvalejšie a pevnejšie.
    Zostáva mi len dúfať, že sa toto fórum nestane "senior-klubom".
  • 1. septembra 2005 12:05:49 CEST
    A nezáleží spíš na tom, jakým klíčem se tato třináctá komnata otevírá a co se v ní vlastně ukrývá?:-) O tom, že 13 komnatu v duší má mnoho lidí nepochybuji, ale pochybuji o tom, že BDSM je klíčem ke každé z nich:-) My tu mluvíme o emocionálním naplnění a o maximálním otevření se partnerovi, o sdílení silných zážitků. Není to pouze výsadou BDSM, cesty a formy mohou být různé:-)
  • 1. septembra 2005 11:59:56 CEST
    Jediným jistě ne... ale bdsm je, imho, klíčkem k něčemu, co bych nazval 13. komnatou duše
  • 1. septembra 2005 11:54:15 CEST
    Nemyslím, že BDSM je jediným klíčem k tomu co zmiňuješ... Jistě stejným klíčem bude jakýkoliv láskyplný a hluboký vztah:-)
  • 1. septembra 2005 11:37:37 CEST
    A ještě bych doplnil - nejenom sexuálního zážitku. BDSM pozitivita je klíček i k hlubšímu vztahovému, citovému, duševnímu a duchovnímu poznání a prožívání.
  • 1. septembra 2005 11:35:04 CEST
    Samozřejmě!
  • 1. septembra 2005 10:05:39 CEST
    Ano, hrátky jako takové, proč ne. Ale ne D/s vztah se závazkem z toho vztahu vyplývajícím, ale bez lásky.
  • 1. septembra 2005 9:36:42 CEST
    napsalas´ to opravdu moc hezky a výstižně: úta, láska věrnost ... to všechno opravdu posunuje vztah (nejen ten D/S) na vyšší úroveň.
    Kdysi jsem sám pro sebe řešil problém, jestli BDSM pozitivita je "zlá, nebo dobrá". Zkušenostmi a věkem jsem přišel na to, že je to jakýsi dar, něco navíc pro život, že pozitivita umocňuje prožívání sexuálního zážitku.
    Dát svému Pánovi/Paní "... lásku, dušu ..." to je ono, o tom to je.
  • 1. septembra 2005 9:34:04 CEST
    Každopádně rozhodně neodsuzuji vztahy, řekněme krátkodobější, nebo občasná, pravidelná setkání za účelem hrátek. Konečně, každý to má nastaveno jinak koná tak, jak to vyhovuje jemu, nebo tak, jak je mu možno....
  • 1. septembra 2005 8:58:07 CEST
    Já osobně jednoznačně spojuji D/s vztah s monogamním, láskyplným vztahem. Pokud se BDSM+ človíčkovi podaří nalézt odpovídající spřízněnou duši, je to podle mého názoru ideální. Celkem běžný model v BDSM komunitě, kdy Paní má partnera, s nímž má partnerský vztah a mimoto ještě několik subíků, s nimiž má pouze D/s vztah by mi absolutně nevyhovoval, i když respektuji, že někomu vyhovovat může. Pokud se, jakožto submisivní jedinec, odevzdám do rukou Paní, musím ji milovat a musím mít jistotu, že i ona miluje mně a vidí ve mně zároveň svého přítele a partnera, nejenom subíka. Nemohl bych pociťovat oddanost bez lásky. Pokud nemám partnerku, můžu si zahrát kamarádsky nějakou mírnější BDSM scénku, ale nemohl bych bez lásky přijmout závazek, jímž D/s vztah bezesporu je.
  • 31. augusta 2005 18:46:27 CEST
    BDSM a láska....:-) D/s je pdole mne způsob lásky... typ vztahu... BDSM není přece jen o střídání partnerů a sbírání zkušeností... A mne osobně hodně vadí to, že drtivá většina lidí a nejenom těch, kteří o BDSM nic nevědí, ale také těch, kteří se sami cítí být BDSM pozitivní mají pocit, že být BDSM+ znamená být zároveň promiskuitní. Představme si vztah jako stavbu, jako dům... začíná se od základů, potom přízemí, přistaví se první patro.. a nakonec můžeme mít třeba i mrakodrap, ale chce to čas a budovat cihlu po cihle... S jednorázovou nevykopeme ani ten základ... mně osobně by to nestačilo, nechávat za sebou jen pár děr v zemi.. a nemít nic... a nikoho...